TEMAT: Nasze koty

Nasze koty 09 Paź 2016 10:04 #505271

• nataliaada
  • nataliaada's Avatar
  • Senior Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 52
No naprawdę, super śliczna kocica :hearts: . Na mojego mówią, że pluszak, bo ma takie fajne, miękkie, puszyste futro, ale ona :supr3: :woohoo: Pluszak nad pluszaki :lol: Też bym wymiziała :oops: A tak wogóle to persiczka jest???
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Nasze koty 09 Paź 2016 10:18 #505274

• Anowi
  • Anowi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1586
Diego i mały oszołomek Franco :)
Pozdrawiam IWONA
Mały ale mój...
Za tę wiadomość podziękował(a): Amlos, Terri, Grinka, Kiki, beatazg, aleksandraW, zanetatacz

Nasze koty 09 Paź 2016 12:54 #505290

• Selinka
  • Selinka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 371
Nataliaada, dziękujemy razem z Xenią. Tak, to persiczka, wygląda na stary typ,czyli z dłuższym noskiem ale tak bywa w odmianie szynszylowej, w każdym razie rodowód ma uprawniający do wystaw krajowych i międzynarodowych (choć nie korzystamy z tych uprawnień, tak samo jak w przypadku Tosi i Fiołka).
Asia

"You yourself create your own reality in your thoughts and beliefs. Change your thoughts and your life will change."

Na zielono !

FILODENDRONY, FIKUSY, HOJE I FIOŁKI-SPRZEDAM, WYMIENIĘ

Nasze koty 09 Paź 2016 18:27 #505313

• Forumowa Żabula
  • Forumowa Żabula's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3497
Diego jak widać już taki ustatkowany jest (patrząc z fotki), a Franco.... no cóż, dużo się jeszcze musi nauczyć, młokosek jeden (ale śliczny młokosek).
Dobrego dnia. Pozdrawiam.
Za tę wiadomość podziękował(a): Anowi

Nasze koty 09 Paź 2016 19:50 #505323

• Grinka
  • Grinka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 435
Moja kociczka jest bardzo podobna do Diego i rośnie jak na drożdżach w wieku 6 tygodni ważyła nie całe 0,4 kg i miała być malutka (ale raczej już nie będzie ) Teraz ma 5 i pól miesiąca i jest już całkiem dużą kocicą (fizycznie) chociaż cały czas ssie jeszcze swoją przytulankę czyli mąją koszulkę.Jest bardzo ruchliwa wszędzie włazi i potrafi zwiać lub schować gdzieś na 2 godziny a ja w tym czasie dostaję zawału bo ,, …....Może mu się co zdarzyło? może go napadli?
Szare piórka oskubali, srebrny głosik skradli?......'' Na szczęście po 10 min mojego wydzierania się na pół działek -Mila !!! Mila !!! kici kici łaskawie wraca . Trzymać jej w domu nie mam zamiaru ale trochę się o nią boje bo to jeszcze młodziutka i niedoświadczona kicia ...
Iwonka wiesz może ile Diego waży i w jakim jest wieku wygląda na sporego może takie buraski to raczej większe kotki …?
Aaaaa i jeszcze jest tu Ani bury Ignaś który też nie wygląda na maleństwo.
Pozdrawiam Małgosia.
Ostatnio zmieniany: 09 Paź 2016 19:55 przez Grinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): beatazg

Nasze koty 09 Paź 2016 20:04 #505327

• beatazg
  • beatazg's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Solina Bieszczady strefa 6a
  • Otrzymane dziękuję: 5766
Małgosiu ,lepiej chuchać na zimne , moje Bunia nie wróciła , nie możemy z mężem dojść do siebie , równy rok z nami była i tyle radości nam dała . Dobrze ,że mamy małą Lilkę .Nie wierzę ,że wróci bo pewnie lis ją zżarł i właśnie pożyczyliśmy klatkę na lisa . Buraski są zawsze większe , Maruda stalowy burasek i duży , Lilka miała pewnie 2 miesiące i nogi jak u żyrafy . Bunia była mała , ale ona miała jakby dłuższą sierść . Zostały nam tylko zdjęcia i właśnie łzy mi z oczu lecą ,same .

nasza Buniusia
100_4752-2.jpg

Zdjcie2139.jpg

Beata
Ostatnio zmieniany: 09 Paź 2016 20:21 przez beatazg.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amlos, Terri, Grinka, Kiki

Nasze koty 09 Paź 2016 20:35 #505332

• Grinka
  • Grinka's Avatar
  • Platinum Boarder
Bardzo Ci współczuję nasza jest z nami 4 miesiące gdyby coś …. odpukać .. z pewnością bym rozpaczała ,nawet ciężko myśleć ale sama wiesz jak to z kotami , niestety nie upilnujesz.

ze swoją przytulanką

ciumek.jpg

Mila

milka.jpg

milka1.jpg

milka2.jpg

Miłość nadal trwa
mizeu.jpg
Pozdrawiam Małgosia.
Ostatnio zmieniany: 09 Paź 2016 20:36 przez Grinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amlos, Terri, Kiki, beatazg, zanetatacz

Nasze koty 09 Paź 2016 22:37 #505362

• Selinka
  • Selinka's Avatar
  • Platinum Boarder
Piękna ta Mila, super ma czarne lustereczko u noska i rudy wierzch nosa. Bunia też bardzo ładna i serce się ściska co ją mogło spotkać...
Może ja dziwna jestem, ale stanowczo jestem przeciwna wypuszczaniu kotów samopas (tzn jeśli tracimy je z oczu) . Nawet łasica może im zrobić krzywdę, o samochodach i popaprańcach w ludzkiej skórze nie wspomnę.Poza tym sama natura kocia, wścibstwo, włażenie w czasem idiotyczne miejsca łatwo kota może zgubić. Kot na ulicy w nocy na widok oślepiających reflektorów zbliżającego się auta nie ucieknie, tylko przypłaszczy się do gruntu, najwyżej ostrzegawczo syknie.

"Kota nie upilnujesz"-to racja i nie zawsze da się zrobić wybieg typu ogrodzona woliera. Ja "męcze" koty w domu, ale przynajmniej nikt i nic ich naprawdę nie zamęczy. Zresztą ta akurat rasa to domowe kanapowce, bliżej im do pluszowej zabawki niż myśliwego. Choć akurat Xenia wyłamuje się z tego schematu. Nie ma zmiłuj dla muchy czy ćmy w mieszkaniu. Pozostałe jej w tym nie dorównają choćby i we dwójkę.
Asia

"You yourself create your own reality in your thoughts and beliefs. Change your thoughts and your life will change."

Na zielono !

Za tę wiadomość podziękował(a): Terri, Grinka

Nasze koty 09 Paź 2016 23:50 #505372

• MagdaH
  • MagdaH's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Uzależnienie roślinne silniejsze jest niż inne
  • Otrzymane dziękuję: 3088
Ja też moje tłamszę w domu, w poprzednim mieszkaniu zabieraliśmy Marysię na ogródek, ale tam nie było możliwości wyjścia na ulicę. Teraz mieszkam w takim miejscu, że nie zaryzykowałabym.

Nasze koty 10 Paź 2016 14:25 #505445

• Grinka
  • Grinka's Avatar
  • Platinum Boarder
U nas wyjść na ulicę nie ma jak ,bardziej boję się że jej ciekawska natura wyprowadzi ją gdzieś daleko za naszą działkę i nie będzie potrafiła wrócić lub dopadnie ją jakiś luzem biegający pies lub jakiś dziki kot ,albo utopi się w pobliskiej fosie. Ok 4-5 godzin dziennie ma ,,wolne,, a tak pół dnia i noc siedzi w domku. Więc bardzo nie lubię kiedy dłuższy na czas tracę ją z zasięgu wzroku i właśnie wtedy całe działki i pobliska okolica wiedzą jak na imię ma mój kot- Miiiillaaaa !!!!!.
Na szczęście w tym roku jeszcze wraca ale podejrzewam że w przyszłym będzie moje wołania miała w głębokim poważaniu :think:
Pozdrawiam Małgosia.

Nasze koty 10 Paź 2016 18:00 #505470

• Anowi
  • Anowi's Avatar
  • Platinum Boarder
Beata ale szkoda :( taka śliczna kociczka. Może ją ktoś zabrał? Najgorsza jest niewiedza.
Małgosiu jak Diego zabrałam ze schroniska miał ok pół roku.To ze 2,5 pewnie ma.Waży 4,30 :)
Krysiu śliczny ale niedługo dom mi rozniesie :)
Pozdrawiam IWONA
Mały ale mój...

Nasze koty 10 Paź 2016 22:09 #505513

• Selinka
  • Selinka's Avatar
  • Platinum Boarder
Grinka, a jak dostanie rujkę, to dopiero będzie miała poważanie na ludzkie wołanie.... No chyba, że będzie po sterylizacji...
Ja raz chciałam tylko wyrzucić śmieci do zsypu i otworzyłam drzwi wejściowe bez spojrzenia przez judasza . Zdębiałam, bo na wycieraczce stał dorodny owczarek sąsiadów-a co jakby wpadł za kotami do mieszkania? Od tej pory zawsze sprawdzam, czy mogę bezpiecznie wyjść a jak kurier czy listonosz przynosi paczkę, to sama wychodzę na klatkę, nie trzymam otwartych drzwi, żeby mi któryś sierściuch nie prysnął przypadkiem. Ciocia tak zmarnowała 14-letnią pekinkę, która wymknęła się i ktoś ją ukradł a jak wróciła to w tak opłakanym stanie, że w tydzień było po psie.....
Asia

Na zielono !

Nasze koty 12 Paź 2016 20:18 #505778

• Forumowa Żabula
  • Platinum Boarder
Selinka wrote:
jak kurier czy listonosz przynosi paczkę, to sama wychodzę na klatkę, nie trzymam otwartych drzwi, żeby mi któryś sierściuch nie prysnął przypadkiem.

Dlatego właśnie i ja też tak robię, a dodatkowo pozakładałam kotom obroże z teleadresówkami.

Nasze koty 17 Paź 2016 20:35 #506533

• Grinka
  • Grinka's Avatar
  • Platinum Boarder
Obroży jej nie zakładam bo boję się że gdzieś się zaczepi i udusi lub powiesi .a co do sterylizacji Mila prawdopodobnie po pierwszej rui będzie sterylizowana ,już wstępnie rozmawiałam o tym na pierwszej wizycie u weta :)zależy od tego jak będzie rosła. Mila rośnie bardzo dziwnie Beatka ma kota żyrafkę ja mam jamnika ,jest nie bardzo wysoka ale dosyć długa i ma niezbyt dużą głowę.
milja.jpg

Iwonka Mila 26 będzie miała 6 miesięcy i waży ponad 3kg a to kotka :think: nie wiem do jakiego wieku taki dachowiec rośnie ale zaczynam się martwić.
Pozdrawiam Małgosia.
Ostatnio zmieniany: 17 Paź 2016 20:42 przez Grinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): beatazg

Nasze koty 17 Paź 2016 21:15 #506548

• beatazg
  • beatazg's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Solina Bieszczady strefa 6a
  • Otrzymane dziękuję: 5766
Nasza Bunia jak ją sterylizowaliśmy miała rok i ważyła 3,20 . Miała dwie rujki , tą małą chcemy szybciej ,żeby nie miała ani jednej ,bo tylko szkody były , przez jej wysokie skoki :)

Beata

Nasze koty 18 Paź 2016 11:54 #506608

• Forumowa Żabula
  • Platinum Boarder
Grinka, śliczna jest ta twoja Milusia. I ciekawska niesamowicie! :)
Za tę wiadomość podziękował(a): Grinka

Nasze koty 18 Paź 2016 18:19 #506662

• Anowi
  • Anowi's Avatar
  • Platinum Boarder
Kolacja :)
Pozdrawiam IWONA
Mały ale mój...