TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 11 Sty 2023 15:20 #820588

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83456
Ładnie mimo burego nieba - tylko gdzie to "u nas"? Może wstawisz do profilu przybliżoną lokalizację?
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, anistan, koma, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, jack90

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 11 Sty 2023 15:41 #820590

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Wczoraj przez prawie cały dzień padało. Dzisiaj od rana świeciło słońce, ale miało kłopot przebić się przez zamglone niebo. Było jednak widać, że świeci. Na termometrze 5*.
Dzisiaj przyszła ostatnia porcja chciejstw :whistle:

IMG_5929.jpg

Brakuje mi jeszcze jednej odmiany kapusty pekińskiej, ale do lipca mam czas :happy:
Spokojnego wieczoru :comp:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, koma, jagodka27, Nimfa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, jack90, Lulu

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 11 Sty 2023 16:35 #820599

• jack90
  • jack90's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10245
Łatka wrote:
Powojnik pikuś, pąki kątowe w takim stadium są raczej normą dla wielu odmian -
Tiaa.... :think: Zwłaszcza w naszym klimacie, w połowie stycznia :rotfl1:
Pozdrawiam,
Jacek
Ostatnio zmieniany: 11 Sty 2023 16:41 przez jack90.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 11 Sty 2023 16:51 #820602

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Jacku, mam sporo powojników i uwierz, nie jestem zaskoczona tymi pąkami.
Przynajmniej we Wrocławiu nic nadzwyczajnego. I to nie tylko w tym roku. To jest moje zdjęcie z 1.02.2022.

Janeczko, nachapałaś tego dobra. :woohoo: Tyle, że nasiona jednak mniej "biją po kieszeni", niż takie cebule, a właśnie zrobiłam spore zamówienie :jeez:
Ostatnio zmieniany: 11 Sty 2023 17:11 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, koma, Nimfa, JaNina, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 11 Sty 2023 16:56 #820603

• jack90
  • jack90's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10245
W zeszłym roku o tej porze siedziałem na lodzie i łowiłem ryby przy przejmującym mroźnym wietrze, a o pąkach kwiatów nawet nie było mowy. Dlatego wczorajszy widok o tej porze, to dla mnie pewien ewenement i dlatego go sfociłem. Chociaż wiem, że musimy się do niego przyzwyczajać.
Róże pnące, które są w słońcu też już wypuszczają listki :(
Pozdrawiam,
Jacek
Ostatnio zmieniany: 11 Sty 2023 17:09 przez jack90.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 11 Sty 2023 17:14 #820605

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Z różami większy ból. Powojniki, nawet obudzone, byle -10 przez krótki czas się nie boją.
Jutro postaram się nie zapomnieć uwiecznić karczochy, które w tym roku nieźle się mają - bez żadnych osłon.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 11 Sty 2023 21:45 #820644

• Mariolan76
  • Mariolan76's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 544
Dzis była tak okropna mgła ze aż było widać w powietrzu zawieszone kropelki . Chyba przez ta mgłę było spore odczucie zimna mimo dodatniej temperatury .
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 12 Sty 2023 08:48 #820674

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Wieczorem i większość nocy dość mocno padało, ale od rana praktycznie bezchmurnie, z wyjątkiem zachodniego horyzontu. Słońce niespiesznie wytacza się znad blokowiska.

Cała ta deszczowa woda paruje i daje odczucie większego zimna, niż jest, bo termometr pokazuje teraz 4 stopnie. Niemiec rankiem zmienił zdanie i pokazuje niewielkie spadki poniżej zera po dwudziestym - ale to szklana kula, jak wiadomo. Na razie przedwiośnie całą gębą.

Pochmurne zdjęcia z wczoraj, z mojego osiedla.
A to mój zimujący karczoch. Wielki nie jest, lecz w 2022 z takiego stadium odbiły trzy rozety i jedna kwitła.

Słonka, więcej słonka!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, koma, bastis, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 12 Sty 2023 08:53 #820675

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43744
Dziś nie było przymrozku.Rano termometr zaokienny wskazywał 6,8*C.Szyby w samochodach były czyściutkie.Przy gruncie było 4,5*.Teraz słońce świeci całym swoim potencjałem.Niebo czyściutkie i nie ma śladu chmur.Aktualnie jest 9,2*Nie ma wiatru i zapowiada się piękny dzień.Podobno po południu ma wiać mocno. :bye: :bye: :coffe: :coffe: :) :)
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, rozalia, koma, bastis, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 12 Sty 2023 09:51 #820680

• anistan
  • anistan's Avatar
  • Fresh Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 77
Łatko, „u nas” czyli na Mazurach , okolice Mrągowa. Teraz za to wreszcie upragnione słońce wyszło, 6 stopni na plusie.
571092D8-7F5C-4EF4-A71D-BEF1FE15F9DC.jpeg
Ogrodnictwo to ćwiczenie optymizmu. Czasami jest triumfem nadziei nad doświadczeniem
Pozdrawiam Ania
Strefa 6a Mazury
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, rozalia, koma, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, Lulu

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 12 Sty 2023 10:19 #820681

• Lulu
  • Lulu's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1683
anistan wrote:
Łatko, „u nas” czyli na Mazurach , okolice Mrągowa. Teraz za to wreszcie upragnione słońce wyszło, 6 stopni na plusie.
571092D8-7F5C-4EF4-A71D-BEF1FE15F9DC.jpeg
Piękne widoki :woohoo: :woohoo:

U mnie szaro buro,5st i wieje znów :sad2:
Pozdrawiam Patrycja.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, rozalia, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 12 Sty 2023 11:38 #820685

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32079
Już od kilku dni pada deszcz.Slonca ni widu ni słychu. Ogólnie pogoda przygnębiająca. Na termometrze 6 stopni.

20230112_112354.jpg

Wędzenie zakończone, poledwiczki już w podróży za ocean.

20230110_153120.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, bela, Łatka, rozalia, Nimfa, JaNina, del, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, Lulu

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 12 Sty 2023 12:21 #820686

• Lulu
  • Lulu's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1683
Oj zjadłabym :P
Pozdrawiam Patrycja.
Za tę wiadomość podziękował(a): koma

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 12 Sty 2023 15:56 #820706

• Szafirek
  • Szafirek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10960
Słonecznie, ale wiatr lodowaty

IMG_20230112_142353.jpg

W ogródku wiosna
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, rozalia, koma, Nimfa, JaNina, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 13 Sty 2023 08:51 #820744

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Żeby mi się nie przewróciło za bardzo w głowie, dziś znowu ponurak, kompletnie ciemno prawie do ósmej, choć niby dzień wydłuża się od trzech tygodni. Za sprawą chmurzysk grubą warstwą przysłaniających niebo noc bardzo ciepła jak na styczeń - a nawet w maju bywają zimniejsze. Jak rozwidniło się na tyle, by widzieć termometr, pokazywał 9 stopni. :woohoo:

Ale podobno nawet w Finlandii odwilż.

Miłego weekendu życzę - i choć odrobiny słońca.

Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Kaja, koma, MARRY, Nimfa, JaNina, del, Bea612, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 13 Sty 2023 10:23 #820748

• Pysiu
  • Pysiu's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 319
U mnie na Warmii bardzo mokro ale wczoraj po raz kolejny zajrzałem do studni z kręgów h-6 m i nadal wody b mało pomimo dużych opadów śniegu przed świętami i po. Obecna sytuacja hydrologiczna jest tragiczna. Zbieram fundusze na studnię głębinową h-minimum 20m. Same wiercenie ca 4 tysiaki i część mechaniczno hydrauliczne drugie tyle, tragedia.Padaj deszczyku do woli!!!!!! zapraszam cię lej i lej, może się uda bez głębinówki.
Pozdrawiam
Mieszkaniec Warmii
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Kaja, Łatka, koma, MARRY, JaNina, Bea612, ewakatarzyna, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 13 Sty 2023 10:45 #820750

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43744
Za takie"zachcianki" popieram wszystkich je pragnących. :rotfl1: :rotfl1: :bye: :bye: :coffe: :coffe

U mnie dziś też wiosennie a nawet pomimo pochmurnego poranka pokazało się słońce.Na teraz dzień jest fajny z lekkim powiewem wiatru.Termometr wskazuje aktualnie 13,6*C.Wygląda na to ,że wiaterek wzmaga swoje powiewy.Spokojnego weekendu życzę wszystkim. :drink1: :drink1: :bye: :bye: :coffe: :coffe: :) :)

002-617.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 13 Sty 2023 11:07 przez Krecik stary. Powód: uzupełnienie
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Kaja, Łatka, koma, MARRY, JaNina, Bea612, ewakatarzyna, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVI 13 Sty 2023 11:31 #820754

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Miało padać, ale na razie jest spokój. Momentami się przejaśnia, ale to nie pomaga w poprawie samopoczucia :unsure: Jest niezbyt zimno, ale ten wiatr wszystko psuje.
Na rabatkach, jak na razie jest cicho, ale z niewielkimi wyjątkami.

20230113_094140.jpg

20230113_094146.jpg

Spokojnego trzynastego piątku :woohoo: :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Kaja, Łatka, koma, MARRY, Bea612, ewakatarzyna, renmanka, JaKasiula, Mejra

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 1.076 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum