TEMAT: Ogródek AGNESS

Odp: Ogródek AGNESS 16 Maj 2012 11:10 #37089

• lora
  • lora's Avatar
Agnieszko jak zwykle zdjęcia robione okiem artysty... :bravo:
..a busz ma piękny...
pozdrowienia dla Mamy...

Zielone okna z estimeble.pl

Odp: Ogródek AGNESS 16 Maj 2012 11:47 #37113

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Ale kolorowo się zrobiło :bravo: teraz nadszedł czas azalii i rh :woohoo: a u mnie posucha :whistle:

Odp: Ogródek AGNESS 16 Maj 2012 21:23 #37337

• zocha
  • zocha's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57
Ja Ci powiem,że klonik by Ci się jeszcze zmieścił,może nawet nie jeden :kiss3:
Zielono pozdrawiam - Ewa
Ogród Ewy - zochy
Róże Ewy - zochy

Odp: Ogródek AGNESS 16 Maj 2012 21:34 #37353

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Rabaty wołają o sekator? Udawaj, że nie słyszysz! :rotfl1: Tak, jak jest,jest fajnie!
Aga, ja jeszcze jestem przed "lustracją" ;) powojników, ale też jest źle...
Ale w końcu nie można się na wszystkie rośliny obrazić! ;)
Akurat ostateczne stwierdzenie zgonu moich róż zbiegło się z kwitnieniem azalii...Twoje pięknie kwitną! Rododendronów zdecydowanie nie lubię, stwierdziłam i nawet Twoje zdjęcia tego nie zmienią ;) , ale azalie...Azalie...to co innego! ;)

Odp: Ogródek AGNESS 16 Maj 2012 21:35 #37354

• PiotrekP.
  • PiotrekP.'s Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2
Witaj
Bardzo wiosennie u Ciebie , naturalnie bez sztucznych obrzeży i innych niepotrzebnych rzeczy , nawozisz czymś rośliny?

Odp: Ogródek AGNESS 17 Maj 2012 09:13 #37547

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Misiu serdecznie dziękuję za pozdrowienia :kiss3:
Dziękuję również za miłe słowa :P cieszę sie, ze fotki podobają Ci się :P

Jolu kolorków faktycznie na razie nie brakuje , uwielbiam ten okres, kiedy kwitną różaneczniki :P Koniecznie muszę dosadzić więcej azalii.....miejsce jest....po różach :dazed:

Ewa oj nie bardzo....chcę dosadzić jeszcze troszkę azalii i hortensji, te krzewy uwielbiam....

Martuś ja naprawdę udaję , ze nie słyszę.....powstrzymuję jak najbardziej się da z przycinaniem , uwielbiam busz....ale czasami muszę wkroczyć do akcji, ostatnio troszkę temperowałam iglaczki, bo bardzo powchodziły na Rh zasłaniając go i dusząc.....ale nie narzekam, bo przynajmniej porobiłam wiązanki na cmentarz :P
Azalie faktycznie są cudne, ja też teraz za nimi bardzo sie rozglądam....ale na rozglądaniu się kończy :dry: ....u mnie wcale nie ma wyboru, jest jedna lub 2 odmiany w ogrodniczych, wszędzie to samo :unsure:

Witaj Piotrku :bye:
Powiem Ci szczerze, ze bardzo podobają mi się eleganckie ogrody ze żwirkiem, obrzeżami z kostki, uporządkowane i grzeczne.....ale to lubię podziwiać u kogoś....ja najlepiej się czuję w samej naturze.....Zielony busz z morzem kwiatów, kamieniami i drewnem.....i wtedy czuję się jak w raju :happy:
Ja jestem bardzo skąpa z nawozami, nie używam ich zbyt dużo.....zawsze wiosną podsypują niektóre rośliny (różaneczniki, róże, hortensje, żurawki) i to tyle.....w tym roku podsypałam tylko róże i rh, a pozostałe zasilę ,, kompocikiem ,, z obornika, czeka nastawiony w wiadrze :P

Odp: Ogródek AGNESS 17 Maj 2012 09:31 #37558

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Te kwasoluby to masz przepiękne :ohmy: . Naturalny brak obrzeży bardzo mi się podoba ... i właśnie chyba taki będzie u mnie przy iglakach... ale bez kamulców :whistle:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Ogródek AGNESS 17 Maj 2012 09:48 #37564

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Tak samo jak Ty chciałam dokupić sobie kilka azalii, bo się pięknie u mnie spisują i... nie mogę :angry:
Bo nic nie ma :hammer:
Nie dość, że w sklepach stoją gołe krzaki bez kwiatów :evil: , to jeszcze wszędzie te same 2-3 odmiany :hammer: .
A ja naiwnie myślałam, że wybiorę się do kilku sklepów, pooglądam kwiaty :crazy: i wybiorę sobie nowe piękności :pinch: . Ależ jestem zła :angry:

Odp: Ogródek AGNESS 17 Maj 2012 12:06 #37612

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Dorotko z kamieniami to problem, ja mam je tylko przy rabatach typowo bylinowych i jest problem z koszeniem. Muszę biegać i ręcznie podcinać. W zeszłym roku kupiłam sobie elektrycznego Boscha i jestem zachwycona, wspaniale i bez żadnego wysiłku podkaszam obrzeża przy kamieniach a na dodatek wspaniale przycina krzewy :P Pozostałe rabaty z iglakami i bylinami są w ogóle bez żadnych obrzeży, trawa łączy się z korą.

Martuś ja też jestem wściekła, bo chciałabym już posadzić azalie, żeby zakwitły w przyszłym roku, są u mnie puste plamy po wypadniętych różach, a ja nie lubię jak takie puste placki straszą na rabatach :dry: Ale u mnie nie mogę dostać, a przez internet jakoś boję się kupować....mam nadzieję, że jeszcze coś dowiozą...i chociaż po 1-2 krzaczki powolutku uzbieram....

Odp: Ogródek AGNESS 17 Maj 2012 12:18 #37618

• kokolidek
  • kokolidek's Avatar
Aga - wielbicielka rh i azalii zaniemówiła, ale kolory. Cudne. Dobrze, że u mnie nie ma miejsca, bo bym poszalała B)

Odp: Ogródek AGNESS 17 Maj 2012 16:40 #37692

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Alu jak się cieszę , że do mnie zajrzałaś :kiss3: Rh i azalie robią prawdziwe bukiety z ogrodów, bardzo je lubię. Żałuję, że w tym roku zakwitnie tylko część, bo sporo podmarzło, wiele suchych pąków musiałam poobrywać, a 2 rh wygląda na to, ze w ogóle nie przetrwają :angry:

Dzisiejsze deszczowe widoki.....robione przez okno, bo tak leje, ze aż wyjść się nie chce....

Ostatnio zmieniany: 17 Maj 2012 16:47 przez AGNESS.

Odp: Ogródek AGNESS 17 Maj 2012 16:46 #37695

• ewa f
  • ewa f's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 579
Pieknie Agnes wszystko Ci rośnie, az kipi.Ja na deszcz nigdy nie narzekam, gorzej ze zimno

Odp: Ogródek AGNESS 17 Maj 2012 16:50 #37697

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
Ewa oj tak masz rację, ja też zawsze bardzo czekam na deszcz, tym bardziej, że u mnie bardzo suchy obszar, wszędzie dookoła pada a u mnie sucho....okoliczne jeziora przyciągają deszcz do siebie....a na dodatek u mnie piaski....

Odp: Ogródek AGNESS 17 Maj 2012 17:06 #37703

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
A ja dziewczyny narzekam :whistle: ... bo u mnie glina, więc jak za dużo pada to mam jedną wielką kałużę :whistle: .
Jak widać nie można wszystkim dogodzić :rotfl1: :rotfl1:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Odp: Ogródek AGNESS 17 Maj 2012 17:49 #37707

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
AGNESS wrote:
Ewa u mnie bardzo suchy obszar, wszędzie dookoła pada a u mnie sucho....okoliczne jeziora przyciągają deszcz do siebie....a na dodatek u mnie piaski....

Aga, czy Ty na pewno nie mieszkasz gdzieś koło mnie :eek3:
Toż u mnie wypisz-wymaluj to samo :jeez: . Wszędzie pada, u mnie susza :hammer: i do tego żywy piach :evil:
Muszę osiągnąć taki gąszcz, to mikroklimat sam się stworzy :P

Odp: Ogródek AGNESS 17 Maj 2012 19:22 #37729

• lora
  • lora's Avatar
Agnieszko czy ta języczka pod drzewem koło schodów to jest języczka Przewalskiego?...
...zdobyłam właściwie dostałam ale ma troszkę inne listki...

Odp: Ogródek AGNESS 17 Maj 2012 20:11 #37757

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Dobrze, ze okno we właściwym miejscu :silly: jedno, drugie i trzecie :lol:
Zieloniutko, że aż miło patrzec. Uwielbiam taką zieleń w deszczu :woohoo:
A u mnie fotek żadnych :(
Ostatnio zmieniany: 17 Maj 2012 20:11 przez pamelka.

Odp: Ogródek AGNESS 17 Maj 2012 20:22 #37768

• gosia07
  • gosia07's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Aguś u mnie też deszczowo i byle-jak a ja mam tyle roboty zaplanowanej i dwa dni wolnego.Ten rh w tym mocnym kolorku śliczny ja chyba już pomału do nich dojrzewam bo moja bida azalia ma trzy pączki i zakwitnie czyli jej nie zamordowałam :rotfl1: Czekam aż u mnie tak rozrosną się hosty śliczne.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.402 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum