TEMAT: Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie 28 Gru 2013 11:00 #210998

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
anabuko1 wrote:
ciągle myslę co mogę jeszcze posadzić

Aniu,rozumiem byś miała więcej miejsca w ogrodzie trawnik ,,pójdzie'' pod nóż :whistle: ,niestety mnie też to czeka.Ja do jeżówek podchodzę z dystansem,te nowe kolorowe odmiany jakoś nie rosną ,,dębowo''.Postawiłem na jeżówkę purpurową i jej odmianę White Swan. :bye:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Moja działka na Dębowym Lesie 29 Gru 2013 15:58 #211180

• maniusika
  • maniusika's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 15
Piękne liliowce ,ja teraz muszę dokupić o pełnych kwiatach .
Jeżówki mam tylko białe i różowe i same się rozsiewają aż za bardzo .. Ja w puste miejsca po cebulowych sadzę jednoroczne cynie , astry i aksamitki . Również ładnie wyglądają krokosomie , teraz są też w różnych kolorach ..
Janina
Ogród wokół domu[url]Kotek
Ostatnio zmieniany: 29 Gru 2013 15:59 przez maniusika.
Za tę wiadomość podziękował(a): anabuko1

Moja działka na Dębowym Lesie 30 Gru 2013 12:15 #211369

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Pawele żałuję,że nie mam większej działki ,więcej roślin :hammer: A tak muszę zadowolić sie tym co mam,,już więcej trawnika nie pójdzie pod nóż w minionym roku i tak powstały nowe rabatki,także go trochę wycięłam :happy2:Jeżówki jeszcze dwie mi sie marzą,,przyszedł mi pomysł,że przeciez między liliowcami też je mogę posadzić :P
maniusika-Janino Witaj. Liowce sa piękne wszystki,ja z nimi muszę juz z bastować,bo miejsca nie ma :dry: cynie miedzy nimi też sadziłam,,ale może więcej ich posadzę, to dobry popmysł i wysokie astry ,wysokie aksamitki,tez moga być. A z przodu niskie aksamitki ;)
Ostatnio zmieniany: 30 Gru 2013 12:16 przez anabuko1.

Moja działka na Dębowym Lesie 31 Gru 2013 16:42 #211647

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Niesamowicie piękne fotki robisz kwiatom, przy takich kolorowych postach na pewno czas do wiosny minie szybciej :bravo: :hug:

Moja działka na Dębowym Lesie 31 Gru 2013 18:09 #211667

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Muszę przyznać za Hiacyntą że fotki pierwsza klasa ..jest na co patrzeć i dokładnie przyjrzeć się roślinie ..ale to też duża zasługa aparatu ..siedzę nieraz po cichutku i podglądam...Niech Ci się zdrowo wiedzie w Nowym Roku 2014....

Moja działka na Dębowym Lesie 01 Sty 2014 15:54 #211833

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Ja rzadko reaguję na widok zdjęć liliowców :whistle: ale twoje, Aniu, mnie poruszyły :woohoo:

I piękne kwiaty (nie nazbyt ozdobne) i ciekawie sfotografowane :bravo: :bravo: :bravo:
:thanks: :thanks:

Jak wykarczuję zawodne marcinki (rosną razem) to mi się zrobi na liliowce trochę miejsca :devil1: :devil1:

Moja działka na Dębowym Lesie 06 Sty 2014 09:36 #212936

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Hiacynta; Alina-277 Witajcie w Nowym Roku i wszystkigo dobrego wam w nim życzę :kiss3: Dziękuję za miłe słowa.
Czas na pewno zleci nam do prawdziwej wiosny,,już nie dużo,,,to co mammy za oknem to jak wiosna niby, :blink:
Ja już wertuję strony ogrodowe i zaczynam szukać nowych roslinek.Już zaplanowałam sobie zakup hortensji Candlelight i Magical Fire. :hearts:

Hortensja bukietowa Kyushiu

Hortensja ogrodowowa "Renate Steiniger"

Anabelle'

Pia

W ubiegłym roku kupiłam jeszcze Vanille Fraise i Bobo :dance:

Siberio Ciesze się ,że moje liliowce cie poruszyły,bo mają śliczne kwiatuchy.Ja zakochałam sie w nich 2 lata temu i ciagle je dokupywałam.Ale juz bastuje z nimi ,bo miejsca na nie brak. :dry: Ja swoje marcinki już przed siatkę przniosłam,żeby więcej miejsca było :happy3:

Poszukuję także jeżówki Summer Cocktail i Cheyenne Spirit’ może ktoś poda mi dobre namiary gdzie te jeżówki kupić???
Ostatnio zmieniany: 06 Sty 2014 09:44 przez anabuko1.

Moja działka na Dębowym Lesie 06 Sty 2014 09:47 #212939

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
A te nie ładniejsze? :think:
www.sklep.bylinowyraj.pl/rozwin/jezowka_-_echinacea

Hortensja Kyushiu zarąbista :supr3:

Moja działka na Dębowym Lesie 06 Sty 2014 10:15 #212944

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
anabuko1 wrote:
swoje marcinki już przed siatkę przeniosłam,żeby więcej miejsca było :happy3[/b]

Witaj Aniu,jak zwykle u ciebie piękne :eek3: roślinki,pszczoły na jeżówkach bezcenne :bravo: .Korzystając z wiosennej pogody część moich marcinków też dostała eksmisję za ogrodzenie(będzie nowe miejsce-na nowe zakupy ):whistle: .

Moja działka na Dębowym Lesie 06 Sty 2014 11:27 #212970

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
Prześliczne wszystkie ujęcia. Kyushiu wygląda na filigranową japoneczke, ale to może być kamuflaż... :silly:
Gdzieś widziałam ją jako dużą, rozpanoszoną, bardzo liściastą roślinę.

Moja działka na Dębowym Lesie 06 Sty 2014 11:35 #212972

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Dopisuję się i ja w tym roku. Cały czas obserwuję twój temat.
Jak zwykle podziwiam twoją Anabelle :) :bravo:
Moja Bobo chyba padła :( Zobaczymy na wiosnę czy coś z tego miejsca wyrośnie.

Moja działka na Dębowym Lesie 06 Sty 2014 11:40 #212975

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
O Kyushiu piszą: do 3 m wysokości i 3 miesiące kwitnienia (ponoć najdłużej) :whistle:
Trzeba kupić :devil1:

Moja działka na Dębowym Lesie 07 Sty 2014 08:32 #213206

• mrówa
  • mrówa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 484
No jeśli tak, to trzeba kupić. Pod murem nie będzie nikomu przeszkadzała. :dance:

Moja działka na Dębowym Lesie 07 Sty 2014 09:46 #213212

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Jak trzeba to zapisuję sobie i ja :lol: Tym bardziej że ładna jest i przekonującą ma długość kwitnienia :silly:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Moja działka na Dębowym Lesie 07 Sty 2014 09:52 #213214

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Siberko Bardzo dziękuję za namiary, :kiss3: już sprawdziłam co mają i napisałm do nich ;) Moja Hortensja Kyushiu jak nawet dorośnie do 3 m,to ma miejsce,, dalej od tuji,wokół ma tylko trawnik także ma gdzie się rozwijać.
chester633 Witaj, dziękuję .Moje marcinki już po za siatką 3 latka będą i chyba dobrze tak, w nowych rabatach są mniejsze roślinki ;) A Ty co planujesz nowego z roślin??
mrówa-Beatko; piku-Wiesiu Kyushiu,jest jeszcze młoda,to może jeszcze wyglada na" filigranową japoneczkę",mam ją 3 latka będzie w tym roku.Ale kupiłam z kwiatem już.Tak mi się podobała,choć nazwy nie miała.Jak urośnie duża to będę się cieszyć,,ma odpowiednie miejsce, wyeksponowane także będzie ją zewsząd widać :hearts: I chyba pod murem nie musi być ;)Kwitnie długo,,ale czy 3 miesiące to nie wiem, nie zwracałam uwagi.ale w tym roku az przyjrzę się jej z tym kwitnieniem :flower2:
Bozi Witaj dziewczyno :kiss3: Gdzieś Ty się podziewała??Anabellka ładna,ale dla mnie wszystkie hostusie ładne.Oj,skąd wiesz,że Ci Bobo padła???Mrozów nie było.Może to tylko złudzenie.Napeno żyje ,zobaczysz.Ja swoją okopczywałam trochę trocinkami,więc teraz nie zglądałam :dry:

Właściwie ja ten rok już ogrodowo zaczęłam ;3 stycznia wsdziłam do ziemi na działce tulipanki,które dostałam na święta z Holandii.Hiacynty poszły do doniczek i zosały w domu,będzie wiosna szybciej w domu i będzie ładnie pachniało.Uwielbiam zapach hiacyntów :hearts:
Ostatnio zmieniany: 07 Sty 2014 10:58 przez anabuko1.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, Bozi

Moja działka na Dębowym Lesie 07 Sty 2014 12:56 #213239

• Nati
  • Nati's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Kocham ogród!
  • Otrzymane dziękuję: 65
zaglądam i pozdrowienia zostawiam, piękne zdjęcia robisz, hortensje super!!!

Moja działka na Dębowym Lesie 07 Sty 2014 16:37 #213281

• Anna96
  • Anna96's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2242
Cześć Aneczko :flower1: przybiegłam się przywitać...podziwiam fotografie z hortensjami, pięknie je uchwyciłaś :) Czym je odżywiasz że tak ładnie rosną?

Moja działka na Dębowym Lesie 08 Sty 2014 18:30 #213575

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Natalio Dziękuję za pozdrówka i Ciebie serdecznie pozdrawiam i dziękuję za miłe słówka :kiss3:
Anna96 Witaj Aneczko,Dziękuję za uznanie :hug: Hortensje podlewam raz na jakiś czas nawozem (Florovit) do hortensji i tyle ;)Już dwie kojne sobie upatrzyłam.
Dzisiaj zrobiłam torcik do szkoły na 18 mojej córci,w piątek drugi na imprezkę córci,,Tortowy tydzień :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 08 Sty 2014 20:34 przez anabuko1.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.538 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum