Monika-Sz -Moniś Thunderbolt to śliczna hosta.I jest przez cały sezon niebieskawa.Nic nie traci ze swojej niebieskość. a nawet ja pozyskuje więcej
Firletko-Magdalenko Oj szkoda,że Kaiser tak ci w tym roku fiksuje.Mój jakoś rośnie,ale nie zrorosł się mocno.Pomimo,że był przycięty mam tylko 3 pędy
Aszka-Olu Dziękuję
Aguniada-Aguś Fiona, jak Fiona, przyzwyczailiśmy się do niej.I dla nas zawsze jest ładna, bo nasza
Lubię ten czas kwitnienia róż w ogrodzie.Jest bardzie kolorowo.A Polacy je lubią.Bo prawie w każdym ogrodzie jakieś różyczki są
Dyptamy mam 2.Biały i różowy.W tym roku tylko biały zakwitł.więcej już miał kwiatów .Różowy jeszcze młody.Może na drugi rok, pokaże kwiatów więcej, tak jak biały
Lubię też jego zapach, jak jestem w pobliżu, to potrącam listki aby pachniało. Czytałam o tym też,że w upały nie powinno się dotykać go , bo parzy.Ale czy to prawda nie wiem.
W godzinach zenitowych i w falach trzydziestostopniowego upału nie sprawdzałam.Także nie wiem, czy tak jest.
Nowinka-Ewuś Dziękuję kochana ,za tak miłe słowa.
Każdy tworzy swój mały azylek zielonego szczęścia.I mój już trochę podrósł.I wygląda możliwie.
Ja zawsze zachwycam się twoim.Takim buszem kolorowym i tak dużo masz wszystkiego.Chciałoby się czami mieć trochę większą działkę..więcej roślin.A czasami nie, bo pracy i tak jest już przy moim sporo.
A jest zupełnie inaczej , jak c mieszka się z ogrodem.Niż co parę dni jeździ się do niego.I zawsze na początek nie wiadomo gdzie ręce włożyć.
Kaiser
Kwiaty jedne jeszcze kwitną ...
...i już przekwitają
Clematis - The President
Iryski też już przekwitają,kończy się ich czas...
.
A Coraz więcej róż rozkwita
Chippendale
I piwonie
Do tej mam wielki sentyment.To jest piwonia z ogrodu rodzinnego mojej babci . i jest dalej u mnie
Na dziś wystarczy,,, deszczu trzeba....