TEMAT: W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie.......

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 13 Maj 2016 19:36 #468496

• lelumpolelum
  • lelumpolelum's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 468
Ewuniu, nie miej doła :hug: To chyba taki czas, że nie można się z niczym wyrobić. Piwonia cudna i cieszę się ogromnie, że to dopiero początek. Z tymi kalinami to może być prawda: ja mam wilgoć i mszyc nie ma. Ale mlaskacze są - zawsze coś człowieka uszczęśliwi ;)

Zielone okna z estimeble.pl

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 13 Maj 2016 20:04 #468505

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Ruszyłabym z kopyta z robotami gdyby nie dół finansowy, niestety..... :think: , piwonia jest juz wspomnieniem po ulewnym deszczu, otrzepało płatki i tyle.....zważywszy za i przeciw daję pierwszeństwo deszczowi, pozwoli rosnąć i kwitnąć całej masie innych, siedziały bidulki w poczekalni prosząc o wilgoć w glebie.. :flower: , podlewanie w maju/przeze mnie/ nie mieści się w mojej wyobraźni, chociaż świat zmierza w tym kierunku...... :jeez:

Ogólnie dzień udany, bo siąpi od 11-tej a po południu lunęło solidniej, mam nadzieję na dalszy ciąg....i tak zdążyłam opryskać to co wymagało tak denerwującego zabiegu, poplewić odrobinę, przeprowadzić kalifornijki do ogrodu.....wcześnie wstałam? a potem czytałam zawzięcie książkę..

Nowa zachcianka...
wanna002.jpg

Stopowce są przesliczne...

wanna010.jpg

wanna013.jpg

Takie tam....

wanna015.jpg

wanna005.jpg

wanna007.jpg

wanna018.jpg

wanna019.jpg

wanna022.jpg

wanna023.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): andrzejek, Bozi

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 13 Maj 2016 20:52 #468546

• Dorota15
  • Dorota15's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 2502
Ten Twój nowy nabytek świetny, stylowy :hearts: Bardzo pasuje do tego ogrodu.
Dopiero teraz oglądając Twoje zdjęcia przypomniałam sobie, że stopowiec sadziłam ale go nie ma :unsure:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 13 Maj 2016 21:11 #468569

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
sierika wrote:
Nowa zachcianka...
wanna002.jpg
Łódź czy wanna? :rotfl1: Bo mam kłopot z rozpoznaniem, ale jedno wiem, wiem, co to znaczy pójść na całość :lol: No w każdym razie niech zerdzewieje szybko, bo jakaś taka nowa się wydaje ;)
Miło, że doceniasz urodę stopowców :) , czy to oznacza, że odsunęłaś ten kamień, co im dostępu do świata bronił? ;)

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 13 Maj 2016 21:19 #468578

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Stara wanna śląska.... :rotfl1: , pói co łodzie nóżek nie mają..... :happy3: możę będę moczyć w niej członki rozpalone słońcem? bo jeszcze dziury nie ma :teach: .....może dam popływać jakiejś roslince? :happy3: Chwilowo stoi tu ale znajdę jej miejsce wtopione w zieleń by nie rzucała sie tak w oczy/ skoro mam w niej leżeć/.... :tongue2:
Kształtem przypomina sarkofag..... :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:, co daje mi szansę na Kleopatrowanie... :happy4:

Kamienia nie odsuwam, to one wysuwaja sie spod niego, przybywa ich, oj przybywa, nawet kwitną zuchy.
Ostatnio zmieniany: 13 Maj 2016 21:22 przez sierika.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 13 Maj 2016 21:32 #468592

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Wanna świetna, choć pierwsze skojarzenie miałam że to szalupa :woohoo: Ale jak masz zażywać kąpieli to koniecznie ulokuj ją wśród pachnącego kwiecia :lol:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 13 Maj 2016 21:36 #468598

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
To już wiem gdzie się ten deszcz wypadał, co do mnie nie dotarł :devil1: , nie pierwszy raz zresztą :devil1:
Ja w zeszłym roku podlewałam już w kwietniu :happy3: , zacząć w maju to luksus :devil1:
Wyobrażam sobie kąpiel chłodzącą w tej wannie w upalny lipcowy dzień :woohoo: , koniecznie w jakimś pachnącym otoczeniu :hearts:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 13 Maj 2016 22:27 #468644

• Kasionek
  • Kasionek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 5477
Wanna świetna,brakuje parasola, aby słoneczko w czasie kąpieli nie przesuszało skóry.Ewuś to cudna ta krzewuszka, dziekuję zapisana.Miłego wieczoru :hug:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 13 Maj 2016 23:54 #468697

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Faktycznie zajumałaś mi wannę !!! Strach się czymś pochwalić na tym Forum!! :wink4: Czy ma wzorek w środku? Świetnie się prezentuje w Twoim ogrodzie :bravo:

Martuśka, ona nie zardzewieje - nierdzewka!!
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 14 Maj 2016 15:47 #468819

• wxxx-a
  • wxxx-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1103
Twoja wanna ,to jak łódź podwodna .Pomaluj na żółto i będzie ,jak w piosnce :happy:
A ja mam na ogrodzie trzy wanny ,też stare ,jak Matuzalem ,ale świetnie się w nich woda grzeje do podlewania :drink1:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 14 Maj 2016 19:54 #468902

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Kleopatra moczyła zwłoki w oslim mleku, mi wystarcza, że sama jestem oślicą/skoro porwałam sie na ten zakup :think: /... :lev:

Wiesiu, nie mam sprecyzowanych planów do jej wykorzystania, się zobaczy, przez 2 dni zbierała deszcz i sprawdziła się.... :happy:

Marta, dobrze myślisz, wpadło deszczu do niej, że hej......przyda się do oprysków bo psy wypiły mi całe wiadro deszczówki..... :rotfl1:

Kasia, bardzo mi się podoba :ouch:

Aga, wzorku nie ma a Twoja ma? najważniejsze, że nie ma dziur.....jak przerdzewieje będę sadzić w niej dynie..... :happy3:

Nowinko, wystarczy, żę M ma żółty kajak....właśnie, grzanie wody, ja grzeję w 2 cebrzykach do podlewania pomidorów i ogórków, teraz maja koleżankę... :rotfl1:

Widzę, że wanna wywołała komentarze :) U mnie pada drugi dzień, wczoraj polało i dzisiaj też cały prawie dzień....prawdziwy majowy deszcz, ciepły a zieleń aż kipi....

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 15 Maj 2016 09:18 #469092

• aguskac
  • aguskac's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1455
Widzę, że wszędzie pada tylko nie u mnie, a mogłoby lunąć w nocy. Jak u mnie w warzywniku robi się sucho, to jednak jest sucho :wink4:

Moja wanna ma wzorek tłoczony, tam gdzie opiera się plecy. Akurat na tej ostatnio wstawionej prawie go nie widać, bo jest tuż pod linią wody. Czy to świadczy o tym, że jest bardziej luksusowa :dry: :happy3:
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 15 Maj 2016 09:28 #469099

• Aszka
  • Aszka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2655
Aga,u mnie też nie pada i nie padało dawno
W Starej Rzeżni w Poznaniu też widziałam wanienki , nie kupiłam bo po 1 samochód daleko a po 2 kiedyś podobną wyrzuciłam na złom i pewnie komentarz byłby nieciekawy.Męża,oczywiście. :happy3: Dużo rzeczy pozbyłam si3 w epoce przed....forumkowej i internetowej :mad2:

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 15 Maj 2016 11:00 #469119

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Ewa, zaintrygowałaś mnie tą wanną :woohoo: Kolekcja złomu rośnie :dance:
Czekam na aranżację w zieleni B)
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 15 Maj 2016 11:49 #469144

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Kleopatrowanie szalenie mnie interesuje :) Tylko sprzętu na razie nie posiadam, ale to może da się nadrobić :)
U mnie wczoraj i przedwczoraj padało po dłuższej przerwie, dziś już widać, jak wszystko ruszyło. Susza u mnie to pikuś, gorzej mają rolnicy :(

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 15 Maj 2016 13:18 #469178

• lelumpolelum
  • lelumpolelum's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 468
Jasny gwint, co za inspiracja :happy4: U sąsiada stoi wanna, którą by pewnie za piwo oddał, bo często go suszy i ona poniemiecka, kamienna (a może betonowa?) jest... A inny sąsiad ma osła, drze się toto znienacka, że na zawał można zejść ale czy to aby samica jest i mleko daje? Może by tak pokleopatrować faktycznie? Ja nawet myślałam, żeby te sąsiedzką wannę przysposobić ale ktoś mi powiedział, że woda w wannie strasznie szybko się psuje i smrodliwa robi i jakoś mi wychłódło... Czekam na relacje z używania :) Ewuś, nie żałuj, że kupiłaś, na pewno dobrze to wykorzystasz :hug: Człowiek musi czasem zaszaleć, bo by pękł, pomyśl, że na psychoterapeucie zaoszczędzisz ;)

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 15 Maj 2016 13:25 #469182

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Za chwilę muszę wysadzić moje aminki i chciałabym im zapewnić dobre miejscówki :lol: , w związku z czym potrzebuję informacji jakich rozmiarów docelowo mogę się spodziewać? Czy obie odmiany rosną podobnie, czy któraś jest większa?

W moim ogródeczku różyczka......wciąż rosnie....... 15 Maj 2016 18:54 #469341

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
Aga, widocznie nie zasłużyłam na luksus, ale pochwal sie tym wzorkiem bo ciekawa jestem co mnie ominęło, Twoja z wyzszych sfer..... :rotfl1:

Aszko, u mnie ciocia wywalała a ja nie wiedziałam, powiedziała mi po fakcie, szczęśliwa, że zabrali a mówi, że bardzo szybko z tym polecieli... :happy: , do dzisiaj nie mogę przeboleć, że wcześniej nie zgadałyśmy się..... :angry:

Kasiu, prawda.....M jak zobaczył, że znów wywlokłam z piwnicy wiadro, cebrzyki, konewki i jeszcze taki eksponat to..... :happy-old: , jakąś małą przyjemnośc trzeba jednak mieć od czasu do czasu...... :funnyface:

Ewa, po deszczu podskoczyło wszystko w oczach, tylko po co chwasty......? :tongue2: , sprzęt gromadź bo ładnie się komponuje w zieleni....

Beata, osła nie polecam za to wannę koniecznie.....chociaż osiołki to takie miłe stworzonka, więc...? dlaczego ma sie psuć? na pewno co jakis czas trzeba wymienić jeśli na słońcu ale w basenie też trzeba a wszyscy wkoło mają....moczyc się nie będę :rotfl1:
Ja zaoszczędzę na psychoterapeucie ale M przy mnie..? niekoniecznie

Marta, wysadziłaś już? u mnie nie były bardzo wysokie, 60-70cm ale może trzeba im lepszego wsadu? zdaje się, że ammi majus jest nizszy niz ten drugi ale nie jakoś bardzo. Marchewnik bardziej wysoki i rozłożysty.....Jak wsadzisz na wieloryba to pewnie wyrosna do nieba....

Słuchajcie wypogodziło się a od rana zawiewa rzeskim powietrzem, czyżby Zoska zimna...... :woohoo:
Ostatnio zmieniany: 15 Maj 2016 19:22 przez sierika.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.755 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum