TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 24 Mar 2025 11:48 #873989

• Madzinek1234
  • Madzinek1234's Avatar
  • Junior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 138
AniaR wrote:
Leczę zadrapania po nierównej walce z wyrodzonymi pędami jeżyny bezkolcowej, którym ogrodzenie nic nie mówi i beztrosko przełażą od sąsiadki w moje truskawki. :jeez: Wyrodzone pędy jeżyny bezkolcowej usiane są kolcami znacznie gęściej, niż zwyczajnej i roznoszą się pod ziemią jak dziadostwo ostateczne. :mad2:
Pozdrawiam serdecznie życząc miłego i spokojnego tygodnia. :bye: :bye: :bye:

W sobotę robiłam to samo :angry: :angry: :angry: są okropne ,u mnie przełaziły od koni nawet przez małe dziurki między płytami betonowego płotu .
Ostatnio zmieniany: 24 Mar 2025 12:39 przez Łatka.

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 24 Mar 2025 12:06 #873990

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9474
Ja już na Roztoczu...dobrze jest pobyć z dziećmi, a wnusia jest wspaniała. Prezent bardzo jej się spodobał, wieczorem jak wrócił tata, wpadł na pomysł żeby włożyć ją do wózeczka, no i się zaczęło... :rotfl1:

Tak wiosna już jest! :P W sobotę pod Warszawą jak pracowaliśmy w ogrodzie, zięć zauważył bociany krążące nad domem w kółko...co to może znaczyć... :wink4:

Dołączam do grupy podrapanych przez jeżynę od sąsiada, to jakaś masakra. Co dziwne moja jeżyna rzadko odbija z ziemi, a po odbiciu jest bezkolcowa.

Wczoraj cały dzień padał drobny deszczyk, naleciało trochę wody, wszystko zaczyna rosnąć. Dziś niebo zachmurzone, 10*, lekki wiatr i świeże powietrze.

20250315_130500.jpg

Ciepłego, wiosennego tygodnia dla wszystkich. :drink1: :bravo: :bye:
Pozdrawiam Ewa

Nowy rok, kolejne wyzwania, spełnianie najróżniejszych marzeń!!!
Ostatnio zmieniany: 24 Mar 2025 12:06 przez lusinda.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 24 Mar 2025 12:07 #873991

• mymysteryy
  • mymysteryy's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11211
Trochę popadało, ale najważniejsze, że od dwóch nocy bez przymrozków. :) Teraz 12*C i pełne zachmurzenie.

20250324_115900.jpg

Miłego dnia :coffe:
Pozdrawiam,
Kasia

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 24 Mar 2025 13:27 #873995

• AniaR
  • AniaR's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 717
Łatka wrote:
Aniu z Rysiem B) , poproszę o jeszcze trochę wilgoci tam w górach, przepraszam Cię, jeśli nie pasuje, ale mam posadzonych 6 młodych rododendronów i azalię, nie licząc przesadzanych późną jesienią i one potrzebują picia, na które mogą liczyć tylko z nieba. Choć trochę je obłożyłam resztkami śniegu.

Ach Aniu, no nie wiem :think: : postaram się w wolnej chwili zaklinać deszcz, żeby się pojawił, ale nie praktykowałam wcześniej, to i za skutki nie ręczę... :fly:
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, Szafirek, Nimfa, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka, JaKasiula, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 24 Mar 2025 14:48 #873997

• podjadek
  • podjadek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5129
Słonko od samego rana, ciepło choć rano blisko zera, liczyłem na jakiś deszczyk, a tu nic. Jest bardzo sucho.
Piotr :)

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 24 Mar 2025 16:04 #874002

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 45272
Dzis dzień bez białych trawników,dachy samochodów równiez bez bieli.O godz.7 termometr wskazywał+9,6*C.Nie było równiez słoneczka a pokazała się lekka mgła.Do chwili obecnej słoneczko sie nie pkazało.Niebo zaciagnięte szarymi chmurami.Aktualna temperatura wynosi +14,2*.Jest w miarę ciepło.Przestało wiać,drzewa uśpione.Za moment zakwitnie brzoskwinia.Spokojnego popołudnia. :bravo: :bravo: :bye: :bye: :coffe: :coffe:
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, koma, Szafirek, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka, JaKasiula, Mejra, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 25 Mar 2025 08:08 #874044

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 87126
Wrocław, krótko przed siódmą rano:

Mgła zapobiegła ucieczce ciepła w kosmos, po szóstej było +3. Cytryna spędziła pierwszą w tym roku noc na tarasie.
Temperatura podnosi się bardzo powoli, choć mgła nie jest już taka "do krojenia nożem". Czekam na słońce, do posadzenia wczorajsza dostawa lilii z LG, a wiadomo, jak się już wyjdzie do ogrodu, zaraz wyskoczy jakaś dodatkowa robótka krzycząc "kuku!".
Pewnie nie tylko ja mam robotę w ogrodzie, więc życzę niebieskiego u góry i zostawiam wiosenny zapach.

Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, koma, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, Bobka, JaKasiula, Mejra, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 25 Mar 2025 08:19 #874047

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9365
Poranek z przymrozkiem i mgłą, która już rozchodzi się i przebija słońce. Wg prognoz to ostatni przymrozek na jakiś czas. W dzień ma być kilkanaście stopni.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, koma, Szafirek, Nimfa, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Bobka, JaKasiula, Mejra, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 25 Mar 2025 08:26 #874048

• AniaR
  • AniaR's Avatar
  • Expert Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 717
Dzień dobry z Jeleniej Góry :) Z tego zaklinania deszczu w nocy wyszła tylko mgła, która z resztą szybko opadła i kroi się słoneczny dzień. :flower2: Na termometrze +1,6*C, brak wiatru... Zobaczymy.
Pomidorom na parapecie wyskakują już kwiatuszki. Bardzo szybko w tym roku: 2 dni i wszystkie skiełkowały, 50 dni - i prawie wszystkie budują kwiatostany... Czyżby w tym roku na na stałe miejsce miały wyjść krzaki z dojrzewającymi pomidorkami?... :eek3:
Pozdrawiam serdecznie życząc spokojnego dnia pełnego pogody ducha :bye: :bye: :bye:

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 25 Mar 2025 11:40 #874060

• Nimfa
  • Nimfa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 12450
IMG20250322085441.jpg
[/quote]

Kreciku, Ananasa udało się wyhodować? No gratulacje ogromne. Też próbuję, nie mogę jednak jakoś trafić na w pełni zdrową rozetę, zawsze jakoś za bardzo dojrzałe, ale dzisiaj mam już taką 100%, więc kolejna próba.

IMG_20250325_113723.jpg
Ogród - mój optymizm.

Znalazłam się tutaj, bo chciałam sama uprawiać warzywa.
Ale kwiaty zajmują nie mniej miejsca w mojej głowie.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 25 Mar 2025 12:10 #874063

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 45272
Niestety nie jest z mojej prywatnej hodowli.Dostałem w prezencie na imieniny.W sumie to nigdy nie próbowałem zabawy z ananasem,ale w przeszłości miałem cytryny Pieniążka takie po 40 dkg.Miałem Rękę Buddy ale owoców nie uzyskałem.B.ładnie owocowała mi kawa i limonka.Są to odległe czasy młodzieńcze.Teraz zapał pozostał do warzyw.U mnie od wczoraj była potężna mgła.Rano obeszło się bez białych oznak na trawnikach i samochodach a temperatura była w przedziale +3*C do 8,1*.Od godz.10 30 wyszło słoneczko ale często się chowa .Niebo pokryte rozerwanymi szarymi chmurami.B.delikatnie podwiewa wiaterek.Jest w miare ciepło i wesoło,bo można coś robić w ogodzie. :bravo: :bravo: :bye: :bye: :coffe: :coffe:

IMG20250325080156.jpg
Pozdrawiam Józek!!

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 25 Mar 2025 15:00 #874069

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 32950
Noc na niewielkim plusie.Poranek był trochę mglisty,ale od południa pięknie świeci słońce. Temperatura 12 stopni.
Mam od rana na stawie parkę łabędzi.

20250325_145337.jpg
Maria
Ostatnio zmieniany: 25 Mar 2025 15:02 przez koma.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 25 Mar 2025 19:10 #874087

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 56100
Dzisiaj nareszcie solidnie popracowałam w ogrodzie. Sprzątałam w przedogródku z przodu domu. Jutro chcę wysiać cebulę i może wyplewię w truskawkach. Wszystko mnie boli, ale jestem zadowolona.

Materiał na ciasto już rośnie ;)

IMG_0280.jpeg

Spokojnego wieczoru.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 25 Mar 2025 19:57 #874093

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
JaNino u mnie rabarbar w formie rozsady póki co. Twój widać, że będzie przepiękny :) Moje sadzonki są przez dwa, trzy lata i wypadają... :cry3:

Dzień piękny, idealny do prac polowych. Na tyle chłodno, że człowiek kopiąc, ryjąc i sadząc się nie spocił. :wink4:

Termometr od północnej strony w południe pokazał 14*, na słońcu w tym samym momencie było 24*. Słońce bawiło się z chmurkami w chowanego, ale ogólnie miły dzień do prac na zewnątrz.

Rozłożyłam folię i jutro moje nieszczęsne papryki przeniosę do raju, może kilka ocaleje... :rotfl1: :rotfl1:

20240323_1438080.jpg

Miłych chwil na dzisiejszy wieczór. :flower2: :coffe: :bye:
Pozdrawiam Ewa

Ostatnio zmieniany: 25 Mar 2025 20:00 przez lusinda.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 25 Mar 2025 20:54 #874107

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 31888
koma wrote:
Mam od rana na stawie parkę łabędzi.
20250325_145337.jpg

Marysiu, u Ciebie, to już jak w Łazienkach :lol:

Pogoda nie wiem jaka, bo utknęłam na galerach, czyli w pracy, bo ta księgowość, to mi się z galerami kojarzy.
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Ostatnio zmieniany: 25 Mar 2025 20:55 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, Szafirek, JaNina, del, ewakatarzyna, renmanka, Bobka, JaKasiula, Mejra, lusinda, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 25 Mar 2025 21:03 #874110

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
Alu, a kiedy wolne się zacznie?. :P
I w końcu galery się skończą i będziesz mogła zająć się tym co lubisz??
Pozdrawiam Ewa

Ostatnio zmieniany: 25 Mar 2025 21:05 przez lusinda.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Szafirek, JaNina, del, ewakatarzyna, renmanka, Bobka, JaKasiula, Mejra

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 25 Mar 2025 21:16 #874112

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 31888
Po 30-tym kwietnia, ale wtedy to mi już ani pomidory, ani papryki, ani selery, ani pory nie urosną, a one jeszcze w torebkach :sad2:
Z tego zmęczenia serce mi chyba się buntuje, bo się dziwnie czasem zachowuje, ale dla księgowych i przedsiębiorców są tylko kary. Przepraszam za OT
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Ostatnio zmieniany: 25 Mar 2025 21:18 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Szafirek, JaNina, del, ewakatarzyna, renmanka, Bobka, JaKasiula, Mejra, AniaR

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXI 25 Mar 2025 22:50 #874116

• podjadek
  • podjadek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5129
JaNina wrote:

Materiał na ciasto już rośnie ;)

IMG_0280.jpeg
U mnie niestety jeszcze tylko drożdże :)
Piotr :)
Ostatnio zmieniany: 25 Mar 2025 22:51 przez podjadek.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Szafirek, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka, JaKasiula, Mejra, AniaR

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.564 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum