TEMAT: Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie 07 Gru 2013 21:33 #208709

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
O, jakie ładne zdjęcia robaków ;) i nie tylko!
Aniu, jeśli mogę coś doradzić, Franky Boya radziłabym zabezpieczyć, czymś owinąć chociaż, u mnie zmarzł...
A szkoda by było, żeby i u Ciebie...
Ostatnio zmieniany: 07 Gru 2013 21:34 przez artam.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): anabuko1

Zielone okna z estimeble.pl

Moja działka na Dębowym Lesie 08 Gru 2013 10:24 #208754

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Na dworze biało,zimowo, mroźno i dużo słońca :)

Danielu Storczyki to wdzięczne roślinki i tak bardzo umillają teraz nasze domy swoimi kolorkami :P A farbowane,,też mają swoje krótkie urki,,,cóż się teraz nie robi dla sprzedaży,,niebieski zawsze ładniejszy :P
Kasia1972Te wiosenne,lenie kolorowe wspomnienia są najpiękniejsze,,szkoda,że tak szybko mijają a zima taka długa u nas :angry:
rm27-Romku Wszystko co ma żywe kolory pięknie wyglada,,, teraz tylko wspomnienia pozostały :hearts:
Oczywiście biało mam za oknem i mrozkowato.Nie tak jak w innych rejonach Polski,śniegu nie za dużo u mnie.Ale piękne słońce świeci.Piękna niedziela. :P
artam Maruś dziękuję za miłe słowa i doractwo :hug: Oczywiście za Twiją radą okryję Franky Boya,,może przeżyje :jeez: A jak nie,,,i jak znam siebie to inną kulkę kupię na wiosnę :tongue2:

A tymczasem....
Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty...

Uwielbiam zapach macierzanki :hearts:
Za tę wiadomość podziękował(a): Alina-277, kasia

Moja działka na Dębowym Lesie 08 Gru 2013 19:28 #208816

• aneta72
  • aneta72's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 111
Witam.Ach jak kolorowo ja osobiście przeniosłam się -na czas zimy w moje doniczkowce.Kupiłam w końcu listopada klematisy stały już w sklepie i wypuściły listki weszły w pąki ,pewnie zakwitną na święta mam co oglądać.Muszę je trzymać do lata -zahartować i do ogrodu.Podobnie winogrona,kiwi.Lubię podglądać jak rosną.

Moja działka na Dębowym Lesie 09 Gru 2013 09:03 #208879

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Anetko72 Wszystkie kolorowe,kwiatuchowe wspomnienia i zdjątka są teraz rozjaśnieniem ponurych ,zimowych dni.Fajny pomysł z tym zakupem clematisków...ciekawe ,,jak Ci zakwtną,,pokażesz jakiekolorki.Ja w tym roku chyba 4 czy 5 dokupiłam i ciągle mam ich niedost.Chyba na wiosnę jeszcze jakieś dokupię sobie. :hammer: Ja lubię podgladać,oglądać wszystkie roślinki :P .a teraz zostały tylko te na parapetach :)

ciąg dalszy kolorowych wspomnień :hearts:

Moja działka na Dębowym Lesie 09 Gru 2013 18:57 #208912

• Isia
  • Isia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 464
Aniu ale dałaś kolorkami po oczach super :lol: orliki niesamowite kolorki i braciszki, piękna piwonia (uwielbiam białe chociaż nie kolorowe :whistle: ) i tulipany, stokrotki ...do wyboru do koloru :) od razu lepiej bo za oknem szaro buro - dzieki :kiss3:
Ostatnio zmieniany: 09 Gru 2013 18:59 przez Isia.

Moja działka na Dębowym Lesie 10 Gru 2013 21:54 #209047

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Isiu Te wspominki lenie są jak balasm na teponure, szare i zimne dni,,,można je kontemplować do woli...i zowu wymyślać,,,co tu jeszcze dokupić,dosadzić, upiększyć :flower2: I tak chyba w nieskończonośc :rotfl1:

Letnie wspominki; :hearts:

Moja działka na Dębowym Lesie 11 Gru 2013 21:02 #209178

• Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 79
Aniu, u mnie za oknem zimno, mokro i ślisko - z przyjemnością obejrzałam wiosenne i letnie fotki. Dzięki!

Moja działka na Dębowym Lesie 11 Gru 2013 21:25 #209185

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Podoba mi się zestawienie niebieskiego i różowego powojnika :-)
Masz może jeszcze inne zdjęcia tej pary?

Wczoraj siedziałam na stronce z klematisami :crazy: :happy3:

Moja działka na Dębowym Lesie 11 Gru 2013 21:41 #209191

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Trzeba powspominać minione lato. Niby za 2 tygodnie upłynie połowa zimy, ale ta lżejsza. Do wiosny będzie coraz bliżej, ale też będzie się ta zima dłużyła.

Irysek bordowy jest cudny. :woohoo:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Moja działka na Dębowym Lesie 11 Gru 2013 22:41 #209214

• piotrek_ns
  • piotrek_ns's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1228
Dangar wrote:
Trzeba powspominać minione lato. Niby za 2 tygodnie upłynie połowa zimy, ale ta lżejsza. Do wiosny będzie coraz bliżej, ale też będzie się ta zima dłużyła.

Za dwa tygodnie to się zima dopiero zacznie i wg kalendarza potrwa całe trzy miesiące :rotfl1: Ciągle mamy jesień :)
Pozdrawiam wszystkich gorąco.

Piotrkowe działkowanie
Skalniak i kamienie
Ostatnio zmieniany: 11 Gru 2013 22:42 przez piotrek_ns.

Moja działka na Dębowym Lesie 12 Gru 2013 00:39 #209231

• Steasi
  • Steasi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 50
O jak pięknie. Milej od razu dla oka, zawsze jakaś odmiana od tej ponurej aury za oknem. Piękne makro, podobają mi się szczegóły jakie widac na takich fotkach!

Moja działka na Dębowym Lesie 12 Gru 2013 09:24 #209244

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Kasia1972 U mnie za oknem paskudna pogoda,descz zmył prawie śnieg,pozostałości to brdubne plamy,,,zimno,brzydko,,więc jaieś kolorki zawsze są miłe chociażby i wspominkowe. :P
Siberia Witaj,Niesyety innego zdjatka tych połączeń chyba nie mam.Ja coraz bardziej mam upodobanie w duetach powojnikowych i tak tez nowe w tym roku posadziłam,,,ciekawa jestem jak w tym nowym roku będą wygladały,,,oj to czekanie,,,takie długie.. :evil:Ja jeszcze też planuję dokupić sobie kilka clematisków,,,przez zimę upatrzęcoś,,,na pewno musze jakiś pełny i dzwonkowaty,,,a reszta to się zobaczy,,,co mi w oko wpadnie ;)
Danusiu Coś Ci ta zima już szybko leci, :rotfl1: u mnie kalendarzowa jeszcze się nie zaczęła,i Pior na rację i będzie jeszcze całe 3 miesiące do obrzydzenia :mad2: Stanowczo mamy ja za długą :evil:
piotrek_nsTo prawda, juz niby zimowo a tu jeszcze kalendarzowej zimy nie mamy...Okropna ona jest :evil: i jeszcze taka długa, nie mogłoby być tak z latem takie długie,ładne,przyjemne B) A tu szarości i zimna a jeszcze i mrozy się zaczną i śniegi :mad2:

To lepiej powspominać sobie,,,
W TYM ROKU DOSTAŁAM BZIKA NA PUNKCIE LILIOWCÓW...DOKUPYWAŁAM JE I DOKUPYWAŁAM... :tongue2:
W efekcie czego musiałam poszerzyć ,a raczej zrobić nowe rabatki liliowcowe :ouch: W rezultacie mam ich już 60 sztuk :dance:
Także w tym nowym sezonie powinny zakwitnąć,,może nie wszyskie,bo pokusiłam się o małe siewki i jiespodzianki kolorów,Fajne będzie akie czekanie :garden1:
Trochę posadziłam tulipanów miedzy nimi..bo szybko wychodzą i kwitną ,jak liliowce jeszcze nie pełni się rozrosną.A i mieczyki też tam sadziłam i chyba tak trzeba b edzie powtórzyć a nadchodzącym roku. ;) Ale jeszcze nie wiem co mogę posadzić między nimi,żeby było kolorowiej...może coś mi doradzcie:crazy:
[/b]

To tylko mała część z mojej kolekcji...

Ostatnio zmieniany: 12 Gru 2013 13:51 przez anabuko1.

Moja działka na Dębowym Lesie 12 Gru 2013 11:13 #209254

• Steasi
  • Steasi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 50
O rzeczywiście 60 sztuk to sporo.. Piękne kolorki, ja mam tylko 3 i nie potrafię dojść z żadnym do takiej wielkiej kępy- mam wrażenie, że stoją ale i tak bardzo je lubię.
A może coś kwitnącego w drugiej połowie lata? Jakieś niskie marcinki, chryzantemy czy rozchodniki.. Tak pusto nie będzie jak poprzekwitają

Moja działka na Dębowym Lesie 14 Gru 2013 22:35 #209573

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Witaj Aniu,u ciebie cieplutko i kolorowo(gdy za oknem ,,zgniła jesień'').Czy masz 60 różnych odmian liliowców :supr3: ,ja mam może :think: no właśnie -około 15 odmian,z czego Rdzawego na kilogramy :tongue2: .Wiesz jak nazywa się twój Hemerocallis 3 rząd od góry -fota z lewej strony-piękna czerwień...

Moja działka na Dębowym Lesie 15 Gru 2013 14:34 #209648

• Cypryda
  • Cypryda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 340
Z przyjemności ogląda si e piękne kolorowe kwiaty gdy za oknem szaro, buro i ponuro

Moja działka na Dębowym Lesie 16 Gru 2013 08:46 #209769

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Steasi-Paula Moje tylko 3 to już większe kępy.Reszta jeszce młodziutka i mała.Nie wiem czy 60 to dużo,,,dla mnie sporo..ale inni mają jeszcze większe kolekcje.
Ale ja nie mam już więcej miejsca na liliowce.Przecież nie zrobię ogrodu wyłącznie liliowcowego :rotfl1: I tak 2 rabaty z nimi zrobiłam.Paulo,dzięki za ppodpowiedź :kiss3:
Marcinki mam gdzie indziej i tamim dobrze już kilka lat.Ale chryzantemy,,to dobry pomysł.A tak chciałam je dokupić jeszcze i nie wiedziałam ,gdzie je posadzić.Z liliowcami chyba mogą rosnąć. :)
chester633-Pawle; Cyprydo To prawda za oknem ,,zgniła jesień'',ponuro i brzydko,,,dlatego nie lubię tej pory roku. :( Teraz to trochę wir przedświąteczny wypełnia dni i nie czasu i ochoty na konteplowanie szarości :dry: W większości liliowce mam NN.Bo trochę tak dostałam.a te co kupowałam wcześniej to tez nie dbałam o nazwy,dopiero w tym roku,pod wpływem forum,zapisuję je sobie. ;) A czerwonych mam chyba z 5 i każdy deko inny.Trzeba będzie w zimie trochę dać do identyfikacji :)

Moja działka na Dębowym Lesie 16 Gru 2013 11:35 #209798

• Roma
  • Roma's Avatar
Aniu-u Ciebie jak zwykle kolorowe lato aż miło zatrzymać się na trochę dłużej i popatrzeć na taką ilość kolorów.
W tym roku też postarałam się i kilka nowych liliowców ale gdzie mi do Ciebie :jeez:
Ostatnio zmieniany: 16 Gru 2013 11:35 przez Roma.

Moja działka na Dębowym Lesie 28 Gru 2013 09:33 #210983

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Romciu Teraz mamy więcej czasu to możemy bardziej poogladać wszystkie zdjatka z lata :P
Owszem te letnie wspomnienia sa jak najbardziej miłe.Nie wszystkie liliowce mi kwitły,,także bedzie ciekawe czekanie w tym roku aby zobaczyć ich kwiaty :)ciągle myslę co mogę jeszcze posadzić między nimi.Posadziłam tulipanki ,bo póki one rozrosną się to tulipanki już kwitną,, i chyba mieczyków dokupię i będę do nich dosadzać,aby nie było pusto na tej rabacie liliowcowej:)

Dla wszystkich miłośników jeżówek letnie wspomnienia. :hearts:
Nie wszystkie moje jeżówki zakwitły, np,zakupiona Marmalade nie..ale przez to będzie ciekawie na przyszły sezon ogrodowy.Posiałam też jeżówki( pierwszy raz w życiu) z nasionek,które dostałam( żółtą i pomarańczową )zobaczymy czy mi wzejdą i jakie będą jeżóweczki. Jeszcze mam w planach kupić sobie Strawberry Shortcake i Summer Cocktail :hammer:
A tą Cranberry Cupcake muszę przesadzić w inne miejsce. Do zwykłej różowej dać albo pomarańczową Marmalade albo jakąś żółtą,,aby kontrast był lepszy. :wink2:

A oto moje;

Jeżówka Cranberry Cupcake i Meringue

Mac’n Cheese i ??? NN

i najbardziej znana Purpurowa

Alba i hot papaya

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.695 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum