Witam!
W poniedziałek do szkoły..Strasznie mi się nie chce!
Ale dość już o szkole - jeszcze wakacje!
Pojechałem dziś z mamą do marketu budowlanego o nazwie "Brico Marche".
Brat zażyczył sobie jakiś "kit do okien", więc mama poszła szukać to coś w budowlance, a ja pognałem na dział "ogród"
Chodzę, patrzę, nic nie widzę
A tu nagle, ni stąd ni zowąd, coś mi wpadło w oko. Znaczy się była to mucha ale mniejsza z tym
Odwracam się, a tu...modrzew szczepiony na pniu za 9,99zł!
Normalnie pytam się kobity co zajmuje się tym działem, czy mam zwidy jakieś - ostatnio kupowałem tam modrzew 'Puli' za 29,99zł
Ale co sobie miałem wtedy żałować gdy go kupowałem, jak płaciła za niego moja kochana mama
Kobita z działu ogród potwierdza, że 9,99zł więc od razu mówię do mamy: "Mama, patrz jaka okazja. Nigdzie już tak tanio nie kupię. Ostatnio kupowałem za 30zł, a teraz jest za 10zł. No więc wiesz, trzeba go kupić, bo jak nie to będziesz potem w domu żałować, że nie kupiłaś, chociaż Ci się on wogóle nie podoba
A przecież wiesz, że ja jestem spłukany i ciągle tak nadaje żebyś tylko mi go kupiła
"..
No i mama mówi: "bierz go, ale chodź już stąd, bo gorąco".. No więc nie wiem czy dobrze zrobiła kupując mi go, bo całą drogę do domu nawijałem o nim, jaki to on ładny i gdzie go posadzę. Mama miała już dość, no ale wiecie, trza było się nagadać
No ale..gdyby go nie kupiła, to nawijałbym ze zdwojoną siłą jaka jest niedobra i szkoda jej kupić kochanemu synowi drzewko za 9,99zł
Dobra Dawid, zamknij się i pokaż wreszcie to cudo
Ze specjalną dedykacją dla ciotki Poli, która strzela mi tu fochy!
Modrzew 'Grey Pearl'
A tutaj obok modrzewia 'Puli':
Już posadzony, jutro obfocę gdzie go "usadowiłem"