TEMAT: Ogród Iny

Ogród Iny 26 Maj 2015 15:59 #373321

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Danielo,dziekuję za miłe słowa. :)
Płotki ,jak również wszelkiego rodzaju konary,to przeszkadzacze dla mojego futra. Trochę dzięki nim ,rośliny mają większe szanse na przeżycie. :lol:

Zielone okna z estimeble.pl

Ogród Iny 26 Maj 2015 20:41 #373403

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
inag1 wrote:
Dorota15 w moim ogrodzie nie ma derenia . :) A że coraz więcej nowych kwitnień to fakt.

Parę postów wyżej widziałam kwitnący krzew o biało zielonych liściach myślałam że to dereń :)

Ogród Iny 26 Maj 2015 21:50 #373451

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Pospacerowałam sobie dzisiaj po Twoim ogrodzie i jestem pełna zachwytu :woohoo: , urokliwie i perfekcyjnie zagospodarowałaś swój kawałek ziemi :flower2: . Podziwiam konsekwencję w działaniach i wzorowy ład, ja przy swoich tysiącu myślach na godzinę chyba nigdy do takiego ładu nie dojdę :oops:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Ogród Iny 30 Maj 2015 08:58 #374576

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Piękny,piękny ogród :bravo:
Naprastnice jakie,.Zawsze kojarzą mi się już latem.moje jeszcze małe , nawet pąków kwiatowych nie widać jeszcze na nich :)
Śliczny ten liliowy powojnik,duzo ma płatków.Śliczny, co to za odmiana ??
I tyle róż już kwitnących , super ;)

Ogród Iny 30 Maj 2015 11:52 #374616

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorota15 to jest krzewuszka variegata :)

piku z tym wzorowym ładem to różnie bywa :happy: . Ogród mały,to łatwo go ogarnąć. Też mam taką galopadę myśli ,jeżeli chodzi o ogród ;) . Chciałabym dużo zmienić a jeszcze więcej chciejstw posadzić , tylko miejsca niet. :)

anabuko1 dziękuję za miłe słowa. Nie wiedziałam, że naparstnice są odmianowe. :oops: Kiedyś wysiałam jakieś z torebki i po prostu są. Nazwę powojnika sprawdzę w zapiskach , bo tak na szybko nie pamiętam.

U nas dzisiaj bardzo wietrznie ,więc z prac ogrodowych nici. Nie lubię ,jak mi wszystko w około fruwa. Może po południu będzie lepiej.
A co w ogrodzie. Kwitną rododendrony, irysy i zaczynają róże.

u nas nawet śnieg pada :)

Za tę wiadomość podziękował(a): andrzejek, Amarant

Ogród Iny 30 Maj 2015 19:24 #374710

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Ależ Ci kalina śniegiem sypnęła :eek3:Ja mam to samo tylko na różowo ,róża sypie płatkami niemiłosiernie.U mnie rozwinął kwiaty przedostatni różanecznik ,a ostatni jeszcze w pączkach .Ale ogólnie już po trochu przekwitają.Inuś pięknie kwitnie Ci wszystko :bravo: :bravo: :bravo:

Ogród Iny 30 Maj 2015 19:51 #374722

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
U Ciebie wszystko pięknie kwitnie a u mnie w pąkach. Ta roślina na ostatnim zdjęciu to miodunka? Zastanawiam się czy ta funkia taka mała czy miodunka ma takie duże liście.

Ogród Iny 30 Maj 2015 20:28 #374741

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
Nowinka właśnie wróciłam od Ciebie. Dowiedziałam się jaka z Ciebie Nowinka. :lol: Nieważny sposób ,ważny skutek a Twoje poczynania tworzą raj z ogrodu. :bravo:
Kalina sypie śniegiem od rana. w tej chwili pod nią już jest totalnie biało. To skutki wstrętnego wietrzyska.

Dorota15 to miodunka. Ona ma takie duże liście. Przesadzałam ją jesienią i jak widać miejsce jej pasuje. Obcięłam pędy przekwitłych kwiatów i teraz można podziwiać jej piękne liście. :)

Ogród Iny 30 Maj 2015 21:27 #374765

• peonia
  • peonia's Avatar
:P Ino, jestem z rewizytą i widzę ile tracę nie mając wiele czasu na poznawanie innych ogrodów bo siedzę w swoim cią gle z bylinami. Cudowna harmonia,zachwycają rodki, azalie i róże-już :ohmy: no i piwonie.

Ogród na zdjęciach daje wrażenie przestrzennego . :bravo:
Masz piękną karpę lekarskiej, a moja koleżanka się skarży mi , ze od dwóch lat jej lekarka nie kwitnie?
Jestem ciekawa twoich róż, to będzie ciąg dalszy, :bye:
Ostatnio zmieniany: 30 Maj 2015 21:28 przez peonia.

Ogród Iny 06 Cze 2015 12:01 #376631

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
peonia na brak czasu to chyba wszyscy narzekamy :) Piwonia lekarska tak pięknie zakwitła po jesiennym przesadzeniu. Widać,że to miejsce bardzo jej pasuje.

Udało mi się dzisiaj wcześnie wstać, żeby umyć okna. :) Dwa umyte :fly: a do umycia .... lepiej nie liczyć :(
Zostawiam trochę fotek z ukwieconego ogrodu i idę na leżaczek. A co , zasłużyłam sobie :P .

Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, VERA

Ogród Iny 06 Cze 2015 12:16 #376638

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
Piwonie piękne, szczególnie ta na pierwszych zdjęciach. A róże :ohmy: Ja zarzekałam się, że róże mnie nie zachwycą i nie będę sadzić ale jak pooglądałam forum to dziś z samego rana latałam po ogrodzie, żeby znaleźć miejscówkę dla pnącej :)

Ogród Iny 06 Cze 2015 18:34 #376708

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Inuś, peonie zjawiskowe :hearts:
Powiedz proszę, jak nazywa się kwiatuszek na zdjęciu pomiędzy różowymi naparstnicami a piwoniami?
Widziałam go dziś w ogrodniczym, ale nie wiem co to, ani z czym to się je ;-)
Cudnie kwiatowo u Ciebie!
Miłego wieczoru :hug:

Ogród Iny 06 Cze 2015 22:55 #376804

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorota 15 warto mieć w ogrodzie róże. Nie na darmo nazywają je królowymi kwiatów :) a w Twoim ogrodzie jest dużo miejsca. Na pewno znajdziesz miejsce na różankę

Aguniada to jest podobno jakiś czosnek. Dostałam go z wymiany trzy lata temu. Cały czas jest ten jeden egzemplarz . Ani się nie rozrasta ( rozsiewa ? ) ani na szczęście nie ginie. Jest faktycznie ciekawy. Warto się nim zainteresować. Może uda mi się dowiedzieć coś więcej na jego temat. :)
Za tę wiadomość podziękował(a): Aguniada

Ogród Iny 07 Cze 2015 00:06 #376830

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Ino, ależ masz kwitnący ogród!
Tyle kwiatów pokazuje się jednocześnie, że nie wiadomo co podziwiać i w jakiej kolejności :woohoo:
Ten czosnek wygląda jak neapolitański ( Allium neapolitanum) :think:
Widzę, że różyczki zdrowe, a kwiaty w stanie nienaruszonym - czyli ogrodnica niszczylistka Was nie nęka? U mnie całe chmary..okropne paskudztwo :unsure:
Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Za tę wiadomość podziękował(a): Aguniada

Ogród Iny 07 Cze 2015 09:01 #376851

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Inko dzień dobry !!
Jest czym się zachwycać w twoim ogrodzie.
Śliczny rodek.Mój podobny kolor i też jeszcze kwitnie.
Róże , naparstnice jak kwitną to już prawdziwe lato. :P
Róze cudne.Warto czekać na nie.I dobrze,że tak długo potem kwitną :hearts:

Ogród Iny 07 Cze 2015 11:01 #376885

• Wiola
  • Wiola's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 393
Inuś, cudownie ukwiecony masz już ogród. U mnie trzeba na takie wiidoki poczekać jeszcze z tydzień. A ja strasznie niecierpliwa jestem i chciała bym już :P

Zwróciłam uwagę na przepiękne okazy naparstnic. Bardzo lubię te kwiaty i walczyłam kilka lat żeby zechciały rosnąć w ogrodzie. Wreszcie mam i ja ! :)
Pozdrawiam Wiola :)
Ogród Wioli

Ogród Iny 07 Cze 2015 11:15 #376895

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Nie do wiary ,jak Ci pięknie kwitną róże :woohoo: Inuś przecudowne wszystkie kwitnienia .Co to za piękna pora roku ,oby jak najdłużej móc oglądać takie piękne rośliny :hearts:

Ogród Iny 08 Cze 2015 21:30 #377404

• Aszka
  • Aszka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2655
:bye: przyszła popatrzeć na piękny zadbany ogród.Róże,piwonie,azalie :hearts:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.630 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum