Romuś, jestem z listą moich roślin. Zgodnie z obietnicą, porozglądałam się po ogrodzie, mam nadzieję, że wszystko dostrzegłam.
No to lecimy:
1/ brzozy, czeremchy amerykańskie, czeremcha colorata, morwy szczepione, klony pospolite, irgi błyszczące;
2/ cyprysiki (niedobry pomysł, potrzebują wilgoci), jałowce, tuje, cisy, mikrobiota syberyjska, choina kanadyjska (lubi wilgoć, ale warto się postarać)
3/ hortensje pnące, bluszcz, trzmieliny pnące, winobluszcz pięcioklapowy,
4/ mahonia pospolita, tawuła wczesna, dereń biały, tawuły japońskie, azalie japńskie, azalie wielkokwiatowe, rodki, hortensja wiechowata, borówka amerykańska, bukszpany
5/ paprocie, hosty, jarzmianki, hakonka, bodziszki, dąbrówka, orliki, tawułki japońskie, runianka japońska, żurawki, tiarelle, lilie, liliowce, serduszki, floksy wiechowate, rudbekie, parzydło, parzydełko, irysy, naparstnice, liriope, kopytnik, czosnek niedżwiedzi, nawłoć, leśne fiołki, lobelia okazała, pysznogłówki, poziomki (dzikie), konwalie, miskanty chińskie, obiedka, trzcinniki, turzyca babkowata, turzyca morrowa, imperata red baron, kosmatka śnieżna, kosmatka olbrzymia, dzwonek skupiony, dzwonek pokrzywolistny;
Możliwe, że coś tam umknęło, ale na pewno już to wszytko masz.
Miłego wieczoru