TEMAT: Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :)

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 26 Cze 2014 23:13 #277498

• Robaczek
  • Robaczek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2972
O mamuniu!!! :supr3: Ta Pomponella na pniu cudaśna! :woohoo: :dance:
Super, że jesteś, tęskniłam! :hug:
Robaczek to chyba dla mnie, co? B)
Lovely Green u mnie złapała mączniaka rzekomego, a potem szarą pleśń…nie lubię jej, mam focha :flower:
Oby Twoja była mniej kapryśna :wink4:
Pozdrowionka :-) Kasiek
Ogródek Robaczka

Zielone okna z estimeble.pl

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 26 Cze 2014 23:19 #277502

• Shirall
  • Shirall's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 747
jej Dorotko......jakie śliczne jeże :hearts:
aż chce się je przytulić :oops: :hearts:

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 27 Cze 2014 05:41 #277530

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 128
Dzień Doberek :dance: Piateczek dziś...piątunio :dance: zakończenie roku :dance:
Wstawamy wstawamy...słoneczko cudne , ptaszory wyśpiewują trele ,żer o mamuńciu :hearts:
Chyba poprawa pogody dzisiaj :dance:
Jest tam kto na poranno kawke :drink1:

Zdjcie0976.jpg

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 27 Cze 2014 06:19 #277536

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
Aguniu...gdy źle ciągnie tam gdzie znajdziemy ukojenie :hug: Róże różami...ale mam świadomość ile serdecznych ludzi Cię teraz wspomaga myślami :hug:
Promyk słońca posyłam :hug:

Zdjcie0977.jpg

Kasia i ja tęskniłam .... :wink4: No prawda...Pomponellka jest czadowa...martwię się tylko czy pędy utrzymają kiście... :think: Lovely Green trzyma się na razie...będę ją obserwować, tym bardziej ,ze w szkółce tez skarżyli sie na wszelakie możliwe plagi w tym sezonie.. :think:
Robaczek naturlich dla Ciebie...wiedziałaś :kiss3: On jest cudny...taki szmaragdzik

Zdjcie0902.jpg

Marta ten jeden niuniuś pruł na mnie jak czołg...w ogóle się nie bał ,jakiś taki gwiazdor ...bo reszta mamusinej igiełki się trzymała :happy4: Są cudne...ale pogłaskać i przytulać się nie dają...tak śmiesznie fukają podskakując przy tym i zwijają się w kuleczkę :happy3:

Zdjcie0748.jpg

czekamy jeszcze na taki przychówek w kulce na jałowcu

Zdjcie0739.jpg
Ostatnio zmieniany: 27 Cze 2014 06:36 przez Keetee.

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 27 Cze 2014 06:31 #277538

• Aguniada
  • Aguniada's Avatar
Ja już wstanięta, Dorka :)
Pogoda zapowiada się cudnie - jest czyste niebo!
Przychówek zapowiada się fajnie, przeurocze są te jajeczka...
Dzięki za słowa wsparcia - to dla mnie naprawdę ważne.
Buziak i dobrego piątunia!

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 27 Cze 2014 06:45 #277540

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
Agunia :hug: Ja wiem jak to jest w takich chwilach....sam uścisk dłoni bez żadnych ma moc :hug: to łyknij ze mną kawuni ....ja zaraz się rozpędzam :wink4: Ty pewnikiem też
U rodziców sporo zwierzaków...widzieliśmy uczące się latać ptaki...jest sporo gniazd, masa wróbli i mazurków,a to z jajeczkami zaraz przy stoliku kawowym...na wyciągnięcie ręki :supr3: .muszę sprawdzić co to za ptaszek, ma takie czerwonawe plamy na piersi :think:

Zdjcie0989.jpg

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 27 Cze 2014 08:12 #277568

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Ty sie przymierzasz do zbicia skrzyn z dech a ja co sezon robie zamach na rzad plytek betonowych, ktore mam przy plocie :happy3: a ktore jakbym wyjela, to mogla bym obsadzac na dlugosci 5 mb - jakies 2 rozyce tez by sie zmiescily ... ale to mnie bierze na poczatku sezonu, pozniej mi przechodzi :happy:

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 27 Cze 2014 21:00 #277765

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
Hejka ludziki kochane :flower1: Tak se macham niemrawo kwiatuskiem...bo jakoś mi siły uleciały....taki jakis dzionek za pe lny wszystkiego był :jeez:
Ale dychłam deczko w warzywniku sasiadeczki....matuluniu jak tam pięknie :lev: I podreptałam na spaceros do naszej Moni...i już mi lepiej :hearts:
Matko jak ratują się ludzie co nie maja ogrodu ....biedaki :think: Ja zdejmuje buty , połaze po ogródku...westchnę to tu to tam ,puszcze oko do nieba ....nieźle Ci to Szefie wyszło ...baardzo nieźle:hearts:
Julek...jeśli chodzi o te skrzynie to tak się zamyśliwuję już trzeci sezon.... :crazy: najpierw myślałam aby z dech zrobić takie długie donice ,w środek styropian... :think: potem myślałam , może z cegieł...bo dechami wyłożę taras ....i tak nie wydumałam widzisz do teraz :wink4: A Ty dźwignij te płyty....yes yes ....będzie miejsce na różyczki , to dobry pomysł jest :teach:
Taką biedronę dziwną dzisiaj dojrzałam i na placu zabaw i w warzywniku u sąsiadki...jakaś taka wydłużona :think:

Zdjcie0997.jpg

Bo u mnie w ogródku są rolmalne :happy4:

Zdjcie0998.jpg
Ostatnio zmieniany: 27 Cze 2014 21:01 przez Keetee.

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 29 Cze 2014 06:42 #278088

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
Hej :bye: Dobra niedziela :bye:
Super u mnie po deszczowej nocy ...a ja jakoś nie mogę się dobudzić :coffe:
Wczoraj udało mi sie trochę zdziałać , weszłam z maczeta w rabaty,,,, :happy4: i skosiłam trawnik ...jakoś juz się prezentuje ten mój ogródecek.... :wink4:
Jest kto tam wstanięty na wspólna kawusię :search:

Bouquet Partfait

Zdjcie1001.jpg

cały czas w kwiatach Bukavu :hearts: jak ja kocham tego pustaczka :flower2:

Zdjcie1002.jpg

No...rozwija się ta kapucha Mon Petit Chou :wink4: ...wielgasne ma te kwiatuchy :wink2:

Zdjcie1004.jpg

Zdjcie1005.jpg

Lipstick mnie zachwyca..... :hearts:

Zdjcie1006.jpg

Zdjcie1007.jpg

Lovely Green daje czadu :wink4:

Zdjcie1009.jpg

Gräfin von Brühl ...

Zdjcie1010.jpg

Zdjcie1011.jpg

Zdjcie1012.jpg

Maria Teresia na pniu zaczyna kwitnąć

Zdjcie1013.jpg

Zdjcie1014.jpg

Zdjcie1015.jpg

Lidlowa hortensja....

Zdjcie1016.jpg

Zdjcie1017.jpg

Schow Me Music

Zdjcie1018.jpg

Zdjcie1019.jpg

Zdjcie1020.jpg

I cukiereczek Rozanne :yummi:

Zdjcie1021.jpg

Zdjcie1024_2014-06-29.jpg

Artemisiek mnie normalnie zachwyca...chyba trzeba zdecydowanie dokupić

Zdjcie1025.jpg

Zdjcie1026.jpg

Kent

Zdjcie1027.jpg

Rhapsody in Blue :hearts:

Zdjcie1028.jpg

Coctail ...zmienia się :wink2:

Zdjcie1029.jpg
Ostatnio zmieniany: 29 Cze 2014 07:28 przez Keetee.

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 29 Cze 2014 09:38 #278106

• Sweety
  • Sweety's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 119
Widzę, że ktoś tu całkowicie zakręcił się na punkcie róż :whistle: Wczoraj przeliczyłam swoje. Jednak mam poniżej 100 - a dokładnie 94. Czyli mogę dokupić :happy2:
Fajną masz tą jeżową gromadę i ładnie, że się pokazują. Moje grasują nocą i mają stołówkę pod Margo Koster. Pełno tam skorupek ze ślimaków :woohoo: U mnie jeże najwyraźniej maja francuskie podniebienie :happy3:

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 29 Cze 2014 09:38 #278107

• Julka
  • Julka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Ja Artemisa co widzialam u An-ki, to normalnie nie moglam oczu oderwac i ciagle jakos tak kupowalam co innego, nie wiedzac czemu - dopiero w zeszlym roku ja kupilam i to tez tylko dlatego, ze Baronesski zamawialam - natura ludzka jest jednak przegieta :happy3:
Pustaczki sa sliczne :hearts: badzo lubie takie rozyczki a Kent-a uwielbiam, takie nic a cieszy. Chociaz mam takiego jednego terminatora tzn mam 3 sztuki, 2 rosnal normalnie a jedna sadzonka rosnie mi tak, ze zadusila mi juz 2 inne mniejsze okrywowki - bede musiala je na jesieni przeniesc, bo nie dadza rady.

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 29 Cze 2014 14:00 #278190

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
Hej Aneczka....wieki Cię nie widziałam :wink4: Aaaa tam...ja nie liczyłam swoich....chyba masz więcej :devil1: Może przeliczę :search: Zakręcona to jestem...no bo nie warto się różom opierać, bez nich ogród nie miałby tego Ach i ech ...a takie pewniaczki jak Artemisek to warto skopiować...no ,ja takie wnioski wysnuwam..myślę ,że pozytywne :wink4: A Ty kochana dokup koniecznie :happy4: Jeżyki akurat to są mamusine....tzn.wsiowe ...ale u mnie też była rodzinka w tamtym roku...teraz jakoś mi się nie nawinęły ...Gratulacje dla Twojej Agi :bravo:
Julek...powiem Ci ,że jak tak całkiem białych róż to nie za bardzo...ale kremik to bardzo...Artemis taki właśnie złamany jest...ale i tak zdecydowało to jego oszałamiające kwitnienie...U Kenta też,bardzo mi się podoba jak te pylniki ma żółte...jak czernieją to już mi deczko podpada...ale tez jest u mnie z w/w powodów
Prawda...Ty tez lubisz Sweet Pretty...wyjątkowy z niej pustaczek... :hearts:
Ostatnio zmieniany: 29 Cze 2014 14:02 przez Keetee.

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 29 Cze 2014 14:11 #278192

• moni
  • moni's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 995
Hej Dorotka :bye: jeże cudniaste i jajunia też bodzichy cudne i różyska. Te na nóżkach niesamowite - pomponella to już bije na głowę ale knirps też się nieźle zapowiada. Czy tą hortkę kupowałaś z nazwą ? Bo mi się kojarzy z hobergine na którą czekam z tuptaniem nóżek (będzie kwiat ale na razie zieloniutki)
miłej niedzieli

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 29 Cze 2014 14:23 #278198

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
Hejka Monia :bye: Ale u mnie smażalnia dzisiaj :jeez: dzieki, ja tez zachwycam sie piennymi...Pomponella nie wiem czy to dobry pomysł...wygląda obłędnie....ale nie wiem czy pędy utrzymają takie ciężkie kiście :supr3: Knirps ma masę paków i pokrój zwisający...powinien mnie też oszołomić ...już jest cały w kwiatach... :yummi: Ta hortensja...nie wiem,chyba nie ma nazwy, looknę później jest z Lidla..strasznie mi się podoba.... :hearts: tylko ,żebym umiała ja przetrzymać , nie mam żadnego doświadczenia z ogrodówkami ...

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 29 Cze 2014 15:25 #278214

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Dorotko, ale z Ciebie ranny ptaszek :) Kawusia w niedzielę o 6.00 :eek3: Ale, fakt, o tej porze w ogrodzie jest najpiękniej :flower2:

Lidlowska ogrodówka to w donicy, czy w gruncie? Mam troszkę doświadczenia z ogrodowymi, jak będziesz potrzebowała - napiszę :comp:
Jeżyków zazdroszczę B) U mnie kiedyś były, ale moje szczekliwe psiaki skutecznie je wypłoszyły :angry:
A z żyjątek, to ostatnio spotkałam w kompostowniku beznogą jaszczurkę, brzydko nazwaną padalcem :unsure:
Miłego niedzielnego popołudnia wśród Twoich pięknych róż :bye:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 29 Cze 2014 16:41 #278248

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Dorcia u Ciebie różany festiwal i ja go przespałam :woohoo: to se je nemożne .Miałam coś duzo do nadrobienia ,ale jestem .Masz teraz więcej czasu bo zaczęły się wakacje .Będę musiała wpadać na poranną kawkę i może szybciej dojdę do siebie .No i na razie po burzy ciekawe czy do ciebie też dotarła. Kolczatkowa gromadka fajnista i ciekawe czyje to jajka były
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 29 Cze 2014 17:49 #278280

• Keetee
  • Keetee's Avatar
  • Platinum Boarder
Daluś...ja tam wstaję codziennie koło 5 tej....dzisiaj jakoś zaspałam...chyba jakieś zaległości musiałam wyrównać :sleepy: Kochana, będę Ci bardzo wdzięczna za wskazówki odnośnie ogrodówek... :kiss3: byłam do nich zniechęcona , bo słyszałam sporo narzekań na ich wymarzanie...ale po prostu nie mogłam się im oprzeć jak je zobaczyłam...trzecia kupiłam z litości bo dogorywała w Biedronie...Jestem zielona w tej dziedzinie, najbardziej mi zależy aby tak ładnie się wybarwiały ,jak w momencie kiedy je kupiłam...coś tam trzeba im zapodawać :think: Co do jeżyków to u mamy są od lat, kiedyś jak był inny pies to przychodziły do przedpokoju na wieczorna kolacyjkę,zakrapialiśmy je kroplami od pcheł....teraz trochę się chyba boja owczarka Roxie ,ale są bliziutko domu...mają schronienie na piwniczce . Są słodkie prawda :happy4: Jaszczurki u mnie nigdy nie widziałam...never :sad2:
Jadziu ...ważne ,że jesteś.... :hearts: Eeee Ty mówisz po czesku :whistle:
Kochana ,no niby mam wakacje... tak...ale ja teraz kończę 1 etap szkolenia...jestem w domu dopiero po 17 tej :sad2: Za tydzień prawdopodobnie wyjadę znowu do mamy...na jakieś 1,5 tygodnia :wink4:
Burza była u Ciebie...ooo...u mnie deczko się zachmurzyło...bo straszna smażalnie była :supr: Jeżyki są cudne ...no mówię Ci...ptaszek jakby makolągwa...ale tamten miał mniejsze plamki na piersi...i inaczej się odzywa...trwają poszukiwania :happy4:
Hej Jadzinia...czy ja dobrze pamiętam ,że masz pomyłkowa Chinco de Mayo ? Ja moją chce oddać w kochające ręce ...co Ty na to :wink4:

śliczny Neon

Zdjcie1032.jpg

Cristata nabiera niebieskości

Zdjcie1038.jpg

A Bubble Gum rózowości

Zdjcie1041.jpg

Lovely Green

Zdjcie1042.jpg

Zdjcie1044.jpg

Zdjcie1045.jpg

Wyczekiwana bardzo Happy Piano

Zdjcie1047.jpg

Cudne Pink Piano

Zdjcie1052.jpg
Ostatnio zmieniany: 29 Cze 2014 18:12 przez Keetee.

Witajcie w mojej 'bajce"....dopiero się pisze :) 29 Cze 2014 18:09 #278284

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Dorcia :hug: dowiem się co mam od ofiarodawczyni.Dzięki ,ale jakoś nie ubolewam ,że jej nie mam ;) Mogłam sobie ja też kupić ,ale jakoś nie w moim guście była .Wiesz ,ze kocham czerwieńce ;) Łałłłłł ,ale grzmotło :jeez: aż mi serce stanęło :rotfl1:
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.468 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum