TEMAT: Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :)

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 29 Cze 2014 18:14 #278285

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
Doris, makolągwy i do mnie przylatują, słodziaki i jak śpiewają :woohoo:
Jeży niestety nie mam, ale jaszczurek zatrzęsienie :happy4:
Właśnie się rozpadało u mnie na dobre…świeżo posadzone jeżówki mi podlewa :garden1:

Pink Piano mi Baronesskę przypomina…cudne jest :hearts:Keetee wrote:
Hejka ludziki kochane :flower1: Tak se macham niemrawo kwiatuskiem...bo jakoś mi siły uleciały....taki jakis dzionek za pe lny wszystkiego był :jeez:
Ale dychłam deczko w warzywniku sasiadeczki....matuluniu jak tam pięknie :lev: I podreptałam na spaceros do naszej Moni...i już mi lepiej :hearts:
Matko jak ratują się ludzie co nie maja ogrodu ....biedaki :think: Ja zdejmuje buty , połaze po ogródku...westchnę to tu to tam ,puszcze oko do nieba ....nieźle Ci to Szefie wyszło ...baardzo nieźle:hearts:

Doris, za takie teksty to ja Cię kocham :kiss3:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka
Ostatnio zmieniany: 29 Cze 2014 18:18 przez Robaczek.
Za tę wiadomość podziękował(a): Keetee

Zielone okna z estimeble.pl

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 29 Cze 2014 19:43 #278329

• edulkot
  • edulkot's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3009
Doris oj kusisz tymi różycami że aż iskrzy :happy3:
Patrzę na tego Artemisa i się zastanawiam czy aby nie wymienić swojej jednopatykowej Boule de Neige na niego :unsure: No bo skoro będę karczować krzaczora Souvenir de William Wood to i przy okazji pewnie zahaczę sąsiadki :crazy:
U nas dzisiaj przechodzi burza za burzą a ulewy takie że ściany wody się leją :mad2:

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 29 Cze 2014 21:47 #278396

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
Jak nie lało to se pomyślałam...a skocze po jakie lody.....no i żem mokrutka wróciła.... :supr: Dawno już tak nie przemokłam ...ale superaśny , ciepły deszczyk...tylko dużo go było jak na jedna dawkę :happy4:
Jadzia ...u mnie też leje...grzmocić nie grzmoci...a ja kocham błyskawice :hearts: No to wiesz...jak będziesz chciała , to jest u mnie w rezerwie... :wink2:
Kasiek... :kiss3: wiesz..mie czasami ręka drży jak mam te moje wywody wylewać...ale co tam :happy4: Ja już tak mam :crazy: i dobrze mie z tym :wink4:
Kasia ja nie myślę ,że to makolągwy...bo mniejszą tą plamkę czerwona na piersi mają,,,ale cudo ptaszek...nie ruszałam maluchów, bo przechodząc widać mamę na jajeczkach ,jak maleństwo siedzi i udaje że jej nie ma...ciekawa jestem czy się wykluły,,mama pewnie nie zajrzy...ja wyczekiwałam jak wyleciały oba i myk ...zapuszczałam żurawia :wink4:
Nie mów ,że nie masz Pink Piano.... :think: jest czadowa wiesz :wink4: Czekam jeszcze na Happy...a na jesieni będzie do kupienia Wedding :yummi: Nie umiem jej porównać do Baroness...bo tej z kolei nie mam :happy4:
Majeczka...ja kuszę ...ja :laugh1: Dobre ,na prawdę dobre psze Pani z parku różanego :hearts: Jeśli o Artemisie myślisz,to bierz w ciemno. Ja mam go w końcu...bo wahałam się właśnie 2 sezony...nie wiem po co..Julek też...cudna różyca, i podobno kwitnie cały czas :wink4: U mnie właśnie przestało padać :wink4:
Idę zobaczyć co tam u Was :dance:
Tak się ciesze,ęe skusiłam się na to małe śliczne i pachnące Gräfin von Brühl ... :hearts:

Zdjcie1048.jpg

Zdjcie1049.jpg

Zdjcie1050.jpg

Zdjcie1051.jpg

Bordure Nacree

Zdjcie1053.jpg

Obłędny kolejny pustaczek Degenhart :hearts:

Zdjcie1056.jpg

Zdjcie1057.jpg

Zdjcie1058.jpg
Ostatnio zmieniany: 29 Cze 2014 21:56 przez Keetee.
Za tę wiadomość podziękował(a): Robaczek

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 30 Cze 2014 17:54 #278681

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
Ale u mnie dzisiaj mokro....no od wczoraj normalnie leje , pada , kropi....leje,pada , kropi i tak w kółko :jeez:
Wyszłam rano na szkolenie w ulewie...wróciłam tez w ulewie...machnęłam bukieta dla naszej wykładowczyni na pożegnanie od grupy jako załacznik do ślicznego Parkerka :wink2:

Zdjcie1063.jpg

Zdjcie1062.jpg

Właśnie wysycham....wcinam pogrzane na czerwono pieroż ki i lookam co tam u Was....no i mecza załaczyli my :wink4:
Ostatnio zmieniany: 30 Cze 2014 17:55 przez Keetee.

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 30 Cze 2014 21:35 #278815

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
Ależ piękny bukiecik machnęłaś! :woohoo:
No bajka! Takie bukiety chciałabym dostawać codziennie!
A M był dzisiaj na 7 obrotach i nawet pól kwiatka nie dostał :flower1:
Tak się studenciaki wycwaniły :evil:
Ogródek Robaczka
Ostatnio zmieniany: 30 Cze 2014 21:36 przez Robaczek.

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 30 Cze 2014 22:45 #278853

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
Dorotko, śliczny bukiet :hearts:
hehe tez oglądam mecz......i zaraz wszystkie paznokcie poobgryzam :happy3:

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 01 Lip 2014 08:26 #278937

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
Doberek kochani :flower2:
Strasznie mokro u mnie...lało cała noc...
Ale teraz przystopowało...wciąż nie widać słońca :search:
To wyszłam go poszukać....
po oczach dają wciąż pomarańczowe bratki...ja nie wiem co to ma być ...bratki całoroczne :think: Myślałam,że zastąpię je surfiniami czy cóś...a one kwitną w najlepsze :wink4:
Kasiek ,Marta :kiss3: myślałam , że się wygłupię z tym bukietem...bo wolałam ,aby cała kaska na drobiazg poszła i wzięłam kwiaty na siebie...ale no ...podobał się... :wink2: tam jeszcze trawę wsadziłam ( rozplenicę) co sobie fajnie dyndała... :wink4: Nawet znajomi chcą bukiety okazjonalnie zamawiać...ciekawostka :happy:

Zdjcie1064.jpg

Zdjcie1065.jpg

miniaturowe błękitne również

Zdjcie1066.jpg

Pierre de Bonnard..ze spryciulą muszką,która się schowała pod daszkiem :wink4:

Zdjcie1075.jpg

Zdjcie1078.jpg

na płatkach po brzegi wody :think:

Zdjcie1076.jpg

Bouqet Partfait
mnie zachwyca...codziennie :yummi: to tylko jeden pęd z kiścią kwiatów...jakbym zobaczyła duży krzew to bym chyba padła z wrażenia :wink4:

Zdjcie1092.jpg

Zdjcie1093.jpg

Zdjcie1071.jpg

No niezmiennie zachwyca mnie Artemisiek :hearts: Czy w słońcu ,czy w deszczu...no bossska jest ta róża :hearts:

Zdjcie1094.jpg

Zdjcie1096.jpg

Zdjcie1097.jpg

Zdjcie1098.jpg

Zdjcie1099.jpg

I wciąż niezmiennie również wzdycham do Pashminki :hearts:

Zdjcie1069.jpg
Ostatnio zmieniany: 01 Lip 2014 08:44 przez Keetee.

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 01 Lip 2014 09:30 #278951

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
Doris, dzięki za poranna kawkę z porcją różyczek :coffe:
Pashminę w donicy już obcięłam - zrobiła swoje, kwitła przez miesiąc :flower2:
U mnie też lało, mokro rano ale widoki są nieco lepsze na rozpogodzenia niź wczoraj. Oby, bo mam dosyć deszczu..roze też :sad2:
Miłego :bye:
Ogródek Robaczka
Ostatnio zmieniany: 01 Lip 2014 09:30 przez Robaczek.

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 01 Lip 2014 09:50 #278958

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
U mnie juz nie padalo ale zimno nadal brrr chociaz juz sie pomalu przejasnia :dance: miejmy nadzieje, ze to nie sciema tych na gorze, bo tez mam juz dosc. Czlek nawet swiezym powietrzem nie ma sie jak pocieszyc.
Wczoraj wylazlam, scielam wiadro kwiatow i szybko myk do domu, bo zimno mi sie zrobilo - co to za zycie.

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 01 Lip 2014 19:51 #279078

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
hejka :flower2:
Jak tam u was dzionek ...u mnie przewisiała pogoda bez deszczu...a po ppołudniu wyszło nawet słońce i mamy je do teraz :wink4:
Dzisiaj zmajstrowałam 2 wiadra gnojówy z pokrzyw...chyba po raz ostatni w tym sezonie ...wyniosłam na koniec ogródka :wink4:
Wykarczowałam sporo dzikiego wina,,,i ogród przejrzał deko na oczy...jutro skończę proceder latania z maczetą po pnączu :devil1:

Kasiek...moja Pashmina jeszcze kwitnie,druga w donicy jakąś jest późniejsza....jak ja lubię tego cukieraska :hearts: Pogoda nam dzisiaj troszkę dała wytchnąć i łapnać ciut słońca ,u Ciebie też :lol: ? :wink2:
Julek i ja chlastam różyczki do wiadra...chlast chlast....ale inne się rozwijają i spektakl się nie kończy :dance: Hej u mnie też się ociepliło, i nie pa- da- ło :wink4:

migawki z ogrodu

ścięłam suche kwiaty hortensji...może jaki wianek ukręcę... :think: Byłby to mój pierwszy :wink2:

Zdjcie1104.jpg

taki robal podziwia bukiet :wink2:

Zdjcie1106.jpg

Zdjcie1107.jpg

Bordure Nacree...śliczna jest w fazie rozwijającego się pąka

Zdjcie1108.jpg

Zdjcie1109.jpg

Zdjcie1110.jpg

Kent z dnia na dzień piękniejszy, w niebieskościach laurencji baardzo mu do twarzy :flower2:

Zdjcie1112.jpg

śliczna to roślinka, a ostatnio wypatrzyłam miniaturową....nie wiem czemu nie kupiłam no...nie rozumiem siebie :crazy:

Zdjcie1130_2014-07-01.jpg
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 01 Lip 2014 19:55 przez Keetee.

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 01 Lip 2014 20:09 #279084

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
U mnie tez dzien pozegnalo slonce i juz sie szykuje na zapowiadne ocieplenie :dance: Biale z niebieskim jest czadowym polaczeniem i ja go ubielbiam - zreszta niebieski z rozowym tez jest niczego sobie. To cos jak polaczenie fioletu z zoltym, nie do pobicia.
Wianek bedziesz krecic - bosh ja mam jakas zawieszke i nic mi sie nie chce robic normalnie. Dzisiaj przeszlam sie tylko w te i spowrotem po MINI, nawet dobrze nie rzucilam okiem gdzie co posadze - slonca mi trzeba - duzo, duzo slonca.

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 01 Lip 2014 20:23 #279096

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
No patrz Julek...znowu Kretu mi burze i deszcz na jutro zapowiada no...a ja miałam ogrodowy dzień zaplanowany.... :mad2:
takiego masz niechcieja ...a to so... :funnyface: zrób sobie wolne...musisz se bateryjki podładować i tyle...A na weekenda zapowiadają to co lubisz..czyli palma być jak ta lala :dance:
Hortensje ściachałam bo wypuściły takie ładne ,nowe kwiaty,że te suchelce brzydko wygladaja przy nich...teraz to nie mam czasu...ale później z nudów coś machnę...a nóż mi wyjdzie :happy3: Ciebie tez najdzie :wink4:
A może jakiego konkursa wiankowego zapodamy na foruma ,co :devil1:

Cyknęłam w terenie Marięterenię :wink4:

Zdjcie1117.jpg

Zdjcie1118.jpg

Zdjcie1119.jpg

Zdjcie1120.jpg

Fajna z niej różyczka...no :happy4:

Festival....znowu wypuszcza nowe kwiaty :hearts:

Zdjcie1122.jpg
Ostatnio zmieniany: 01 Lip 2014 20:40 przez Keetee.

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 01 Lip 2014 21:52 #279150

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Dorcia bukiecik cudniasty fachura z Ciebie :hearts: Szukałam tego Twojego owadzika ,ale nie udało mi się go zidentyfikować :( Zapowiadają przelotne opady ,ale byle nie u nas deszczu mieliśmy już dosyć :jeez: Głowa pyszni się swoimi czerwonymi irokezami ;)
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 02 Lip 2014 07:22 #279264

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
Ha....dzień zaczyna się super...mam nadzieje ,że jeśli już to te zapowiadane deszcze przypadną na wieczór
Na przebudzenie przesyłam promyki słońca zaklęte w kropelkach rosy :hearts:
Spróbuje je lepiej cyknąć bo są cudowne :supr3:

Zdjcie1131.jpg

Zdjcie1132.jpg
Ostatnio zmieniany: 02 Lip 2014 07:45 przez Keetee.

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 02 Lip 2014 08:42 #279287

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
Dora wow ale Foto ustrzelilas :woohoo: U mnie niby 13 stopni ale slonce tez pomalu wylazi, tak ze cos moze z tego dzisiaj bedzie :happy3:
Teraz dopiero zauwazylam Pysznoglowki w bukiecie ale ze czerwone, to uznalam ze ladny kompozycjones ale nie zwrocilam na nie wiekszej uwagi :devil1: bosh ja to jestem mocno ukierunkowana :happy:

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 02 Lip 2014 09:09 #279291

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
Jadzia :kiss3: za bukiet...muszę nad tym jeszcze popracować :flower2: nie wiesz co to za robalek :think: Mi tam wygląda na porządnego robaczka...w sumie i tak bym mu nic nie zrobiła, ukatrupiam tylko mszyce...i komary...resztę puszczam wolno :wink4:
Julek Te krople rosy mnie zachwyąaja niezmiennie...a jak słońce w nich błyśnie to ...mniodzio,ale ja telefonem to se mogę.... a aparata mam zepsutego :devil1: Ale będę próbować kolejnym rankiem :wink4: A wiesz...powiem Ci,że ta czerwona pysznogłówka jest najfajniejsza...ona niesamowicie długo kwitnie,,,,fioletowa też jest nie zła...i mam jeszcze taki brudny róż....ale nie kwitną tak długo jak ta terminatorka :hearts:
No ja tez mam blokady na pewne kolorki...czysty żółty jasną czerwień i czerwień i pomarańcz... :crazy:

Chew Purplex w tym sezonie się już rozkrzewiła, pachnie cudownie

Zdjcie1135.jpg

Zdjcie1137.jpg

Zdjcie1139.jpg

Josephine bije rekordy w trzymaniu kwiatów

Zdjcie1142.jpg

Larisa

Zdjcie1147.jpg

Jakaś pomyłka chyba.... :think: miała być Guillotka... :think: morelowa .... :think:

Zdjcie1151.jpg

Eyes for You otwierają oczęta :hearts:

Zdjcie1152.jpg

Zdjcie1154.jpg
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 02 Lip 2014 09:55 przez Keetee.

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 02 Lip 2014 13:11 #279338

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
Hejka....wiecie co , ostatnio beczałam u Robaka ,że ostałam się bez werbeny patagońskiej...już mam :dance: Dostałam całą bryłę ziemi z kilkunastoma sadzonkami od sąsiadeczki, której ja kiedyś dałam (2sezony temu ) :dance: 5 minut ,i przeprowadziła się do mnie :wink4:

Chyba dawno nie pokazywałam Bukavu,,,kocham ta rózyczkę

Zdjcie1155.jpg

Zdjcie1157.jpg

Zdjcie1159.jpg

Pachnący cudnie Festival...

Zdjcie1160.jpg

Oczka...szeroko otwarte :hearts:

Zdjcie1161.jpg

Pomyłka zamiast Burgundy Icenberg :think:

Zdjcie1162.jpg

Senteur Royal

Zdjcie1166.jpg

Cudowny pustaczek Degenhart

Zdjcie1169.jpg

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 02 Lip 2014 14:00 #279346

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Chew Purplex jest prześliczna :D To kuszenie jest straszne, bo ile róż można mieć???

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.753 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum