TEMAT: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 02 Gru 2012 22:12 #96258

• ewamaj66
  • ewamaj66's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 572
Miętoszenie przyniosło piękny efekt :)
Miejsce dla paproci źle wymyśliłam-miał być cień, a jest za mało. Niektórym się udało, inne cierpią. Tylko do wiosny, mam jeszcze miejsce dla cieniolubów :)

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 20 Gru 2012 20:42 #103746

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 358
Martuś całkiem zapomniałam o auriculach :hammer: :hammer: :hammer: dalej leżą w lodówce .
Miętoszenie kwiatków wychodzi coraz lepiej ...ostatnio były wianki i "rożki obfitości " niestety te zostały w szkole a wiankom nie ma kto zrobić zdjęcia :happy:
Jak się nie da aby zakwitły to kupię sobie kwitnące w Berlinie :whistle:

Ewuśpaprocie rosną tam gdzie najwięcej cienia ale z czasem pewno przybędzie .

teraz troszkę zimy która już u nas była ...szkoda że już się roztopiło a tak było ładnie ...a tu zapowiadają przymrozki ...trzeba będzie sośnicę okryć .

DSC_0010_2012-12-20.jpg

DSC_0013_2012-12-20.jpg

DSC_0014_2012-12-20.jpg

...i był sobie namiocik ...badziewie jedno :mad2: :mad2:
DSC_0006_2012-12-20.jpg

DSC_0018_2012-12-20.jpg

DSC_0023_2012-12-20.jpg

DSC_0025_2012-12-20.jpg

DSC_0028.jpg

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 20 Gru 2012 21:34 #103764

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Ewa, tyle śniegu to chyba dawno u siebie nie widziałaś! Namiocik też się nie spodziewał! :rotfl1: Kupiłaś w wersji dla mieszkańców zachodniopomorskiego? :rotfl1: Błąd! :P

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 21 Gru 2012 06:55 #103834

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Witam,piękne kolekcje,róż,host,prymulek,sasanek,piękny skalniak (mój jest w planach, :idea2: rośnie na papierze).Masz piękne jeżówki-takie kolory :eek3: -zapisane w zeszycie do zakupu w przyszłym roku.Jestem ciekaw jak twój Fagus sylvatica 'Rolf Marquard',mój ma trzy lata i rośnie jak wściekły ,przyrosty do 2m rocznie :jeez: ciągle latam z sekatorem-kilka razy w sezonie.Pozdrawiam.

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 21 Gru 2012 10:04 #103858

• rispetto
  • rispetto's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1187
Widzę, że także Szczecin poznał co to zima :P Szkoda namiociku, bo on chyba się nie spodziewał takiej zimy :( I co teraz z pomidorkami?

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 21 Gru 2012 13:07 #103885

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Ewo widzę że tak jak u mnie po śniegu tylko wspomnienia zostały , mróz coraz większy w nocy a śniegu nie ma, znowu będą duże straty w roślinach .

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 22 Gru 2012 11:16 #104042

• Sylweste
  • Sylweste's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 93
Ewciu, sporo Ci tego śniegu nawaliło ;) u mnie szaleństwem była pokrywa śnieżna 5cm :D a teraz tylko ciągle mrozi i mrozi, co noc to gorzej ;/
Mój ogród na blogu
Ogród igłą utkany
Serdecznie pozdrawiam
Sylwek

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 22 Gru 2012 13:11 #104071

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Ewcia chyba trzeba było jednak śnieg z namiociku zgarniać :think:
Wiesz, jak to jest z tą ciężką, wbrew pozorom, śnieżną pokryaą :blink: a opad imponujący ;)

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 07 Sty 2013 21:51 #109021

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
Chodzą słuchy, że u Pani już przebiśniegi kwitną! ;) Radzi bylibyśmy owe cuda w styczniu zobaczyć!
Ja już pomijam fakt, że żadnej relacji ze szkoły nie ma... A w zasadzie nie pomijam! Dlaczego nie ma? Śmieliby Was wyrzucić? :rotfl1:

Odp: Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 19 Sty 2013 19:15 #112940

• Edyta
  • Edyta's Avatar
Witaj Ewo :bye: . Przyszłam do Ciebie, bo spodobało mi się Twoje rondo :bravo: . Masz wspaniała kolekcję jeżówek i liliowców. Bardzo je lubię :flower2: .

Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 08 Lut 2013 19:46 #120821

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
Tegoroczna zima była bardzo łaskawa dla moich roślin ...dużo śniegu nie za wielki mróz /max było -12 / i sporo wody więc susza im nie grozi a ostatnio trochę słońca więc pewno to już wiosna idzie ale jak znam życie to ze dwa miesiące i dotrze ale ta prawdziwa ;)

Edytko miło że zawitałaś do mojego "świata roślin "

Martuś a no jakieś przebiśnieg jest ale troszkę im nie śpieszno ...za to inne roślinki jakieś takie wyrywne .
Szkoła zaliczona w pięknym stylu z jedną trójką :hammer: nowy semestr już 23 lutego ...miała być Gardenia ale chyba nie wypali chociaż może w niedziele przecież pokazy florystyczne się tam odbywają więc wypadało by być a i wykłady z Arch. krajobrazu ...niestety nie da rady być tam aż trzy dni :(

Pamelko on się rozsypała jeszcze przed tym dużym śniegiem ...rurki były zrobione z jakiegoś słabego plastiku który kruszył się pod wpływem mrozu . W tym roku M zbuduje porządny i trwały .

Sylwekten grudniowy śnieg był przepiękny na święta się rozpuścił a w styczniu znowu nasypało , mróz nie był aż taki wielki a pod śniegiem ziemia nawet nie zmarzła .Tak więc wszystko wygląda bardzo dobrze .

Pawełfakt to była porządna zima dużo śniegu nie za mocny mróz ...oby tak zawsze było .

A teraz troszkę wiosennych akcentów .
Ten najładniejszy ...florystyka ma jednak swoje plusy a układy w hurtowniach jeszcze lepsze .
DSC_0114.jpg

oczar
DSC_0088.jpg

Prymulka
DSC_0092.jpg

Przylaszczki zaczynają wypuszczać paki kwiatowe

Attachment DSC_0093.jpg not found

Języczniki wyglądają jakby zimy nie było
DSC_0095.jpg

DSC_0102_2013-02-08.jpg

Rutwenik ...zapowiada się kilka kwiatków
DSC_0105_2013-02-08.jpg

i pełny ciemiernik
DSC_0112.jpg

Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 08 Lut 2013 19:50 #120825

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
Ewa, u Ciebie to chyba najbardziej zaawansowana wiosna :ohmy: ślicznie wszystko rusza
Ja jutro zaczynam kurs florystyczny, zobaczymy co mnie nauczą ;)

Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 08 Lut 2013 20:13 #120844

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
evastyl wrote:
Tegoroczna zima była bardzo łaskawa dla moich roślin ...
Czas przeszły! Jak to pięknie brzmi! Kiedy ja będę mogła tak napisać i czy będę mogła tak napisać! :lol:
Ewa, tyle oznak wiosny to już pewna wiosna! ;) Za dwa miesiące, myślisz? To u mnie w takim razie za trzy!
Gratulacje z powody zaliczenia semestru! Same piątki poza tym? ;)
No i masz już "układy" w hurtowniach! To nic, tylko trzeba tę kwiaciarnię otwierać! Dobrze mówię, Marzenka? :happy4:

Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 09 Lut 2013 22:37 #121417

• marzenaF
  • marzenaF's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 309
Bardzo dobrze Martuś :bravo: Jak nie zejdę na galopujące suchoty ,to trzeba będzie użyć środków przymusu i przypilnować dotrzymania obietnicy :happy4:
Spełnione marzenia Marzenki part 2 ]
kto nie ryzykuje,ten .... nie wącha :-D

Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 23 Lut 2013 08:26 #128023

• annawu
  • annawu's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 534
Witaj Ewo, z samego ranka przybyłam do Twojego ogródeczka, i już po obejrzeniu dwóch stronek szczęka mi opadła :woohoo: :thanks: a co będzie przy dalszych str. to nie mogę przewidzieć :jeez:
Pozdrawiam Ania
Zapraszam do mojego ogrodu
Ostatnio zmieniany: 23 Lut 2013 09:15 przez annawu.

Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 23 Lut 2013 13:40 #128101

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Witaj Ewo widzę ze wiosna u Ciebie wcześniej zawitała niż u mnie , u mnie miłka nadal nie widać , może teraz jak śnieg się stopi i przyjdzie słońce .

Wiosną w tym Waszym sklepie mogą być znowu te piękne ciemierniki , lub pełne prymulki , jak by co to pomyśl o mnie :hug:

Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 26 Lut 2013 21:40 #129461

• Anowi
  • Anowi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1586
Powinno byc ostrzeżenie,że oglądanie ogrodu Ewy grozi zawałem,jutro jadę się przebadac :lol: a na razie szukam tabletek nasennych :)
Pozdrawiam IWONA
Mały ale mój...

Ogrodowe i działkowe kolekcje Ewy 27 Lut 2013 19:09 #129748

• evastyl
  • evastyl's Avatar
  • Platinum Boarder
Igor myślę że w tym tygodniu wiosna ruszy wszędzie na całego . U mnie dzisiaj pokazały się kwiaty krokusów a wczoraj jeszcze ich nie była ale co się dziwić skoro było 6 stopni .
Widziałam że kurs skończony i wypociny florystyczne też są tylko nie było nic w twoich rekach ?

Martuś myślę że już możesz napisać jaka była ta zima wiosna idzie wielkimi krokami i u ciebie rozbuja się szybciej niż u mnie ciach i już jest ;)
Myślałam że to będzie dłużej trwało a po obserwacjach dzisiaj w ogrodzie i na działeczce to rośliny pchają się na siłę czyli mam prawdziwe przedwiośnie .
Co do kwiaciarni coś mi M ostatnio przebąkuje aby jednak otworzyć ... :unsure:

Marzenko nie zejdziesz już Ci lepiej ...ciekawa jestem jakie to będą środki przymusu :ohmy:

Aniu miło mi cię gościć ...aż tak moje zielsko robi wrażenie ??? No mam tam troszkę ciekawych roślinek i już niedługo się nimi pochwalę i wygląda na to że wszystko ładnie przezimowało .

Geniu w Szczecinie zdecydowanie cieplej a miłki maja już 5-6 cm tylko kto im zdjęcie zrobi ...poczekam jak otworzą kwiatki .
Pewno coś będzie w tym naszym rajskim ale teraz nie będzie tak łatwo z zakupami ...informator już tam nie pracuje ...czyli trzeba będzie częściej zajeżdżać a nie zawsze jest czas .

Iwonko witam w moim małym ogródeczku / jest o wiele mniejszy niż twój ale ratuje metraż działeczka tak więc mam ciut więcej od ciebie ;)
Oj tam oj tam zaraz zawał ... tylko maleńka czkawka :whistle: :whistle:

Oczar w pełni kwitnienia ...zdjęcie zrobione trzy dni temu ...śniegu już nie ma
DSCN0574.jpg

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.481 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum