TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 09 Mar 2026 09:41 #890784

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13533
Nie inaczej z pogodą we Włocławku - od kilku dni ciepło, choć noce z malutkimi minusami. Sobota z życia wyjęta, bo uczelnia 10 godzin, za to niedziela oczywiście na działce - wczoraj porządkowałam miejscówkę za domkiem i tam gleba może rozmarzła na 2 cm (głęboki cień). Ogarnęłam młode sadzonki truskawek, posłuchałam ptaszków... Super relaks.
20260308_145616.jpg

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 09 Mar 2026 10:39 #890789

• bietkae
  • bietkae's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12800
Kolejny cudny dzień, niebo bez żadnej chmurki. W nocy było -1, teraz jest +13. Aż prosi się o wyjście do ogrodu ale niestety mam wyjazd do stomatologa :(
Pozdrawiam Ela
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Adasiowa, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, Bobka, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 09 Mar 2026 17:34 #890802

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 15308
Dzień dobry!

Noc znowu na minusie, ale dzień piękny, ciepły i słoneczny.

Wszystkiego dobrego :idea1:
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, koma, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Bobka, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 09 Mar 2026 17:39 #890803

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 95942
We Wrocławiu również nie można narzekać. Nawet rano nie było tym razem szronu w trawie ani przymrożonej szyby samochodowej.
Ile stopni było maksymalnie, nie wiem, ale pierwszy raz w tym roku było mi autentycznie za ciepło w setrze. Diść solidnym, szczerze mówiąc i podczas pracy w ogrodzie. :lol:
Noc z dodatnią temperaturą od razu podkręciła tempo wegetacji. Już nie jest szaro,

Przycięłam róże, bo zaczęły wypuszczać listki, no i zmachałam się.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, Babcia Ala, Bobka, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 10 Mar 2026 08:35 #890838

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
A dziś trochę inaczej. Wrocław, 6.30.

Słońce niby się przebiło, ale nadal świeci jak przez tiul. Termometr nim się ogrzał, pokazywał +5 i to chyba najcieplejsza noc w tym roku.
Zaraz idę skończyć z różami ;) . Jedna to potwór.

Pomyślnego wtorku!
Ostatnio zmieniany: 11 Mar 2026 08:19 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Adasiowa, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, Bobka, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 10 Mar 2026 10:13 #890840

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
Dzień dobry!

Dzisiaj pierwsza noc na plusie +3.

Bardzo słoneczny I ciepły dzień.

Pozdrawiam serdecznie :hearts:
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Bobka, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 10 Mar 2026 12:01 #890844

• Bobka
  • Bobka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30026
Dzień dobry :flower1: Miasto tonie w słońcu, wieje dość mocny wiatr .
Pieknie jest ,a ja odpoczywam po wczorajszej pracy na wsi .
Dobrego słonecznego tygodnia życzę wszystkim :flower1:
Jeszcze moja wieś :wink2:

DSC08158.jpg

DSC08155.jpg

DSC08162.jpg

Ich bedzie mi kiedys brakowało.

DSC08163-2.jpg

DSC08165.jpg
Prawdziwy przyjaciel okazuje miłość przez cały czas i jest bratem, na którym można polegać w chwilach udręki.
2026 rok .

Zdjęcia objęte ochroną praw autorskich .
Na podstawie Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wszelkie pobieranie i udostępnianie tylko za zgodą autora .
Ostatnio zmieniany: 10 Mar 2026 12:02 przez Bobka.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 10 Mar 2026 20:13 #890867

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16147
Pod Warszawą kolejny piękny, słoneczny dzień.

Termometr wskazywał 15*C, wiał silny, dosyć ciepły wiatr. Większość dnia z córką i wnuczką spędziłyśmy na podwórku. Jesienią niewiele było zrobione, więc zajęć nagromadziło się sporo . Trochę popracowałam i ledwo łażę...Ale u mnie tak zawsze, początek sezonu ciężki, potem jak się człowiek rozrusza, będzie lepiej. :wink4:

Deszczu dawno nie było i zaczyna robić się sucho...a to dobrze nie wróży...

9d11d431-b041-4d24-b035-d24d7d1c2add.jpg

Odpoczynku dla Wszystkich, po ciężkich pracach ogrodowych. :wink4: :coffe: :comp:
Pozdrawiam
Ewa

" Życie, to jedna
Wielka przygoda."
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 10 Mar 2026 20:35 #890869

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 61935
Dzisiejszy dzień nie był już taki słoneczny jak poprzednie dni. Niebo było lekko zachmurzone i wiał mocny wiatr i przez to temperatura odczuwalna była nieco niższa. Kolejna porcja prac ogrodowych jednak jest zaliczona. Końca robót jednak nie widać :woohoo:

IMG_2035.jpeg

Spokojnej nocy :sleep:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, koma, Nimfa, Evien, ewakatarzyna, Szczypiorek, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 11 Mar 2026 07:35 #890874

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 49719
Drugi dzień bez szronu a termometr przekazał raniutko 6,1*C.Nie ma wiatru ,niebo z lekkimi obłoczkami.Słoneczko świeci od rana ale dziś może dzielić się dniem z deszczem
Aktualnie termometr wskazuje 9,9*.Spokojnego dnia i miłych prac w ogrodzie. :coffe: :coffe: :bye: :bye: :) :)
IMG_20260307_152429_HDR2.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, Łatka, koma, MARRY, Nimfa, Evien, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 11 Mar 2026 09:01 #890876

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 37133
Pierwsza noc na plusie.Na termometrze 8 stopni,a na niebie słoneczko. Z pracami w ogrodzie trzeba jeszcze poczekać.

20260311_083123.jpg

Dobrego dnia.
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, CHI, MARRY, Nimfa, Evien, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 11 Mar 2026 09:34 #890877

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
We Wrocławiu prace ogrodowe na działkach idą pełną parą, jak obserwuję, a u mnie te najważniejsze ogarnięte. Zostają przyjemności, jak sadzenie cebul, na które czekam, zapewne w przyszłym tygodniu zaczną się wysyłki tych zakupionych w styczniu.

Znowu dzień pięknie słoneczny i podobno ma ocieplić się do 18 stopni. O wschodzie było +5, też nieźle.
Wegetacja coraz bardziej rozbujana.

Miłej środy!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, CHI, MARRY, Nimfa, Evien, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, Emilia, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 11 Mar 2026 09:42 #890879

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23023
Słońce i ciepło.
Dopadł mnie wstręt do pisania i przede wszystkim obrabiania zdjęć. Może to pogoda, a może starość, ech...

Spokojnego dnia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, Łatka, MARRY, Nimfa, Evien, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 11 Mar 2026 13:22 #890883

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
Dzień dobry w środę!

Piękny, słoneczny dzień.

Noc i ranek na plusie.

Wiosna :hearts: już u mnie, nie tylko w sercu :hearts:

Miłego dnia :idea1:
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, MARRY, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Emilia, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 11 Mar 2026 16:19 #890889

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Termometr nadal wskazuje +19,6*C.Słoneczko od rana z krótkimi przerwami daje ciepełko.Nie ma wiatru,niebo prawie niebieskie,choć teraz jakby tworzyły się szare chmurki.Odczuwalnie jest prawdziwa wiosna.Prace w ogrodzie dziś posunęły się sporo do przodu.Ogórd zabgrabiony,wilgoć nie ucieka.Przeciąłem borówkę ,a gałęzie zmmielone i przeniesione do kompostu.Wiśnie jabłonka i sliwki opryskane mocznikiem.Jutro wizyta kontrolna zdrowotna..Dziś jeszcze wystawiłem nasionka papryki pomarańczowej do kiełkowania.Wczorajszy i dzisiejszy dzień choć mocno pracowity daje pozytywnego kopa do zabawy w ogrodnika. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :) :)
IMG_20260311_154804_HDR2.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 11 Mar 2026 16:20 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, Łatka, MARRY, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 11 Mar 2026 16:59 #890892

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 61935
Dzisiejszy dzień był cieplejszy niż wczorajszy. Znowu podgoniłam pracę w ogrodzie. Już się tak bardzo nie zamartwiałam tym czego nie zrobiłam, ale cieszę się tym co zrobiłam. Jest lżej :) Dzisiaj miałam w południe gości i mogliśmy sobie wypić kawkę na tarasie, było bardzo przyjemnie, choć wiatr dalej jest mocny. Teraz chwila odpoczynku, a później jadę wzmacniać mięśnie głębokie kręgosłupa ;)

20260311_154155_Original.jpeg

Spokojnego wieczoru :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Ostatnio zmieniany: 11 Mar 2026 16:59 przez JaNina.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 12 Mar 2026 10:29 #890916

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Dziś zmiana. Słońce wzeszło jeszcze widowiskowo, lecz zaraz po siódmej niebo zasnuło się, a niedawno nawet pokropiło odrobinę.
O wschodzie nadal +6, teraz prawie dwa razy tyle, choć wydaje się zimno z powodu braku słońca i na pewno przez kontrast z wczorajszym cudnym dniem.

W okolicznych ogrodach kwitną kaliny bodnantskie.

Ależ one pachną!
Też mam, ale rośnie w marnym miejscu i krzew nie wygląda reprezentacyjnie.
Ostatnio zmieniany: 12 Mar 2026 10:59 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, MARRY, Nimfa, ewakatarzyna, Szczypiorek, Emilia, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 12 Mar 2026 14:26 #890917

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Ok.godz.8 30 mżyło we Wrocławiu.Wcześnie ok.godz.7 jakby pokazało się na króciutko słońce.Ogólnie jest ciepło pomimo,że słoneczka już dawno nie ma ale też nie pada.O godz.5 30 termometr wskazywał+8,4*C a teraz jest +14,6*.Niebo zasnute szarymi chmurami.Momentami też mocniej podwiewa wiaterek.Miłęgo popołudnia. :coffe: :coffe: :bye: :bye: :bravo: :bravo:
IMG_20260312_132840_HDR2.jpg

IMG_20260312_132752_HDR2.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, MARRY, ewakatarzyna, Szczypiorek, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.961 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum