TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 11:19 #887354

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 49719
Poranek przywitał przymrozkiem -2,5*C.Pokazało się też słoneczko.WIeje zimny wiatr.Obyło się też bez opadów.Dziś nawet w słońcu jest zimno.Jedynie w osłoniętych miejscach jest chłodno.Dzis do karmników dolatują nawet gołębie.Sikorek jeszcze nie było,albo nie zauważyłem.Wszystkim wszystkiego co sobie życzycie . :drink1: :drink1: :coffe: :coffe: :) :)
IMG_20251231_080415.jpg
tak dziś wschodziło słoneczko
Pozdrawiam Józek!!
Ostatnio zmieniany: 31 Gru 2025 11:21 przez Krecik stary.

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 12:07 #887358

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68082
Dzień dobry ludeczkowie :)
Wygląda na to, że armageddon z minionej nocy został opanowany, przynajmniej według informacji służb porządkowych, niemniej nadal trzymam kciuki za zaśnieżonych.
Poznań obudził się z temperaturą - 4 stopnie, aktualnie na niebie lekkie, białe chmurki walczą ze słońcem i byłoby naprawdę przyjemnie, gdyby ustał ten przejmująco zimny wiatr.
Przy karmnikach za oknem tłumy, dołożyłam więc kilka kubków ze smalcem i słonecznikiem, bo bombonierka z orzechów jest regularnie czyszczona ;-)

Kochani, pozwólcie, że wraz z mijającym rokiem i nadchodzącym nowym złożę Wam i Waszym najbliższym ( człowiekom i zwierzakom ) bardzo ciepłe, serdeczne życzenia - myślę, że przede wszystkim spokoju, dobrego zdrowia i sprzyjającej pogody, aby wszystkie Wasze ogrodnicze plany, zamierzenia i marzenia okazały się sukcesem :hug:
Pozdrawiam mocno i słonecznie !

czerwiec15.jpg
Żyj tak, jakby jutra miało nie być....

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 14:30 #887363

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 95944
A w Karkonoszach jednak śnieżny koniec roku.

Wysoko w górach pewnie sporo tego śniegu, u mnie trochę więcej, niż u Małgosi, teraz ze 3 cm "na płaskim", ale pada solidnymi płatkami od co najmniej dwóch godzin. Po dość mroźnej nocy (-6 po siódmej) temperatura niewiele wzrosła. W tej chwili -3 i powiewy wiatru, więc nie jest to rozkosz przebywać na zewnątrz.

Ludzi mnóstwo, pozwólcie, że nikogo w tym terminie nie zaproszę w góry, na wiejskiej szosie jak na wrocławskiej przelotówce.
Łudzę się nadzieją, że będzie trochę mniej huku niż w minionych latach (moim sukom wafel, ale dzikie zwierzęta, w tym ptaki :jeez: ).

Obyśmy wszyscy jutro obudzili się w dobrym zdrowiu i pełni nadziei na nadchodzący rok,

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 14:33 #887364

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 49719
Na nizinie u mnie równiez od godziny sypie jak w górach.Tak to wygląda od godziny. :bye: :bye: :bravo: :bravo: :ohmy: :ohmy:
IMG_20251231_142240.jpg
Pozdrawiam Józek!!

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 14:56 #887366

• Szczypiorek
  • Szczypiorek's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 15308
Dzień dobry :hearts:

Ostatni dzień roku 2025 przyniósł piękną zimową aurę.

Aktualnie biało, temperatura -2 stopnie.

Życzę Wam wszystkim i Waszych bliskich wszystkiego najlepszego,
Zdròwka, bo najważniejsze
Szczęścia
Spełnienia wszystkich marzeń
Aby wszystko to, co sobie zaplanujecie udało Wam się.

Szczęśliwego Nowego 2026 Roku!!!! :hearts:
Pozdrawiam serdecznie Agnieszka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 15:16 #887367

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16147
Roztocze żegna 2025r. pięknym słońcem.
Wiatr w końcu się uspokoił. Lekki mrozek -5*C, pogoda idealna na spacery, narty i Sylwestra na zewnątrz.

Kochani, od jakiegoś czasu jestem tu z Wami i bardzo się cieszę, że znalazłam to miejsce. :hearts:
Na nadchodzący rok 2026, życzę Wam zdrowia, bo to podstawa, dobrej pogody, wymarzonych zbiorów i radości z każdej pięknej chwili. :drink1:

20251231_130159.jpg

Pustki na stoku na Młynarce.

20251231_142347.jpg

20251231_130221.jpg

Dobrej zabawy w tą Ostatnią Noc Roku. :dance: :bye:
Pozdrawiam
Ewa

" Życie, to jedna
Wielka przygoda."

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 15:41 #887368

• Nimfa
  • Nimfa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13717
I ja tu weszłam po cichutku i szybciutko, bo zupełnie mi nie po drodze.
Niech wszystkim się darzy w naszym ogródkowaniu w nadchodzącym Nowym Roku.
Ogród - mój optymizm.

Znalazłam się tutaj, bo chciałam sama uprawiać warzywa.
Ale kwiaty zajmują nie mniej miejsca w mojej głowie.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 17:06 #887371

• MARRY
  • MARRY's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 11033
Wszystkim nam udanego ogrodowo Nowego Roku, plonów i kwitnień, słonka i deszczu bez ślimaków, kondycji i radości, dobrych relacji, humoru i optymizmu.

MARRY
Ostatnio zmieniany: 31 Gru 2025 17:07 przez MARRY.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 17:18 #887374

• renmanka
  • renmanka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 6492
Pogodowo średnio zimowo. Jak na prawie góry, to śniegu mało, ale kto wie co wieczór przyniesie?
Wczoraj wiało, dmuchało, ale dziś spokojniej.
Cały czas na minusie.

Udanej Nocy Sylwestrowej, a w Nowym Roku zdrowia i spełnienia marzeń.

Edit 19:50 zimno i wieje
P.s. Spokojnej nocy dla naszych czworonożnych i skrzydlatych przyjaciół, już teraz niestety "biedni ludzie" odpalają swoje wielkoduszne oblicze :(
Pozdrawiam Celina
Ostatnio zmieniany: 31 Gru 2025 19:52 przez renmanka.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 20:53 #887382

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
U nas kanonady trwają mniej więcej od godz. 16; pojedyncze petardy, fajerwerki to jedynie preludium do tego, co będzie się działo w mieście - im bliżej północy, tym głośniej, agresywniej, bezmyślnie .... Na szczęście dla samego siebie Kacperek jest już głuchy, więc te eksplozje nie robią na Nim wrażenia, ale inna sprawa z kotami; z naszej piątki tylko dwoje jest podekscytowanych rozbłyskami i chętnie przesiadują na parapecie śledząc kolorowe iskry, ale pozostała trójka przeżywa ten żałosny spektakl. Nie mówiąc o wszystkich bezdomnych czy schroniskowych biedach ...:(

Taką naszą prywatną, sylwestrową tradycją są pączki - choćby jednego, ale trzeba spałaszować i taką wyżerkę miały zapewnianą wszystkie nasze psy - Kacperek też :) Dla jasności napiszę, że pączki kupujemy ( czasy smażenia odeszły wraz z Mery ).

Nowym zwyczajem, jaki niesamowicie spodobał mi się i zostanie "uroczyście" zainaugurowany, jest zapalenie punktualnie o północy nowej świecy z jakąś intencją -w tym roku niech będzie nią zdrowie, a świeca powinna spalić się w całości. Do tego kawa w nowym kubku i obowiązkowe nowe skarpetki ( założone na czyste, rzecz jasna, stopy :happy: ).

Drodzy - jeszcze raz: spokoju, radości i pomyślności :hug:
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Marlenka, CHI, koma, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 21:05 #887383

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 61935
U mnie pada śnieg. Teraz jest -3*. Słychać sporadyczne wybuchy. Nawet Dekster nie reaguje.
Ja Wam życzę zdrowia. Reszta to mniej istotne sprawy są. Cieszcie się chwilą, one szybko mijają.
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Marlenka, CHI, koma, MARRY, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 21:17 #887384

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 37134
U mnie jest w tej chwili -18.

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU.
Maria

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 21:30 #887386

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16147
U mnie -5*C i pada śnieg. Na szczęście nikt nie strzela i oby tak pozostało.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU :hearts: :drink1:

20251231_212527.jpg
Pozdrawiam
Ewa

" Życie, to jedna
Wielka przygoda."

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 23:03 #887387

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13533
U nas szaleją - strzelają na oślep... Kazik rudzielec przestraszony, ale Zuzia (jego siostra) zainteresowana - tak jak moja poprzednia koteczka Barbara :dry:

Wszystkim Forumowiczom życzę zdrowia, spokoju i dystansu, niech spełniają się nam nasze ogrodowe marzenia i plany. Szczęśliwego Nowego Roku 2026

pobrane.jpg

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 23:15 #887388

• Sonka
  • Sonka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2512
W tym Nowym Roku życzę wszystkim dużo zdrowia i pomyślności a tak w jednym słowie bądźcie szczęsliwi.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 01 Sty 2026 10:20 #887391

• Marlenka
  • Marlenka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 22837
Dla Mieczysława, dzisiejszego solenizanta dużo szczęścia zdrowia i pomyślności. :flower1: :flower1: :flower1:

Dla wszystkich Forumowiczów spełnienia marzeń w Nowym Roku. :hearts:

Za oknem nareszcie biało. Wczoraj padał śnieg od południa do wieczora, a dzis pada od rana. Na termometrze na razie -1, ale ma być lekko na plusie.
Pozdrawiam Marzena
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Adasiowa, CHI, koma, MARRY, ewakatarzyna, lusinda, Maremma

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 01 Sty 2026 10:42 #887392

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23023
Na necie wpadły mi w oko życzenia:
0313741f92b77588973681f8125a7d8d.jpg

Może to przesłanie na Nowy Rok? Ognisko, trunek, jedzenie i trochę chęci, a każdy z każdym może się dogadać? :wink4:

Zdrowia i spokoju na Nowy Rok Wam wszystkim i sobie życzę :devil1:

O północy tradycyjnie poszliśmy "ostrzelać" psy. Nie mam wpływu na ludzi, którzy strzelają, jedyne co mogę, to wykorzystać to dla siebie.

Devina oczywiście miała na to wywalone - w końcu to bul, no i suka (=psy niech sobie idą, jej żadne ekscesy nie przeszkadzają w spaniu):
PC314305_may.jpg

Padał śnieg i było pochmurno, czyli fajerwerków się nie naoglądaliśmy, ale huk był. Najmłodszy - Daru - na początku trochę spękał i chował się za nogami, ale go rozbawiłam i jak zobaczył, że stare Cerdrik i Ciapek olewaja "sylwestrowe atrakcje", to tez je olał. W sumie o to chodziło, w myśl zasady, że "lepiej zapobiegać niż leczyć". :devil1:

Ranek przywitał nas mokrym śniegiem (lub nawet deszczem). Nie wychodziłam, ale psy z wybiegu wróciły mokre. Jest 2 stopnie na wysokości 3 m. Jakieś 10 cm śniegu, jak stopnieje, to będzie ciapa, jak przymarznie, to będzie niefajnie, ech...

Druga kawa i leniwie wchodzimy w 2026 rok...

Na dobry początek kuleczka z kota: :devil1:
PC314317_may.jpg

Zdrowia i spokoju.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Adasiowa, Łatka, Marlenka, koma, MARRY, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda, Maremma

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 01 Sty 2026 12:39 #887398

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
Dzień dobry :)
Przywitaliśmy Nowy Rok lekkim śniegiem - dane z godz. 5 - natomiast aktualnie temperatura to 2 stopnie, więc to, co było pięknym, srebrnym trawnikiem, zniknęło. Szare chmury są szybko przeganiane przez silny wiatr, ludziska nadal dochodzą do siebie po sylwestrowych balangach ( o dziwo, głośne świętowanie przejścia w Nowy Rok trwało niecałe 20 minut; zwierzaki wykazały się siłą spokoju ), na ulicach i chodnikach pusto i cicho. Chwilo trwaj ...

Pozdrawiam cieplutko, spokojnego i dobrego dnia :hug:

warzywnykot-2.jpg
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Łatka, Marlenka, CHI, koma, MARRY, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.975 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum