TEMAT: Działka Igora - sezon 2012

Odp: Działka Igora 17 Sie 2012 12:47 #62025

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Takie widoki szerokie :woohoo: pięknie :bravo:
Zobaczyłam też tunbergię w całej okazałości :lol: to nie jest chyba jedna tylko sadzonka :think:
Masz tam w okoliucy dobrze zaopatrzoną szkółkę z iglakami, nic tylko się wybrać ;)
... no może jednak najpierw zdecydować czego szukasz :silly: bo wybór szeroki :dance:
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Działka Igora 17 Sie 2012 15:01 #62037

• Amlos
  • Amlos's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12403
:bye:
O to samo chciałam zapytać - tungergia bardzo dorodna, zazdraszczam :P

Podziwiam wypieszczony ogród, a piękno i mnogość żurawek dosłownie bije po oczach :bravo: .

Zastanawiam się, Igorku, gdzie dosadzisz 'przedszkole' z setką młodych, które pokazałeś w innym wątku? :)
Pozdrawiam - Ania

Odp: Działka Igora 17 Sie 2012 21:27 #62109

• wanda7
  • wanda7's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53
Igor, co to jest za iglak na drugim zdjęciu na tej stronie? Taki płaski walec na nożce? A może to w ogóle nie iglak? ale jeśli to on, to czy go sam tak wyprowadziłeś, czy też jest to forma szczepiona?

Odp: Działka Igora 18 Sie 2012 00:10 #62198

• Margo2
  • Margo2's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1577
Ale zmieniłes rabatę liliowcową :supr3:
Totalna transformacja.
Czy został tam chodź jeden?
Żurawki bosko wyglądają u Ciebie.
Chyba musze zerżnąć pomysł na takie nasadzenia

Odp: Działka Igora 18 Sie 2012 21:15 #62299

• Leszek.G
  • Leszek.G's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 709
No i w końcu na spokojnie pochodziłem po Twoim ogrodzie i szczerze mówiąc to nie wiem co powiedzieć - brak mi słów, :bravo:

Wszystko w najwyższym standardzie - tylko patrzeć i zazdrościć ;)

Odp: Działka Igora 19 Sie 2012 14:10 #62422

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2490
ZAPRASZAM DO BAZY ŻURAWEK - forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/3...-zuraweczki-tiarelle
Dzięki Waszej pomocy możemy zrobić super miejsce, jedyna takie w Polsce :silly:
wklejajcie fotki do poszczególnych wątków, a jak macie ochotę zakładajcie nowe wątki, i opisujcie odmiany których nie ma w bazie.
Opisanych jest już ponad 100 odmian

__________________________________________________________________________________

Leszku- witaj. Dzięki za miłe słowa. Jeszcze masa pracy przede mną.
Planów dużo, ale na razie nie mogę ich zrealizować ze względów finansowych

Gosiu- jest tam sporo liliowców.Przyjrzyj się na fotkach widać to. Tylko mają przycięte liście.
Żurawki najbardziej podobają mi się z niskimi trawkami, wyglądają tak dostojne.

Wandziu- to jest wierzba siwa szczepiona na pniu. Obcinam ją już 3 lata w kulkę, choć ostatnio kulki nie przypomina :rotfl1:

Amlos- tunbergii chyba 3 sadzonki były razem wsadzone.
Żurawki to głównie dla znajomych są a jak coś zostanie to może sprzedam, żeby mieć na nowe odmiany
Ten rok całkowicie mnie wykończył finansowo :cry2:

Jolu- muszę się tam wybrać na wiosnę, przez zime sobie uskładam kasę, bo teraz to ciężko....
jadę na targi w niedzielę to może kupię jakąś kulkę :D ale pewnie byliny wygrają znów.
Tunbergii ze 3 sadzonki razem posadzone, ale były bardzo marne.

Dodad- dziękuję :kiss: żurawki to najbardziej doglądane rośliny na działce. Zawsze je podlewam, nawożę itd.
Spróbowałyby nie rosnąć po mojej myśli :rotfl1:

Agness- tak, w tamtym roku to było sporadycznie, ale teraz sąsiedzi się pytają czy mogą wejść i pooglądać, :cool3:
Moja działka na pewno jest najbardziej kolorowa ze wszystkich na ogrodzie. Nie ma warzyw i niezagospodarowanych palców.
Przeważnie ludzie mają trochę kwiatków i trawę albo warzywa.

Sesja metaliczna

Za tę wiadomość podziękował(a): olibabka

Odp: Działka Igora 19 Sie 2012 17:26 #62442

• dawidbanan
  • dawidbanan's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 388
Myślałem, że wrzucisz "OAZĘ SPOKOJU", a tu metalika :P

Odp: Działka Igora 19 Sie 2012 19:41 #62457

• tadzik59
  • tadzik59's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Nie cierpię ,,krasnali'' , te metalowe dają się strawić . Ba , nawet nieżle wyglądają w żurawkach.
Agnieszko , przechodnie nie za bardzo widzą co Igor na działce chomikuje. I może dobrze , bo zaraz by ściągnął na głowę amatorów ,,gratisowych'' żurawek.
Pozdrówka . Tadek

Odp: Działka Igora 19 Sie 2012 19:45 #62459

• Debra
  • Debra's Avatar
Super metallica motyl! :woohoo: Skąd masz takie cudo?

Przepięknie u Ciebie, a wierzba siwa najładniejsza chyba :)

Odp: Działka Igora 19 Sie 2012 20:03 #62462

• Maria05
  • Maria05's Avatar
Witaj Igor :bye:
I ja melduję się w twoim wątku ogrodowym bo łączy nas żurawkomania też je uwielbiam ;)
Ale ogród masz cudny i tak bym się zaraziła oglądając go :bravo: :bravo:

Odp: Działka Igora 19 Sie 2012 21:15 #62492

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Zaraz, zaraz, o jakiej nowej działce mowa? :eek3: Synu drogi, nie mów, że Ci kupiłam nową działkę i nic o tym nie wiem! :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: I kulkami się zaszczepiłeś? To teraz musisz się nauczyć kulki szczepić! :silly:
O twoich żurawkach to już mówiłam, że potwory jakieś rosną... Czy Ty masz tam wszędzie cień, no przynajmniej dla tych, które potrzebują?

Odp: Działka Igora 19 Sie 2012 21:27 #62497

• hala67
  • hala67's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 52
A ja byłam na początku lipca w ogrodzie Igora i oczy nacieszyłam. Żadne zdjęcia nie oddadzą tego co widziałam.
Młody człowiek z pasją ogrodniczą, stworzył urokliwe miejsce, świetnie skomponowane i wspaniale wykonane. Jestem głęboko zauroczona efektem jego pracy.
Od tego czasu widzę, że rośliny sporo podrosły. Rabata liliowcowa przerobiona i chyba ubyło troszkę trawniczka.
A bukszpan tam rósł, bo nie pamiętam go?
Pozdrawiam Halina

Pierwiosnki

Odp: Działka Igora 19 Sie 2012 21:37 #62501

• tadzik59
  • tadzik59's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Halu , gdybym tak blisko Igora mieszkał , to miałby codziennie ,,gościa'' do wyproszenia :happy4: Żurawki zadbane, duża rol odgrywa obcinanie kwiatów. Zrobiłem to u siebie na tej samej odmianie. Znaczna różnice we wzroście i wielkości liści już po 3 tygodniach.
Martuś , cienia to tak bardzo u Igora nie ma. Choć przez kilka godzin słońce zaląda w każdy kąt działki. Tam gdzie rosną miodunki i brunnery jest najciemniej.
Pozdrówka . Tadek

Odp: Działka Igora 19 Sie 2012 21:39 #62502

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
Halinko- dobrze pamiętasz- bukszpanowa rzeźba powstała niedawno. Miałem kilka małych i trochę takich dużych, ale były zaniedbane i nie miałem co z nimi zrobić. Nagle pewnego dnia zobaczyłem, że z tego jednego kulkę można zrobić. I tak przesadziłem go, ostrzygłem i dałem pod nogi te małe. Ciekawiej to wygląda niż jak rosły osobno. Ty jak u mnie byłaś to liliowce były w pełni kwitnienia, ale potem było strasznie pusto i zmiany były konieczne. Teraz też jest sporo liliowców, ale trochę iglaków i innych roślin zrobiło wrażenie rabaty różnorodnej i za rok będzie o wiele lepiej.

Martuś- przecież nie będę do końca życia w tej klitce :rotfl1: działka budowlana, ale to taka ostoja na starość, może się dorobię.
Pomoc matczyna zawsze mile widziana, :happy2: Cienia nie mam wcale, znaczy odrobinkę. U mnie one kochają słońce- nawet Lime Marmalade na patelni się nie przypala. W sumie mają zawsze mokro to może to je ratuje. Ziemia długo trzyma wilgoć. :lol:

Marysiu- witaj, bardzo, bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś, jeszcze bardziej mnie cieszy, że jesteś żurawkowo zakręcona.
Miło będzie jak czasem dodasz jakieś fotki do naszej forumowej bazy.

Debra- witaj kochana :kiss: te cudaki robił swego czasu mój tata ale nie ma już tych maszyn do wycinania metalu.
Wierzba też mi się bardzo podoba, jakbym spotkał to bym jeszcze kupił jedną.

Tadku- miło, że zajrzałeś. Może kiedyś i ty założysz wątek, ale przecież nie śpieszy się, pożyjemy zobaczymy B)
W każdym razie miło by było :garden1: Od strony ulicy rosną już całkiem spore sosny, na szczęście.
Tyle ludzi widzi tutaj moje "posiadłości" to uliczni nie muszą, ale i tak czasem widzę jakieś wychylone nowy :happy4:

Dawid- co się będę zniżał do poziomu...zero... :rotfl1: Czas zacząć nowe życie , bez przeszłości.

Odp: Działka Igora 19 Sie 2012 21:48 #62505

• hala67
  • hala67's Avatar
  • Expert Boarder
A mnie ostatnio wzięło na rozmnażanie żurawek z krótkopędów. Codziennie coś tam odrywam od rośliny macierzystej i sadzę, sadzę... Zobaczymy co z tego wyjdzie ;) .

Oto potomek Twojej żurawki:

100_4177.jpg
'Milan'
Pozdrawiam Halina

Pierwiosnki
Ostatnio zmieniany: 19 Sie 2012 21:49 przez hala67.

Odp: Działka Igora 19 Sie 2012 21:49 #62506

• Igor
  • Igor's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja muszę jechać po ziemię i też muszę zacząć robić sadzonki, nie tylko żurawek.
Pięknie rośnie, jestem dumny z Ciebie- teraz wiem, że te które się ukorzeniają pójdą w dobre ręce
Tadkowi też ode mnie ładnie rosną
Ostatnio zmieniany: 19 Sie 2012 21:50 przez Igor.

Odp: Działka Igora 19 Sie 2012 22:01 #62515

• hala67
  • hala67's Avatar
  • Expert Boarder
To bardzo miło, że tak myślisz.
Ale ja sadzę nie tylko żurawki. A jaką mi to sprawia frajdę kiedy przybywa doniczek :whistle:
Pozdrawiam Halina

Pierwiosnki

Odp: Działka Igora 20 Sie 2012 08:34 #62579

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
tadzik59 wrote:
Nie cierpię ,,krasnali'' , te metalowe dają się strawić . Ba , nawet nieżle wyglądają w żurawkach.
Agnieszko , przechodnie nie za bardzo widzą co Igor na działce chomikuje. I może dobrze , bo zaraz by ściągnął na głowę amatorów ,,gratisowych'' żurawek.
Też nie przepadam za krasnalami w ogrodzie , ale bociany lubię :rotfl1:
A Twoje ozdoby w żurawkach podobają mi się .

U mnie żurawki nie chcą się tak rozrastać ,mam okropnie gliniastą ziemię i mimo że już ja rozluźniałam , nie chcą się rozrastać , zastanawiam się czy we wrześniu nie wykopywać i jeszcze raz ziemię przygotować do żurawek.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.457 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum