TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 30 Gru 2025 10:05 #887294

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13533
Mieciu rozwaliłeś system :happy3: Ja zawsze "boję" się Twojego wpisu, bo z reguły sprowadzasz na ziemię prognozą pogody mrożącą krew w żyłach, ale teraz to bardzo realistyczny post. Fajna refleksja na koniec roku :drink1:
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Krecik stary, Łatka, CHI, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, Szczypiorek, renmanka, Bobka, Mejra, lusinda

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 30 Gru 2025 11:48 #887297

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 95944
Niezależnie od wszelkich filozoficznych konotacji niektóre (stare) cmentarze są po prostu piękne.

We Wrocławiu też relatywnie mroźna noc, o świcie -3, a przed ósmą nawet -4. Za to radosne słonko, do przed chwilą.

Moment temu wypełzło sporo chmur, jasnych póki co, ale być może sprawdzi się przepowiednia o śniegu na koniec roku.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, CHI, koma, MARRY, renmanka, Babcia Ala, Bobka, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 30 Gru 2025 12:06 #887298

• Krecik stary
  • Krecik stary's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Nigdy nie jestem złośliwy-no może czasem
  • Otrzymane dziękuję: 49719
Nocka zakończyła się temperaturą -1,8*C.Poranek zaczął się na plusie +1,5*> a przy gruncie było 2,5*.Od rana jest również słoneczko ,które podnosi tempoeraturę.Aktualnie jest jak na zdjęciu.Jednak wieje b.zimny wiatr i to dość mocno.Temperatura odczuwalna w granicach 0-2*.Ciepło jest tylko w zaciszu i w słońcu.Spokojnych przygotowań do Sylwestra. :bye: :bye: :coffe: :coffe: :drink1: :drink1: :P :P

IMG_20251230_1124392.jpg
Pozdrawiam Józek!!
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Adasiowa, Łatka, CHI, koma, MARRY, JaNina, ewakatarzyna, renmanka, Babcia Ala, Bobka, Mejra, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 30 Gru 2025 13:00 #887301

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 37134
Rano na niebie pokazało się słońce.

20251230_081308.jpg

Niestety na bardzo krótko. Teraz z przerwami sypie drobny śnieżek, wieje dość silny wiatr.Temperatura minus 3 stopnie.

20251230_122935.jpg

Timon w ekspresowym tempie załatwia swoje potrzeby i po powrocie z zewnątrz grzeje się w swoim "łóżeczku ".

20251229_123532.jpg
Maria

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 30 Gru 2025 13:09 #887303

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 61935
Nie było tego dużo, ale dla dawki ruchu, pomajtałam łopatą ;)

20251230_121510_Original.jpeg
Janina
Jestem Ślązaczką i jestem z tego bardzo dumna

Między kuchnią a ogrodem

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 30 Gru 2025 13:40 #887305

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16147
Aniu przez Święta gościł u nas też piesek. :P

Na Roztoczu zimno straszne, niby tylko -4*C, ale wiatr przeokropny obniża temperaturę wielokrotnie. :cry3:
Ślizgawka na tarasie i wokół domu trwa nadal.
Tak, że zima złapała i chyba trochę potrzyma.

A ja za chwilę siadam do nasion: robić porządki, segregować, wybierać, już mi się buziaczek cieszy. :wink4:

To nasza gwiazda: Lola

received_4125136541080048.jpeg

received_1435646881408058.jpeg

20251230_133404.jpg

Rysek niby chce wyjść, ale po kilku krokach biegiem wraca do domu. :devil1:

20251230_125715.jpg

Dobrego dnia!!
Pozdrawiam
Ewa

" Życie, to jedna
Wielka przygoda."
Ostatnio zmieniany: 30 Gru 2025 20:28 przez lusinda.

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 30 Gru 2025 19:55 #887316

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
U mnie ostro sypie. Teraz to już zadymka. W tych lampach na ulicy to nie mgła tylko śnieg.

IMG_1876.jpeg
Janina

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, CHI, koma, ewakatarzyna, renmanka, Bobka, Mejra, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 30 Gru 2025 21:17 #887318

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
  • Otrzymane dziękuję: 36350
U mnie za oknem też kurzy, że latarni nie widać.
Alicja
Ogród przy chałupie 10 km od polsko-czeskiego Cieszyna
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, CHI, koma, JaNina, ewakatarzyna, Bobka, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 30 Gru 2025 21:19 #887319

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68082
Kochani.
Nie będę pisać o Poznaniu, bo byłoby to nietaktem i brakiem wyczucia z mojej strony w sytuacji, w której większość z Was zmaga się z załamaniem pogody, a w Wielkopolsce oprócz silnego, lodowatego wiatru jest spokojnie. Chciałabym jedynie zapewnić, że bardzo mocno trzymam kciuki za Was i równie mocno ściskam :hug:
Trzymajcie się dzielnie, spokojnej nocy.
Pozdrawiam cieplutko :hug:

ozdobawiteczna.jpg
Żyj tak, jakby jutra miało nie być....
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Łatka, CHI, koma, JaNina, ewakatarzyna, Bobka, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 30 Gru 2025 21:26 #887321

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
Aniu, dla nas starszych, to żadne załamanie pogody - po prostu zima, przynajmniej dla mnie, bo mieszkałam kilka lat w górach, konkretnie w Istebnej, tam jak zaczynało sypać, to tylko pługi wirnikowe dawały radę :silly:, więc mnie się takie opady kojarzą z wczesną młodością, a nie z kataklizmem.
Dzieci mają długą przerwę świąteczną, to się chociaż wypiorą na śniegu. Dziś babciowałam, śniegu było mało, to "zajęliśmy" się lodem w beczkach. Spędziliśmy na dworze 45 minut, co było wyczynem, bo owszem słonko świeciło, ale wiał lodowaty wiatr. Ja to towarzystwo staram się wyganiać na pole, dzieci w Norwegii w przedszkolu wychodzą na dwór każdego dnia, bez względu na aurę.
Alicja
Ostatnio zmieniany: 30 Gru 2025 21:27 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, CHI, koma, JaNina, ewakatarzyna, Bobka, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 30 Gru 2025 21:39 #887323

• Adasiowa
  • Adasiowa's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 68082
Alutku, wiem. Sama zaliczam się do pokolenia, dla którego śnieżne zaspy i temperatura poniżej 20 stopni to normalna zima, ale mimo wszystko jestem z Wami duchem. :hug:
Jak tylko wróciłam z pracy, śledzę wiadomości z TVN24 i trochę się zdenerwowałam.
Ściskam mocno.
Żyj tak, jakby jutra miało nie być....
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, CHI, koma, JaNina, ewakatarzyna, Babcia Ala, Bobka, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 30 Gru 2025 21:44 #887325

• Babcia Ala
  • Babcia Ala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Rocznik 1964
A ja się za bezmyślnych ludzi nie denerwuję. Zawsze mam w aucie coś do picia i jakiś koc do okrycia, a jakbym jechała z rodziną, to miałabym więcej, przecież tego nie trzeba nieść. To się nazywa wyobraźnia. Może spaść deszcz na zmrożone podłoże i chociaż piaskarki będą jeździć, to zejdzie trochę czasu nim sól stopi lód. Bardziej mnie wkurzają sylwestrowo-noworoczne kanonady. Nie ma biedy, jak ludziom nie szkoda pieniędzy na to, pomimo że stale narzekają, że mało pieniędzy zarabiają.
Alicja
Ostatnio zmieniany: 30 Gru 2025 21:48 przez Babcia Ala.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, CHI, koma, JaNina, ewakatarzyna, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 08:12 #887338

• JaNina
  • JaNina's Avatar
  • Moderator
W nocy jeszcze dosypało. Na termometrze -5*. W karmnikach ubywa w ekspresowym tempie. Chociaż jest biało, to jest okropnie ciemno :(
Znowu odwiedził mnie bażant :)

IMG_1878.jpeg

Spokojnego dnia.
Janina

Między kuchnią a ogrodem
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, CHI, koma, MARRY, ewakatarzyna, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 08:19 #887341

• Marzenka
  • Marzenka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 13533
U mnie rano - 3, ale wiatru nie ma, więc da się wytrzymać. Zero śniegu... Zobaczymy, czy słoneczko dziś chociaż na chwilę zaszczyci nas swoją obecnością :search: W nocy (ok 1szej) już była kanonada fajerwerków... Ludzie są bezmyślni, nie myślą o innych, a o zwierzętach wcale. Spokojnych przygotowań do Sylwestra :drink1: Ja dziś dresy, ciepłe skarpety, koty, karpatka oraz TV :dance:

Do 1 marca zostało 60 dni
:thanks:
Ostatnio zmieniany: 31 Gru 2025 08:22 przez Marzenka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Adasiowa, CHI, koma, MARRY, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda, Maremma, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 08:57 #887345

• CHI
  • CHI's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 23023
-8... Trochę poprószyło, nie ma nawet 1 cm.

Muszę odmrozić samochód i jechać do paczkomatu, bo wczoraj nowy kurier "sirota", najpierw marudził, że nie dojedzie (pytam się gdzie mam zjechać i kiedy - to nie wie), prosił o przekierowanie paczki (przekierowałam na paczkomat), a potem odhaczył paczkę przekierowana na paczkomat, "że nikogo nie zastał" :mad2: :mad2: :mad2:
Niepotrzebnie czekałam na tę paczkę, mogłam jechać, po te co już były... A byli tacy fajni kurierzy, tylko InPost za mało płaci...

U nas guzik nie zima, tyle że mróz...

Kiedyś to były zimy :devil1: Możemy powspominać :wink4:
Nie wiem czy ktoś mnie przebije :wink4:

Zima stulecia 1978/79 wracamy z zimowiska w Lidzbarku Warmińskim, a czubek (bo trudno go nazwać inaczej) przebił 4 opony w autokarze. Zanim kierowca ogarnął, to wyruszyliśmy późno. Zamieć i zawieja dopadła nas w Mławie. Śniegu ponad 2 m. Utknęliśmy na 3 dni w szkole podstawowej. Tak jak wyszliśmy, bez niczego. Ze śmigłowców zrzucali nam materace i chleb. Koce i coś do chleba dostali inni "utknięci". Woda w kranach i nie tylko zamarzła na drugi dzień. W trzecim dniu ewakuowali nas przez pomyłkę śmigłowcem wojskowym. :supr:
Przez pomyłkę, bo leciał po dzieci wojskowych, które utknęły też w Mławie. :rotfl1:
Nie dane mi było zobaczyć min rodziców wojskowych, bo z lądowiska pojechałam do domu, pozostałych odebrał autokar, zawiózł do jednostki, a to nie te dzieci :happy:
Najlepsze, że za nasz transport nasi rodzice nie zapłacili, bo to nie oni "zapotrzebowali" śmigłowiec :happy4:

Kierowca pojechał po autokar dopiero po trzech tygodniach, jak nie tyle go odkopali, co śnieg stopniał...

Spokoju, przyczepności i uważajcie na siebie.
Ostatnio zmieniany: 31 Gru 2025 09:00 przez CHI.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, koma, MARRY, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda, Rumianek

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 09:25 #887349

• olegowa
  • olegowa's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2299
Witam w ostatnim dniu roku.
Wiadomości podają że śnieżyce obejmują też centralną część kraju, ale nie moją - na szczęście.
IMG_20251231_091253.jpg

U nas śniegu jak na lekarstwo
Pogoda piękna, słonko świeci, temperatura minus 1.kok
Pozdrawiam Zosia
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, CHI, koma, MARRY, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 10:34 #887352

• koma
  • koma's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 37134
Piękny dzień. Od rana na niebie słoneczko, zero wiatru.Troche lśniącego w słońcu śniegu.Temperatura -7.
Timkowi po 5 minutach zmarzły łapeczki.

20251231_094243.jpg

Druga kawka i skromne przygotowania do powitania Nowego Roku.

20251228_142833.jpg
Maria
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, Łatka, CHI, MARRY, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXII 31 Gru 2025 10:46 #887353

• pomodoro
  • pomodoro's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 56634
olegowa wrote:
Wiadomości podają że śnieżyce obejmują też centralną część kraju, ale nie moją - na szczęście.

To aktualna mapa radarowa

IMG_46371.jpg
Ostatnio zmieniany: 31 Gru 2025 10:57 przez pomodoro.
Za tę wiadomość podziękował(a): Marzenka, Krecik stary, Adasiowa, CHI, MARRY, ewakatarzyna, Babcia Ala, lusinda, Maremma

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.931 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum