TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 12 Mar 2026 15:03 #890918

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68082
Dzień dobry,

wczorajszy ciepły wiatr przywiał zmianę pogody - o godz. 6 rano termometr wskazywał 9 stopni, a poranne niebo zasnuły chmury, z których pokropił krótkotrwały deszcz i ziemia natychmiast zapachniała wiosną. W miarę upływu dnia rozpogodziło się i zaświeciło słońce, więc spacer z kubkami obowiązkowy, a przy okazji spotkanie z przemiłym leśnym gościem ( a właściwie dwoma ).
Pozdrawiam cieplutko ...

amar26.jpg

amar31.jpg

amar29.jpg

amar28.jpg
Żyj tak, jakby jutra miało nie być....
Ostatnio zmieniany: 12 Mar 2026 15:05 przez Adasiowa.

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 13 Mar 2026 12:39 #890957

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 49719
Rano termometr wskazywał +6,1*C.Przy wschodzie słońca nagle pokazał się leciutki szronik na dachach samochodów i w niektórych miejscach na trawnikach.Sloneczko jest cały czas ale też podwiewa mocniej chłodny wiatr.Niebo niebieskie i czyściutkie pomaga słońcu.Niepotrzebne są te dziwne poranki ze szronem.Teraz termometr wskazuje w słońcu +36,8*.Miłego weekendu pomio wszystko. :( :( :coffe: :coffe: :bravo: :bravo: :bye: :bye:
IMG_20260313_110217_HDR2.jpg
dziś wspomiany przez Anię szczypior czosnkowy.
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 13 Mar 2026 12:40 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, Łatka, koma, MARRY, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, lusinda, Sonka, Rumianek, Klarkia25

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 13 Mar 2026 16:18 #890959

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 95942
We Wrocławiu całkiem podobnie, tylko szronu nie zauważyłam.
Minimalnie chyba 6 stopni, w tej chwili 16, w głębokim cieniu. Czysty błękit i lekki wiatr.

Wyprowadziłam cytrusy na spacer. ;)

Zdjęcie poranne, cytryna nocowała na tarasie.

Udanego weekendu!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, lusinda, Klarkia25

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 13 Mar 2026 21:03 #890974

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68082
Krecik stary wrote:
dziś wspomiany przez Anię szczypior czosnkowy.

Józiu, przepraszam, ale chyba pomyliłam rodzaje :oops: Pisząc "szczypior czosnkowy" miałam na myśli ten mój, uprawiany z ząbków czosnku i tak niefortunnie, skrótowo go nazwałam. Natomiast taki, jaki pokazałeś na zdjęciu, też miałam kiedyś na działce i był równie pyszny jak ten .... fałszywy z ząbków :)

Dzisiejszy Poznań obudził się radosny i rześki jak skowronek; temperatura 17 stopni, czyściutkie niebo, pełne słońce i do szczęścia brakowało tylko słabszego wiatru, bo ten wiejący był zdecydowanie za chłodny jak dla mnie.
Po dosyć wyczerpującej piątkowej rehabilitacji dzisiejszy spacer okazał się wiosenną bajką :)
Pozdrawiam cieplutko ...

Mój "czosnkowy" szczypiorek, po prawej listek laurowy, a za oknem rozmaryn:

amar23-2.jpg

Spacerowe kubki

amarcyt3-2.jpg

Wiosna !

amarcyt2-2.jpg
Żyj tak, jakby jutra miało nie być....
Ostatnio zmieniany: 13 Mar 2026 21:06 przez Adasiowa.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, CHI, koma, MARRY, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 14 Mar 2026 06:18 #890977

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 61935
Wczorajszy dzień był udany. Sporo zrobiłam w ogrodzie, ale jak zwykle trzeba dopisać, że końca nie widać :happy: Było słonecznie i ciepło. Nawet mocno wiejący wiatr zbytnio nie przeszkadzał. Teraz na termometrze mam 6*. Niebo jest bezchmurne, więc za chwilę powinno zaświecić słoneczko.
Co do cytrusów, to wszystko wskazuje na to, że w przyszłym tygodniu nie trzeba ich będzie targać z powrotem do garażu, tylko na jedną noc profilaktycznie opatulić. Oby.
Spokojnej soboty :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, CHI, koma, MARRY, Nimfa, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 14 Mar 2026 07:01 #890980

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 37133
Po wczorajszej nocy z temp.minus 2,dzisiejsza na plusie.Kolejny piękny,słoneczny dzień. Na termometrze juz 4 stopnie,a ma być 18.

20260314_065414.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, CHI, MARRY, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 14 Mar 2026 07:07 #890981

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
JaNina wrote:
Co do cytrusów, to wszystko wskazuje na to, że w przyszłym tygodniu nie trzeba ich będzie targać z powrotem do garażu, tylko na jedną noc profilaktycznie opatulić. Oby.
No i masz, ktoś mi w nocy podmienił prognozę na przyszły tydzień :( Już nie wygląda to tak różowo. :dry:
Janina

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, CHI, Nimfa, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 14 Mar 2026 08:21 #890983

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Janko, prognozy na tyle chwiejne, że miejmy nadzieję na kolejną podmiankę. Na lepsze. B)
B)
W każdym razie dwie mniejsze doniczki pewnie będą wędrować, ale cytrynę przetrzymam na tarasie, o ile tylko w zapowiedziach nie pojawi się mróz na najbliższe noce.

Na razie świt z temperaturą +5, piękny wschód słoca, które teraz pracuje pełną parą. Otwiera stulone na noc krokusy.

Zaczyna odrastać po zimie trawa, a zapowiadany na jutro deszcz może rozpuści resztki rozrzuconego na nią nawozu.

Miłego dzionka!
Ostatnio zmieniany: 14 Mar 2026 21:16 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, CHI, MARRY, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 15 Mar 2026 08:39 #891012

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13533
Cudna sobota - wykonane mnóstwo pracy, ale wciąż i tak za mało :dry: Dziś rano zastanawiałam się, czy aby na pewno wstaję :rotfl1: Na Kujawach wiosna wyraźnie późniejsza - u mnie krokusy np. dopiero się gramolą i otwierają pierwsze kwiatki. Wczoraj na kolanach z największej rabaty z piwoniami i innymi bylinami zebrałam 3 wiadra naszego chwastu narodowego - gwiazdnicy, jakiejś trawki i suchelców. Wszelkie żyjątka już spacerują: od mrówek po ospałe biedronki. Dziś słoneczko świeci od rana, ale ma być chłodniej.
f85d9e1f-1c6a-4f07-9ec1-eb356c5cbbef.jpg

4b12f63e-05d1-4d7f-a2f4-1687cfc114e6.jpg

Udanej niedzieli dla wszystkich :drink1:
Ostatnio zmieniany: 15 Mar 2026 08:41 przez Marzenka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, CHI, MARRY, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 15 Mar 2026 10:41 #891023

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
Dzisiejszy dzień nie jest już taki słoneczny, jak wczorajszy. Jednak z uwagi na to, że przestał wiać ten okropny wiatr, jest równie ciepło. Muszę dzisiaj podłączyć wszystkie zbiorniki na deszczówkę, bo jutro jest nadzieja, że coś nakapie.
Spokojnej niedzieli :coffe:
Janina

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, CHI, MARRY, Nimfa, ewakatarzyna, Szczypiorek, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 15 Mar 2026 10:58 #891026

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
We Wrocławiu całkiem pochmurno. Dzięki chmurom noc niezbyt zimna, o świcie +7, lecz temperatura nie podnosi się zbyt ochoczo.
Opady w prognozie przesunięte na jutro.
Mimo wszystko wegetacja kroczy do przodu.

Spokojnej niedzieli.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, CHI, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 15 Mar 2026 11:47 #891028

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 15308
Dzień dobry!

Piękny dzień w Głownie.

Rano +8, teraz +16.

20260315_113646.jpg

Zapraszam na babkę

20260314_091309.jpg

Miłego dnia :hearts:
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, CHI, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 15 Mar 2026 12:00 #891029

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Poranek ciepły z temperaturą 9,2*C ale dziś już bez słońca.Niebo zachmurzone całkowicie ale jeszcze nie pada.Mocniej podwiewa zimny wiaterek.Aktualna temperatura wynosi 11* na plusie.Drzewka rozwijają się w oczach.Paki nabrzmiałe b.mocno i niebawem zobaczymy liście.Spokojnego dnia i smacznej kawki. :) :) :coffe: :coffe: :bye: :bye: :bravo: :bravo:
IMG_20260314_0841192.jpg
czosnek kwitnący ?kwiat?
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 15 Mar 2026 23:18 #891067

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16147
Witajcie kochani!!

Sobota w drodze powrotnej do Huciska: wracałam przez Podlasie, aby odwiedzić siostrę. :hearts:

Dziś piękna pogoda w Hucisku. Nie zanotowałam jakie były temperatury, bo dzień był obfity w pracę, ale było bardzo ciepło. Papryki przeniosłam na taras w słońce, aby delektowały się wiosennym tchnieniem . :oops:

Siostra przyjechała ze mną i dziś pomagała mi przesadzać papryczki. :P Dużo tego mamy, a pomidorki czekają w następnej kolejności. Jutro wysiewamy pomidory.
Tak, że zajęć nie brakuje. :tongue2:

To zachód słońca w drodze powrotnej do Huciska z Wiśniewa.

1f07cb6b-bb85-43f4-bd5f-be124a4b51ac.jpg

To przesadzone papryczki.

24af9760-cdcf-4b96-b6e2-ba0f4d17d9d4.jpg

Dobrego tygodnia w pracach ogrodowych. :drink1: :bravo: :hearts:
Pozdrawiam
Ewa

" Życie, to jedna
Wielka przygoda."
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 16 Mar 2026 08:57 #891087

• Rumianek
  • Rumianek's Avatar
  • Gold Boarder
  • działkowiczka z Warszawy
  • Otrzymane dziękuję: 796
W Warszawie cudowny, słoneczny weekend. na działce udało się ogarnąć najważniejsze pozimowe sprzątanie, można już spokojniej czekać na kolejne rozkwity :)

wiosna2.jpg

wiosna3.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 16 Mar 2026 09:27 #891092

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
O proszę, przylaszczki! Moich jeszcze nie widziałam.
Tymczasem na Dolnym Śląsku odwrotnie do Warszawy, o ile sobota jeszcze super, to od wczoraj zimno i trochę mokro. W Karkonoszach po wieczorze z temperaturą +3/+4 w nocy padało nawet dość mocno. Nadal buro, kapie zewsząd, a muszę koniecznie przyciąć róże. Niby Niemiec obiecuje, że się stopniowo przejaśni, wierzyć Niemcowi? ;)

Pozdrawiam z gór.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 16 Mar 2026 13:11 #891100

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
Podłączyłam wczoraj zbiorniki na wodę, ale na nic się to nie zdało :( Ani kropla nie spadła. Dzisiaj znowu pada z prawa i lewa, a u mnie nic. Jest dużo zimniej, bo tylko 10*, co przy wiejącym wietrze, przyjemne nie jest. Odpaliłam ponownie CO, bo w domu trochę chłodno się zrobiło, a ja tego nie lubię :unsure:
Spokojnego dnia :bye:
Janina

Między kuchnią a ogrodem

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 17 Mar 2026 12:04 #891140

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
W nocy mzył drobny deszcz przy temperaturz ok.+5.Z taką temperaturą też powitał poranek,tak na termometrze okiennym jak i samochodowym przy gruncie.Od 3 godzin próbuje świecić słoneczko ale z przerwami.Jest spore zachmurzenie i podwiewa zimny wiaterek.Aktualnie termometr zaokienny wskazuje 27,8*C w słońcu.Miłego dnia życze wszystkim. :coffe: :coffe: :bye: :bye: :bravo: :bravo:
IMG_20260315_110022.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, koma, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, lusinda, Klarkia25

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.899 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum