TEMAT: Wiosenna Jędrzejówka (III)

Wiosenna Jędrzejówka (III) 01 Paź 2013 09:08 #195990

• madzia
  • madzia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1798
Polu :hug:
Szybkiego powrotu do zdrowia i Jędrzejówki życzę i ja :)
Pozdrawiam
Magda
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wiosenna Jędrzejówka (III) 01 Paź 2013 10:16 #196007

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Pobytu w placówce nie zazdroszczę ........... ale jak to mówią jak trzeba to trza ............ a co do opowieści Tabci , świeta prawda , że personel w roli pacjentów to zmora :evil: :evil:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Wiosenna Jędrzejówka (III) 01 Paź 2013 10:34 #196009

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
  • Otrzymane dziękuję: 2041
Hejka! :)
Drogi Pollutku podoga psowa, może i dobrze że jeszcze Ty w pieleszach bo byś się w jędrzejówkowy wir rzuciła z prezesowskim paluszkiem a przeziębienia grasują! :dry: Jesiennie bardzo się zrobiło, Mag nawet coś o szronie pisała :dazed: ( pewnie opłakuje teraz kanie wymrożone :wink4: :happy3: - jest sprawiedliwość dziejowo - pogodowa :wink4: :rotfl1: ). U mnie pełno ptaków za oknem, akurat Alkaztraz leży na trasie przelotowej - dwa razy w roku ptasi spektakl mamy. Koty zamknięte w domu podziwiają mrucząc, wyjąc przeciągle a nawet udając lwa ( Lalek :dazed: :jeez: ). Okularek też już poczuł się prawdziwym kotem, popiskuje obserując nasz optaszony modrzewik. Przy całej tej kociej orkiestrze usiłuję zebrać myśli i zabrać się za tzw. dokumenty. :tongue2: Oj, ciężko idzie! Bardziej niż pracowe bzdety interesuje mnie możliwość dopadnięcia kielichowca 'Venus' i tak mi jakoś ręka nad kursorem zadrżała że w Ulubionych szkółki zaczęło mi wyświetlać miast potrzebnych arkuszy. :wink4: :happy3: Chyba będę musiałą zacząć walczyć z organizmem bo widzisz jakie u mnie się wytworzyły odruchy warunkowe po latach spędzonych na alcatrazowaniu. :wink4: :devil1: :rotfl1: Jeszcze sobie nerwice zafunduję przez tę walkę! :crazy: :wink4: Masz dwie fotki z Podwórka - na jednej Okularek udaje dobrego kota ( oczywiście focony "w ukryciu", bo on nie cierpi nadmiernego zainteresowania swoją osobą ) i marcinki. Jedna fotka bodziowa jest z Alcatrazu.

A tu masz bardzo miłego bodzia ( oby okazał się hardcorem zimotrwałym ), który dopiero teraz pokazuje na co go stać! :devil1:

Geranium wallichianum 'Sweet Heidy'

Pozdrówczanki
K. :woohoo:
Jak już sobie ogród urządzę po swojemu to go zdemoluję i zacznę urządzać od nowa!

Wiosenna Jędrzejówka (III) 01 Paź 2013 19:37 #196091

• ewa f
  • ewa f's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 579
_DSC2492a.jpg

A to jest obrazek wizjonerski jak Pola nie będzie Tabci słuchała i zrobi staw.Dobrze ,ze zapachu zdjęcia nie oddają.
Ostatnio zmieniany: 01 Paź 2013 19:47 przez ewa f.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 01 Paź 2013 19:39 #196092

• danutal
  • danutal's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1269
Poluniu, nie chcę Cię martwić, ale większość moich host wygląda tak , jak na poniższych fotkach. :mad2: , a to za sprawą nocnych przymrozków. :hammer: Są też hosty, które wcale nie zareagowały na zmianę pogody, lecz tych jest niewiele.
P1100886.JPG

P1110518.JPG

P1110540.JPG

U Ciebie, w Jędrzejówce być może jest inaczej, Marcin przesyła Tobie jakieś fotki ?

Jeszcze leżysz ? Nie dałaś im się we znaki ? :happy: :happy: Chyba najwyższy czas, aby Cię z tego niefajnego miejsca wymeldowali, co ? :hug:
Pozdrawiam.Danuta

Wiosenna Jędrzejówka (III) 01 Paź 2013 20:11 #196098

• mag
  • mag's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 1176
Ewandko, klimatyczny domek na brzegu i dwie śliczne kaczuchy i po kłopocie :woohoo:

Polluton, wyłaź już z tego wyra, dość leniuchowania, do roboty trza się brać... tęsknimy tu za Tobą :screem:

Wiosenna Jędrzejówka (III) 01 Paź 2013 20:38 #196107

• ewa f
  • ewa f's Avatar
  • Platinum Boarder
Mag ! Staw nie mój na szczęście, ja mam naturalny strumyk z wodą wartko płynącą - okazał się przedmiotem pożądanie dużej ilości Forumków :supr: Jakoś tak go nie doceniałam , bo straszna była tam pokrzywa , która przeszkadzała w kontempacji, ale jak sie odchwasciło,to lubię tam siedziec/pracować też/Pola ,my już resztkami sił zmagamy :bad-idea: się z wątkiem , aby zachować Twój poziom, ale nasza cierpliwość ma swoje granice

Wiosenna Jędrzejówka (III) 01 Paź 2013 22:09 #196145

• Grzesik
  • Grzesik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 563
Poll wrote:

Grześ... a Ty wiesz, że ciary nie chodzą???Chodzą i to jakie! :happy3: ostatnio, jak przejeżdżałam nieopodal pewnego XXX Centrum ;) i zobaczyłam bossskie krowy w fuksjowo-zielone łaty. :happy3: Długo sie nie mogłam uwolnić od tego widoku. :lol:

Polu, pewnie już się uwolniłaś od tego widoku, więc przypominam :rotfl1: I pewnie niektórzy są ciekawi o jakich krowach była mowa ;) :laugh1:
Pozdrowionka :)

Za tę wiadomość podziękował(a): mag, marzenaF, piku

Wiosenna Jędrzejówka (III) 01 Paź 2013 22:19 #196150

• ewa f
  • ewa f's Avatar
  • Platinum Boarder
Grześ ! Prosimy o namiary w wątku zakupowym . :)

Wiosenna Jędrzejówka (III) 01 Paź 2013 22:25 #196155

• Grzesik
  • Grzesik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 563
Ewo, krowy nie są na sprzedarz :wink4:

Wiosenna Jędrzejówka (III) 02 Paź 2013 06:57 #196179

• Steasi
  • Steasi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 50
Polutku wracaj szybko do zdrowia, bo nie myśl, że jak się sezon kończy to można sobie tak leniuchować. Żebyś nie zapadła nam w sen zimowy jak niedźwiedź. :teach:

Wiosenna Jędrzejówka (III) 02 Paź 2013 12:52 #196217

• Poll
  • Poll's Avatar
Kochani :hearts: , juz jestem w pieleszach domowych. :dance: Potem podsumuję te harce wmojowątkowe :crazy: , tylko deczko odpocznę, :laugh1: polecę po miotłę i mopa do sklepu, bo widzę,ze trzeba tu dooooobrze pozamiatać. :idea1:

Pięknym zbiegiem okoliczności, Jędrzejówka leży na trasie z miejsca mojego upodlenia ( z naciskiem na 'lenia' :P ) do domu , więc .... jesienna Blue Angel

Ostatnio zmieniany: 02 Paź 2013 12:53 przez Poll.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 02 Paź 2013 13:03 #196220

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
Ah Witaj, witaj, witaj! :woohoo: My tu oczęta za Tobą już wypłakiwać zaczęli! :jeez: A teraz co do harców to:
"Uprzejmie donoszę Panie Naczelniu
( czy kiciuś Naczelnika zdrów? )"
że w Jędrzejówce to o kaniach
zaginął prędko wszelki słuch!
Mag do tiurmy i po krzyku
"radziłbym Panie Naczelniku"
:wink4: :happy3: :rotfl1:
Pozdrówczanki radosne
Jak już sobie ogród urządzę po swojemu to go zdemoluję i zacznę urządzać od nowa!
Ostatnio zmieniany: 02 Paź 2013 13:09 przez Tabaaza.
Za tę wiadomość podziękował(a): artam, mag, Poll

Wiosenna Jędrzejówka (III) 02 Paź 2013 21:29 #196279

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Tabciu, :bravo: :bravo: :bravo: spreparuj jeszcze 4 donosy, wzorem kolegi po fachu, Gałczyńskiego :happy4:

Polu, "miejscem upodlenia" rozbawiłaś mnie do łez :rotfl1: Może i ja się skuszę :think: :devil1:
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

Wiosenna Jędrzejówka (III) 02 Paź 2013 23:42 #196299

• Poll
  • Poll's Avatar
Słuchajcie, wlasnie skonczyłam godzinne pisanie 22-zwrotkowego donosu, w ktorego ostatniej zwrotce przeprosiłam pana Konstantego za profanację i ...nacisnęłam 'Anuluj' zamiast "W"yslij. :placze: :placze: :placze: :placze: :placze: :placze: Nie poważę sie jeszcze raz podjąć tego wiekopomnego dzieła , które ku mojej ... goryczy???...złosci...???? wściekłości!!! zniknęło w otmętach mojej głupoty! :placze: Oczywiście, najbardziej oberwało się Tabci ( Opatelniuję i po krzyku a co Pan radzi, Naczelniku?), oraz kań-stróżce, która ( co udowodnione jest czarno na białym bez żadnej magii) przyczyniła się do spadku pogłowia kań w Jedrzejówce. :idea1:

Wszystkim odwiedzającym , ślącym ciepłe myśli w moją stronę pięknie dziękuję. :hug: Mam nadzieję, ze - mimo wszystko- nie poznacie, jak wspaniale czyta się takie wpisy w dość ciężkich chwilach. Niech moc będzie z Wami, jak i ze mną była! :kiss3: Dziękuje Wam za dyskusje, za piękne fotki, które nie dały umrzeć, zapaść się w nicość Jedrzejowce. :flower2:

Dla Was kilka zdjęć jesiennego ogrodu( choć pierwotnie , przeznaczone były dla Konstantego, jako przeprosiny za profanację jego wersów :) )

Jak mogę je skomentować?...chyba parafrazując Goyę : kiedy hosty śpią, budzą sie paprocie. :hearts:

Ostatnio zmieniany: 03 Paź 2013 00:42 przez Poll.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 03 Paź 2013 09:54 #196324

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
To ja tu przytaczam słowa wieszcza w cudzysłów kulturalnie ubrane żeby od moich wypocin je oddzielić i co?! :supr: :supr3: I PATELNIĄ we mnie! :dazed: I za co?! :bad-idea: Toż ja Konstantemu Zielonemu od Konwalii i Gęsi przysługę oddawszy! Jeszcze trochę a czar słowa przeminie bo ludziska będą się w obrazki wgapiać a część mózgu odpowiedzialna za "pracę z literkami" u większości ludzkiego stada zaniknie. :tongue2: I wtedy Oaza może wyglądać tak : 10 fot w wątku i krótka dyskusja - "Ekh, hym ten", "Nooo", "Noo! y Noo?", "Wow!" i multum emotek. :wink4: :devil1: :happy3: :rotfl1: Po prostu czysta poezja! :wink4: :drool: Dlatego "Panie Naczelniku" w moim kierunku to dyskretne "Wróci wiosna, baronowo" ( nasze słodkie trulla la ) a o patelni radzę zapomnieć! :wink4: :devil1: :happy2: W przeciwnym wypadku wyjaśnię co poeta miał na myśli w utworze " Nagły koniec P.Twardowskiej" ( wersja ze specjalną komisją specjalną :devil1: :happy3: ) oraz w wiekopomnym dziele "Żywcem zapeklowana". :wink4: :devil1: :happy3: A tak w ogóle fakt to jest - kanie zniknęły! :yummi: :wink4: :happy3: :rotfl1: A tu masz Pollutku trochę kolorków, u mnie jesień jest fioletowo - różowa za sprawą marcinków. Kiedy zieleń idzie spać, budzą się kolory. :wink4: :happy3:

Nie wiem jak u Ciebie ale w Odzi dziś rano było pierońsko zimno :tongue2: i to wcale nie dlatego "bo lufcik otwarty był". Szronu niet ale mam wrażenie że było bliziutko tego zera. :supr: Chyba idzie zima, Pollutku. :sad2:
Pozdrówka
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

Wiosenna Jędrzejówka (III) 03 Paź 2013 10:03 #196325

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Tabaaza wrote:
Kiedy zieleń idzie spać, budzą się kolory. :wink4: :happy3:

Nie zawsze jednak takie różowiaste :silly: :wink4:

pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."
Za tę wiadomość podziękował(a): marzenaF, Poll

Wiosenna Jędrzejówka (III) 03 Paź 2013 10:15 #196329

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
Jakie tam różowiaste? :drool: Wysublimowanie wrzosowe. :wink4: :happy3: :rotfl1:
Pozdrówka rechoczące

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.481 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum