Violu, modelki niestety nie często bywają na mojej działce, ale jak już są, to należy uwiecznić to na zdjęciach.
Julka, ta w okularach przejawia jakieś ogrodnicze zainteresowanie...zobaczymy co to wyrośnie
Romciu, hortensja kupiona już była, jako drzewko. Wsadzona jesienią 2013 roku, wiosną mocno przycięta. Trochę "biedna" bo nie
dostała grama nawozu. Muszę ją w przyszłym roku zasilić. Do pełnego profesjonalizmu jeszcze troszkę działce brakuje, ale myślę,
że w przyszłym roku już w 80% ogarnę do takiego stopnia, że nie będę więcej musiał robić gruntownego przemeblowania.
Cześć Aga! przerwa od ogrodu to dobra sprawa... ja mam teraz przerwę od swojej działki, więc wyobraź sobie, jakie mam zaległości
na forum. Może mi wybaczycie, bo zamiast tego zwiedziłem trochę forumowych ogrodów w realu
Działka się rozrasta, a ja tylko wywalam dziesiątki roślin a wcale nie przybywa miejsca. Tak to jest, jak się sadzi jedno przy drugim, gdy jest małe.
Pełne jeżówki...hmmm swoim pięknem zacierają całe złe wrażenie, jakie po sobie pozostawiają. Mam kilka ładnych, już 3 rok... niektóre rewersują do
zwykłych różowych...inne giną w niewyjaśnionych okolicznościach, ale nie są aż tak drogie, żeby ciągle ich nie sadzić...zasługują na to!
Nati, możliwe, że coś będzie, ale chyba prędzej wiosną. Nie wiem, jak się mają żurawki pozostawione w szklarni,
bo mnie teraz dwa tygodnie nie było, a nie wiem czy osoba odpowiedzialna za podlewanie sumiennie wywiązuje się z obowiązków.
Ja też nie mam czasu na forum, nie martw się! Teraz postaram się trochę więcej ogarniać, bo przy Romie mam kompleksy
Bożi, dziękuję
ostatnio przerabiałem trochę rabaty i dosadzałem rośliny kwitnące późnym latem i jesienią, bo w tym okresie było już dość
pusto i smutno.
W wielkim skrócie przedstawię trasę mojej wycieczki, którą bardzo spontanicznie (nie)zaplanowałem na ostatnie 2 tygodnie.
Odwiedziny w ogrodzie
Przemka
Szmit, Pęchcin
Ogród Bożenki,
Babopielki
Spotkanie z
Piterkiem i Grzesikiem oraz Przemkiem i Lukim w szkółce Lilie Wodne
Spotkanie z
Romcią na Jaśkowej Polanie
Z Romą odwiedziliśmy Ogródek dzieciaka...
Andrzejka
Odwiedziny Magdali i Robetra
Wycieczka do ogrodu
Ewy -Terlicy
Nareszcie się udało!!!
Paweł Rispetto i jego:
Przepiękna działeczka i Ogród Japoński
Danieli
Tarasowy ogród na mega stoku
Sylwii- Strange
gdzie powstało pamiątkowe drzewko
Teraz kilka dni
"odpoczynku" u Romki i do domu...ogarniać własny ogród...
może ktoś ma ochotę mnie odwiedzić, będzie motywacja do pielenia