Witam wszystkich miłych gości
tak się cieszę
Zaglądacie, a mnie nie ma
zajęta ogrodowymi przygotowaniami nawet do połowy nie dobrnęłam, dobrze, że z pięciu, cztery skrzynki cann już podzielone, nabytki uziemione, fuksje przycięte, z pelargonkami porządek, do begonii nie looknęłam
SKS chorobcia
Wszystko podlane, obejrzane, można przysiąść na chwilę.
Jak pisałam wyżej nawet wiosenne fotki cyknęłam, ale to jutro
Pawełku witam jako pierwszego i podobnie jak w różanym
za 200 serduszko pode mnie
Że tak dodam wykluczenie za niebycie bardzo mnie zmobilizowało
Andrzeju już ogród się szykuje na Waszą wizytę, może na dłuższą chwilę
Może do ..... coś jeszcze zakwitnie.
Gratuluję 40-ki!
Aniu sami jubilaci dzisiaj u mnie, jak miło. Tobie oczywiście także gratuluję wyniku!
Cieszyć się trzeba, że dzięki aktywności Oaza rośnie w siłę. Mówisz margiel nie straszny
jak się już półmetrową dziurę łomem wykopie, to nawet, nawet
Witaj
Aguś fanko ... mojego
zawstydziłam się wielce ...
OMG a u mnie taki pozimowy bałagan. Ale wkrótce się wezmę do pracy, niech tylko przestanie wiać
Cieszę się, że i do różanego zakątka trafiłaś. Niech tylko wystartują będzie o czym porozmawiać
Agnieszko- Joyce dziękuję za odwiedziny.
A kiedy Twoje cudeńka będziemy oglądać w ogrodowym wątku? Najpóźniej chyba z wiosennymi przyrostami
ale liczę bardzo, że to będzie wcześniej
Grzesiu zapraszam
fotki będą, a jakże. Najlepiej jakby jednak nowe jakieś zaczęły się pojawiać.
Mireczko dziękuję wielce za zachętę
... głowa boli
Żebyś tylko widziała ile dalii do mnie dotarło ... ale to już w sezonie. Mam nadzieję gościć w daliowym wątku
Daluś bardzo się cieszę, że znalazłaś chwilkę dla mojego młodego ogrodu w budowie
zapraszam.
Marta znasz mnie, melancholia jakaś w związku .... ze związkiem
zadumać się lubię czasem nad ... ale to nie ten wątek
Właśnie dwa, ale to wszystko w dobrej wierze, aby forum rosło w siłę, a ludziom żyło się ..... ciekawiej. /cóż za hasła
Nie te lata, nie ten ustrój
Marta-markita, czyli mamy równolatki, jak się cieszę. Będziemy mogły porównywać w jakim tempie się zmieniają. Zapraszam oczywiście jak najczęściej.
Same Marty
witaj
Shirall zapraszam na spacerek
Aguś fajnie, że jesteś. A ja mam jednego rannika
za to rozkwitniętego. Dosadzałam różyczki i bałam się czy niepomna miejsca jego pobytu nie uśmierciłam ...
Sylwek witaj, witaj i znów tyle miłych słów
zapraszam oczywiście w oczekiwaniu na Twój wątek
Andrzeju bardzo liczę na Twoje rady, fotgrafia to powinna być kolejna pasja ogrodników, jak ująć, z której strony .... i najważniejsze .... oby chwaścior się w kadr nie załapał
Gieniu zapraszam, miło, że udało Ci się zajrzeć.
Gosia trzeba przysiąść na tarasie i w dal popatrzeć .... wyobraź sobie jedną z fotek ... jak nadciąga burza, jak księżyc, wyłania sie zza chmury, ja latają po moim niebie paralotniarze
Każdy może się zatrzymać i zadumać
Zapraszam
Ewo witaj u mnie, zaglądaj ...
Grzesiu i nadeszło jutro
już dzisiaj, wkrótce będzie jeszcze cieplej i słoneczniej, może trawy uprzątnę i biedne po zimie hostki i żurawki
wiosna zdaje się
Witaj
Witaj
Dorotka w różanym .... będę raczkowała, ale pomyśłałam, że jak rózyczek więcej, to zasługują na oddzielne miejsce. Nie ma obaw tutaj także będą
Wiosna się wiośni - rano fotki, bo dziecko lapka zawłaszczyło
Gosiu u mnie większość cann na szczęście podzielona. Dwie skrzynki maja juz spore kły, dwie kolejne dzisiaj zaczęły rosnąć, została jeszcze jedna ze Stuttgartem. Ale jak wiadomo, to karpa na całą skrzynkę chyba. Pięć kolejnych odmian w donicach, póki co bez większych rezultatów, ale to świeże nabytki.
Tylko .... czy miejsca wystarczy
będą zatem donice
Tajeczko mio Cię powitać na nowym FO. Nic sie nie martw nauczysz się go szybciej niż się spodziewasz
Pieski - szkodniki jedne, szczególnie ta, co spod oka spogląda
Andrzejku witaj.
Romciu zapraszam serdecznie i mam nadzieję, że znajdziesz u mnie coś ciekawego.
Danusiu też się bardzo cieszę
będzie co oglądać, to prawda. Zapraszam.
trochę czasu zabiera pisanie, ale jedno jest pocieszające, emotki się nie kończą na 15-ce
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za odwiedziny i w oczekieaniu na nowe fotki
kilka z poprzednich sezonów.
Itea virginica 'Henry's Garnet'
Calicarpa Bodinieri 'Profussion' /Pięknotka Bodiniera/ i
Syringa vulgaris 'Sensation' /lilak pospolity/
Calycanthus floridus /kielichowiec wonny/
Cryptomeria japonica Monstrosa Nana i
Pinus strobus 'Pendula Wustemeyer'
Deutzia hybrida 'Strawberry Fields' /żylistek/
Pinus strobus 'Tiny Curls' i
Pinus sylvestris 'Białogon'