TEMAT: Hanutkowo

Hanutkowo 2013 26 Cze 2013 11:13 #173080

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Pawełku, że tak nieśmiało zapytam :oops: nie myślałeś o przywróceniu spisu taksonów do forumowych wątków odmianowych iglaków :lev:
To byo doskonałe rozwiązanie, a teraz trzeba strony wertować :placze:
Masz racje, jak tylko deszcz nieco zelżeje trzeba będzie szybko brać się z opryskami :jeez:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Hanutkowo 2013 26 Cze 2013 12:22 #173100

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Jolu - stare spisy nijak miały się do rzeczywistości, bo wiele fotek poginęło. Teraz trzeba zrobić to na nowo włącznie ze spisem gatunków, ale może zajmie się tym już ktoś inny ;) Ja zapraszam do siebie, gdzie takie spisy już wkrótce się pojawią :)
Ostatnio zmieniany: 26 Cze 2013 12:23 przez rispetto.

Hanutkowo 2013 26 Cze 2013 12:43 #173102

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Szkoda :cry3: już nie raz mówiłam, że szkoda :unsure:

Hanutkowo 2013 26 Cze 2013 13:16 #173109

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu - mój pomysł na bazę był nieco inny i nie znalazł zrozumienia, ale to już inna historia i nie do roztrząsania na forum. Prędzej do pogadania przy :drink1: gdy W KOŃCU odwiedzicie Hanutkowo :rotfl1:

Hanutkowo 2013 26 Cze 2013 19:52 #173196

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Bucz częściej - to piękne drzewka. Dzięki tobie mam jeden cudowny okaz który rośnie jak na drożdżach - dany z serca :hug:

Też jestem ciekaw encyklopedii - zapewne będę ją dłuuugo studiowała, z powodu mojego wiecznego brak czasu, ale chętnie bym się z nią zapoznała :teach:

Niezła kuleczka zrobiła się z srebrnego kotka - widać chce się dostosować do twoich upodobań :rotfl1:

Hanutkowo 2013 26 Cze 2013 19:54 #173198

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Hanutkowo w makroobiektywie ;)

Ostatnio zmieniany: 26 Cze 2013 19:55 przez rispetto.

Hanutkowo 2013 26 Cze 2013 20:40 #173216

• lukos1983
  • lukos1983's Avatar
Pawle u Ciebie już pączki na pierwszym rozchodniku a u mnie jeszcze ni widu aż zaskoczony jestem bo w sumie w cieplejszym klimacie wiosenno-letnim mieszkam a i tegoroczna wiosna była zdecydowanie cieplejsza na wschodzie niż zachodzie, nie wspominając o północy ale z reguły północ jest chłodniejsza ;) hmm pewnie u mnie nie chce rosnąć dlatego tak wolno podrasta.
A rabatka rojnikowo-iglakowa doskonała :) chętnie zobaczę nieco więcej sukulentów ;)

Hanutkowo 2013 27 Cze 2013 21:12 #173510

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Łukasz - pączki to już są na większości rozchodników :) Nie bardzo to rozumiem, bo jak czytam inne wątki to wychodzi, że sezon wegetacyjny u nas zawsze jest opóźniony ;) Pozostałe sukulenty będą, bo dzisiaj je pstryknąłem, ale póki co kilka innych widoczków ;)
Nie wiem, czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale może komuś się spodoba ;)

I jeszcze parę widoków

Hanutkowo 2013 27 Cze 2013 21:16 #173512

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Pięknie ,na tych Twoich rabatkach,działeczka wymuskana,wypięlęgnowana,,, :bravo: :bravo:
Dużo iglaczków widze :)
Piękne zdjęcia rojników :wink2:

Hanutkowo 2013 27 Cze 2013 23:45 #173590

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Paweł, pomyślałeś, zeby na bramkach powiesić kilka kulek? Można zrobić takie kwietniki do zaczepiania lub kupić. 4-6 kulek by się zmiesciło. :evil: :rotfl1:

Widoczków z dorodnymi, zdrowymi kulkami nigdy dosyc. :wink2:
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Hanutkowo 2013 28 Cze 2013 07:06 #173616

• Sylweste
  • Sylweste's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 93
Paweł, jak to nie wiesz, czy ktoś tu jeszcze zagląda :D żart roku :D dla wielu dzień bez Hanutkowych doniesień, to dzień stracony :)
w temacie pokazanych 'szyszek' z nasionami magnolii, to zauważam, że bardzo mało z nich utrzyma się i wykształci nasiona, wczoraj z trawnika zebrałem dwa wiadra takich 'czopków', a ile tego jeszcze na drzewie....,
Mój ogród na blogu
Ogród igłą utkany
Serdecznie pozdrawiam
Sylwek

Hanutkowo 2013 28 Cze 2013 08:36 #173638

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
Pawełku należy zacząć od tego, ze i Ty nie za często zaglądasz :funnyface: wiem, bo ja bywam systematycznie ;)
Marazm forumowy jakiś, bo pracy w ogrodzie wiele, a jak się nocą do domu wraca po zmroku, to kiedy pisać B)
I mój wzrok ostatnio przyciągają rojnikowe kwiatostany, zaskakujące, jak potrafią się wypiętrzyć z takich małych roślinek :happy-old:
U mnie z odmianowych oprócz Silberloce nie zaowocowały inne koreanki :supr: ... zwykła a owszem :lol:

Hanutkowo 2013 28 Cze 2013 08:39 #173641

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu - wymuskane, bo dopiero co plewiłem :lol: I tak muszęodpowiednio kadrować, żeby chaszczy nie było widać :lol:

Danusiu - myślałem o tym, ale tam pnie się glicynia i wkrótce mogłaby 'pożreć' kulki :rotfl1: Coś jednak będę musiał wymyśleć :teach:

Sylwek - magnolie pierwszy raz tak 'zaowocowały' i to w całkiem pokaźnej ilości. Tak w ogóle to znacznie odżyły po tym, jak przestałem je okrywać! Przez lata męczyły się okrutnie, a ja jeszcze bardziej je okrywałem, bo kiepsko wyglądały po zimie :happy3: W końcu powiedziałem sobie: 'wóz, albo przewóz'. No i pięknie zakwtły :)
Ciekaw jestem, czy cokolwiek wyjdzie z tych nasion ;)

Dziś nietypowo

... i zmykam do Elbląga :P

Hanutkowo 2013 28 Cze 2013 08:44 #173644

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
O proszę :lol: to się narobiło kolce zamiast igieł w Hanutkowie :happy3:

Hanutkowo 2013 28 Cze 2013 10:35 #173681

• Roma
  • Roma's Avatar
Pawle-Twój wątek odwiedzam systematycznie i z ogromnym zainteresowaniem,brak wpisów nie świadczy o braku odwiedzin.Takiemu laikowi ogrodowemu jakim jestem nie pozostaje nic innego jak oglądanie i podziwianie a wpisy z samymi ochami i achami z czasem stają się nudne i upierdliwe :devil1:
Proponuję więc aby każdy z nas został przy swoim :P Ty pisz i pokazuj co na bieżąco dzieje się w Hanutkowie a ja będę zaglądać,uczyć się i podziwiać :kiss3:

Hanutkowo 2013 28 Cze 2013 10:36 #173683

• Sylweste
  • Sylweste's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 93
z nasionami magnolii, by coś z tego wyszło to chyba spory wyczyn, u mnie nigdy nic nie wylazło :/ kiedyś trafiłem tu: Rozmnażanie magnolii z nasion. Jak rozmnożyć magnolię?
Mój ogród na blogu
Ogród igłą utkany
Serdecznie pozdrawiam
Sylwek

Hanutkowo 2013 28 Cze 2013 12:58 #173710

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Ze zdziwieniem stwierdzam, że masz wiecej róz niz ja. :lol: Porządne to mam zaledwie trzy sztuki, reszta ledwo, ledwo. Będę musiała pokrzywą podlać, to może pojawi się chęć życia.
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Hanutkowo 2013 28 Cze 2013 22:10 #173870

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu - ta tendecja do sadzenia nie-iglaków zaczyna mnie niepokoić :rotfl1:

Roma - dziękuję :kiss3: Czasami ma wrażenei, że piszę bloga ;) Cieszę się bardzo, że ktoś to czyta. Brakuje mi czasu, żeby pisać we wszystkich wątkach, które odwiedzam, ale Jaśkową Polanę odwiedzam systematycznie :) Co jakiś czas przejeżdżam autostradą obok parkingu, który nosi nazwę Twojej miejscowości i zawsze zastanawiam się gdzie Cię szukać :search:

Sylwek - dziękuję bardzo za linka :drink1: Poczytam, ale czy coś z tego wyjdzie?

Danusiu - I to nie wszystkie róże! A do tego z 15 krzaków oddałem na jesieni i teraz zdobią inne ogrody :) Wmpirycznie stwierdzam, że przy różach jest więcej pracy, niż przy kulkach :rotfl1:

Pisałem już, że stałem się kolekcjonerem nachyłków? :rotfl1:

I trochę ogrodowego misz-maszu ;)

W końcu udało mi się ją znaleźć - choina kanadyjska Cole's Prostrate

Miałe być żółta :rotfl1: Nigdy więcej zakupów cebul z Allegro!
Ostatnio zmieniany: 28 Cze 2013 22:10 przez rispetto.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.499 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum