Witam nowych Gości - cześć
Waleria (jeśli wolisz - VERA) oraz
Beato !!
dziękuję za miłe słowa! Oj tam, trzeba zachować krytycyzm
Nie było mnie parę dni, tj. zajrzałem na chwilę w niedzielę po powrocie od Dziadka.
Róże i powojniki ładnie mu przezimowały i już zostały przycięte. Natomiast porażka z różanecznikami - część złapała chlorozę...
W sobotę Rodzice wpadli na działkę - sarna się władowała na działkę i zeżarła wszystkie tulipany o zielonych liściach (te brązowawe pominęła) - kwitnienia raczej nie będzie
(prawdopodobnie przeskoczyła nad najniższymi choinkami w żywopłocie - pozostałe strony mieliśmy zabezpieczone do prawie 2 m tasiemkami)
Byliśmy też dziś od rana - pierwsze powojniki i róże przycięte (3 przesadziłem), krokusy powoli się otwierają - nawet pierwsze pszczółki się pojawiły
No dobrze, to teraz czas na kolejną, tym razem CONCERTOwą Rabatkę
Jest tam upchniętych sporo róż, ale nie mam za dobrej fotki ogólnej.
Tylni rząd (od prawej): Abraham Darby, Amelia Renessaince
Środek(od prawej): Chippendale, Isabelle Autissier, Polarstern, Arthur Bell, Marselisborg
Przód: (od prawej): Maria Curie, Concerto, Bernstein, Pernile
Tu takie kiepskawe zdjęcie - Pernille i Bernstein w pełni kwitnienia, z tyłu Arthur |Bell a z prawej widać małego Chippendale
Tu dużo ładniejsza fotka
Widać Concerto, nad nim góruje Polarstern a za nim Marselisborg, Z tyłu wysoka Amelia R. a przed nią Isabelle A. Dla towarzystwa lilie azjatyckie (Can Cun, Gran Paradiso) i żółta lilia LA
Rabatowa
Concerto: zdrowo rosnąca do ok 1 m, o niedużych kwiatach. Niełatwa by skomponować jej towarzystwo. Bardzo ładne ułożenie płatków, zmienna kolorystycznie - morelowy, różowy a nawet pomarańczowy/żółty.
Wcześniej przedstawiane:
Abraham Darby i
Maria Curie