TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 14 Gru 2025 10:28 #886728

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23023
Szaro, buro i ponuro. "+-" 0. Ledwo widać drzewa zza płotu - MGŁA...
Usiłuję się obudzić, druga kawa, nie wiem czy wystarczy :devil1:

Jak ktoś musi jeździć, uważajcie na siebie.
Spokojnego dnia.
Ostatnio zmieniany: 14 Gru 2025 10:29 przez CHI.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, Marlenka, Mamma, olegowa, Nimfa, Szczypiorek, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 14 Gru 2025 11:06 #886731

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 95944
We Wrocławiu niby też buro, ale mniej ciemno, niż wczoraj ("jasno" byłoby poetycką hiperbolą). Noc dość ciepła, o siódmej +5, teraz +7.
W ogrodzie grasują bandy gawronów, wyciągają mi znaczniki, cebulki też, ale tylko te, co pokazują już "szczypior".
Nie boją się mojego machania rękami, psów tez nie bardzo - odlatują na paulownię na końcu ogrodu i zaraz są z powrotem.

Czekam na dostawę perfum. ;)

Miłej niedzieli!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Marlenka, Mamma, olegowa, Nimfa, Szczypiorek, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 14 Gru 2025 11:34 #886735

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 49719
O godz.700 termometr wskazywał+5,6*C.Poranek był mocno pochmurny,ciemny i mokry.Wystąpiło minimalne zamglenie i stąd ta wilgoć,bo opadów żadnych w nocy nie było.Ok.godz.9 na najniższym piętrze nieba pokazały się lekkie różówo czerwne przejaśnienia ale po niedługim czasie wszystko wróciło jako buras.W trakcie mego pisania jednak słoneczko pokazuje się choć mocno zaobłoczkowane.Siwe chmury się poprzerywały i byc może będzie więcej słońca.Teraz termometr wskazuje +6,9*.Nie ma wiatru tak,że nawet pozostałości moich pampasów stoją w pionie nieporuszone.Spokojnej niedzieli. :bye: :bye: :coffe: :coffe: :bravo: :bravo: :) :)

IMG_20251213_111659.jpg
szczypiorek w oknie piwnicy wyrasta w obu donicach.
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 14 Gru 2025 11:36 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Łatka, Marlenka, Mamma, Nimfa, Szczypiorek, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 14 Gru 2025 12:01 #886737

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 36350
Aniu Łatko, ciekawe czy bezczelne gawrony też czułyby respekt przed bocianem tak jak szpaki

boci.jpg

Niebo stalowo szare i 5°C, ale R. był już na zewnątrz i mówi, że tego wiatru co wczoraj już nie ma. Przed chwilą przez karmnik przeleciały raniuszki i dzięcioł, a okno do zdjęć nie umyte.
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, Marlenka, Mamma, Nimfa, Szczypiorek, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 14 Gru 2025 12:15 #886738

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13533
Włocławek bury od rana, słoneczko dało nieśmiałą próbę przebicia się przez tą szarość :search: W nocy trochę padało - to akurat dobrze, bo wilgoci jak na lekarstwo... Człowiek radzi sobie jak może - rośliny kwitnące trochę poprawiają nastrój:

6370c92c-e81b-4bb0-916d-e1690f195dc2.jpg

226966e4-8ec1-4d65-a904-963905c0749a.jpg

Moim kotom próbowałam śpiewać kolędę, ale chyba coś słabo mi szło, bo miny miały bezcenne :rotfl1:

79583300-1421-49c3-ab27-bb482bec41da.jpg

aee7c1be-9139-4233-ac7c-ea8b92f88819.jpg

Spokojnej niedzieli :coffe:
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Krecik stary, Łatka, Marlenka, Mamma, olegowa, Nimfa, Szczypiorek, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 14 Gru 2025 12:19 #886739

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
Mam prośbę do Pań Moderatorek, da się jeszcze gdzieś wstawić odsyłacz do Pogody XXI, byłby wtedy nieprzerwany ciąg wątków pogodowych. Ten wątek założył Józek i chyba nam to umknęło.
Alicja
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Marlenka, Mamma, olegowa, Nimfa, Szczypiorek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 14 Gru 2025 13:58 #886741

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Się robi, Alu! Nasz klient -nasz pan. :kiss3:

Wyedytowałam pierwszy wpis w bieżącym wątku i tam jest link.
Oraz tu
Ostatnio zmieniany: 14 Gru 2025 14:01 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Marlenka, Mamma, olegowa, Nimfa, Szczypiorek, Babcia Ala

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 14 Gru 2025 15:10 #886742

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 15308
Niedzielne dzień dobry :hearts:

Niestety nadal buro I ponuro.

Temperatura +5 stopni.

Marzę o słoneczku :hearts:

Wszystkiego dobrego!
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, Marlenka, Mamma, olegowa, Nimfa, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 14 Gru 2025 18:49 #886750

• Kaja
  • Kaja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6709
Ostatnio z braku czasy rzadko zaglądam na forum i może nie zauważyłam komunikatu o karmieniu piesków i kotków na OLX.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marlenka, Mamma, olegowa, Nimfa, Szczypiorek, Babcia Ala

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 14 Gru 2025 21:07 #886756

• Kaja
  • Kaja's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6709
Tylko do 17 grudnia akcja trwa.
nakarmpsa.olx.pl/
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Marlenka, Mamma, olegowa, Nimfa, Szczypiorek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 15 Gru 2025 07:32 #886764

• Mamma
  • Mamma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 18550
Witam o poranku :coffe:
zaczynam dzień od uporządkowania myśli, co łatwe nie jest przy ADHD :unsure: No, ale od czegoś trzeba zacząć ten poniedziałek. Staram się nie popaść w chaos przedświątecznego wariactwa, bo, albo się zaoram robiąc wszystko na raz, albo popadnę w prokrastynację :whistle: Kurcze, dziwny mechanizm, czemu to tak działa, że człowiekowi włącza się w głowie alarm na hasło; ŚWIĘTA :think:

Co do pogody, to ostatnio dni jest ona dobra (to właściwe określenie). O tej porze roku, jeżeli nie uciekam jak najszybciej z dworu do domu, to znaczy, że taka pogoda jest dobra i należy być zadowolonym ;)

Bonia prezentuje właściwe podejście do świąt, polecam brać przykład :bye:

IMG_20251213_093959.jpg
Marlena
“Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy.”
Ostatnio zmieniany: 15 Gru 2025 07:35 przez Mamma.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, Marlenka, koma, olegowa, Nimfa, Szczypiorek, Babcia Ala, Mejra, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 15 Gru 2025 09:02 #886767

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
Dziś totalna zmiana, przed ósmą było -2, posrebrzona mocno trawa i lekko gałązki drzew, za to pięknie błękitniejące niebo i wytaczające się słonko. :dance:

Dobrego tygodnia, uważajcie na zdrowie przede wszystkim!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Marlenka, koma, olegowa, Nimfa, Szczypiorek, Babcia Ala, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 15 Gru 2025 10:40 #886768

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 15308
Dzień dobry w poniedziałek!

U mnie w Głownie jest tak pochmurno, że wszędzie zapalam od rana światło.

Kolejny depresyjny dzień.

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia :hearts:
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, Marlenka, koma, olegowa, Nimfa, Babcia Ala, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 15 Gru 2025 11:12 #886769

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
Poranek wstał z temperaturą -0,6*C.Od rana tezż pokazalo się słoneczko.Trawniki i dachy samochodów w szronie.Na gałęziach wcześniej pokazała się szadź ale w promieniach słońca przekształciła się w ociekającą wodę na całych krzewach.W słońcu to wszystko błyszczy aż daje równo po oczach.Niebo czyściutkie tylko kilka białych pasów po startujących samolotach z niedalekiego lotniska.Nie ma wiatru drzewka krzewy wyprostowane.Robi się coraz coieplej.Teraz termometr wskazuje +6,9*C. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :coffe: :coffe:
IMG_20251215_110052.jpg

IMG_20251215_112337.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 15 Gru 2025 11:39 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Łatka, Marlenka, koma, olegowa, Nimfa, Szczypiorek, Babcia Ala, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 15 Gru 2025 15:52 #886770

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
A u mnie dmucha :whistle: , a ja gdzieś schowałam kominiarkę i kamień w wodę, a przydałaby mi się, bo lodowaty wiatr bardzo smaga po policzkach. A ja muszę wychodzić na zewnątrz, bo inaczej się duszę w czterech ścianach i muszę poczynić ostatnie przygotowania do sadzenia czosnku :silly:
Alicja
Ostatnio zmieniany: 15 Gru 2025 15:54 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, Marlenka, koma, olegowa, Nimfa, Szczypiorek, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 15 Gru 2025 16:16 #886771

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13533
Dziś taki ziąb, że najchętniej człowiek nosa spod kołdry by nie wyściubiał. Słoneczka ani grama, za to wiatrzycho lodowate, przeszywające na wskroś. Grube gacie nawet nie pomagają :pinch:
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Krecik stary, Łatka, Marlenka, koma, olegowa, Nimfa, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 15 Gru 2025 18:09 #886773

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6492
Babcia Ala wrote:
A u mnie dmucha :whistle: , a ja gdzieś schowałam kominiarkę i kamień w wodę, a przydałaby mi się, bo lodowaty wiatr bardzo smaga po policzkach. A ja muszę wychodzić na zewnątrz, bo inaczej się duszę w czterech ścianach i muszę poczynić ostatnie przygotowania do sadzenia czosnku :silly:
O w mordę!! Też nie posadziłam czosnku!!! Może jutro, muszę sobie kartkę napisać, bo z pamięcią coraz gorzej.

U mnie dziś słonecznie, poranki mroźne, ale w ciągu tego krótkiego dnia przebłyski słońca. Wiatr wskazany, bo smog dusi.

Wiem, że nie wszyscy tu mięsożercy, ale dla spragnionych swojskiego mięsiowa polecam brojlerki. Wczoraj zakończyliśmy tucz. Od 27 października, gdy przyjechały jako 3 tygodniowe. 8 sztuk mieliśmy, mieszkały w ciepłej piwnicy, zjadły paszy za ok 130 zł. Plus słoma, woda, codzienne sprzątanie i cięta zieleninka. Czyli za wszystko ok 250 zł kosztów na 8 sztuk, tuszka średnio 3,5 kg. Pierś ponad 500g jedna. Mięsko smaczne, sosik i grochówka na kościach.
Sporo pomroziłam, do Walentynek starczy.
Pozdrawiam Celina
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Łatka, Marlenka, koma, olegowa, Szczypiorek, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 16 Gru 2025 09:23 #886803

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
IMG_20251215_093502.jpg

O godz.6 30 termometr wskazywał -0,3*CJest widoczny szron na trawnikach i samochodach.Poranek wstał wraz ze słonkiem ale w tej chwili słoneczkozostało zasłonięte szarymi chmurami.Od strony wschodniej widoczne są pasy rozjaśnień,więc jakaś szansa na ciepło jest.Teraz termometr wskazuje +o,3*.Nie ma wiatru.Na niebie jest dużo chmur szarych i niebieskich obłoków.Lekko minusowa temperatura pokazała się już wczoraj wieczorem.Miłego dnia . :coffe: :coffe: :bye: :bye: :bravo: :bravo: :)
IMG_20251215_093712.jpg
następny storczyk zaczyna kwitnąć po krótkiej przerwie.W sumie naliczyłem 32 pąki już w pełni widoczne.
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 16 Gru 2025 09:26 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Marlenka, koma, Szczypiorek, Babcia Ala, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.834 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum