TEMAT: Świat Dorci 2013

Świat Dorci 2013 22 Lut 2013 19:14 #127860

• Edyta
  • Edyta's Avatar
dorciaj wrote:

DSC_8245.jpg

:bye:
Bardzo podoba mi się ta rabatka różano - powojnikowa :hearts: .
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Świat Dorci 2013 24 Lut 2013 21:55 #128715

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Dorcia, czy Ty wiesz, że dziś jest Światowy Dzień Jogi? ;) Jakiż niefortunny termin! Wyobrażam sobie, jak byś go uczciła, gdyby warunki na to pozwoliły! Tak właśnie, jak widać na tym zdjęciu! Efektywnie! :)

Świat Dorci 2013 25 Lut 2013 09:19 #128828

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Romcia, jakie szaleję? Ja po prostu staram się jakoś dotrwać do końca zimy :pinch: , a sianie, pikowanie i doglądanie tego wszystkiego, bardzo w tym pomaga :silly: . No i jeszcze :club2: :club2: :hammer: :hammer: :flower: :flower: - to tak ode mnie - wiesz za co :P .

Aga, z 'Wildfire' myślę, że będziesz zadowolona ;). Ja właśnie myślę nad tym gdzie w tym roku posadzę jakieś powojniki :think: ... bo jakoś nie wyobrażam sobie, że miałabym nowych nie mieć :whistle: .

Marta, a ja przesadzanie doniczkowych mam już za sobą. W tym roku mało tego było :silly: . Ale mam za to zlecenie od kolegi na przygotowanie dla niego roślinek na nowe mieszkanie... więc czeka mnie zabawa :tongue2:

Ewelina, nic mi nie mów o linieniu :pinch: . Mnie czeka wyczesanie Fita, a to zwykle daje 120 l worek kłaków :dazed: . Ale masz rację, to gubienie futra wróży WIOSNĘ :dance: .

Edytko, bardzo lubię to zdjęcie, które zacytowałaś :hearts: . Trawka na nim taka dopieszczona :woohoo: ... i słoneczko świeci :woohoo: , i powojnik kwitnie :silly: . Ech, już by mogło tak być :pinch: .

Marta, a wiesz, że termin całkiem dobry na takie święto :woohoo: . Chłopcy poszli dziś pierwszy dzień po chorobie do szkoły. Ciszę mam, spokój :dance: ... normalnie joga bez jogi :woohoo: :happy3: .

Już mi się pomysły kończą na fotki :tongue2: . Ale coś tam chyba jeszcze wygrzebię :woohoo: .

DSC_8234.jpg

DSC_9372.jpg
DSC_9508_2013-02-25.jpg
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012
Ostatnio zmieniany: 25 Lut 2013 09:20 przez dorciaj.

Świat Dorci 2013 26 Lut 2013 10:12 #129231

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
No dobra, pogadam sama ze sobą :tongue2: . :rotfl1:

Zwiastuny wiosny są w ogrodzie :woohoo: . Ruszyłam dziś szanowne 4litery do ogrodu. Zdjęcia z telefonu, ale coś tam widać :woohoo: .
Wrzoścce :silly: - Wrzosiec darlejski 'White Glow'
DSC_0087.jpg

Mam bazie na poplątanej wierzbie :dance:
DSC_0089.jpg

Spod śniegu gramolą się krokusy :woohoo:
DSC_0090.jpg

Wiosna, wiosna :dance: :dance:
Świat Dorci 2016
Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka, Margolka

Świat Dorci 2013 26 Lut 2013 10:32 #129238

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Oooo, już bazie :woohoo: , to Wielkanoc tuż tuż :)
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Świat Dorci 2013 26 Lut 2013 10:40 #129243

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
............ skoro w Warszawie taka wiosna :woohoo: :woohoo: , to jest nadzieja , że dojdzie i do nas ............ co tam głupie 200km z kawałkiem , na razie śniegu po szanowne 4litery :( :(
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Świat Dorci 2013 26 Lut 2013 11:26 #129255

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Ja ciągle siedzę w domowych :tongue2:
Wydłubałam dziś moją jedyną cannę z przechowalni i posadziłam w świeżą ziemię i podlałam :woohoo: . Bardzo jestem jej ciekawa, bo w zeszłym roku nie zakwitła i strasznie chciałam ją przechować do tego sezonu :silly:

A jak tam Twoja kobea? Moja posadzona równo dwa tygodnie temu - NIC :jeez: . Czyżbym znów trafiła na kiepskie nasiona :cry3:

Świat Dorci 2013 26 Lut 2013 11:37 #129256

• Roma
  • Roma's Avatar
Dorcia-skoro już możesz pochodzić po swoich włościach to chyba rzeczywiście wiosna stoi u drzwi.Niestety u nas nie ma takich możliwości :( wszędzie jeszcze leży dość gruba warstwa śniegu.Przy plusowych temperaturach może w przyszłym tygodniu będzie można zlustrować teren.

Świat Dorci 2013 26 Lut 2013 12:09 #129262

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
U mnie śniegu właściwie też już nie ma, a to co jest to już trudno nazwać śniegiem. Z radością wczoraj stwierdziłam, że oznaki wiosny i u mnie widać. :dance:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Świat Dorci 2013 26 Lut 2013 13:16 #129282

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
A u mnie przez dwa dni było cudownie i można rzec - ciepło /+6,+8/a tu dziś ledwo 2 i lodowaty wiatr :( A ja już się do myśli o wiośnie prawie przyzwyczaiłam :placze:

Świat Dorci 2013 26 Lut 2013 17:00 #129350

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Przyszedłem szybko zobaczyć te oznaki wiosny, którymi u Romci się chwaliłaś :P
Krokusiki malutkie :happy4: takie to miałem miesiąc temu :P
Teraz zapowiadają 10* przez kilka dni więc może nawet jakieś pierwsze kwiatki się pojawią :bad-idea:

Świat Dorci 2013 26 Lut 2013 18:13 #129375

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
Wiesiu, lepiej mi o Wielkanocy nie przypominaj, bo znów się obudzi Perfekcyjna Pani Domu i rzucę się w wir porządków :fly: .

Mirko, dojdzie i to szybciutko :hug: . Teraz ma być kilka ciepłych dni, więc przyroda pewnie zacznie się budzić w całej Polsce :silly:

Martuś, ja mam zadoniczkowane 3 canny :woohoo: , 2 tawułki Arendsa :woohoo: , wysianą kapustę ozdobną (już przepikowaną :whistle: ), wysianą minę (już powschodziła :woohoo: ), zasianą kobeę (ale dopiero 3 dni temu ;)), zasiane orliki :woohoo: (zaczynają się pokazywać), goździki dla Teścówki (do przepikowania za jakiś tydzień :pinch: ), szałwia (maleństwa się pokazały)... więc jak widzisz nie próżnuję :woohoo: :wink4: .
Twoja kobea na pewno powschodzi :kiss3: - podobno potrzebuje około 20-25 dni na wyjście z ziemi :dry: )

Romciu, akurat Jaśkowa Polana w śniegu wygląda przepięknie :woohoo: , więc wiosna może poczekać ;). Chociaż prognozy są takie, że pewnie i u Was ten śnieg długo nie poleży :silly: .

Gosiu, widziałam Twoje oznaki wiosny - przepiękne :woohoo: . U nas jest jeszcze sporo śniegu, ale topnieje w oczach ... trochę nawet za szybko :dry: .

Margolciu, to chwilowy kryzys tylko ;) , z dnia na dzień będzie coraz ładniej :woohoo: .

Igor, te miesiąc temu to chyba na parapecie :funnyface: , albo w szklarni :funnyface: . No jakoś Ci nie wierzę :happy3: .
Świat Dorci 2016

Świat Dorci 2013 26 Lut 2013 18:15 #129377

• Roma
  • Roma's Avatar
Tylko ,że już korygują temperatury i zapowiadają,że nie będzie tak jak wcześniej sygnalizowali :P no chyba,że znowu front się odwróci :think:

Świat Dorci 2013 26 Lut 2013 19:38 #129410

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Szalejesz kobieto :woohoo: :bravo:
Jadę jutro po ziemię, chociaż nigdzie w tym roku nie mogę znaleźć Kronena :think: . Chyba kupię zwykły torf odkwaszony. A kobea w zeszłym roku zaczęła wyłazić mi już po tygodniu, więc się martwię :unsure:

Świat Dorci 2013 26 Lut 2013 20:41 #129438

• annawu
  • annawu's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 534
Dorcio przybyłam i ja do Twojego 'Świata'. :flower2: w którym rosną piękne róże i powojniki. :bravo:
Moje powojniki wymarzły ostatniej zimy, ale już kupiłam 'błękitnego anioła'na pocieszenie :P
Fajnych masz chłopaków a mężuś taki przystojniacha... :wink2:
Pieski, też fajowe :wink2: i takiego Fituśa chciała bym mieć... :hug: :hearts:
Pozdrawiam Ania
Zapraszam do mojego ogrodu

Świat Dorci 2013 26 Lut 2013 21:27 #129455

• Andzia1
  • Andzia1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 199
Dorcia, melduję się w nowej odsłonie Twojego wątku dopiero teraz, ale będę Cię śledzić zawzięcie :happy3: Piekności takie masz, że oczopląsu można dostać. Nie wspominając o doborowym towarzychu młodych sympatycznych facecikó i sierściuchów słodkich. Pozdrawiam !

Świat Dorci 2013 27 Lut 2013 13:45 #129661

• katik
  • katik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 84
Dorciu śliczną masz kolekcję powojników i ten łan lawendy super :bye:
Pozdrawiam Kasia

Mała działka Katik

Świat Dorci 2013 27 Lut 2013 14:04 #129669

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
dorciaj wrote:
Wiesiu, lepiej mi o Wielkanocy nie przypominaj, bo znów się obudzi Perfekcyjna Pani Domu i rzucę się w wir porządków :fly: .

Jak zaliczysz taraz to będziesz miała na wiosnę więcej czasu dla ogrodu :lol:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.575 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum