TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 23 Gru 2021 20:15 #786360

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43751
Dziś o pranku było mroźnie.Później świeciło słoneczko i przestało wiać.Były też szare chmury jednak bez opadów.Przeciętny dzień raczej jesienny.Temperatura nie przekroczyła 5*C.W nocy ma być na plusie a jutro +7*.A tak teraz wygląda wieczór na zewnątrz.Wszystkim spokojnej nocki. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :) :)
001-605.jpg

U mnie w tej chwili jest +3,2*C. :mad2: :mad2:
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 23 Gru 2021 20:28 przez Krecik stary. Powód: uzupełnienie
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): leszek0921, Adasiowa, Łatka, rozalia, Marlenka, koma, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 23 Gru 2021 20:16 #786362

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29684
Fen już "działa", na termometrze -0,7 :bye:
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Marlenka, CHI, koma, JaNina, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 23 Gru 2021 20:27 #786363

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54418
U mnie też coraz cieplej. Teraz -1,5*. Zaczyna mocniej wiać. Mój zakwas to chyba meteropata :jeez: Chleb dobry, ale jak zwykle jest gotowy o godzinie 14 - 15, tak dzisiaj jest gotowy dopiero teraz :woohoo: O wyglądzie nie wspomnę :whistle: Sie zje :happy:
Świąteczny obiad się odbędzie. Młodszy z rodziną "wskoczy" zamiast starszego z rodziną. Z pierworodnym umówimy się na później, bo oprócz kwarantanny Wnuka, wskoczyła angina Wnuczki :cry3: Do kompletu chyba :dry:
Spokojnej nocy :sleep:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Marlenka, CHI, koma, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, renons

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 23 Gru 2021 20:31 #786366

• rozalia
  • rozalia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7800
No i mam śnieżek na święta. Od 3 godzin prószy. -1 na termometrze. Spokojnej nocy.
20211223_193506.jpg
Pozdrawiam.Rozalia
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Adasiowa, Łatka, Marlenka, CHI, koma, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, renons

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 23 Gru 2021 20:51 #786372

• Zygowa
  • Zygowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10248
I u mnie -1° na liczniku.

20211223_204737.jpg

20211223_204752.jpg
Ciepełka :)

Edyta

strefa 7a
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Łatka, rozalia, Marlenka, CHI, koma, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Gru 2021 00:44 #786446

• ewakatarzyna
  • ewakatarzyna's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13153
Ewuniom i Adasiom życzę samych radosnych chwil w życiu, spełnienia najskrytszych marzeń.
Wszystkiego co najlepsze!

DSC073791.jpg

Na liczniku 3 stopnie poniżej zera.
Prószy drobny śnieg.

Wesołych Świąt :hug:
Pozdrawiam Ewa

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Gru 2021 08:07 #786451

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54418
Ewki i Adasie :drink1:
W nocy dopadało śniegu. Teraz leci jakaś mokra krupa, którą ma zastąpić deszcz. Po tych wszystkich opadach, jutro rano, ma złapać przymrozek :jeez: wesoło nie będzie :( Mam na myśli drogi i chodniki. Teraz jest lekko powyżej zera i mocno wieje.
W domu natomiast jest przyjemnie ciepło i spokojnie. Za niedługo zacznę przygotowania, ale wszystko spokojnie, bez pośpiechu. Na nic nie wyznaczyłem sobie odpowiednich „godzin”. Po prostu luzik :)
Spokoju i duuuuuuuużo zdrowia :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Gru 2021 08:15 #786452

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20306
No i mamy białe święta :dance:
W nocy napadało śniegu, na termometrze - 3°,może do jutra się nie roztopi. A od jutra mroźna zima.

Ewuniom i Adasiom składam najserdeczniejsze życzenia imieninowe, a wszystkim radosnych, beztroskich świąt :bye:

Edit :Musiałam być bardzo grzeczna, Mikołaj się spisał :wink4:
IMG_20211224_110038.jpg
Ostatnio zmieniany: 24 Gru 2021 11:18 przez JaKasiula.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Gru 2021 08:28 #786453

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
Witalski,
:bye: :coffe:

Wigilijne dzień dobry Wszystkim
W nocy posypało białym, a teraz szaro, buro i ponuro :(
Licznik aktualnie pokazuje +4°C, zachmurzenie całkowite,

Legnica, 24.12.2021r
leg211224.jpg

Życzę Wszystkim zdrówka, płynności finansowej i oby te Święta były nudne(!) i spokojne :)
:drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Ostatnio zmieniany: 24 Gru 2021 08:30 przez Mirek19.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Marlenka, CHI, koma, MARRY, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, renons

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Gru 2021 09:52 #786459

• kazko47
  • kazko47's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6223
Dzień dobry w śnieżną Wigilię. :)
W nocy dopadało śniegu, miejscami ok. 10 cm. Wg. prognozy ma jeszcze padać, więc Święta Bożego Narodzenia będą śnieżne.

Dla przypomnienia jak to bywało u nas w zimie.

Kazik
Pamiętajcie o ogrodach, przecież stamtąd wyszliście. "Jonasz Kofta"
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Łatka, Marlenka, CHI, koma, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, Mejra, renons

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Gru 2021 09:54 #786460

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 21397
A u mnie "Niemiec Ani" się sypnął... Już nikomu nie można wierzyć :woohoo:
Miało być w nocy -7. Wieczorem wiał paskudny wiatr, odczuwalna była -10, a na termometrze było +4. O 4 było już +6. Teraz jest tyle samo.
Spadł deszcz i zrobiło się zielono. Ciekaw czy spłukał śnieg czy lód też. Bo jak nie to będzie niewesoło...
"Niemiec" się na poprawił, na dziś zapowiada 7/0, a od jutra śnieg i mróz - ciekawe.

Wczorajszy wschód słońca. Dzisiejszy, jeśli nawet był jakiś fajny, to udało mi się przespać :devil1:
PC236403.jpg

Życzę Wam wszystkiego najlepszego, ale ja Wam tak życzę cały rok.

Niezależnie od różnych świąt :P
PC246427.jpg

Spokojnego dnia.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Gru 2021 10:58 #786474

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
U mnie w nocy mocno sypał śnieg i napadał do 10 cm.O godz.3 jeszcze padał a namiot był cały obsypany.O godz.6 pozostały tylko ślady po śniegu.Termometr wskazywał 6,6*.Są chmury,nie ma śladów choćby promyka,ciemno i mokro.Chyba 1 gwiazdki dziś nie będzie.Teraz jest +8.4*C.Przy gruncie termometr samochodowy wahał się w granicach5-7* oczywiście na plusie. :rotfl1: :rotfl1: :bye: :bye: :bravo: :bravo: :) :)
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Łatka, rozalia, Marlenka, CHI, koma, MARRY, bastis, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Gru 2021 12:25 #786485

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29684
Halny, odwilż, w nocy dużo śniegu, potem deszcz. Teraz nie pada, ma zacząć deszcz, potem śnieg i temperatura ma dość szybko spadać. Za to w drugi dzień świąt ma być słonecznie i dzień o 1 minutę :woohoo: dłuższy od najkrótszego w roku - minęliśmy szczyt, teraz już z górki :dance:
Nakarmiłam sikorki, przyniosłam warzywa, wyniosłam odpadki. Tyle zrobiłam i koniec, muszę iść leżeć. Potworny katar nie odpuszcza, ale na razie gorzej nie jest, a to najważniejsze.

Małgosiu "mój Niemiec" się sprawdził, ale też co odświeżenie prognozy (dwa razy na dobę), to inaczej.

Spokoju, zdrowia i radości, a nie zapominajcie wypoczywać, bo święta są też po to.

Edit: Ewy i Adasie 100 lat :hearts:
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Ostatnio zmieniany: 24 Gru 2021 12:42 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Łatka, rozalia, koma, JaNina, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, Mejra, renons

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Gru 2021 12:33 #786487

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
Przydreptałam z dobrą, świąteczną nowiną :)
Po raz pierwszy od nie pamiętam, jak dawna, w Poznaniu, w Wigilię, spadł śnieg.
I to nie byle jaki ! Piękny, gruby, puszysty dywan białego puchu zakrył dość sporą warstwą trawniki, chodniki i ulice i choć temperatura powoli wędruje w górę ( aktualnie 2 stopnie ), to jest nadzieja na białe święta - nareszcie :)

A zatem wraz z tym głosem Natury i ze śnieżynką w tle chciałabym życzyć Wam wszystkim takich spokojnych, białych i dobrych Świąt - niech upływają zgodnie z naszymi najskrytszymi marzeniami, w zdrowiu i radości :kiss3: .
Dzisiejszym solenizantom, Ewuniom i Adasiom - składam bardzo serdeczne życzenia imieninowe, abyście zawsze i wszędzie byli szczęśliwi i z optymizmem spoglądali w przyszłość :hug:

Pozdrawiam cieplutko..
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, rozalia, CHI, koma, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra, renons

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Gru 2021 12:52 #786490

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Dokładam się z życzeniami również dla ADASIOWEJ,bo jak dziś Adama to i Adasiowej imieniny.Wszystkiego śniegowego w zimie. :garden1: :garden1: :flower2: :flower2: :flower1: :flower1: :drink1: :drink1: :coffe: :coffe: :bravo: :bravo:

U mnie w tej chwili jest 10,1*na plusie a jest godz.15.12 wesoło i świątecznie raczej majowo. :bye: :bye: :bye:
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 24 Gru 2021 15:15 przez Krecik stary. Powód: uzupełnienie
Za tę wiadomość podziękował(a): Adasiowa, Łatka, rozalia, CHI, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra, renons

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Gru 2021 12:54 #786492

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 64798
:kiss3: :hearts: :coffe:
Mery ( 1946 - 2022 ) pamiętam ....
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, CHI, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Gru 2021 12:58 #786494

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32088
Mogę i ja pocieszyć się śniegiem.Nie poleży on długo,bo dzień ma być słoneczny z temperaturą +8.

20211224_122633.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, rozalia, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra, renons

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 24 Gru 2021 13:34 #786497

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9133
I u mnie sypnęło w nocy, część się rozpuści bo jest lekko na plusie. Teraz jeszcze lecą drobne płatki.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, CHI, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra, renons

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.843 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum