TEMAT: Crazy Ula i jej ogródek

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 08 Sie 2012 22:52 #60202

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Super się czyta twoje opowieści i plany, działeczka się zmienia w oczach. Lampki solarne fajnie wyglądają, jak się wieczorem siedzi przy grillu na działce :) w takiej ilości to już w ogóle. Pamiętam jak moja działka wyglądała zupełnie jak twoja. Była jedna alejka główna i same warzywa, a teraz nie do poznania.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 09 Sie 2012 22:13 #60413

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 391
System gokartowy prowadzi ranking zarejestrowanych, i ta tabela dotyczyła tamtego dnia, na zakończenie, choć wczoraj się nie zmieniła, ale dziś już jestem 2 pozycje dalej:)

Igorze, do tego co bym chciała zrobić na działce daleka droga i to nie tylko finansowo, ale i czasu ciągle brakuje.
A w dodatku zaczęłam malowanie siatki ogrodzeniowej. Dobrze że nie jest wyższa, i tak po 3 godzinach malowania coś mi się robi pod sufitem. A warzywniaka się nie pozbędę ale chcę go inaczej rozplanować, wiosną nie było czasu

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 09 Sie 2012 22:38 #60424

• trzynastka
  • trzynastka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Każdy dzień nawet najgorszy wart jest przeżycia
  • Otrzymane dziękuję: 238
Ula wszystkie fotki pooglądałam ujęcia wspaniale pokazują piękno Twojej działeczki no i gratuluję wyścigów szkoda że nie mieszkamy bliżej chętnie bym się z Tobą zmierzyła hehhee

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 15 Sie 2012 09:19 #61466

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
Witam Was serdecznie, Jest wielkie prawdopodobieństwo, że zajrzę do Was dorywczo lub dopiero jak wrócę. Nie wiem nawet, którego dnia będę z powrotem w domku.

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 17 Sie 2012 17:43 #62046

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
To ja Ula, mówię do Was, ja Ula. Jestem w raju z którego żal będzie odjeżdżać. Zdjęcia wstawię i pokażę Wam, jak wrócę do domu.
Marta, zdjęcia na koniu też będą, w dodatku spędziłam w siodle nie pół, nie godzinę ale podobno około 3ech.

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 19 Sie 2012 20:14 #62467

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Czekamy na fotki Ula :flower1:

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 20 Sie 2012 08:28 #62577

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Ja też czekam bo nie zdążyłam zgrać od Ulki .

Genia

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 25 Sie 2012 06:33 #63971

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
No skoro pada deszcz to naprawdę tym razem postaram się o zdjęcia z wyjazdu.
Na razie krótka inaczej, relacja z wczorajszego dnia, wyjaśni min dlaczego jeszcze nie ma zdjęć.

Zaczęło się naprawdę spokojnie od porannej kawki po sąsiedzku. Około 9ej wyskoczyłam ze znajomym ( auto+dzisiejszy grill= korzystanie z okazji podwózki) na zakupy do tesco, wróciłam na działkę i miałam zjeść śniadanie. Coś zaczęłam łazić po ogrodzie, gryzł mnie bałagan na tarasie, miałam tylko zacząć porządki od wyrzucenia spod ściany zbędnych pudel, opróżnienia pozostałych kilku worków z prze różniastą ziemią a w efekcie wielka sterta kamieni wylądowała w odpowiedniej kompozycji na rabacie od strony jednych sąsiadów wzdłuż siatki. Efekt zadowalający i to bardzo, mięśnie czuły to do wieczora. Prawie skończyłam, resztę zostawiłam M, ale i tak wczoraj robił pilniejsze sprawy, min docinał odstające kikuty po przyciętej śliwie. Powoli i pień zniknie, ale czasu na wszystko za mało. Dodam, że jakieś 3 tygodnie temu to ja hehehe zaczęłam z dachu przycinanie gałęzi. A teraz się spieszyliśmy, dziś 30 lecie działek w Łęcznej więc ognisko więc - miałam gdzie się pozbyć właśnie sterty wielkiej gałęzi.
Potem M właśnie trochę wyciął kilka kikutów, bo pozostałość po drzewie tragicznie wyglądała. Ja po odpoczynku - już nie robiłam naleśników jak planowałam, szybko usmażyłam dorsza, przyniosłam z m nagrody dla dzieci na konkurs, i łaziłam dalej po ogrodzie łapiąc się prac. A że dziś potencjalnie potrzebuję grilla, to żebym nie była za mało umorusana, zaczęłam przesiewać skrzynką popiół z większych odpadków drewnianych - te poszły na kompost a popiół sprezentowałam swoim różom.
Potem to już pogadanki z sąsiadami, wieczór próba ze sprężarką, tym razem udana (pompka do materacy nie dała rady) - dziś praktycznie 100 balonów do nadmuchania.
W nocy z 2 sąsiadką przy piwku, chyba zaczęłam już jednak myśleć sensowniej, dokonałyśmy podziału nagród do konkretnych konkursów. No żeby Was dobić - mam prowadzić dziś konkursy i zabawy dla dzieci miedzy 14a17. Potem już zabawa dla dorosłych.

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 25 Sie 2012 06:46 #63972

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
To w tej chwili tylko część zdjęć z ostatniego wyjazdu.

Na początku, zapewne w wyniku reakcji na niestety wysoki ton mojego głosu jeden z kochanych mieszkańców polany gdy tylko mnie widział, szczekał zniechęcająco.

By urszulaw at 2012-08-23

By obustronna potem miłość mogła się rozwinąć (po wieczornej łapówce w postaci słodkiego ciacha :rotfl1: ) i zaczęły się tańce i swawole

Reakcja Dino na widzów i na to, że raczyłam odwrócić od niego wzrok, byłam tylko jego :rotfl1: :rotfl1:

A to ich słodkie pyski na pożegnanie, tuż przed moim wyjazdem

Za to Nesca pokochała mnie bezwarunkowo, od 1 wejrzenia, nie zależnie od moich wad :):):)

No jakby nie było to maleństwo to przecież też mieszkaniec polany

Od rana zapowiadało się, że z koni nici

Śniadanko w doborowym towarzystwie

No to sfociłam nasze pamiętne lustro złudzenie

By UrszulaW at 2012-08-23

A na stole ciągle coś stało

Przed przygodą w siodle - jak nie kask na torze, to toczek - zawsze mam problemy z zapięciem

I jak tu się do Lotki pierw nie przytulić

By UrszulaW at 2012-08-23

Może i toczek się przekrzywił, ale jazda była bajeczna, no i ani razu nie spadłam a Drogę Szaleńców pokonałam bez kłopotów.

Nawet M się odważył zapoznać z Lotką

A teraz portrety tych, które wzmogły moją chorobę:

Romo, jak mi zidentyfikujesz te róże, chętnie je podpiszę.

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 25 Sie 2012 07:13 #63977

• Monik
  • Monik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 104
Widzę, że urlopik był :) Fotki super,a róże piękne.
Ściskam cieplutko
Monika

Mój ogród moje marzenie

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 25 Sie 2012 10:43 #64007

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
No wreszcie zdjęcie na koniu :woohoo: . Ale Ci zazdroszczę :oops:
Widać, że wyjazd udał się nad podziw.

Ale z Twojej relacji przed zdjęciami prawie połowy nie zrozumiałam :rotfl1: . Kobieto zwolnij trochę ;)
Nic to, jak się w końcu spotkamy, to mi jeszcze raz i powoli :happy3: wszystko opowiesz :wink2:

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 25 Sie 2012 16:19 #64076

• Roma
  • Roma's Avatar
Martuś- Ulkę trzeba słuchać i czytać z włączoną wyobraźnią i tłumaczem :rotfl1: :rotfl1:
Ulka- to ja mam takie ładne róże :eek3: :devil1: Jak znajdę chwilę czasu to podam Ci ich nazwy.
Jak zobaczyłam tę fotkę z tym niby lustrem i przypomniałam sobie Genię to śmiałam się jak głupia aż Skrzat pytał co się stało.Powiem Ci, że bardzo ładnie wyglądasz na koniu :kiss3:
Śliczna jest ta trzecia fotka,jak byście tańczyli.

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 25 Sie 2012 18:21 #64100

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Ulka Fajne te zdjęcia :hug:

Roma my też z tego ciągle się śmiejemy i zastanawiamy się czy Arek się speszył , czy poszedł ubierać pościel bo nic więcej i tak by nie zobaczył :rotfl1: :rotfl1:
Ostatnio zmieniany: 25 Sie 2012 18:24 przez e-genia.

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 25 Sie 2012 19:25 #64110

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Romciu ja wiem, w końcu Ula to moja sąsiadka i już się trochę nauczyłam przetłumaczać, co mówi :rotfl1:
Ale na żywo to łatwiejsze, bo można od razu dopytać ;)

Ula mam nadzieję, że się nie gniewasz, że Cię tak obgadujemy ;) :hug:

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 25 Sie 2012 23:36 #64222

• Roma
  • Roma's Avatar
Martuś-jakie to obgadywanie skoro jest czarno na białym :devil1: Ulka jest tak miłą i sympatyczną osobą, że wie iż my to z sympatii robimy :)
Ostatnio zmieniany: 25 Sie 2012 23:37 przez Roma.

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 26 Sie 2012 17:32 #64375

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
Dziewczyny a gadajcie aby dobrze:D:D:D
Wściekłam się dziś. Wczoraj - wszystko opowiem jak się zbiorę - okazało się, że skasowały mi się zdjęcia!!!!!!!!!!!!!!!
I z wesela i z pobytu u Gieni i Romy :club2: :cry2: :cry2: :cry2:
Wiecie, że jeśli nie uda się odzyskać to pozostaną nam tylko te co wstawione w wątkach Romy i moim? :cry2: :cry2: :cry2:

Jestem załamana.
Ale już opowiem wczorajszy dzień.
Oczywiście jak to ostatnio ze mną bywa, jako nowa działkowiczka zaoferowałam się z pomocą przy Święcie z okazji 30 lecia Działek w Łęcznej. No.... to i się podjęłam. Dekoracja czyli balony gdzie się da (strzelały też gdzie popadnie), dodałam od siebie paski bibuły i całkiem fajnie wyszło. Trochę mi zeszło, dzięki sąsiadowi i jego sprężarce 100ka balonów szybko poszła. Za to większy uszczerbek mają moje palce od wiązania nadmuchanych. Minie. W końcu mogłam się przebrać z ubrania "roboczego", popakowałam w wory gadżety do konkursów dla dzieci, nagrody, co zarząd naszykował, (ponad godzinę w nocy z sąsiadką sortowałam je pod kątem zabaw) i z wielką tremą poszłam na plac zabawowy. Od 14 do 17 w założeniu był czas dla dzieci, ale oczywiście było z kim poprowadzić dopiero około 15, ale zdążyłam ze wszystkim, gorzej - I raz byłam w takiej roli i przyjęcie mikrofonu i gadanie do około 20 było dla mnie stresujące. Przeżyłam, choć po konkursach wróciłam do siebie i padłam.
Zdążyła mi rano prezeska powiedzieć, że za to będę mieć jakąś nagrodę. Myślałam pt konewka czy coś. A to, z rąk burmistrza hihihi i babki z województwa, otrzymałam dość fajną księgę, Vademecum Działkowca, oraz list podziękowanie. Nie pokażę Wam dziś, bo po 1 chwilowo, póki nie dorwę innej karty pamięci nie mam na czym robić zdjęć po 2 zostawiłam u sąsiadki. Potem hulanki sfawole a jak to wygląda w mojej obecności już niektórzy z Was znają.

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 26 Sie 2012 18:34 #64395

• Roma
  • Roma's Avatar
No proszę, społecznica z naszej Ulki się robi :bravo:

Odp: Crazy Ula i jej ogródek 27 Sie 2012 16:11 #64680

• ulakonie
  • ulakonie's Avatar
  • Platinum Boarder
A co mi tam, niech ta pamiątka będzie i u mnie na działce i tutaj.

By urszulaw at 2012-08-27

By urszulaw at 2012-08-27

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.509 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum