Może tym razem się uda? Nie wywali mi postu i dotrwam w pisaniu do końca…
Lekka zmiana tytułu nastąpiła, ktoś dzisiaj powiedział, że to do mnie idealnie pasuje.
Grzesiu, w tym roku zdjęcia może będą jeszcze ładniejsze w sezonie,
trochę się rozrosną rośliny, dosadzę sporo, podszkolę się może w fotografowaniu do lata i
zdjęcia będą lepiej wychodziły. Wciąż poznaję tajniki nowego aparatu, bo trochę wstyd robić na auto.
Bardzo niedobrze, że się nie przekonałeś do żurawek, pamiętam Twoje rabaty doskonale i aż się prosi
o obwódki z żurawek, bo tam u Ciebie to jednoroczne pełnią gdzie nie gdzie taką funkcję,
żurawki też dają kolor , i to przez cały rok .
Jak będziesz na zlocie to zapraszam do mnie na działkę – 15km od Dresso – opijemy mineralką
Jolu, niestety nie byłem w kinie jeszcze, bo mi ważna sprawa wypadła.
Planuję iść we wtorek, bo są tanie bilety
.
Nie odpuszczę tego filmu, bardzo lubię wszystkie tego typu… pod względem raczej katastroficznym niż emocjonalnym
.
Śniegu było sporo, żurawki,jak i inne rośliny mimo lekkiego przygniecenia wyglądają na razie bardzo dobrze,
oby zima nie była już ostra i nie wyrządziła szkód.
Marcin, wiesz ile ja mam miejsca, jeszcze mi kolekcji hortensji brakuje,
na razie zostaję przy żurawkach . Koniecznie musimy opić , będziesz miał też porównanie,
jak było i jak jest.
Dobrze że zlot jest w czerwcu to trochę bardziej wyrośnięte rośliny będą i więcej kwitnących.
Marta, tak to już jest w życiu, roślinnym
i nie tylko, że jak się kocha to wad nie zauważa.
Nie chcę nic mówić, bo nie wiem jak jest w twoim przypadku, ale jak się kupuje iglaki, które marnieją, marzną itd.,
to też jakby się ich wad nie zauważa, a pragnie się je mieć.
Gosiu, witaj, miło że wpadłaś.
Każda żurawka jest inna, jak nie różni się niczym z wyglądu, to chociaż nazwa inna
.
W tym roku jest masa nowości. Jak jeszcze serię "kira" można sobie odpuścić, tak "malarzy"
powinnaś mieć u siebie w ogrodzie. Może podobieństwo widać, ale dla samej nazwy warto je mieć… Van Gogh, Renoir, Picasso
Elu, bardzo mi miło, że przychylnym okiem patrzysz na żurawki.
Ile masz ich u siebie w ogrodzie?
Może warto się rozejrzeć na za nowymi odmianami, w tym roku jest prawdziwy wysyp super nowości,
które przykuwają wzrok i są nietuzinkowe… zaś to malarze… muszą się wyróżniać czymś ciekawym.
Dawid, koniecznie trzeba iglaczki wprowadzić do ogrodu,
w moim przypadku to są tylko szczepione, bo potem nie okiełznam tego wszystkiego.
Choć i tak pewnie zanim coś się tam rozrośnie to ja będe tworzył ogród gdzie indziej.
Grzesiu będzie niepocieszony, ale tym razem jakieś makro, niestety nie mam co pokazać o tej porze
To zdjęcie daje wyraz tego, jaka jest pogoda
Wiosna... ludzie wiosna
żurawki w lutym też ozdobne? jak najbardziej
może jabłuszko?
bluszcz-em?
sorry, mam głupawkę, jak to Pola mówi
Zagadka, bardzo prosta
co to ??