TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 10 Sie 2023 12:57 #840480

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 43741
Końcówka nocy godz.5 00 termometr wskazywał 13,6*C a teraz jest 24,3*C.Poranek był słoneczny i temperatura szybko rosła.Byłem w lesie ale u mnie jeszcze nie ma grzybków,a poza tym ktoś na siłę wycina lasy.Aby nie zaśmiecać pogody nie napiszę kto.Aktualnie słoneczko schowało się za chmurki.Trermometr wskazuje 27,3*C. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :coffe: :coffe: ;)

002-685.jpg

;)
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 10 Sie 2023 14:41 przez Krecik stary.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, CHI, koma, jagodka27, bastis, Nimfa, JaNina, Zygowa, Bea612, ewakatarzyna, Bobka, JaKasiula, Mejra

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 10 Sie 2023 13:03 #840483

• rozalia
  • rozalia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 7800
Noc chłodna 10*,ale już bez deszczu. Teraz 19,niebo zachmurzone. Profilaktycznie poszedł oprysk. Na razie u mnie zmian zz nie widać, ale po 10 dniach deszczu nic nie wiadomo
20230802_061527.jpg
Pozdrawiam.Rozalia
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, CHI, koma, jagodka27, Nimfa, JaNina, Zygowa, Bea612, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 10 Sie 2023 13:11 #840486

• Lilith
  • Lilith's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3173
W nocy w folii 8,5 stopnia czyli w gruncie ok 6,5. Mgła bardzo gęsta, jeszcze rano polało. Wilgotność oczywiście 99% czyli max wskazanie. Czekamy dalej na ciepło...
Za tę wiadomość podziękował(a): CHI, koma, JaNina, Zygowa, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 10 Sie 2023 14:05 #840490

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29657
Krecik stary wrote:
Końcówka nocy godz.5 00 termometr wskazywał 24,3*C.

Rozumiem, że piszesz z Dubai`u B)
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, leszek0921, bastis, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Bobka, JaKasiula, Mejra, Grzebuła

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 10 Sie 2023 14:43 #840492

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Ala dzięki za spostrzegawczość.Ktoś za..jomał część zdania. :drink1: :drink1: :drink1: :drink1: :coffe: :coffe: :bravo: :bravo:
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 10 Sie 2023 14:59 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): leszek0921, CHI, koma, bastis, Nimfa, JaNina, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 10 Sie 2023 18:08 #840503

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Łatka wrote:

Teraz pewnie Janka mnie wyrzuci z tego wątku :crazy:

Taaaa :happy:

Dzisiaj zdecydowanie lepiej w pogodzie. Przez calusi dzień nie padało. Słoneczko też nie zawodziło. Jest trochę powyżej 20*. Nad ranem było stopni 13, więc tragedii nie było. Zrobić na grządkach nic specjalnie jeszcze się nie da, bo za mokro. Jak stałam na ścieżce i ogławiałam pomidory, to czułam jak się „zapadam”, a taka ciężka to chyba nie jestem :whistle:
Te zdjęcie zrobiłam wczoraj podczas zachodu słońca, ale to jest kierunek wschód.

E4070D9D-1D25-40A4-92F0-83F771E0FED0.jpeg

Spokojnego wieczoru :comp:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Ostatnio zmieniany: 10 Sie 2023 18:12 przez JaNina.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, rozalia, CHI, koma, Nimfa, Zygowa, del, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, JaKasiula, Mejra, Emilia

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 11 Sie 2023 06:58 #840519

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 83432
Zdjęcie piękne - i oczywiście, że zachodzące słońce oświetla złoto drzewa po wschodniej stronie.
U mnie we Wrocławiu też tak pięknie się odbija - w szybach blokowiska. ;)

Ale na razie piszę z Karkonoszy - gdzie ziąb! Po szóstej było zaledwie 9 stopni - na zewnątrz, bo w domku 16, trzeba jakoś przeczekać posiłkując się gorącymi napojami i puchową kamizelką, bo nim kominek ogrzeje chatkę, słońce zrobi to skuteczniej. Niebo pogodne, wiatru nie ma, prognozy - temperatura wzwyż. Tylko to zbocze moje rzuca cień, coraz dłuższy i na coraz dłużej... :(

Póki co, ciszmy się cudnymi zapachami, tu lilie w pełni chwały, Conca d'Or:

Dobrego dnia!
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, rozalia, CHI, koma, Nimfa, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, JaKasiula, Emilia

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 11 Sie 2023 07:16 #840520

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 54394
Szkoda tylko, że nie mogliśmy siedzieć na tarasie i podziwiać tego widoku, bo było nam zimno. Temperatura nie była zbyt niska, ale wilgoć powodowała, że było niezbyt przyjemnie, więc czmychnęliśmy do domu :dry:
Dzisiaj od rana świeci słońce na bezchmurnym niebie, a na termometrze 12*. W prognozach wygląda to coraz lepiej. Może w końcu :garden:
Spokojnego, pięknego dnia :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, rozalia, CHI, koma, Nimfa, Zygowa, del, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, JaKasiula, Emilia

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 11 Sie 2023 08:56 #840526

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5235
Rano w szklarni 7 stopni. ###

W nocy obudziłam się zmarznięta, w desperacji położyłam na kołdrę narzutę co pozwoliło mi komfortowo przespać noc. Gdzie tam by spać przy otwartym oknie...

Czy ktoś doczekał w tym roku arbuzów lub melonów? Moje owocki są jak paznokieć kciuka, nie dorosną na pewno.

Teraz piękne słońce. 12 stopni.
Pozdrawiam Celina
Za tę wiadomość podziękował(a): Łatka, CHI, koma, Nimfa, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 11 Sie 2023 11:49 #840539

• Lilith
  • Lilith's Avatar
  • Platinum Boarder
6,8 stopnia w folii nad ranem, czyli koło 4-5 w gruncie. Oby ostatnia taka zimna noc.

@renmanka - w innych rejonach normalnie mają arbuzy, w gruncie pękne zbiory, u mnei sztuk 0, melomn aż 1. Zimne noce w czerwcu, lipcu i taki skutek...
Za tę wiadomość podziękował(a): CHI, koma, JaNina, Zygowa, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 11 Sie 2023 11:58 #840541

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5235
Lilith - skąd jesteś? Uzupełnisz profil?
Pozdrawiam Celina
Za tę wiadomość podziękował(a): CHI, del, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 11 Sie 2023 12:07 #840543

• Lilith
  • Lilith's Avatar
  • Platinum Boarder
Ja Rybnik, ale bliżej Czerwionki - czyli neidaleko Janiny, więc ją czasem podglądam co sieje jak rozsady się robi, bo podobną pogodę mamy ;) Te arbuzy to na grupie na fb znajomy pokazywał - u niego to ogromne i duże ilości, bo pogoda mu dopisała...

ps. chyba nie wiem gdzie na forum porofil zedytować, ale juz od lat na forach bywam rzadko ;(
Ostatnio zmieniany: 11 Sie 2023 12:08 przez Lilith.
Za tę wiadomość podziękował(a): CHI, koma, JaNina, del, ewakatarzyna, renmanka, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 11 Sie 2023 12:53 #840549

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Lilith, kliknij w swój nick, pojawi się na górze zielona linijka z okienkiem "edytuj" całkiem po prawej.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Lilith, CHI, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 11 Sie 2023 12:57 #840551

• Lilith
  • Lilith's Avatar
  • Platinum Boarder
Dzięki, mam
Za tę wiadomość podziękował(a): ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 11 Sie 2023 13:18 #840555

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 29657
Ja owoce melonów zawiązane mam, niektóre nawet dosyć duże, ale dwa krzaczki strasznie zaczęły chorować, nie wiem czy dadzą radę wykarmić te owoce, które już są, 4 krzaczki w miarę zdrowe. Myślę, że jeszcze Scorpionem je opryskam dziś lub jutro.

A w temacie, po zimnej nocy - wieczorem uciekłam z polowania na nudystów, taki był ziąb - teraz sunshine B)
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 11 Sie 2023 16:48 #840572

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Poranek przywitał temperatura 13,8 i pełnym słońcem.Świeci nadal z b.małymi przerwami.Teraz termometr wkazuje 25,8*C.Podwiewa dość przyjemnie wiaterek,w cieniu chłodny.Spokojnego weekendu życzę wszyskim. :drink1: :drink1: :coffe: :coffe: :bravo: :bravo: :bye: :bye: :) :)

001-854.jpg
jeden krzew słonecznikowy
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 11 Sie 2023 18:46 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): CHI, koma, bastis, Nimfa, JaNina, Zygowa, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 11 Sie 2023 17:24 #840574

• Zygowa
  • Zygowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 10248
Słonecznie z temperaturą 24 stopni :flower2:
Ciepełka :)

Edyta

strefa 7a
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, CHI, koma, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, JaKasiula

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XVIII 12 Sie 2023 08:28 #840607

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Dzień dobry z gór, troszkę pochmurno, za to noc cieplejsza. Teraz 18 stopni, ma być dziesięć więcej. Zobaczymy.
Zaprosiłabym w góry, ale to najgorszy możliwy termin, niebawem sama się ewakuuję - nawet na mojej "głuchej wsi" zajęte ostatnie miejsca noclegowe, włączenie się do ruchu na drodze wojewódzkiej jest karkołomną sztuczką - sznur samochodów w kierunku Szklarska-Karpacz nieomal nieprzerwany.
Ale to minie.
Zapach na sobotę - orientalny, Lovely Day, czego wszystkim życzę.

Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Kaja, CHI, koma, JaNina, Zygowa, Bea612, ewakatarzyna, JaKasiula

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.636 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum