TEMAT: POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 21 Cze 2026 11:14 #895041

• Łatka
  • Łatka's Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane dziękuję: 97118
We Wrocławiu nie było spokojnie. Burza dłuższa, niż norma przewiduje, ulewny deszcz, a co najmniej fajne - grad. I nad moim ogrodem (ślady nadal usuwam), i nad ogrodem naszych przyjaciół na wschodnich obrzeżach miasta.
U minie sporo pociętych gradem liści, głównie drzew. Straty w kwitnących roślinach zdumiewająco małe. Złamany czub paulowni -chyba coś jej dolegało w miejscu złamania.

Dziś od rana piękne lato, w prognozie znowu burza, ale z niedużym prawdopodobieństwem.
Na razie tak:

I lekko parno przy maksymalnie nawilżonej roślinności. Temperatura pewnie dobija do trzydziestki.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Marlenka, MARRY, Nimfa, ewakatarzyna, zwykły chłop, Mejra, lusinda, Sonka

Zielone okna z estimeble.pl

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 21 Cze 2026 13:50 #895050

• ewakatarzyna
  • ewakatarzyna's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 14321
Okropna duchota. W cieniu 30 stopni. Coraz więcej chmur zasnuwa niebo, zza których co jakiś czas wyłania się słońce. Boję się zapowiadanej na późne popołudnie burzy.

Downysageflowersingarden-beginningspring1.jpg

Spokojnego popołudnia i wieczoru :flower1:
Pozdrawiam Ewa
Ostatnio zmieniany: 21 Cze 2026 13:51 przez ewakatarzyna.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krecik stary, Łatka, Marlenka, Nimfa, zwykły chłop, Mejra, lusinda, Sonka

POGODA W NASZYCH WARZYWNIKACH CZĘŚĆ XXIII 21 Cze 2026 16:12 #895056

• lusinda
  • lusinda's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 16713
Tropikalne klimaty w końcu zaczęły się i u nas, :cool3: jest 34*C w cieniu, delikatny gorący wiaterek, po prostu wspaniale. :hearts:

Lato rozpoczęło się pięknie, nie wiem jak u Was, ale u mnie najbliższy tydzień z temperaturami powyżej 30*C.
Cały duży ogród zacieniowałam. Rośliny niedawno wysadzone, nie dają rady żyć w takich warunkach, musiałam interweniować. :wink4:

Dziś odpoczywam... :bravo: :drink1:

U Was deszcze, burze, a ja za jakieś dwie godziny muszę wszystko podlać. :garden1:

b7e14f5d-f3f2-4850-bdb5-dc7ecbe92194.jpg

dc9798eb-6f79-4624-93de-581a4bace74a.jpg

Miłego, niedzielnego popołudnia. :hearts:
Pozdrawiam
Ewa

" Życie, to jedna
Wielka przygoda."
Ostatnio zmieniany: 21 Cze 2026 16:25 przez lusinda.
Za tę wiadomość podziękował(a): pomodoro, Łatka, Marlenka, Nimfa, Sonka

Zielone okna z estimeble.pl

Wygenerowano w 0.341 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum