TEMAT: Chesterowa ostoja-nasz ogród

Chesterowa ostoja-nasz ogród 13 Cze 2013 10:05 #168531

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Ale widoki! :supr3: Cudnie! Gdybym miała napisać co mnie się najbardziej podoba, to... :think: :bad-idea: NIE WIEM.
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Chesterowa ostoja-nasz ogród 13 Cze 2013 10:12 #168535

• lizz
  • lizz's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 30
Cudowny ogród. Bogactwo roślin i kolorów. Już kilka razy przeglądałam zdjęcia i jeszcze do nich wrócę.

Gosiu, piękne i urokliwe zdjęcia zrobiłaś.
W przedziwnym mieszkam ogrodzie, gdzie żyją kwiaty i dzieci, i gdzie po słońca zachodzie uśmiech nam z oczu świeci.... Leopold Staff

Zapraszam do "Ogrodowe potyczki Małgorzaty"

Pozdrawiam
Małgosia

Chesterowa ostoja-nasz ogród 13 Cze 2013 10:42 #168548

• AGP-ON
  • AGP-ON's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Grześ
  • Otrzymane dziękuję: 249
Gosiu... po prostu cudnie! Rozumiem że Paweł dłubie bez przerwy w ogrodzie i nie ma czasu za kompem siąść.
Postaram się wieczorem zadzwonić, pora się już chyba umawiać na oględziny ;-)

Czekam kiedy u nas będzie tak pięknie.

Chesterowa ostoja-nasz ogród 13 Cze 2013 11:01 #168557

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Roma wrote:
Pawle-patrz i ucz się :devil1: :devil1:
Roma-gdybyś kiedyś coś-załatwiała w W-wie lub okolicach, to zapraszam-chyba że będziesz miała kaprys i ot tak wpadniesz.. :happy-old:

Małgosiu
-co ja bym bez Ciebie zrobił :thanks: :thanks: :thanks: :thanks: :thanks: :thanks: :thanks: :thanks: :thanks:

Muszę się do ciebie zapisać na szkolenie z tematu ,,Fotografia w ogrodzie''-szczerze-nie potrafię zrobić tak ładnych zdjęć :supr: .Chociaż popatrzę sobie na hosty-po burzy z gradem większość roślin w tym i hosty wyglądają jakby je -Edward nożycoręki dostał w swoje ,,ręce''-tragiczny widok dla ogrodnika-amatora :cry2: :sad2: :cry3: .

Chesterowa ostoja-nasz ogród 13 Cze 2013 11:04 #168560

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Romeczko pytasz co Paweł na to? Dobrze, ze Paweł nie jest nadwrażliwym facetem, bo chyba po Twoim wpisie mógłby się poczuć urażony, bo przecież stara się jak może by pokazać swój ogród wiernie. :wink4: Po tym co napisałaś cofnęłam się do zdjęć Pawła i jedyny wniosek jaki mi się nasuwa to taki, że Paweł ma złe ustawienia w aparacie i dlatego kolory na zdjęciach Pawła wychodzą lekko przyszarzałe. Naprawdę kolory w ogrodzie Pawła są żywe, mocne, nasycone, co może potwierdzić Grzesiu, który przecież dobrze zna ten ogród. :wink4: Rośliny są absolutnie cudne, dorodne, dobrze odżywione, zdrowe, no sama przyjemność obcować z roślinnością w Pawła ogrodzie. :flower2:

Danielo, to tak jak ja, dlatego zapisałam się na wiele chciejstw z Pawła ogrodu. :rotfl1:

Małgosiu urokliwe, bo sam ogród jest niezwykle urokliwy, a do tego gospodarze... No powiem tak, rzadko spotyka się takich ludzi, epatujących takim spokojem, powiem tylko, że żoną Pawła jestem zauroczona, cudowna kobieta. :flower1: Dobrze, że dzieli nas ok 30 km bo gdybyśmy byli sąsiadami to nie wychodziłabym z ich ogrodu w ogóle. :wink4: :happy3:

Grzesiu Paweł pewnie naprawia straty po niedawnym gradobiciu, które nawiedziło jego ogród i niestety mocno poniszczyło te wspaniałe rośliny. Z tego co wiem najbardziej ucierpiały rośliny z dużymi liśćmi, czyli jak wiesz większość jego roślin. :(
Daj znać kiedy będziesz u Pawła to bezpardonowo wproszę się z wizytą, będzie okazja się poznać. :wink4:

No i przez Was naruszyłam sobie palec i teraz mnie potwornie boli a muszę na niego uważać, wiecie środkowy palec u prawej ręki może przydać się w nieoczekiwanym momencie, jak choćby byłej Pierwszej Damie na ślubie syna. :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1: Z drugiej strony mogłam go w pracującą kosiarkę ni wkładać, tylko nei pytajcie jak to zrobiłam, bo do dziś sobie na to pytanie nie umiem odpowiedzieć.
Pawełku przepraszam za prywatę w twoim wątku. :flower1:

Edit. Pawełku jak wysyłałam post to Twojego wpisu jeszcze nie widziałam. Kilku rad mogę udzielić, jak zauważyłeś ja wiele razy zmieniałam ustawienia aparatu w zależności od nasycenia światła i kolorów w ogrodzie. :wink4:
Pawełku najbardziej poszarpane liście wytnij odkażonym sekatorem, hosty szybko się odbudują.Zobaczysz, że przy następnej wizycie nawet nie zauważę, że była u Ciebie jakaś burza. :wink4: :flower2: Pozdrowienia dla Małgosi. :kiss3:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.
Ostatnio zmieniany: 13 Cze 2013 11:09 przez Gosia.

Chesterowa ostoja-nasz ogród 13 Cze 2013 11:13 #168561

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Gosia wrote:
Daj znać kiedy będziesz u Pawła to bezpardonowo wproszę się z wizytą, będzie okazja się poznać. :wink4:

Grzesiu,dziś jestem dostępny do rana-bo idę na noc do pracy,potem z premedytacją wyłączam telefon bo muszę odespać.Gosi pomysł jest bardzo dobry-proponuję się zdzwonić i ustalić szczegóły :teach: .

Chesterowa ostoja-nasz ogród 13 Cze 2013 11:56 #168587

• AGP-ON
  • AGP-ON's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Grześ
  • Otrzymane dziękuję: 249
Potwierdzam. Ogród jest boski i może służyć za wzór. Widać mnóstwo pracy i serca.

Chesterowa ostoja-nasz ogród 13 Cze 2013 14:52 #168640

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Jestem w szoku i ja :woohoo: . Gosiu, dziękuję Ci za tą piękną fotorelację :hearts:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Chesterowa ostoja-nasz ogród 13 Cze 2013 16:57 #168675

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Paweł, Ty musisz Gosię częściej zapraszać :woohoo: , ale piękna sesja zdjęciowa :thanks: . Faktycznie trudno skupić się na pojedynczych roślinach.

Przepiękny ogród :bravo:
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Chesterowa ostoja-nasz ogród 15 Cze 2013 13:34 #169366

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Ale masz piękny,zabbany ,wymuskany ogród i rabatki :bravo: :bravo:
Hosty ,żurawki śliczne :hearts:

Chesterowa ostoja-nasz ogród 22 Cze 2013 22:01 #171761

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Dziękuję :screem: wszystkim odwiedzającym ;Danieli,Dorci,Ani,Gosi,Piku,Grzesiowi, mój skromny ogród,Gosia wiedziała jak zrobić taakkkiiiee foty :whistle: .Woda gruntowa pomału opada i roślinki zrobiły się jakieś żywsze,od początku sezonu podlewałem tylko nowo posadzone rośliny i nie muszę biegać z konewką :tongue2:,teraz gdy są afrykańskie upały ziemia jest nadal wilgotna :woohoo: .Liście które ucierpiały podczas gradobicia zostały wycięte i ogród pomału powraca do ,,normalnego wyglądu''.Zostawiłem tylko liście kannom-jak je usunę zostaną tylko patyki :sad2: .Wstawię kilka fotek z ogrodu z maja :whistle: :pinch: .

Chesterowa ostoja-nasz ogród 22 Cze 2013 22:11 #171765

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Ale piękny ogród! :) Uwielbiam takie kręte ścieżki pośród roslin.
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Chesterowa ostoja-nasz ogród 22 Cze 2013 22:28 #171774

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Coś mi nie wyszło :sick: ,zapomniałem kliknąć - wstaw :club2: .

Chesterowa ostoja-nasz ogród 22 Cze 2013 22:29 #171775

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Ale numer, fotki lecą w kosmos :ohmy: . :mad2: :mad2: :mad2:

Chesterowa ostoja-nasz ogród 22 Cze 2013 23:20 #171811

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Może teraz się uda :
Ostatnio zmieniany: 23 Cze 2013 01:44 przez chester633.

Chesterowa ostoja-nasz ogród 28 Cze 2013 00:27 #173605

• Roma
  • Roma's Avatar
Pisząc "patrz i ucz się" miałam na myśli ilość zdjęć a nie jakość,ja też jestem kompletnym laikiem i w żadnej mierze nie odnoszę się do jakości fotek.Jeśli zostałam przez Pawła źle zrozumiana to bardzo przepraszam :oops: :kiss3:
Pawle-ślicznie dziękuję za zaproszenie ale teraz najpierw kolej na Ciebie i Gosię.Czekam na informację kiedy będziesz mógł zaplanować swój wyjazd na rybki :)
A co to się dzieje,że nie możesz wstawić fotek?
Ostatnio zmieniany: 28 Cze 2013 00:28 przez Roma.

Chesterowa ostoja-nasz ogród 29 Cze 2013 14:27 #173996

• Gosia
  • Gosia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • strefa 6b
  • Otrzymane dziękuję: 1284
Pawełku czyżbyś wyleciał w kosmos za fotkami? :wink4: Wracaj tu do nas natychmiast i poproszę o nowe fotografie, bo jak nie to zrobię Ci niezapowiedziany najazd. :rotfl1: :rotfl1: :rotfl1:
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do odwiedzenia
Ogrodowych pasji Gosi

Wszystkie treści wraz ze zdjęciami, ilustracjami zawarte w moich postach na stronie forumogrodniczeoaza.pl/ chronione są Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, oraz międzynarodowym prawem autorskim. Wszystkie prawa zastrzeżone. Jakikolwiek materiał zawarty w moich postach na w/w stronie nie może być wykorzystany w całości lub w części bez mojej pisemnej zgody.

Chesterowa ostoja-nasz ogród 04 Lip 2013 07:47 #175524

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
Chyba teraz się uda(inny komputer :whistle: )mam tyle zaległości a ,,ogród''cały czas zmienia swoją sukienkę

SDC12252.JPG

SDC12256.JPG

SDC12259.JPG

SDC12260.JPG

SDC12262.JPG
Za tę wiadomość podziękował(a): EmTe

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.538 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum