TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 28 Lip 2026 13:51 #896336

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 98255
Dziś we Wrocławiu ślicznie.
Na niebie tylko trochę białych "baranków", przyjemne 26 stopni. Leciutki zefirek. Róże pomału wznawiają kwitnienie.

Dobrego popołudnia!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, koma, ewakatarzyna, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 28 Lip 2026 14:06 #896337

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 63396
U mnie też dzisiaj zdecydowanie lepsza pogoda. Niebo błękitne z niewielką ilością białych obłoczków. Wiatr niestety do lekkich nie należy, ale głowy nie urywa.
Lubię wychodzić po obiad do ogrodu :)

IMG_2663.jpeg

Spokojnego dnia :bye:
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Łatka, koma, ewakatarzyna, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 28 Lip 2026 14:32 #896338

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 51020
Wczesny poranek 17,2*.a teraz wcieniu 27,7*C.Od wczoraj mocniej wieje i po za słońcem zimnym powietrzem w słońcu jest wspaniale.Na niebioe sporo białoszarych obłoczków ale jeszcze nie padało.Dziś przecinałem swoje kwiatki i miałego dokładny wgląd w pracę trzmieli i pszczółek.Ponadto na kwiatach siadały motyle w 6 kolorach.Tylko jednego mi sie udało sfotografować ale w trakcie złożył skrzydełka w pion.Spokojnego i miłego popołudnia. :coffe: :coffe: :bye: :bye: :bravo: :bravo:
IMG_20260728_1208546852.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Łatka, koma, JaNina, ewakatarzyna, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 28 Lip 2026 16:37 #896342

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 38106
Temperatura nie przekroczyła 21 stopni. Na niebie liczne chmury zza których często pokazuje się słońce.Lekki powiew wiaterku.
Od dwóch dni mam na żywo sceny z horroru Hitchcocka "Ptaki".Setki,a mąż twierdzi że tysiące ptaków z trzech stron nadlatują i łączą się w ogromne stado.Oczyściły drzewa wiśni do zera.
To tylko maleńka ich cząstka, reszta na drzewach.

20260728_154948.jpg

20260728_133526.jpg

Dobrego, spokojnego popołudnia.

20260727_184157.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Łatka, pszczolka, JaNina, ewakatarzyna, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 29 Lip 2026 06:35 #896353

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
"Dzień się budzi w kolorze słońca "
Temperatura o 4:30 tylko 7 stopni.

20260729_062255.jpg

20260729_062352.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Łatka, JaNina, ewakatarzyna, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 29 Lip 2026 06:57 #896354

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
Piękne zdjęcia Marysiu :hearts:
U mnie nieco cieplej, bo 13*. Niebo błękitne, więc słoñce pracuje pełną parą. Nadciąga fala upałów, więc trzeba ograniczyć pracę w ogrodzie.

IMG_2662.jpeg

Janina

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Łatka, koma, ewakatarzyna, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 29 Lip 2026 08:11 #896357

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
We Wrocławiu tak samo jak w Mikołowie.
Nie wstaję tak o brzasku, jak Marysia, dziś jednak Lutnia obudziła mnie po piątej - czasem tak ma, że coś jej chyba "stoi na żołądku" i je trawę. Wypuszczając ją zerknęłam (bez okularów) na termometr - było 12 stopni, na ile ślepawym okiem dojrzałam. W każdym razie stanie w piżamie na tarasie nie podobało mi się. Odwołałam sukę i wróciłam pod kocyk.

Teraz całkiem co innego, cieplutko, wspaniałe słońce. Żyć się chce. W dodatku miewam takich gości.

Wam też życzę pięknej środy.
Ostatnio zmieniany: 29 Lip 2026 11:10 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, koma, JaNina, ewakatarzyna, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 30 Lip 2026 14:47 #896417

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Ok.godz.12 30 na balkonie miałem 42,6*C.Nie szło wejść na boso,tak były nagrzane płytki i świeciło słońce.Teraz przesunęło się a termometr wskazuje 38*.Niebo z chmurkami,momentami wieje gorącem jakby z otwartgo pieca węglowego.Jakoś trzeba przetrzymać!!!!! :drink1: :drink1: :coffe: :coffe: :drink1: :drink1:
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 30 Lip 2026 14:48 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, koma, ewakatarzyna, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 30 Lip 2026 15:43 #896421

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
Dokładnie, trzeba to przetrzymać. Na niebie pojawiły się jakieś chmurki, ale za wiele to one nie pomagają, bo w cieniu 32*. Robota odwieszona na kołek ;). Po ostatnich opadach, ogród dobrze sobie radzi, ale na jak długo tej wilgoci w glebie wystarczy przy takiej spiekocie :jeez:
Takie sobie cudaki wykopałam :happy:

IMG_2675.jpeg

Janina

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, koma, ewakatarzyna, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 30 Lip 2026 16:06 #896423

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
E Tam...jak jest lato, to musi być gorąco. B)
Narażę się Wam z pewnością, gdyby nie to, że wiele roślin nie jest przystosowanych do tak intensywnego słońca w połączeniu z wysoką temperaturą, mogłoby potrwać tak ze dwa tygodnie. No, za jeszcze cieplej to dziękujemy!
U mnie cierpią głównie hortensje na jednej z rabat -po wycięciu lipy już nie jest tak cienista, jak kiedyś. Zrobiłam im prowizoryczny baldachim.

Na rabacie cieniowanej garażem sąsiadki :angry: hortensje sobie chwalą lato.
Fakt, wczoraj wieczorem ostro podlewałam, dziś powtórka bez dwóch zdań.

Ale nie tylko ja lubię się wygrzewać. Moja stara, schorowana suka leczy stawy :P

Jak widać, biały agapant (afrykański B) ) też sobie chwali.

Dobrego popołudnia!
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, koma, JaNina, ewakatarzyna, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 30 Lip 2026 17:27 #896429

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
Po chłodnym poranku dzień bardzo słoneczny.Temperatura 31 stopni.Zero wiatru.
Kwiaty rosnące w donicach podlewam rano i wieczorem.

20260730_171245.jpg

20260730_171234.jpg

Spokojnego popołudnia.

20260730_171137.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Łatka, pszczolka, JaNina, ewakatarzyna, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 31 Lip 2026 07:16 #896445

• najemnik
  • najemnik's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 9854
Wczorajszy dzień gorący, a dziś ma być ponad 35 stopni, w nocy temperatura chyba nie spadła poniżej 20 stopni.

Dziś chyba zbiore kolejne ogórki, na jutro zapowiadają przelotne opady deszczu.
Ogrodnictwo to moje hobby, które daje satysfakcję i uczy pokory.

Zapraszam do wymiany kłączy dalii.

Pomidorowe pewniaki na 2025: Wielmoża, Bycze serce z noskiem, Gigant Podlasia, Cytrynek
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, koma, JaNina, ewakatarzyna, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 31 Lip 2026 08:14 #896447

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Około szóstej zahaczył o mój ogród sam czubeczek skrzydła burzy, grzmoty i błyskawice w oddali, króciutki deszcz ledwie zrosił tam, gdzie nie osłaniały gałęzie. Dobre i to.
Teraz do błękitu na tarasie dołącza ten na górze.

W zapowiedziach kolejny gorący dzień, zacienienie hortensji pozostaje. Obficie podlane wczoraj wieczorem mają się dobrze.

Już kończę, tylko pochwalę się pierwszym pomidorkiem z donicy, a co!

Udanego wakacyjnego weekendu !
Ostatnio zmieniany: 31 Lip 2026 09:07 przez Łatka.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 31 Lip 2026 11:55 #896452

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
U mnie jest już 30* na zachodnim oknie. Piękna chmura przechodziła obok mnie, ale skręciła na Tychy i tyle z deszczu ;) Na niebie błękit, więc nie ma co liczyć na chwilę wytchnienia. Rano pozbierałam borówki, ogórki, cukinie i pomidory i uciekłam do domu. Teraz jest już za ciepło. Jedyne wyjścia jakie planuję, to do bani, żeby się schłodzić.
Trzymajcie się chłodno ;)
Janina

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Łatka, koma, ewakatarzyna, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 31 Lip 2026 14:40 #896455

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
O godz.5 30 termometr wskazywał 24,6*C.O rana też wzeszło słoneczko.W międzyczasie spadła krótka mżawka wielkokroplowa.Ok.godz.7 już mocno grzało i do tego czasu słońce daje popalic.Wszystkim spokojnego i miłego dnia,choć wieczorem i nocą przewidywane sa burze. :bye: :bye: :drink1: :drink1: Pamiętajcie o nawadnianiu się.:drink1: :drink1:
IMG_20260731_0526460702.jpg

IMG_20260731_0526392772.jpg
tak dziś wstawało słoneczko.
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, koma, ewakatarzyna, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 31 Lip 2026 16:27 #896459

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 57173
Nocą przewidywane są burze ?. Niestety, na aktualnej mapie radarowej brak jest nad Polską i sąsiednimi krajami chmur burzowych. No chyba, że znów pojawią się rosyjskie rakiety :rotfl1: .

IMG_47361.jpg
Ostatnio zmieniany: 31 Lip 2026 16:28 przez pomodoro.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, koma, ewakatarzyna, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 01 Sie 2026 10:21 #896497

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Ok.godz.22 wczoraj po wstepnych odgłosach grzmotów i błyskawic lunęła fala deszczu.Opady z silnnym witrem i wyładowaniami atm.trwały ok.30 minut .Później się uspokoiło .jednak w nocy ponownie lało koilkakrotnie do rana.W sumie spadło 26l/m2.Dzis trochę pociapało a w tej chwili próbuje wyjść zza chmur słońce.Aktualnie temperatura powietrza wynosi 28,8*C.Na niebie dużo chmurek białoszarych a wiatr troche ucichł.W sumie straty niewielkie tj.wyłamany krzak ostróżki.Na listkach wysadzonej fasolki były płaty podłoża na całej powierzchni.Musiałem trochę popracować opryskiwaczem,bo krsewinki lezały.Nadal jest duszno>Na balkonach i trawnikach pełno igieł i liści.Życzę spokojnego weekendu . :bravo: :bravo: :bye: :bye: :coffe: :coffe:
IMG_20260801_072738576.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, koma, MARRY, ewakatarzyna, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 01 Sie 2026 21:11 #896507

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
W Karkonoszach zapowiadane burze rozpełzły się i nadal bardzo sucho.
Niestety. Są i straty wśród rododendronów, zwłaszcza rosnących pod drzewami.
Nawet prowokacyjnie opryskałam azalie obsypane mączniakiem, licząc, że woda z nieba może nawodni rośliny, niechby i kosztem powtórnego oprysku. No i wieczorem spadł "deszcz", kilka łyżek na metr kwadratowy.
Cały dzień ciepły i pochmurny.

Dobrej nocy!
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, MARRY, ewakatarzyna, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.899 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum