TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 29 Gru 2021 11:21 #786924

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9880
To we Włocławku tak ma być:
pog4.png
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 29 Gru 2021 11:38 przez Marzenka.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 29 Gru 2021 11:37 #786926

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
:bye: :coffe:
Berek,
Noc na malutkim plusie, trochę deszczu spadło.
Obecnie +3°C, zachmurzenie całkowite, bez szans na kolory żółto-niebieskie :(

Legnica, 29.12.2021r

leg_211229.jpg

:drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 29 Gru 2021 11:40 #786928

• Nimfa
  • Nimfa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12063
A w Pile leci z nieba drobny deszcz, który marznie w powietrzu. Niebezpiecznie ślisko, spacer bardzo męczący, bo każdy krok kontrolowany. Temperatura poniżej zera, ale znacznie, znacznie cieplej. Nadal pięknie zimowo.

IMG_20211227_1324182.jpg
Ogród - mój optymizm.

Znalazłam się tutaj, bo chciałam sama uprawiać warzywa.
Ale kwiaty zajmują nie mniej miejsca w mojej głowie.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 29 Gru 2021 12:22 #786935

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 21397
Teraz +6...
Częściowo zielono, częściowo lód pod wodą. Rano psy wypadły i dały na pysk...
Powoli dojrzewam do wyjścia. Zoo ma zapas jedzenia, woda rozmarzła czyli nie ma pośpiechu. Tylko sikorki wyżarły swoje.

Wczorajsza Śnieżka z 8:50
PC286657.jpg

I z 13:51:
PC286700.jpg

Śnieżne Kotły i zamarznięty Zalew:
PC286692.jpg

Spokojnego dnia.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 29 Gru 2021 16:23 #786957

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83525
Patrzę na Wasze słoneczne i białe zdjęcia i zazdroszczę. Odwilż już się zameldowała we Wrocławiu i zdaje się, chce tu zamieszkać na dobre. Czy można zresztą mówić o odwilży, jeśli przez dwa zimowe niby tygodnie przewidywane temperatury maksymalne powyżej +5?
Dzień zaczął się buro, potem słońce usiłowało się wydostać i kilka razy nawet błysnęło, ale dosłownie, jak laserem. Teraz niebo ponownie zawalone chmurami i +4. śniegu nie uświadczysz. za to tak ślisko, że idąc kawalątek od samochodu, by zrobić niezbędne zakupy, kilka razy omal nie stałam się kobietą upadłą. :crazy: Jezdnie ok, ale mniej uczęszczane chodniki zdradliwe.

Na duchu podtrzymuje mnie moje parapetowe mandarynkowe drzewko, nie umiem się powstrzymać przed pokazywaniem go - i żałuję, że nie ma sposobu, na przesłanie zapachu.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 29 Gru 2021 19:27 #786988

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54420
Pewnie Aniu się narażę, ale zapach moich mandarynek mnie nie powala, ani mnie nie zachwyca :oops: Może są różnie pachnące odmiany :) Nosy pewnie też różne :happy:
Dokładnie nie wiem jaka była pogoda, bo nie miałam czasu. Mieliśmy bowiem zaległy, drugi dzień Świąt :hearts:
Było wesoło i przyjemnie. Pod choinką znalazły się też długo wyczekiwane nasiona.

IMG_4784.jpg

Ciekawa jestem uprawy i nie mogę się doczekać wysiewów :dance:
Spokojnego wieczoru :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 30 Gru 2021 07:51 #787018

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
I zrobiło się rano :)
Jeszcze jest ciemno, ale widać, jak na niebie dobro walczy ze złem ;)

5DF747F2-54BF-4CF6-A84C-0E75B0451A55.jpeg

Na zdjęciu tego nie widać, ale te chmury zasuwają jak małe samochodziki.
Jest powyżej zera, więc śniegu pozostało niewiele. Później ma padać deszcz, więc pewnie zniknie całkiem :(
Spokojnego dnia :bye:
Janina

Między kuchnią a ogrodem

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 30 Gru 2021 08:27 #787019

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43754
Poranek ciemny mokry i ciepły jak na grudzień.Jest lekka mgiełka,termometr wskazuje 8,1*C na plusie.Nie ma wiatru a powietrze aż gęste od zanieczyszczeń.Wszystkim życzę spokojnego dnia. :coffe: :coffe: :bye: :bye: ;) ;)
Pozdrawiam Józek!!

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 30 Gru 2021 10:09 #787027

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
:bye: :coffe:
Dzień dobry,
Noc na plusie z przelotnymi opadami deszczu.
W tej chwili na zegarze +7°C, niebo całkowicie zasnute chmurami, bez szans na przejaśnienia :(

Legnica, 30.12.2021r

leg_211230.jpg

Miłego dnia :drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, rozalia, JaNina, Zygowa, ewakatarzyna, Szczypiorek, JaKasiula, Mejra, renons

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 30 Gru 2021 10:10 #787028

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
JaNina wrote:
Pewnie Aniu się narażę, ale zapach moich mandarynek mnie nie powala, ani mnie nie zachwyca :oops: Może są różnie pachnące odmiany :)

No nie, trzeba duuuużo więcej, by mi się narazić.
Z drugiej strony - na widok kwiatów Twojej domniemanej mandarynki spytałam, jak pamiętasz, co to - bo mi jakoś nie pasują. Czy to na pewno nie jest na przykład kalamondyna? W sklepie (zakładam, że sama nie wyhodowałaś) ktoś mógł podmienić znaczniki.
Jestem wyspecjalizowana co prawda o wiele bardziej w konsumpcji cytrusów, niż hodowli (mam de facto dwa żyjące egzemplarze + kilka na sumieniu), ale że mieszkałam dwa lata wśród cytrusowych ogrodów - a i włóczę się nieco, trochę coś mi się po głowie jeszcze kołacze.
JaNina wrote:
Nosy pewnie też różne :happy:

A to, to na Nummer sicher, jak mawiają ci zza Odry, bo "na bank" przy obecnej inflacji dezaktualizuje się. ;)
Mój nos na wpół martwy potrzebuje tak silnych bodźców, które innym (podobno) wydają się nie do zniesienia. Są ludzie, którym przeszkadzają na przykład lilie :woohoo: , ja bym chętnie mieszkała wśród łanów, idę w tę stronę zresztą. :rotfl1:
Dodatkowo zapach kwitnących pomarańczowych i cytrynowych plantacji niesie czułe wspomnienia dobrych lat, tuż po trzydziestce, czyli prawie dzieciństwo. :teach:

Tak sobie wspominam, bo pogoda rozpaczliwa, przy +6 stopniach co prawda nie leje, ale pada na tyle intensywnie, że pierwszy bieg wycieraczek nie starcza. Może nie noc polarna, ale środkowoeuropejski zmierzch.
Podpieram się, jak mogę - bledziutki zimowy hibiskus:

Uważajcie na siebie bardzo, moja córka złapała to świństwo krótko rozmawiając z znajomym z swojej fińskiej uczelni - bez maski i pod dachem (szczęściem dwukrotnie szczepiona, już na prostej).
Ostatnio zmieniany: 30 Gru 2021 10:12 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, rozalia, JaNina, Zygowa, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra, renons

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 30 Gru 2021 10:26 #787030

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Aktualna temperatura u mnie to lekko ponad 9*C i sałata kozulkowa dziś wyszła na powietrze.Przy takiej pogodzie spokojnie powinna przetrzymać. :rotfl1: :rotfl1: :coffe: :coffe: :bye: :bye: ;)
;)

002-474.jpg

001-608.jpg
Pozdrawiam Józek!!

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 30 Gru 2021 10:36 #787032

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
Łatka wrote:
...ktoś mógł podmienić znaczniki.
Co często niestety się zdarza. Po owocach ją poznamy ;) Oczywiście jak będą :oops:
Na niebie zło wygrało :( Szaro buro i ponuro. Żeby coś zrobić, to trzeba sztucznego światła :(
Janina

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Nimfa, Zygowa, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 30 Gru 2021 10:41 #787033

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Józiu, Twoje sałaty chyba mają szansę na zewnątrz osiągnąć wartość konsumpcyjną. B)

Ostatnio zmieniany: 30 Gru 2021 10:50 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, rozalia, Nimfa, Zygowa, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 30 Gru 2021 11:08 #787034

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
Józiu im jestem starsza tym bardziej nie mogę oprzeć się wrażeniu, że co roku sezon zaczynamy coraz szybciej :happy4:
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, rozalia, Nimfa, del, ewakatarzyna, Szczypiorek, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 30 Gru 2021 13:14 #787043

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Aniu oglądałem pogodę długoterminową.Wygląda na to że minus na razie nam nie grozi nawet w nocy. :bye: :bye: :coffe: :coffe:

Marzenko może dożyjemy takiego roku,że sezon ogrodniczy będzie trwał 12 miesięcy? :rotfl1: :rotfl1: :coffe: :coffe:
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, rozalia, Nimfa, del, ewakatarzyna, Szczypiorek, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 30 Gru 2021 19:41 #787084

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
U mnie już po zimie - śnieg zalega tylko po kątach :jeez: Ciepło, lekki wiaterek, można chodzić bez czapki.

Tymczasem już dziś w naszym Auchanie:

IMG_20211230_172809.jpg

IMG_20211230_172811.jpg

IMG_20211230_172821.jpg
Ostatnio zmieniany: 30 Gru 2021 19:42 przez Marzenka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, rozalia, Nimfa, Zygowa, del, Bea612, ewakatarzyna, Szczypiorek, Mirek19, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 30 Gru 2021 20:54 #787096

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5271
Nie, nie, nie. Nie chcę żadnego ocieplenia, żadnego deszczu. Niech wyziębi co ma wyziębić, a niech marzec, kwiecień i reszta będą przyzwoite.
W ubiegłym roku początek stycznia też był ciepły, a pomidory i tak sadziłam na koniec maja.
Sorki, ale chodzę nerwowa ostatnio, ot życie.
Pozdrawiam Celina
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, rozalia, MARRY, Nimfa, Zygowa, ewakatarzyna, Szczypiorek, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XIV 31 Gru 2021 08:50 #787137

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Ostatnie godziny wiosny 2021.Jest trochę rozjaśnień ale i są chmurki.Temperatura wysoka i dość mocno podwiewa.W nocy padał deszcz i teraz momentami pochlapuje.W sumie jest ciepło i taka temperatura ma być również w następnych kilku dniach.Dziś dzięki wiatrowi jest czym oddychać.Miłęgo ostatniego dnia. :drink1: :drink1: :bye: :bye: :coffe: :coffe: :) :) Zdjęcia z godz.7.58.

001-609.jpg

002-475.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, rozalia, MARRY, Nimfa, Zygowa, del, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, Mirek19, JaKasiula

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.663 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum