TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 30 Cze 2022 19:14 #807452

• Kaja
  • Kaja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6412
temperatura ponad 22 stopnie. Od południa nadciągają burze. Słychać grzmoty, ale błyskawic nie widać. Na szczęście, jak na razie przechodzą bokiem, czyli na północny wschód. W prognozach ulewny deszcz przesuwają o godzinę później. Mogłoby popadać, ale niekoniecznie nawalnie. Jest sucho, ale nie aż tak jak u Tajgi dzikiej. Chociaż nie wiem, jak na działce wygląda. W niedzielę byłam tylko po to, aby podłączyć wąż pocący w szklarni. Od dziesięciu dni jesteśmy z mężem chorzy. Ja bardziej i dlatego byłam u lekarza. Na wygląd zdiagnozowała zapalenie zatok, ale nie jestem do tego przekonana z powodu braku kataru.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, jagodka27, Nimfa, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, renmanka, JaKasiula, Mejra

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 30 Cze 2022 20:36 #807457

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20306
Kolejny upalny dzień.Po południu udało mi się wypielić rabatę z daliami i liliowcami. Warzywnik, który przez cały dzień jest nasłoneczniony, dalej zarasta chwastami :sad2:
Teraz coraz mocniejszy wiatr, coraz ciemniejsze chmury i grzmoty w oddali. Liczę na deszcz, oby tylko bez atrakcji.
Współczuję wszystkim, których dotknęła susza.
Sylwek, czarne chmury ciągną w Twoją stronę, więc może jeszcze nie wszystko stracone.
Spokojnego wieczoru, deszczu potrzebującym i zdrowia chorującym :bye:
IMG_20220629_182600.jpg

IMG_20220629_170313.jpg

Edit:W miasteczku spokojnie pada(burza nie dotarła) :dance:, mam nadzieję, że deszcz i do mojego ogródka dotrze.
Ostatnio zmieniany: 30 Cze 2022 21:38 przez JaKasiula.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 30 Cze 2022 21:57 #807466

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9133
U mnie dziś nie popadało, przeszło bokiem bo w oddali zagrzmiało. Było duszno, parno, bardzo gorąco, jeszcze jutro taki ciężki dzień.

Chwilę jeszcze popieliłem, ale dochodzę do wniosku, że na przyszły rok muszę zainwestować w agrotkaninę na chwasty.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Ostatnio zmieniany: 30 Cze 2022 22:02 przez najemnik.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, jagodka27, Nimfa, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 30 Cze 2022 22:07 #807467

• Zygowa
  • Zygowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10248
Rano cieszyłam się z deszczu. Nadal się cieszę, ale był to opad krótki. A może na działce dłużej popadało? Po tym deszczyku zrobiło się parno. Na jutro zapowiadają burze z deszczem, więc może jutro...
Ciepełka :)

Edyta

strefa 7a
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, najemnik, jagodka27, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 30 Cze 2022 22:15 #807469

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54390
U mnie też dzisiaj nie padało. Waliło z lewa i prawa, ale my się uchowaliśmy :) Po wczorajszym gradobiciu na szczęście tylko parę dziur w liściach, ale nic nie jest zniszczone. Dzisiaj siekierę można było powiesić w powietrzu :jeez: Nic nie dało się zrobić w ogrodzie, bo pot zalewał oczy, a wieczorem wszystkiego nadrobić się nie da. A tu klęska urodzaju porzeczek się przytrafiła :supr: Teraz wróciłam z polowania, więc chwila oddechu mi się należy :devil1:
Na pocieszenie zapachy lata

IMG_5469.jpg

Spokojnej nocy :sleep:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Krecik stary, Łatka, jagodka27, Nimfa, Zygowa, del, Bea612, ewakatarzyna, renmanka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 30 Cze 2022 22:33 #807473

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53242
Moje strony też nawiedziła burza. Obyło się jednak bez gradu. Spadło ok 10 litrów na m2. Woda od razu wsiąknęła w ziemię. Liczę, że przyspieszą się zbiory ogórków.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, jagodka27, Nimfa, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, renmanka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 30 Cze 2022 22:43 #807478

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Od Wielkanocy padało 2 razy :( z tych dwóch razy zebrałam 15l deszczówki :( podlewanie skoro świt i do północy dzień w dzień, tam gdzie nie polewam nawet chwasty przegrywają :mad2: wypalone do gołej ziemi.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 01 Lip 2022 07:03 #807493

• del
  • del's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13639
+20, słoneczko świeci, niebo trochę przychmurzone, parno.
Niemiec przewiduje ulewę po południu.
pozdrawiam,
Tomek
Ostatnio zmieniany: 01 Lip 2022 07:03 przez del.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Kaja, Łatka, jagodka27, Nimfa, JaNina, Zygowa, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 01 Lip 2022 07:32 #807494

• Mirek19
  • Mirek19's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12158
:bye: :coffe:

U mnie podobnie, poranek z temperaturą +21°C, zachmurzenie niewielkie, w prognozach na dzisiaj - bez istotnych opadów.

Legnica, 01.07.2022r

20220701_leg.jpg

20220701.jpg

Udanego piątkowania :flower2:
:drink1:
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Kaja, Łatka, jagodka27, Nimfa, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 01 Lip 2022 07:46 #807496

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43727
Nocka minęła spokojnie z temperaturą 20,2*C.Poranek słoneczny.brakuje wiatru i jest b.duszno.Teraz słoneczko zaszło i robi się deszczowo.Wczoraj wykopywałem czosnek i wilgoć jest na 25-30 cm.To wynik poprzedniego dnia gdzie u mnie spadło ponad 50 l/1m2.Spokojnego weekendu dla wszystkich.Aktuanie termometr wskazuje 27,6*C. :jeez: :jeez: :jeez: :bye: :bye: :coffe: :coffe: :)

001-693.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Kaja, Łatka, jagodka27, bastis, Nimfa, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 01 Lip 2022 07:58 #807499

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83407
A mój samochodowy ledwo 22. Ziąb?
A serio, podobno dziś upały się kończą i oby to nie było tyle z latem w lipcu.
Muliste słonce, bo na niebie welon chmur, ale Niemiec co i rusz redukuje przewidywaną ilość opadów na dziś, chyba wracamy do podlewania.

Z piątkowymi pozdrowieniami zostawiam bardzo mocny zapach - taki w stylu "bułgarski olejek różany", o ile ktoś prócz mnie pamięta.
Biella Garden Club, omyłkowo kupiona kilka lat temu.

Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Kaja, jagodka27, Nimfa, Zygowa, del, Bea612, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 01 Lip 2022 10:20 #807518

• del
  • del's Avatar
  • Platinum Boarder
Właśnie dostałem alert RCB, że w nocy może być burza z gradobiciem :mad2:
pozdrawiam,
Tomek
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Kaja, jagodka27, Zygowa, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 01 Lip 2022 10:32 #807519

• jagodka27
  • jagodka27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8524
Podkarpacie tak samo
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Kaja, Nimfa, Zygowa, del, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 01 Lip 2022 18:10 #807539

• Kaja
  • Kaja's Avatar
  • Platinum Boarder
Od rana słońce. Trochę przymglone i temperatura 30 stopni do teraz. Na działce woda w kranie pojawiła się dopiero przed wyjściem i dlatego musiałam pomidory podlać konewką. Mam dwie beczki. Jedną (mniejszą) na deszczówkę, a drugą zawsze pełną w rezerwie, gdy hydrofornia ma awarię. Deszczówkę wylałam pod borówki, bo podobno w nocy ma padać.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Nimfa, Zygowa, ewakatarzyna, Mirek19, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 01 Lip 2022 19:32 #807549

• jagodka27
  • jagodka27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 8524
jagodka27 wrote:
Podkarpacie tak samo

Edit: Godz 19.31 temp w cieniu 33 stopnie
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Kaja, Zygowa, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 01 Lip 2022 19:41 #807550

• del
  • del's Avatar
  • Platinum Boarder
del wrote:
Właśnie dostałem alert RCB, że w nocy może być burza z gradobiciem :mad2:

Ok. 18 uderzył bardzo silny wiatr z deszczem - dawno czegoś takiego nie widziałem. Teraz wszystko zelżało. Czasem słychać grzmoty. Temperatura 23 stopnie.
Ciekawy jestem co tam na Rodos było. Mauzera to ze 3 razy mi napełniło ;)
pozdrawiam,
Tomek
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Kaja, Nimfa, Zygowa, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 01 Lip 2022 19:56 #807551

• Kaja
  • Kaja's Avatar
  • Platinum Boarder
Temperatura z 30 spadła do 22 stopni. Zrobiło się ciemno i bardzo wietrznie. Z oddali słychać grzmoty. Niestety są coraz bardziej głośne. Pada, ale na szczęście spokojnie. Mam nadzieje, że już tak zostanie. Na stronie burze.dzis.net/?page=glowna widać w pobliżu potężna burzę, ale wygląda na to że minie Gdańsk od zachodu.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Zygowa, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH cz. XV 01 Lip 2022 20:05 #807552

• JaKasiula
  • JaKasiula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 20306
Wczoraj ogródek tylko pokropiło :cry3:
Dzisiaj gorąco (35°)i słonecznie.
Od zachodu widać już nadciągające zmiany
IMG_20220701_195749.jpg

Front burzowy ma dotrzeć jutro :sad2:
Spokojnego wieczoru i nocy :bye:
IMG_20220701_130808-2.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Nimfa, Zygowa, del, ewakatarzyna, Mejra

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.580 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum