TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 02 Gru 2025 11:35 #886185

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 49719
I dziś poranek był bez przymrozku.Rano termometr wskazywał +1,3*C.Ok.godz.9 słoneczko próbowało przebić się przez chmury i mgłę.Trochę uwidoczniło sie ale niestety nic ciepła nie oddało.Teraz dalej szaro,mgliście i pełna wilgoć.Podwiewa też mocniejszy wiatr.Śniego topnieje powoli i wszystko wsiąka w podłoże.Spokojnego i miłęgo dnia. :bye: :bye: :coffe: :coffe: :) :)
IMG_20251202_111802.jpg
ostatnie listeczki
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, MARRY, Nimfa, JaNina, Szczypiorek, Mejra, lusinda, Sonka, Rumianek

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 02 Gru 2025 13:13 #886188

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 36350
Ja mogę zrobić kopiuj/wklej swojego wpisu z wczoraj, tylko mgła jeszcze bardziej gęsta, dziś już nawet zarysu drzew w pobliżu nie widać.
Trzeba jakoś przetrwać, wiecznie tak nie będzie.
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, MARRY, Nimfa, Szczypiorek, Mejra, lusinda, Sonka, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 02 Gru 2025 14:22 #886192

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13533
Mnie pogoda dziś kompletnie nie rusza - mam radochę, bo została podpisana ustawa o zakazie hodowli zwierząt na futra :dance:

Tematycznie jest buras, ale nie ma tragedii, nie wieje, nie pada, nie swieci słońce.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, MARRY, Nimfa, JaNina, Szczypiorek, Babcia Ala, Mejra, lusinda, Sonka, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 02 Gru 2025 14:50 #886196

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68082
Wszystko się zgadza Marzenko, też się cieszyłam do momentu, kiedy okazało się, że ten idiota zawetował ustawę łańcuchową.
W temacie pogody: na zachodzie bez zmian.
Pozdrawiam cieplutko :(
Żyj tak, jakby jutra miało nie być....
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, MARRY, Nimfa, JaNina, Szczypiorek, Mejra, lusinda, Sonka, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 02 Gru 2025 15:06 #886199

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
Może nie martwmy się, w dzisiejszym klimacie po zmianach chyba nie ma większego zbytu na futra, a najbogatsi tego świata i tak będą je zakładać do opery czy teatru, czy będą u nas hodowane czy nie. Ochrona flory, fauny i Ziemi, to stan umysłu ludzi, nie prawa.

Idiota :rotfl1:, Aniu zrobiłaś mi dzień :lol:
Alicja
Ostatnio zmieniany: 02 Gru 2025 15:08 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, Łatka, MARRY, Nimfa, JaNina, Szczypiorek, Mejra, lusinda, Sonka, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 02 Gru 2025 19:48 #886209

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68082
Świata nie zmienimy Alu ... ale większość z nas ma pod opieką jakiegoś pokiereszowanego przez życie zwierzaka: psa, kota, gryzonia, gada, ptaka i dla tego zwierzęcia zmieniliśmy jego świat. Kiedy emocje już opadną, działajmy dalej ( bo od gadania są "politycy" ) w miarę swoich możliwości.
Każdy dobry gest jest na miarę .... życia :hug:

Innowacja w karmieniu ptaków: deska orzechowa dla sikorek ( zwana u nas bombonierką ).

grdeskazorzechami.jpg

Pozdrawiam cieplutko...
Żyj tak, jakby jutra miało nie być....
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Jan4, Łatka, olegowa, Nimfa, JaNina, Szczypiorek, Mejra, lusinda, Sonka, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 03 Gru 2025 06:11 #886213

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 15308
Dzień dobry w środę!

Mokro, szaro, buro i ponuro.

Temperatura lekko na plusie, ale to chyba będzie kolejny depresyjny dzień.

Miłego i dobrego dnia :flower2:
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Nimfa, JaNina, Mejra, lusinda, Sonka, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 03 Gru 2025 09:56 #886223

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 49719
Poranek dzis wystąpił z lekkim przymrozkiem -1.Jest szron który podzielił się częścią trawników z pozostałością śniegu.Od rana pełne słoneczko wali po oczach.Aktualnie termometr wskazuje +2,5*C.Podwiewa zimny wiatr .Ogólnie to jest zimno jak w grudniu.Jeszcze jest troche śniegu ale od jutra ma nie być przymrozków,a w dzień nawet 5-8* na plusie. :coffe: :coffe: :bye: :bye: :bravo: :bravo: :) :)
IMG_20251203_084238.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Adasiowa, Łatka, Nimfa, JaNina, Szczypiorek, Mejra, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 03 Gru 2025 17:10 #886234

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16147
Witajcie Kochani!

Po krótkich "wakacjach w Starym Szpitalu" już jestem w domu. Ręka zoperowana, wszystko się udało, teraz rehabilitacja i na wiosnę bedzie jak nowa. :dance:
Poznałam tam panią, która mieszka kilka kilometrów ode mnie i ma Rumbę i Senga Senganę. :P

A w pogodzie bez zmian. Szary welon przykrył świat już od jakiegoś czasu, chłód i wilgoć panoszy się w każdym zakamarku...

Sporo na plusie, +4,5*C. bezwietrznie, teoretycznie deszczu nie ma, ale mgła drobinkami wody osiada na twarzy.
A ja dalej mam wakacje. :drink1:

20251203_104954.jpg

Dobrego wieczoru. :bye:
Pozdrawiam
Ewa

" Życie, to jedna
Wielka przygoda."

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 03 Gru 2025 19:22 #886248

• zwykły chłop
  • zwykły chłop's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10539
U mnie buro, i jakoś tak smutno. Zainspiruję się chyba jesiennym rękodziełem i coś poczytam :devil1:

Screenshot_20251203_191746_Messages.jpg
pozdrawiam Adam

SZACUNEK - to tylko odrobina wyrozumiałości i pamięci o drugiej osobie. To tak niewiele a tak wiele zmienia.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Adasiowa, Nimfa, JaNina, Szczypiorek, renmanka, Mejra, MagSta, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 03 Gru 2025 19:48 #886254

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
Adam, planuj zasiewy :rotfl1:
Alicja
Za tę wiadomość podziękował(a): Nimfa, Szczypiorek, zwykły chłop, Mejra, MagSta, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 03 Gru 2025 19:50 #886255

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 61935
Okropna ta pogoda. Szaro, buro i ponuro. Po śniegu zostały już tylko wspomnienia.
Spokojnej nocy.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 03 Gru 2025 19:54 #886257

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
Nie jest przyjemna, ale zawsze jeszcze wiatrzysko może pizgać mokrym śniegiem po pysku :devil1:
Alicja
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Nimfa, JaNina, Szczypiorek, zwykły chłop, Mejra, MagSta, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 03 Gru 2025 20:10 #886259

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13533
U mnie już po śniegu - zielone trawniki, burasowato wszędzie, nawet ptaszków jest mało - a słoninka na sikorki czeka :fly: Na szczęście dziś bez wiatru i opadów. Teraz takie powolne przygotowania do świąt :lev: W mojej mieścince, w centrum pojawiły się już ozdoby świąteczno zimowe:

d2c58b2c-ef48-41d8-afdc-bf4179f01078.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Jan4, Adasiowa, Nimfa, JaNina, Szczypiorek, zwykły chłop, Mejra, MagSta, lusinda, IwonaJak

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 04 Gru 2025 08:11 #886274

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 61935
Nareszcie zaświeciło słoneczko B) Świat od razu wydaje się lepszy. Na termometrze lekko poniżej zera.

IMG_1767.jpeg

Spokojnego dnia.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Nimfa, Szczypiorek, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 04 Gru 2025 08:53 #886277

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 56635
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Nimfa, Szczypiorek, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 04 Gru 2025 08:56 #886278

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 95944
Janko, zazdroszczę. Nad Wrocławiem noc polarna, temperatura w tej chwili +4, psy wnoszą wiadra błota na pazurach, bo roztopione resztki śniegu zrobiły z mojej gliny breję. A ja siedzę w domu czując się jak pobita, bo złapałam paskudnego wirusa.

Prognozy niemieckie na 16 dni wyglądają tak, że zima się już odbyła, a czeka nas tradycyjny buras. Ale życzę Wam lepszej pogody.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Nimfa, Szczypiorek, renmanka, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 04 Gru 2025 09:41 #886280

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 15308
Serdecznie witam w czwartek!

Niestety brak słońca i niesamowicie ponury ten dzień dla mnie.

Pocieszam się tym, że w sobotę przyjadą moje młodsze dzieci, więc szał w kuchni będzie, żeby na wynos mogli wziąć.

Spokojnego i miłego dnia!

Aniu Łatko zdrówka życzę :flower1:
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Nimfa, renmanka, Babcia Ala, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.762 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum