TEMAT: Wiosenna Jędrzejówka (III)

Wiosenna Jędrzejówka (III) 13 Lip 2013 14:39 #178375

• kasia
  • kasia's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 33
:bye: Witaj Pollu.
Pięknie u Ciebie, hosty cudowne. Ja ostatnio również zachorowałam na hosty, jednak dopiero uczę się nimi zajmować.

Powodzenia dla córki. :)
forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/3...32091-ogrod-w-gorach

Pozdrawiam serdecznie i cieplutko. Kasia.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Wiosenna Jędrzejówka (III) 13 Lip 2013 19:24 #178439

• mag
  • mag's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 1176
Poll wrote:
13.07.2013...piękna data na urodziny, prawda? :)
Oj tam, powiedz od razu, że chcecie się podlizać Tomaszkowi :rotfl1:
A data rzeczywiście fajna, tak jak i u mojej młodszej 27.07.2007... magia liczb :hearts:

Wiosenna Jędrzejówka (III) 13 Lip 2013 22:06 #178571

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Poll wrote:
Ogłaszam wszem i wobec,ze jeszcze nie jestem potrójna babcią...jeszcze czekamy. :hearts:
To tak samo jak na dziecię Kate i Williama! ;) :rotfl1:
Polu, rozumiem chyba, skąd takie przyspieszenie robót w ogrodzie! ;) Choć w zasadzie u Ciebie tak zawsze... Ale mi do teorii pasuje... ;) Mama będzie starała się pomóc w tych pierwszych dniach...
Tylko proszę się nie dać wrobić we wszystko, obowiązki wobec działki, forum też są ważne! :)
Polu, to, co ja ostatnio wyczyniam z przesadzaniem host, potwierdza, że to bardzo wytrzymałe sztuki! I takie dumne i wyniosłe! :rotfl1: Nawet nie zauważają, że coś się wokół nich dzieje... ;)
Jeżówki? Ja Cię popieram, po początkowej fascynacji przeszło mi jak ręką odjął...

Wiosenna Jędrzejówka (III) 14 Lip 2013 09:29 #178633

• Poll
  • Poll's Avatar
Romo, Mag,dziękuję pięknie za kciuki. :kiss3:
Kasiu, dobrze trafiłaś...Lepszego hoscianego towarzystwa, nigdzie nie spotkasz. :hug:
Martuś,
Ale mi do teorii pasuje... ;) Mama będzie starała się pomóc w tych pierwszych dniach...

...dokładnie tak, zwłaszcza,że w domu juz szaleje dwójka podrostków. Muszę teraz odłożyć inne sprawy, rozumiesz? :flower2: Hosty sąi przeze mnie teraz przesadzane, dzielone...cuda na kiju! Wszystkie pieknie rosną. :hearts:

Wczoraj , zawitałam (po 3dniowej nieobecności)w Jędrzejowce. Deszcz i wysoka temperatura powodują,że wszystko - także chwasty - rosną,jak na drożdżach.Liliowce w pełni kwitnienia, ślimaki szaleją, powinnam ponownie spryskać hosty wywarem z czosnku.

kilka fotek z wczoraj

Ostatnio zmieniany: 14 Lip 2013 09:30 przez Poll.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 14 Lip 2013 09:56 #178637

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Polu powodzenia dla córci,ja jeszcze na takie chwile muszę sporo czekać :P
U mnie też po tych deszczach zielsko rośnie w tempie oszałamiającym :mad2:
Piękny liliowiec :) Zdjatko lawendy cudnee :bravo:
hosta Guardian Angel zawsze mi sie podobała,,,ale ja jej nie mam :( Będę podziwiać ją u Ciebie ;)

Wiosenna Jędrzejówka (III) 14 Lip 2013 21:25 #178827

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
No i ?
Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D

Wiosenna Jędrzejówka (III) 14 Lip 2013 21:36 #178838

• Roma
  • Roma's Avatar
Też co chwilę zaglądam :) coby nie przegapić okazji do oblewania :drink1:

Wiosenna Jędrzejówka (III) 14 Lip 2013 21:37 #178840

• olusia
  • olusia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 461
Ja byłam dzisiaj osobiście sprawdzić , nic jeszcze u Poli w domu nie kwili.....
Pozdrawiam olusia
ogródek babci Oli
Ostatnio zmieniany: 14 Lip 2013 21:38 przez olusia.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 14 Lip 2013 21:46 #178848

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Polu, świat czeka na narodziny trzeciego w kolejce pretendenta do tronu brytyjskiego :)
Oaza wstrzymała oddech i czeka na Twojego wnuka (wnuczkę?) :hearts:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Wiosenna Jędrzejówka (III) 14 Lip 2013 23:01 #178905

• Poll
  • Poll's Avatar
dala wrote:
Oaza wstrzymała oddech i czeka na Twojego wnuka (wnuczkę?) :hearts:

Przepraszam, że Was tak absorbuję swoimi sprawami. :( Jakoś lżej, jak sobie pogadam i weselej,kiedy inni rozweselą.
Chodzę zakręcona totalnie, tyle nieprzewidzianych spraw zwaliło się na głowę :jeez: .Dziś przyjmowałam gości umorusana,w roboczych ciuchach, pachnąca aromatyczną gnojówką z chwastów,rozczochrana i w ogóle w rozsypce. :jeez:

Ostatnio zmieniany: 14 Lip 2013 23:09 przez Poll.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 14 Lip 2013 23:34 #178915

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
  • Otrzymane dziękuję: 2041
Hejka! :)
Pollutonowska przestacie bredzić, jak trzeba będzie to będziemy z Wami mentalnie przeć! :wink4: :happy3: Lubię takie okazje okołopępkowe, domagam się dyskretnej foty urodzonej na pw ( oczywiście zrobionej wtedy jak już przestanie wyglądać jak podchmielony nietoperz i będzie wyprasowana na buzi czyli tak z parę dni po przyjściu na świat ). :wink4: :happy4: :happy3: To miło że nam się grono osób jakoś związanych z Oazą ma powiększyć, mieliśmy przejścia i trochę radości nam się należy. :P
Prunella dla Was Pollutonowska, ku pokrzepieniu. :wink4: :happy3: :rotfl1:

Pozdrówka
K. :woohoo:
Jak już sobie ogród urządzę po swojemu to go zdemoluję i zacznę urządzać od nowa!
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

Wiosenna Jędrzejówka (III) 15 Lip 2013 07:22 #178942

• mirdem
  • mirdem's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2335
Poll wrote:
.Dziś przyjmowałam gości umorusana,w roboczych ciuchach, pachnąca aromatyczną gnojówką z chwastów,rozczochrana i w ogóle w rozsypce. :jeez:

........a chciałabyś wyfiokowana, pachnąca chanelem , na szezlągu , z filiżanką kawy/herbaty i odgiętym paluszkiem ??? :rotfl1: :rotfl1: Poll jak goście byli choć ciut ogrodowi to sto razy woleli gnojówkę :wink4: :wink4:
Pozdrawiam.....wiosennie przez cały rok ... Mirka :P :P

Kolorowy galimatias Mirki

Kramik -wymienię , sprzedam ( głównie ogrodowe)2015

Wiosenna Jędrzejówka (III) 15 Lip 2013 07:26 #178943

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Pollinko droga trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie u córci o ile już ono nie nastąpiło. :hearts: Ale nerw związanych z oczekiwaniem nie zazdroszczę.
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 15 Lip 2013 08:22 #178953

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Ja tam nie wiem co to się teraz dzieje z tym oczekiwaniem na wszystkie Royal Babies. ;) Swoje drugie dziecko urodziłam 2 tygodnie po tzw. terminie, co nie jest jakimś wielce przeterminowanym zdarzeniem. Natura dopuszcza wszelkie "pomyłki" w obliczeniach i te dwa tygodnie przed, jak i po są zaliczane do normy. Zresztą dwa tygodnie przed terminem też mi się udało, a i przypadek blisko terminu takowoż. :supr3: :crazy:

Ale trzymam kciuki i też czekam, bo to fajne oczekiwanie na nowych obywateli. :hug:

Wiosenna Jędrzejówka (III) 15 Lip 2013 09:27 #178969

• Poll
  • Poll's Avatar
Tabciu, oczywiście,nie omieszkam pochwalić się moim nowonarodzonym :funnyface: wnusiakiem.Najwiekszy (choć najmniejszy)nabytek w tym roku, więc chwalonko też musi być ostre. :lol: Przeczytała ja,ze wczoraj,ostro się leniliście kolezanko...ładnie to tak? :teach:

Mireczko...Goscie,to rasowi ogrodnicy i forumowicze oazowi, ale jednak wolałabym na tym szezlągu i pachnąca Green Tea by Arden. :lol: Grześ dostarczył mi dyplom zjazdowy i janiołka z hostowymi skrzydłami od Gorzatki. :kiss3:

Gosiu,nadal czekamy.Dziś lekarze mają podjąć decyzję. :dry:

Danielu,niby Matka Natura i maluszek wiedzą najlepiej,kiedy czas opuścić bezpieczne schronienie,ale czasem...wiesz...Roznie bywa.

skarpka oddzielająca hostowiskood 'dzikiej' częsci

Ostatnio zmieniany: 15 Lip 2013 09:29 przez Poll.

Wiosenna Jędrzejówka (III) 15 Lip 2013 09:50 #178977

• gorzata
  • gorzata's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Jeszcze w zielone gramy...
  • Otrzymane dziękuję: 1935
No to cieszę się, że "orzeł wylądował" :P

Skrzydełka hostowe? :supr3: Jak kto woli... :happy3:
Pozdrawiam - Gosia

Wiosenna Jędrzejówka (III) 15 Lip 2013 11:27 #178992

• Poll
  • Poll's Avatar
gorzata wrote:

Skrzydełka hostowe? :supr3: Jak kto woli... :happy3:

Jak nie hostowe ,jak hostowe...? :idea1: Toć,jak na dłoni widać,ze to lisciory Mesa Fringe. :lol:

Wiosenna Jędrzejówka (III) 15 Lip 2013 11:33 #178993

• Tabaaza
  • Tabaaza's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Irysomaniaczka
  • Otrzymane dziękuję: 2041
Hejka! :)
Ja się leniłam?! :supr: Potwarz, pogąb, pomord, popysk i jeszcze raz potwarz! :wink4: :devil1: Ja czynnie odpoczywałam walcząc z podwórkiem a wieczorkiem sobotnim to relaksowałam się twórczo z Mamelonem wybierając rośliny do towarzystwa moim lawendom podwórkowym. W pocie czółka wybierałam! :wink4: :happy3: Teraz ochłonę po tych pomówieniach i pójdę świętować wyrywając chwasty rocznicę ubicia Wielkiego Mistrza Zakonu Najświętszej Panny Marii Domu Teutońskiego! :wink4: :devil1: :rotfl1: Na zdjątku dołączam osławionego czyśca 'Humelo' w towarzystwie szałwijki okółkowej.

Pozdrówka
K. :woohoo:
Jak już sobie ogród urządzę po swojemu to go zdemoluję i zacznę urządzać od nowa!

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.505 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum