TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 19 Gru 2025 08:08 #886912

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13533
Spokojna noc, bez wyskoków pogodowych. Ostatnie dwa dni we Włocławku mocno wilgotne i nieco zamglone, bez grama słońca. Prawdę mówiąc, to w tym pędzie przedświątecznym te ponurawe dni nie wywierają wpływu na samopoczucie - każdy gdzieś pędzi, coś załatwia, kupuje. Może to i dobrze?
Kupiony w biedronce sukulent rozwija egzotyczne kwiatuszki - oglądam codziennie wieczorem i napawam się tym małym cudem natury ;)

20251217_224615.jpg

Spokojnego dnia dla Was :coffe:

Do 1 marca zostało 72 dni :supr3:
Od 21 grudnia dzień zacznie się wydłużać :dance:
Ostatnio zmieniany: 19 Gru 2025 08:08 przez Marzenka.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Marlenka, CHI, koma, Nimfa, Evien, JaNina, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 19 Gru 2025 08:49 #886913

• Nimfa
  • Nimfa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13717
U nas dzisiaj jeden z nielicznych poranków dotychczasowej zimy. Nie dosyć, że lekki mróz, to jeszcze słonecznie i bardzo spokojnie, a co za tym idzie - bardzo malowniczo.

IMG_20251216_075416.jpg
Ogród - mój optymizm.

Znalazłam się tutaj, bo chciałam sama uprawiać warzywa.
Ale kwiaty zajmują nie mniej miejsca w mojej głowie.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Marlenka, CHI, koma, JaNina, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 19 Gru 2025 09:40 #886918

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23023
W dzień max +7, w nocy -5...
Taki "suchomróz", zanim w dzień rozmarznie to robi się ciemno. Jakoś tak do bani. "Bogowie sprawcie, aby mi się tak chciało, jak mi się nie chce" :ouch:

Spokojnego dnia i uważajcie na siebie , bo na drogach i chodnikach ślisko.

Spokojnego dnia.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Marlenka, koma, Nimfa, JaNina, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 19 Gru 2025 10:01 #886919

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
Słoneczko wyszło :dance:
20251219_091510.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Marlenka, CHI, koma, Nimfa, JaNina, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 19 Gru 2025 11:14 #886920

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 49719
Ano wyszło ładnie świeci i grzeje.Rano o godz.6 30 termometr wskazywał +1,5*C.Mimo temperatury dodatniej wszystko było oszronione.Zresztą szron w cieniu od kilku dni nie ulega degradacji i pozostaje na następne dni.Gałązki drzew i krzewów pokryte rosą? ładnie błyszczą w słoneczku.Oby jak najszybciej dzień zaczął się wydłużać.Nie ma wiatru,niebo czyściutkie niebieskie.Słoneczko nadal świeci tyle że nisko.Aktualniue termometr wskazuje +8,7*a przy gruncie o godz.9 było +3*.Miłego dnia no i weekendu. :bye: :bye: :coffe: :coffe: :bravo: :bravo: :comp: :comp:
IMG_20251219_101112.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, Łatka, Marlenka, CHI, koma, Nimfa, JaNina, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 19 Gru 2025 13:31 #886922

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68082
Jestem tuż po przedświątecznym maratonie w pracy, łącznie z handlowym weekendem ... kochani, powiem tak: masakra :jeez:
Ale dzisiaj już piątek, mam wolne i mogę chwilę odetchnąć przed kolejnym "biegiem".
W ostatnich dniach Poznań doświadczył wielu zjawisk atmosferycznych, począwszy od przymrozków, marznącego deszczu, poprzez bardzo gęstą mgłę, a skończywszy na błękitnym niebie i pełnym słońcu. Temperatura nawet znośna, w granicach od 0 do 5 stopni i - na szczęście - bez wiatru. Nie jest źle, tym bardziej, że kotom zachciało się wyjść na parapet :)

No i .... chciałam bardzo podziękować Dobremu Duszkowi za paczuszkę z nasionami :hug: Podejrzewam, że nie dotrwam do końca stycznia i choć kilka ziarenek trafi do skiełkowania już niebawem. a póki co rozmyślam ( z marnym skutkiem ) nad świątecznym menu na kolację wigilijną dla dwóch osób :happy:

Pozdrawiam cieplutko ...

Kapucha z ubiegłego roku ;-) Na Wigilię jak znalazł.

listopadkapusta-2.jpg

gru7.jpg
Żyj tak, jakby jutra miało nie być....
Ostatnio zmieniany: 19 Gru 2025 13:53 przez Adasiowa.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Łatka, Marlenka, CHI, koma, Nimfa, JaNina, Babcia Ala, lusinda, IwonaJak

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 19 Gru 2025 13:42 #886923

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 36350
Noc z ujemną temperaturą, rano wszędzie szron, ale ze słońcem, a teraz już po balu, słoneczka ni ma :dry: za to jest mglisto

Ja też po maratonie, ale podatkowym, wszak data wysoka, tak jest co roku, święta nie są dla służb finansowych.
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Ostatnio zmieniany: 19 Gru 2025 13:44 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Adasiowa, Łatka, Marlenka, CHI, koma, Nimfa, JaNina, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 19 Gru 2025 15:14 #886925

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 37134
W nocy było minus 1.Czly dzień z całkowitym zachmurzeniem i utrzymującą się mgłą.Temperatura w ciągu dnia nie przekroczyła 2 stopni.

20251219_083333.jpg

Spokojnego popołudnia.

20251218_103411.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Marlenka, CHI, Nimfa, JaNina, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 19 Gru 2025 19:54 #886932

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16147
Słoneczne dni w tym okresie działają na mnie pozytywnie i wszystko wygląda dużo lepiej jak w czasie wcześniejszych zgniłych dni.

Czyli słoneczka ciąg dalszy, temperatura w ciągu dnia 3*C, bezwietrznie. Noc natomiast zamglona, wilgotna i mocno upiorna... :devil1:

Po upadku na operowaną rękę, niewiele mogę robić, bo jeszcze boli. Byłam u doktorów, ale wygląda na to, że poboli i bedzie dobrze...??
Zobaczymy. :wink4:

Wcześniejsze prognozy dla mojego terenu na święta bardziej mi się podobały, miał padać śnieg. Obecne niestety nie mówią o śniegu. Ale prognozy mają to do siebie, że rzadko się sprawdzają...więc nadzieja zawsze jest. :whistle:

20251219_144255.jpg

20251219_194048.jpg

Dobrej nocy!
Pozdrawiam
Ewa

" Życie, to jedna
Wielka przygoda."
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Marlenka, CHI, koma, Nimfa, JaNina, IwonaJak

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 20 Gru 2025 08:37 #886945

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 95944
Ewo, zazdroszczę troszkę tych rozległych widoków, nawet w górach "siedzę" niby pod lasem, lecz w wąskiej dolinie i widzę o tej porze słońce z rzadka.
A we Wrocławiu po kilku pięknych jak na grudzień dniach koniec balu. Ciemno jak w grobie, dopiero w tej chwili zrobiło się szaro. Nawet ptaszorki dopiero zaczęły się zlatywać.

O siódmej było +1.
Roślinom włączam doświetlanie, takim dla człowieków nie dysponuję i pewnie dlatego najchętniej bym zapadła w letarg.

Ale nie ma zmiłuj, plan robót rozpisany.
Nic to, przesilenie tuz za horyzontem.

Spokojnych przygotowań świątecznych!
Ostatnio zmieniany: 20 Gru 2025 08:42 przez Łatka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Jan4, Adasiowa, Marlenka, CHI, koma, Nimfa, JaNina, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 20 Gru 2025 15:47 #886959

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
U mnie o godz.7 30 termometr wskazywał+3*C.Samochody były czyściutkie bez szronu a na trawnikach pozostałości z ub.dni w osłoniętych częściach ogrodu.W nocy trochę ciapało.Słoneczka dziś nie było a teraz już jest ciemno.Aktualnie jest +7,3* a niebo zasłonięte szarością.Przez okna widać mokrą nawierzchnię ulicy i ścieżki w ogrodzie.Spokojnej niedzieli i miłego ubierania-strojenia choinek. :bravo: :bravo: :bye: :bye: :) :)
IMG_20251219_183726.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 20 Gru 2025 15:47 przez Krecik stary.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Adasiowa, Marlenka, CHI, koma, Nimfa, JaNina, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 21 Gru 2025 08:51 #886985

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
Nocka ciepła, poranek smutny, szary i wilgotny, chyba bez szans na słoneczko. Dziś najkrótszy dzień w roku :lev: Spokojnych przygotwań świątecznych :coffe:

Do 1 marca zostało 70 dni :supr3:
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Krecik stary, Adasiowa, Marlenka, CHI, koma, Nimfa, JaNina, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 21 Gru 2025 10:34 #886987

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
O od.7 00 termometr wskazywał +5,1*C.O godz.8 temperatura spadła do +4,5*.Nie ma słoneczka ,natomiast pokazuje się lekka mgła.Nic nie wieje,niebo w całości szare.Nie widać żadnego znaku przejaśnień.Dobrze ,że to najkrótszy dzień. :rotfl1: :rotfl1: :fly: :fly: Zniknął też stary szron utryzmujący się w cieniu.Trawniki zielone,chodniki i jezdnia mokre.Aktualnie termometr wskazuje +5,5*i jest duża wilgoć w powietrzu.Miłej niedzieli. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :coffe: :coffe:
IMG_20251219_183831.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Adasiowa, Marlenka, CHI, koma, Nimfa, JaNina, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 21 Gru 2025 12:53 #886992

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 37134
Noc bez przymrozku.Termometr obecnie wskazuje 5 stopni.W porównaniu do ostatnich dni jest znacznie jaśniej,nie wieje i nie ma mżawki.O słońcu można pomarzyć.
Przygotowania do Świąt od samego rana.Gotowe już są placki na miodownik.Jeszcze tylko krem.

20251221_124441.jpg

Spokojnych przygotowań do Świąt.

20251221_122303.jpg
Maria
Ostatnio zmieniany: 21 Gru 2025 12:59 przez koma.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Jan4, Adasiowa, Łatka, Marlenka, CHI, Nimfa, JaNina, Babcia Ala, lusinda, IwonaJak

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 21 Gru 2025 16:19 #887001

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68082
Kochani :)
Dołączam do życzeń spokojnego i miłego przygotowania do Świąt - bez pośpiechu, stresu ( łomatko, nie zdążę ...., etc ) i bez przejmowania się, że coś się nie uda lub ktoś krzywo na nas spojrzał. Róbmy swoje najlepiej, jak potrafimy i tak, jak chcemy .
Poznań, niestety, dość ponury, zimny ( 3 stopnie ) i wietrzny. Jutro najkrótszy dzień w roku, przesilenie zimowe - a później, już od Wigilii, powinno być coraz jaśniej. Póki co zapalajmy światełka, lampki, świece, kominki - co kto lubi.
Byłam dzisiaj na cmentarzu u Mery i - pomijając dość spory ruch ludzki - zaobserwowałam równie spory ruch ptasi - gromadka raniuszków, sikorek modrych i -uwaga! - czubatek uwijała się wśród tujowych szpalerów :hearts:

Pozdrawiam bardzo cieplutko :hug:

grwita.jpg
Żyj tak, jakby jutra miało nie być....
Ostatnio zmieniany: 21 Gru 2025 16:27 przez Adasiowa.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, Marlenka, CHI, Nimfa, JaNina, Babcia Ala, lusinda, IwonaJak

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 21 Gru 2025 21:31 #887011

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 61935
Marzenka wrote:
Dziś najkrótszy dzień w roku :lev:
I to najbardziej mnie cieszy. Te długie wieczory nie wpływają na mnie dobrze :angry: Żeby chociaż słońca było więcej, to jeszcze jakoś można by było to znieść, a przy takich burych dniach jak teraz to :(
Spokojnej nocy.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, Marlenka, CHI, Nimfa, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 21 Gru 2025 21:44 #887014

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
Janinko chyba myślami Cię ściągnęłam :hug: Moja Babcia tak mówiła, że na Boże Narodzenie przybywa dnia na kurze stąpienie, a na Nowy Rok - na barani skok. I ja się tego trzymam :happy3: Humor trzeba sobie poprawiać ;)
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Marlenka, CHI, Nimfa, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 21 Gru 2025 22:43 #887016

• podjadek
  • podjadek's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6950
Marzenka wrote:
Do 1 marca zostało 70 dni :supr3:

Ale ten czas zasuwa (nie powiedzieć inaczej :oops: ) Cieszyć się czy smucić :think:
Piotr :)
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Marlenka, CHI, Nimfa, Babcia Ala, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.889 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum