TEMAT: Wiosenna Jędrzejówka (III)

Wiosenna Jędrzejówka (III) 25 Wrz 2013 21:43 #194890

• Małgorzata124
  • Małgorzata124's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 67
U mnie nadal pada, piękne foteczki i jeszcze piękne słoneczko na takie czekam może jutro troszeczkę się wypogodzi. :flower1:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wiosenna Jędrzejówka (III) 25 Wrz 2013 22:06 #194908

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
  • Otrzymane dziękuję: 2041
Hejka ! :)
Wielkiej nadziei na to wypogodzenie to ja bym raczej nie miała, prognoza na jutro jest taka że "porzućcie wszelką nadzieję". :wink4: :tongue2: No ale może weekend będzie ładny. :P Magdziołku Tyś "wyjadającym" stróżem mienia! :wink4: :happy3: :rotfl1: Sprawdź tylko dokładnie czy te kanie to nie podstępne grzybki sromotne. Jakiś przepisik na kanie by się przydał, jak tam je w Magicznym się przygotowuje? Teraz dwie foty bardziej w stylu Shrekowa.

Pozdrówka
K.:woohoo:
Jak już sobie ogród urządzę po swojemu to go zdemoluję i zacznę urządzać od nowa!

Wiosenna Jędrzejówka (III) 25 Wrz 2013 22:14 #194915

• mag
  • mag's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 1176
Ano jam nim jest :teach: Jak? Saute, na masełko i na chlebek... mmmmm... no i zaplułam się :happy3:

Wiosenna Jędrzejówka (III) 25 Wrz 2013 22:17 #194916

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
Hejka! :)
No cóż, udaję się w stronę lodówki. :wink4: :happy3:
Pozdrówka
K. :woohoo:
Jak już sobie ogród urządzę po swojemu to go zdemoluję i zacznę urządzać od nowa!

Wiosenna Jędrzejówka (III) 25 Wrz 2013 22:23 #194922

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Ja w pierwszej chwili pomyślałam, że to grad/śnieg jakiś spadł, a to jasnota... Jasny piorun... takie stresy :jeez:

U siebie za oknem też już widziałam białe wirujące na tle ciemnych drzwi budynku, ale okazało się, że to tylko owady tańczyły :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 25 Wrz 2013 22:43 przez sd-a.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 25 Wrz 2013 22:50 #194936

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
Tfu, tfu, tfu co to za jasno...... to znaczy tego ten.... czarnowidztwo. Białego ma jeszcze nie być! :supr: Zarządzam że ma nie być! Dłuuuuugo. :P Życzę sobie długiej, ciepłej jesieni. Niezbyt suchej ale bez pluch. Tak ma być i basta! Chyba wydam Pirlipatkowy Ukaz w tej sprawie. :wink4: :happy3:
Pozdrówka

Wiosenna Jędrzejówka (III) 26 Wrz 2013 07:30 #194956

• Steasi
  • Steasi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 50
Dlaczego Pollipocji nie ma? :( Chyba coś przegapiłam w wątku, a jak Wam mało kani to zapraszam do mnie, tutaj tego dużo, tylko trzeba po krzakach polatać :whistle:
Powiem tak- róży niecierpie. Udało mi się kilka uśmiercic, jeszcze jedna mi została ale dzielnie pomagają mi ślimaki. Chociaż posadziłam ją teraz tak, że aż tak strasznie mi nie wadzi. Do rzeczy. Ta róża co pokazałaś z Jędrzejówki przepiękna, te płatki wyglądają jak z wosku. Takiej bym nie zabiła :garden1:

Wiosenna Jędrzejówka (III) 26 Wrz 2013 13:23 #195003

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
No i napsociłam. :tongue2: Jędrzejówka to straszna plotkarnia i jaskinia zbójców :wink4: :devil1: :happy3: :rotfl1: , nie wszystkie fotki w jędrzejówkowym wątku są tak całkiem z Jędrzejówki. Różni tacy tu się podszywają i swoje fotki wstawiają żeby Pollutonowska vel Leniwia Wspaniała miała wgląd bezpośredni na to co się u nich dzieje bez kaloszkowania po innych forach albo blogach. :wink4: :happy3: Pollpocjusza na różyczki namawiałam od zeszłego roku, Ewa Majowa dzielnie mnie wspierała, Magiczna nęciła i Polluton się złamał i nabył odmianę 'Mozart' a także miłą dziką różyczkę pod tytułem Rosa glauca. My tu jesteśmy takim trochę dziwnym towarzystwem różankowym co to preferuje róże o "dzikim" wyglądzie, badyl z wielkim imieninowym kfiotem to raczej nie jest ulubiony pollutkowy klimat :wink4: :happy3: :rotfl1: ale krzak pięknie obsypany prostym różanym kwieciem to i owszem. :yummi: Ta róża z płatkami woskowymi to 'Cecile Brunner', delikatna ale prześliczna. Podobne są 'Bloomfield Abudance' i 'Perle D'Or'. Niestety lepiej je okrywać solidnie. Mniej wymagająca a równie miła dla oka jest 'Ghislaine De Feligonde', wspaniały krzaczor obsypany drobnymi różyczkami w kolorze morelowo - kremowym. Nie zabijać takiego pod żadnym pozorem! :wink4: :happy3: :rotfl1: Polluton zapluje się ze wzburzenia jak poczyta te porady różankowe w zapaprocono - hostowym wątku. :wink4: :happy3:
Pozdrówka wyjaśniające
P.S. Polluton już dawno, dawno temu groził ujechaniem w końcu września. Spoko, wróci i co gorsza niektórych rozliczy z prowadzenia wątku i podżerania kań! :wink4: :happy3: Krzaczków zakaniowanych zazdroszczę, u mnie wokół trochę betonowo. :dry: Tylko ogród oazą zieleni.

Ostatnio zmieniany: 26 Wrz 2013 13:35 przez Tabaaza.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 26 Wrz 2013 13:39 #195004

• mag
  • mag's Avatar
  • Moderator
Oj tam, Pollutonkowi wszelkie aktywności fizyczne (w tym kopanie, gryzienie, plucie i tym podobne :drool: ) będą wzbronione, a i nie wiadomo jak to z donośnym pokrzykiwaniem będzie... więc póki co się nie stracham :cool3:

A tak na wszelki wypadek, to i przekupić i obłaskawić mogę paprociumem ulubionym
Polystichum neolobatum 'Shiny Holly'

Wiosenna Jędrzejówka (III) 26 Wrz 2013 19:32 #195070

• ewa f
  • ewa f's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 579
Zieleń to pokazuje Mag Tabciu !Celka bezlistna , a w Odzi chyba coś popadało pod jarząbkiem Hostka też coś marniacza.Niech no tylko wróci Pola , to dużo będzie miała do wymiatania. :P
Ostatnio zmieniany: 26 Wrz 2013 19:33 przez ewa f.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 27 Wrz 2013 17:15 #195242

• Poll
  • Poll's Avatar
Leze i ciezko mi pisac ale czyta sie fajnie:-) w poniedzialek moze mnie wygonia,oby! :club2:

Wiosenna Jędrzejówka (III) 27 Wrz 2013 19:07 #195259

• mag
  • mag's Avatar
  • Moderator
Pollpocjuszu Nadwyrężony, każą leżeć to leż, a nie jakieś tam wygibasy z klawiaturą :teach: Jędrzejówka spokojnie poczeka na Cię do poniedziałku i dłużej... już my się nią tu należycie zaopiekujemy :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

Wiosenna Jędrzejówka (III) 27 Wrz 2013 19:17 #195261

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Czyli jednak odnowa biologiczna :think: No to dobrze, bo myślałam, że nas tu zdradzono i wrzesień w ciepłych krajach się spędza :happy3: :rotfl1:
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

Wiosenna Jędrzejówka (III) 27 Wrz 2013 19:26 #195263

• ewa f
  • ewa f's Avatar
  • Platinum Boarder
_DSC3474.JPG

Mój mały siostrzeniec,który jest na bakier z wszelkimi zakazami był strofowany przez M , aby w żadnym przypadku nie dotykał aparatu,Zestresowany Jaś w końcu się pyta nieśmiało -A okami mogę patrzeć ? Dla Poli ,która moze patrzeć okami dowód na to,ze Ziemia sie kręci/czas ustawienia 30minut/ A jak jest dzien i noc i dzień..to wszystko co kiepskie tez przemija

_DSC3995.JPG

A kto ma ziemię klasy VI lub nieuzytki,to mu rosną grzybki
Ostatnio zmieniany: 27 Wrz 2013 19:39 przez ewa f.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Ingrid, piku

Wiosenna Jędrzejówka (III) 28 Wrz 2013 01:12 #195350

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
Wszystko idzie swoim torem - Polluton szykujący poniedziałkową ucieczkę ( świetnie to rozumiem :supr: ), Mag zdroworosądkowo zapewniająca o opiece nad Jędrzejówką ( w podtekście zaopiekowanie się kaniami :wink4: :happy3: ), Siberka wybaczająca ( przeszczep lamety na łysinę, podniesienie rzęs i innych okolic na stelażu oraz naciągniecie dermy na .... torebce :whistle: :wink4: :happy3: - wszystko wybaczone jeżeli tylko nie odbyło się w Ciepłych Krajach :wink4: :rotfl1: ), Ewandka szczęśliwie grzybkująca ( oj, jak ja bym chciała okami takie prawdziweczki wypatrzeć :yummi: ) a ja zarobiona po czubek głowy i jeszcze 20 cm z okładem :tongue2: . Zielono to sobie tralalala może być w lecie, jesienią to nawet w Shrekowie inne kolorki na tapecie. Te kolorki to coolorki, piknie robią we wszelkich hostowych, cieniolubnych zakątkach. Takie pocieszenie na zakończenie sezonu.

Pozdrówczanki
K.:woohoo:
P.S. Pollutku wypoczywaj :kiss3: , odpuść te kanie i kaźń Magicznej :wink4: :happy3: :rotfl1: . Co poleżysz to Twoje ( piszę to a przede mną sterta papierów za którą powinnam się jutro zabrać - przyznam że mam chętkę troszkę zalec :oops: ). Znaczy namawiam Cię żeby w sytuacji "niesprzyjająco -nieciekawej" znaleźć jakieś pozytywy. Ewandka ma rację z tym że kiepskie przemija. :P
Ostatnio zmieniany: 28 Wrz 2013 08:47 przez Tabaaza.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 28 Wrz 2013 10:29 #195361

• Roma
  • Roma's Avatar
Polluś-nabieraj siły puki możesz, po powrocie do domu znowu będzie kierat :)

Wiosenna Jędrzejówka (III) 29 Wrz 2013 22:45 #195716

• ewa f
  • ewa f's Avatar
  • Platinum Boarder
_DSC4298_2013-09-29.JPG

Gospodyni niedługo wraca, ale jeszcze napsocę i zakazany kwiatek rózowy umieszczę
Ostatnio zmieniany: 29 Wrz 2013 22:55 przez ewa f.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 29 Wrz 2013 23:17 #195733

• ewa f
  • ewa f's Avatar
  • Platinum Boarder
_DSC3613s.jpg

I jeszcze tegoroczne łany wierzbówki na Hali Gąsiennicowej
Ostatnio zmieniany: 29 Wrz 2013 23:22 przez ewa f.
Za tę wiadomość podziękował(a): mag, Tabaaza, piku, chester633

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.581 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum