Verko miło mi Cię gościć w moich skromnych progach,nie wiem czy mi to minie ale mam wielkiego doła,nawet kwiatów nie focę bo to co najpiękniejsze wiosną ma przynosić wielką radość z wyczekiwanej wiosny to szpeci
magnolie choć były w pączkach i przez 5 nocek okrywałam,to kwiaty niby kwitną ale są brązowe,rododendrony żółty i czerwony w pączku, wychodzi jeden kwiatek reszta przemrożona,serduszka różowy i biały,okrywałam zmroziło do kości
lilie trąbkowate ugotowało,co będzie z piwoniami nie wiem bo liście też przypalone a pączki mogą się nie rozwinąć jak wyczekiwanej żółtej magnoli,dobrze że mam piękną okolicę więc ona wynagradza mi swoją urodą.Obawiam się że z roku na rok będzie coraz gorzej więc nie wiem jak tu zrobić aby nie dostawać małpiego rozumu z nasadzeniami nowych kwiatów
Tulipany kwitną,jednak zmienna pogoda im też nie pomaga.
Nowinko chleb swojski palce lizać,jednak trochę wysiłku trzeba włożyć,mam nadzieję że kiedyś dzieci będą mile to wspominać gdy nas zabraknie,bo ja mam piękne wspomnienia z dzieciństwa.Jeśli chodzi o akcję to zbieraliśmy na nowy plac zabaw dla dla dzieci specjalnej troski,więc obojętność tych bogatych ludzi podwójnie boli,bo w swojej okolicy wszystkich prawie znam,a oni się wypchali na nas
Cieszy taki widok.
Aneczko u mnie ranki chłodne i piękne,przed południem niebo już całe zasnute i co też nie pada,a w prognozach ma lać nawet 20 litrów wody na m2
więc sama nie wiem.Powoli sadzę dalie podpędzane,jednak wczoraj dosłyszałam że jednak może zawitać zimna Zośka,więc się jeszcze wstrzymam z tymi piękniejszymi.Ogórki wysiałam do doniczek,ale czy urosną
tego nie wiem,pomidorki wyniosłam na pole,jednak pogoda im nie sprzyja
Witaj Ondku,cieszę się że czosnek niedżwiedzi doceniony,jeśli chodzi o relacje ogrodowe to pracy dużo jest ale efektów brak,może przyjdą lepsze czasy,mam 2 gęsi i 5 kaczek ale nawet im zdjęć nie zrobiłam
Jeża ostatnio poprzytulałam
trochę mnie pokłuł
nawet nie protestował.
Zdjęcie nie wyrażne,bo jeż nie był na mojej posesji tylko póżną porą buszował przy karczmie gdzie córcia dorabia.
Teraz moja okolica daje mi radość życia.