Chodź chwilkę powiedziałam sobie , przeznaczę dzisiaj na forum, niech się dzieje co chce.
Susza , zimno , trawa w ogrodzie buja się powoli, pąki na drzewach nabrzmiewają , w warzywniku jeszcze nic nie siałam bo i po co się śpieszyć i tak gorsze zimno idzie. Na rabatach wylądowała rozsada szpinaka olbrzyma , mizuna i musztardowiec .
W foliaku można by powiedzieć bida

o tej porze co roku rzodkiewkę w najlepsze pałaszowali a w tym mimo że wcześnie wysiana, przykrywana , widać jaka olbrzymia urosła

zimno proszę Państwa , zimno

za to sałata i szpinak podskubywane i sorki, ale się trochę zarosło , pielenie w planach
Rozsada rośnie jak głupia, na ten przykład papryka / wycinek
Dwa dni temu w ziemi wylądowały arbuzy , mam nadzieję , że tyle wystarczy, że ładnie zaplonują o ile wzejdą oczywista

Jakie wysiałam ?
Janosik , Sugar Baby, Crimson Sweet, Prismatica ,Exotica, Asachi Miyako
W tym roku poczyniłam spore zakupy nasienne, zabawa w poznawanie nowych odmian , selekcja na kolejne lata . I tak jak pietruszki mam tylko 4 odmiany,
Halblange Osborne, Cukrowa, Ołomuńcka to marchwi aż 6 odmian wysiewać będę;
Bolero, Nantejska Polana, Karotina, Marchew jadalna -póżna, Berlikumer 2 i zapomniałam ostatniej

Co aktualnie robię a no walczę z zielskiem w warzywniku , no może przesada, że walczę ,pielę , szykuję rabaty do obsiewu no i warzywniku powstaje specjalna budowla dla pomidorka mongolskiego i rukoli . Pokażę jak zrobię

Dzisiaj naciągnięta folia na duży przydomowy, będę miała bliżej wynosić rozsadę

parę skrzynek jakby nie było już jest a tak poza tym...o piesku pamiętamy , tęsknimy bardzo ...dziecię po operacji, przeszła swoje , dwa pierwsze dni masakryczne

i nawet nie ma człowiek czasu odpocząć psychicznie, ochłonąć , koteł przeszedł operację usunięcia kłów. Po usunięciu zębów staraliśmy się o to, by kły uratować ale leki ani maści nic nie wniosły także tego...jak usunięcie zębów przeszedł lekko tak kłów ufff, masakra. W czwartek operacja , dzisiaj 3 dzień po , powolutku zdaje się, że wraca do żywych. Kilka tygodni oddechu potem kolejny zabieg, usunięcia polipa z ucha

Przy przyjęciu na zabieg mówię, chłopie drogo nas kosztujesz , Pani weterynarz z uśmiechem ...możecie do niego teraz mówić , drogi kotku

także tego , w tym całym rozpierdolu trzeba znaleźć chodź chwilę na złapanie oddechu

co dalej ?toż dopiero początek roku a ja mam wrażenie, że worek nieszczęść/ problemów już przerobiłam ,staram się nie myśleć co jeszcze . I tak dobrnęliśmy do końca dzisiejszego wpisu, trzeba pobawić się z kotkiem , zastanowić co jutro na obiad i takie tam a i loda bym zjadła ale to chyba już nie ta pora

Do następnego