TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Mar 2026 15:19 #891767

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 95942
Marzenka wrote:
Słoneczko świeci ale zimnica jak diabli :dry:

Zimnica to chyba wszędzie, nie wszyscy jednak mają tyle szczęścia z słoneczkiem. :(
We Wrocławiu tylko króciutkie przebłyski.
Koło 7 rano niby +4, niepotrzebnie wciągałam cytrusy do kuchni. Do południa jeździłam samochodem po mieście, niezależnie od dzielnicy termometr nie chciał pokazać więcej niż +7. Dość zwarte bure chmury, wiatr ich jakoś nie rusza.
Ogniste tulipanki. Giuseppe Verdi z grupy mieszańców Greiga.

Ostatnio zmieniany: 31 Mar 2026 15:24 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, CHI, Mamma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, lusinda, Klarkia25

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Mar 2026 16:03 #891774

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16147
Dzisiaj dziękuję wszystkim siłom, że słoneczko u nas nie świeci. :wink4:
Ciupie od samego rana drobniutki deszczyk, mam już 10 wiader deszczówki zebranych spod rynien. Niestety nie oczyściliśmy jeszcze mauzera...

Do ogrodu wyjść się nie da, więc sieję kwiaty, sałaty, cebule i wszystko inne i wstawiam do inspektów. :P

8722eaed-9324-4ad8-b0cb-c90fae312072.jpg

0e080a9b-2563-4465-8230-a55af99533f3.jpg

Dobrego dnia!!
Pozdrawiam
Ewa

" Życie, to jedna
Wielka przygoda."

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 01 Kwi 2026 05:56 #891797

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 61935
Dzisiaj nad ranem 0*. Tyle było w prognozach, więc zdziwiona nie jestem. Niebo wydaje się być bezchmurne, ale jest jeszcze trochę za ciemno, żeby to stwierdzić ż całą pewnością. W przyszłym tygodniu zapowiadają lato B)
Spokojnego dnia :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, CHI, Mamma, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 01 Kwi 2026 06:07 #891798

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6492
U mnie 2 stopnie, ale spodziewałam się przymrozku.

Deszczu mam już po kokardę, błota i deszczówki mam dość.

I zimna też mam dość, czekam z utęsknieniem na słońce, moje zwierzaki też.
Kupiłam 3 agresty, które trzeba gdzieś wsadzić, a zamówione mam jagody kamczackie.
Kompost czeka na przesianie, wcześniej nie było okazji.
Roboty od groma, a pogoda barowa.

Nie wiem po co wstałam tak wcześnie... Powinnam chyba nie pić tyle na noc.
Pozdrawiam Celina
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, Łatka, CHI, Mamma, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 01 Kwi 2026 06:56 #891802

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13531
Wiosna nabiera rozpędu - szkoda tylko, że nie jest to skolerowane z opadami deszczu :rotfl1: Zimna nocka - 0 stopni, ale w tej chwili świeci słoneczko. Zobaczymy, co przyniesie dzień :lev: U mnie prognozy na kwiecień są suche :unsure:
ba1b19a4-3772-48e7-a3c9-32997e2df50d.jpg

Spokojnego dnia :coffe:
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, CHI, Mamma, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 01 Kwi 2026 08:34 #891807

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
We Wrocławiu też w końcu nie było ujemnej temperatury, mimo wieczornego przejaśnienia i świecącego zza niewielkich chmur pyzatego księżyca. Wszystko za sprawą gęstej mgły. Nie wiem, o której się podniosła, o czwartej nad ranem już była. Nieco się przerzedziła teraz, lecz nie do końca. Z drugiej strony przez tą mgłę z wielkim trudem przebija się zapowiadane na dziś słońce, a temperatura mało co wzrosła od minimalnego +2.
Prognozy bardzo chwiejne, w każdym razie najbliższe dni nadal niezbyt ciepłe.
Mimo wszystko zaczynają kwitnąć śliwy Pissardi

Dobrego dnia!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Mamma, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 01 Kwi 2026 08:36 #891808

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23022
U mnie można powiedzieć, że w nocy było ciepło, bo nie ma lodu na "oczkach wodnych". :ouch: Jest teraz +2... W nocy padał deszcz, zresztą codziennie pada w nocy, w dzień lub nad ranem. Przy tym wieje i zimno przenika.

Z ciekawostek - normalnie wchodzę na Forum na Firefoxie, a mam tam od kilku dni taki komunikat: "Database connection error (2): Could not connect to MySQL.Database connection error (2): Could not connect to MySQL."

Dopiero wczoraj sprawdziłam, że na Chromie działa :ouch:

Praca zawodowa daje mi popalić, a gdzie ogród? Zresztą przy tej pogodzie to nawet psy nie bardzo chcą wychodzić. Kominek to fajna rzecz i już wiem dlaczego sobie wymyśliłam deskę nad kominkiem:

P3308715_may.jpg

P3308693_may.jpg

Dostałam od Przyjaciółki "paczkę niespodziankę" (Amaryllis Surprise Collection -10 Cebulek).

Na zewnątrz, coś tam kwitnie, ale nieśmiało. No i za zimno, aby focić.

Forsycja kwitnie, jak powinna:

P3278555_may.jpg

Za to na morelę jest za wcześnie = znów kwiaty lub owoce przemarzną, jak trochę przymrozi.

P3308703_may.jpg

Ona zawsze jest taka wyrywna. W ciągu 10 lat zjadłam z niej 1 (słownie: jeden) owoc...

Spokojnego dnia.
Ostatnio zmieniany: 01 Kwi 2026 08:38 przez CHI.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Mamma, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 01 Kwi 2026 08:46 #891809

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 18550
U nas było -4*C :whistle: No wiosno...dawaj, bo ja dalej pokrzyw nie mam :jeez:

Noc była ciężka (chyba przez tą pełnię). Całą noc psy się kręciły po domu. W końcu poturbowały rozsady przy balkonie i Falkor znów otworzył sobie okno i wyskoczył :club2: Orzeszty...koniec, zamykam okno na klucz :cool3:
A nad ranem naskrobałam się szronu z auta, a ten dziad nie odpuścił hamulca ręcznego... :jeez: Tak na marginesie, to dopiero wyjechał z warsztatu po naprawie hamulców :whistle:
No i co, ano życie...jak mawia moja sąsiadka ;)
Miłego dnia :bye:
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Ostatnio zmieniany: 01 Kwi 2026 08:48 przez Mamma.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 01 Kwi 2026 10:22 #891811

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 15308
Dzień dobry!

W nocy -1, teraz +7, słonecznie, nawet jednej chmurki nie ma na niebie.

Dobrej środy :hearts:
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 01 Kwi 2026 19:06 #891832

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
Jak ja Wam zazdroszczę słonka.
U mnie od 13.00 mży. Nic się nie da robić w ogrodzie, błoto się pogłębia, nastrój pesymistyczny. Chciałabym coś porobić na dworze przed świętami, ale niestety.

Temperatura 3 stopnie, wow.
Pozdrawiam Celina
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, Łatka, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 01 Kwi 2026 19:34 #891833

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68082
Dobry wieczór ...

Poznań ostatnimi czasy zalicza się co prawda do miast z przewagą słońca, aczkolwiek niskie temperatury i dość silny wiatr nie sprzyjają schowaniu czapki i rękawiczek gdzieś w czeluściach szafy. Pocieszające jest rześkie i czyste powietrze, oraz kwitnące forsycje, magnolie, mirabelki i jakieś różowe drzewka ( ozdobne jabłonki ?).
Moje domowe rozsady wymagają coraz więcej uwagi - muszę uważać na ostre słońce, które przez szybę ( jeszcze czekającą na świąteczne umycie :oops: ) mocno przygrzewają. Ale skoro na wewnętrznym parapecie w kuchni mam 16 stopni, to kwestia takiego ogrzewania ma rację bytu.
Pozdrawiam cieplutko, niech Wasze rośliny rosną i cieszą Wasze serducha :hug:

amarzroz10.jpg

amarzroz4.jpg

amarzroz9.jpg
Żyj tak, jakby jutra miało nie być....
Ostatnio zmieniany: 01 Kwi 2026 19:36 przez Adasiowa.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 02 Kwi 2026 15:17 #891844

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
U mnie powtórka z wczoraj. Od 13 mży, temperatura 7 stopni. Przykra ta pogoda :/
Pozdrawiam Celina
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Łatka, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 02 Kwi 2026 16:45 #891847

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Celinko, współczuję tym bardziej, że we Wrocławiu wreszcie ślicznie. Nad ranem co prawda przy prawie pełnym księżycu na bezchmurnym niebie chwycił leciutki mróz i posrebrzył trawnik. Potem jednak słońce szybciutko rozprawiło się z zimnem i dzielnie pracuje nadal.

Adasiowa wrote:
jakieś różowe drzewka ( ozdobne jabłonki ?).

Aniu, czy to te z mojego zdjęcia? To śliwowiśnia Pissardi, mnóstwo ich przy wrocławskich ulicach i na ogół bardziej "do przodu" od mojej, istne różowe chmurki wiosenne.
Pewno większość z Was mocno zajęta, albo świątecznie, albo ogrodowo - niech się wszystko udaje w ten piękny dzień!
Ostatnio zmieniany: 02 Kwi 2026 16:46 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 02 Kwi 2026 17:20 #891851

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16147
Z rana było całkiem ładnie, nawet 16*C i słońce. Teraz się zaciągnęło i zrobiło zimno.

Mam pytanie, czy macie problem z otwarciem "Ostatnie wpisy"??? Czy tylko u mnie.

32f8af31-068d-486a-a469-054409acbb00.jpg

ed605a9e-8152-4829-9b8a-0fdf89d9e310.jpg

Dołączam się do życzeń Ani, dużo sił we wszelakich pracach w dniu dzisiejszym! :hearts:
Pozdrawiam
Ewa

" Życie, to jedna
Wielka przygoda."
Ostatnio zmieniany: 02 Kwi 2026 17:20 przez lusinda.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, Łatka, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, Babcia Ala

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 02 Kwi 2026 18:13 #891855

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Ewo, w tej chwili działają u mnie wszystkie przyciski. Rano rzeczywiście nie było możliwości korzystania z forum, mam nadzieję, że wszyscy teraz mogą się logować.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 02 Kwi 2026 18:16 #891856

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68082
Łatka wrote:

Aniu, czy to te z mojego zdjęcia? To śliwowiśnia Pissardi, mnóstwo ich przy wrocławskich ulicach i na ogół bardziej "do przodu" od mojej, istne różowe chmurki wiosenne.

Anusia, wydaje mi się, że to jest to i bardzo trafnie je opisałaś: różowe chmurki :hug:

Poznański fyrtel nadal słoneczny i cieplutki, choć nad ranem przymroziło. W ciągu dnia temperatura bardzo przyjemna, 14 stopni, lekki wiatr i ten cudowny zapach wiosny w powietrzu ... Podobno Wielkanoc ma być "jak kiedyś" - słoneczna, ciepła i prawdziwie świąteczna, czego wszystkim Ludkom życzę :hug:

Znaleziony na śmietniku. No to wzięłam :)

akwiec5.jpg
Żyj tak, jakby jutra miało nie być....
Ostatnio zmieniany: 02 Kwi 2026 18:17 przez Adasiowa.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, koma, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 02 Kwi 2026 18:29 #891862

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 61935
Dzisiejszy dzień był zdecydowanie bardziej wiosenny niż dni poprzednie. Było zdecydowanie więcej słońca na niebie. Moje cytrusy znowu wystawiłam na podjazd.
My narzekamy na pogodę, ale przyroda robi swoje.

IMG_2136.jpeg

Spokojnego wieczoru
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 03 Kwi 2026 18:49 #891886

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 49714
Dziś znów do chwili obecnej nie miałem dostępu do forum.Smutne to wszystko. :jeez: :jeez:
Tak było wczoraj i dziś. :jeez: :jeez:
IMG_20260402_180030538_HDR.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 03 Kwi 2026 19:05 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, koma, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 1.018 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum