TEMAT: Jaśkowa Polana - zaprasza

Jaśkowa Polana - zaprasza 18 Maj 2014 18:36 #261047

• Andzia1
  • Andzia1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 199
Po prostu szaleństwo... w lutym pierwszy post a dzisiaj już 135 strona wątku!! :happy3:
Z dnia na dzień piękniej u Ciebie jak zawsze :flower2: A jak Ci host zazdroszczę, to szok :eek3: !! Ja warunki na hosty będę miała może za jakieś 15 lat jaki moje drzewa porosną i dadzą coś cienia :cool3:
Trzymam mocno kciuki za Twoją Mamę i za Ciebie opiekunkę. Przychodzi taki czas kiedy musimy odwdzięczyć się naszym rodzicom za to co nam poświęcili, a niestety starość się Stwórcy nie udała, chyba brakło Mu jednego dnia przy tworzeniu ...
Buziaki!!
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Jaśkowa Polana - zaprasza 18 Maj 2014 20:40 #261112

• Roma
  • Roma's Avatar
Dorcia-taniec czarownicy odtańczony i pogoda dzisiaj wymarzona ale co z tego jak kalendarz ogrodniczy zakazuje prac w dniu dzisiejszym i dlatego miałam dzień wolny :P który pożytkowałam na spotkania rodzinne.
Iwuś-wcale Cię nie spostrzegam jako zazdrośnicy , sama często zazdroszczę innym ogrodnikom ale jest to zdrowa zazdrość :P
Jadziu-masz rację :kiss3: cieszmy się dniem dzisiejszym.
Martuś-nic się nie martw,jak będą miały być moje to będą a jak nie to mówi się trudno i kocha się dalej.Mocno trzymam kciuki abyś poniosła jak najmniej strat,szkoda by było tych pięknych roślin.
Ino-nie wszystkie azalie ładnie mi zakwitły ale większość tak a trzy są na razie w pąkach.Kalina nasza zakwitnie cała na biało ale za to żurawki mam marne :(
Ewciu-masz rację,mogło być gorzej,myślę,że dadzą sobie radę.
Jadziu-nie jest tak źle,zawsze jeszcze jakieś rezerwy we mnie drzemią :P Moje azalie trochę później rozpoczęły swoje kwitnienie i dlatego mam szansę zobaczyć je w pełnym rozkwicie,
Danusiu-też mam pontyjkę od jesieni ale w tym roku jeszcze nie zakwitnie :( bo jest za młoda :(

Aniu-wątek mam od lutego ale 2013 :P nie chciało mi się w tym roku zaczynać nowego,jakoś nie miałam weny ;) Ten tydzień mamę wzięła siostra więc nadgonię zaległości.
Szukaj miejsca na hosty bo warto,są prawie bezobsługowe.
Wiadomości ogrodowych z dnia dzisiejszego nie będzie,wzięłam sobie wolne ale i tak dnia nie zmarnowałam a co najważniejsze, odnalazła ię nasza kotka która zginęła nam 4 dni temu.Janek wracał konno do domu i zauważył ją siedzącą bidulkę na drzewie.Drabina poszła w ruch i kotka zestresowana , pewnie głodna i spragniona wylądowała w torbie po uprzednim podrapaniu i pogryzieniu swojego pana.Ta kotka jest bardzo lękliwa.Wzięliśmy ją ze schroniska z otwartym złamaniem łapki,swoje w życiu przeszła i stąd takie jej zachowanie.Całe szczęście,że została zauważona na tym drzewie bo chyba zeszła by z tego świata z głodu :(

Jaśkowa Polana - zaprasza 18 Maj 2014 22:18 #261233

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Biedna koteczka, miała szczęscie w nieszczęściu.........Roma kolorowo masz bardzo,azalie postarały się..... :hug:

Jaśkowa Polana - zaprasza 18 Maj 2014 23:03 #261296

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Ciekawe jak to jest z tymi kotami - wleźć na drzewo potrafią, ale zleźć już nie - następny dowód na to, że ja mam dużo cech kocich :P

Jaśkowa Polana - zaprasza 19 Maj 2014 14:01 #261520

• D_M
  • D_M's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 31
Kotka miała dużo szczęścia że została odnaleziona :) biedna musiała się mocno zestresować..
azalie piękne :)
pozdrowienia :flower2:

Jaśkowa Polana - zaprasza 19 Maj 2014 15:17 #261550

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Romciu, wymiana okien to pikuś :) A deszc możesz mi podesłać, przynajmniej nie będę biegać z wiaderkiem :)
Niesamowicie rozrosły się iglaki na rabacie, jeszcze niedawno były małymi zielonymi kropeczkami :) Czemu u mnie tak nie chcą szybko ruszyć :)

Jaśkowa Polana - zaprasza 20 Maj 2014 20:51 #262064

• Roma
  • Roma's Avatar
Ewo-wolę nie myśleć co to biedactwo przechodziło :jeez:
Iwuś-inna nasza kotka śmiga jak wiewiórka po drzewach a ta wielkomiejska panienka nie poradziła sobie ;)
Dario-oby tylko to się nie powtórzyło bo możemy jej nie wypatrzyć następnym razem :jeez:
Alinko-wymiana okien to początek,następne kolejce to schody a potem malowanie całej budy.Taki remont jak u Ciebie to miałam 14 lat temu.Masakra :teach:
Ja tam nie widzę aby szybko rosły moje iglaki :P

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Maj 2014 06:45 #262258

• AGNESS
  • AGNESS's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 431
Romciu widzę, że u Ciebie nie tylko rewolucje ogrodowe, ale i domowe... remont na tapecie...
męczarnia, ale później tak pięknie i wygodnie, że cały kłopot zostaje wynagrodzony :P
Cieszę się, że kicia odnalazła się, miała przykrą przygodę biedulka, ale na szczęście dobrze się skoczyło... może teraz będzie bardziej trzymała się domu i nigdzie nie powędruje...

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Maj 2014 09:12 #262295

• Roma
  • Roma's Avatar
Aguś-po 7 latach od zamieszkania już nie było innego wyjścia,przy pięciu psach i 3 domowych kotach, czas był najwyższy :jeez:

Jaśkowa Polana - zaprasza 21 Maj 2014 09:17 #262300

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
Tak jakoś dziwnie te koty mają jak je pies pogoni :huh: . Już ściągałam kilka razy sąsiedzkie futrzaki z mojej wierzby :huh:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Maj 2014 10:01 #262724

• Roma
  • Roma's Avatar
Wiesiu-ta kotka przez ładne kilka lat była kotką tylko domową u nas jest niespełna rok i może dlatego nie potrafi łazić po drzewach.
Dzisiaj tylko kilka fotek i zmykam sprzątać las :P Wycięty został jeden rząd brzózek i teaz trzeba coś z tym wolnym miejscem zrobić :think:

Prace już rozpoczęte ale co dalej :jeez:
7-DSCF0004-001.JPG

6-DSCF0017.JPG

Rozkwitły kolejne dwie azalie
1-DSCF0004-002.JPG

2-DSCF0002-002_2014-05-22.JPG

3-DSCF0006_2014-05-22.JPG

Jest i pierwszy mak :wink2:

4-DSCF0013_2014-05-22.JPG

Kalina w pełnym rozkwicie

5-DSCF0015.JPG

Hortensja pnąca zapowiada się całkiem,całkiem,powinna w tym roku pokazać na co ją stać.

8-DSCF0029-001.JPG

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Maj 2014 10:09 #262729

• piku
  • piku's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 5027
O kotkę trzeba więc dbać dopóki nie pozbędzie się manier domowego kota ;)

Kalia przepiękna w pełni kwitnienia ale i hortensja będzie niezłym widowiskiem :woohoo:
pozdrawiam - Wiesia :bye:

"Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak rośliny, pozbawieni miłości więdną."
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Maj 2014 11:30 #262756

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Przemilczę hortensję, bo jak wiesz my się nie lubimy (zwłaszcza latem przy obiedzie :happy3: ), ale kalina to robi niesamowite wrażenie :thanks: .

Azalie pięknie Ci kwitną, jednak Jaśkowa Polana stworzona jest do rh i azalii :teach: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Maj 2014 12:57 #262785

• Hiacynta
  • Hiacynta's Avatar
  • Administrator
  • gg 9117859
  • Otrzymane dziękuję: 10443
Romciu, rabaty widzę na wysoki połysk, teraz las zaczynasz zamieniać na rabatę paprociowo kwiatową :lol:
Za tę wiadomość podziękował(a): Andzia1

Jaśkowa Polana - zaprasza 22 Maj 2014 16:17 #262821

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Roma wrote:
Iwuś-inna nasza kotka śmiga jak wiewiórka po drzewach a ta wielkomiejska panienka nie poradziła sobie ;)

Widać ja też wielkomiejska panienka :rotfl1: Fajne miejsce ci się zrobiło po wycięciu brzózek. Mnie się już podoba tak obsadzone. Kiedy ja się doczekam takiej hortensji pnącej :jeez:

Jaśkowa Polana - zaprasza 23 Maj 2014 22:40 #263301

• Roma
  • Roma's Avatar
Wiesiu-hortensja niby warunki ma spartańskie a mimo to co roku pięknie kwitnie.
Dorcia-chyba właśnie pójdę w kierunku kwasolubów z akcentem na Rh i azalie.Hortensję specjalnie dla Ciebie,podetnę :P
Alinko-wysoki połysk to jedynie na tych które chcę w danej chwili pokazać na kilku jest taka ilość chwastów,że boję się za nie zabrać :jeez:
Iwuś-większa część powierzchni jest jeszcze nieobsadzona,mylę,że na razie pójdą tam fiołki,konwalie,paprocie a potem się zobaczy :)
Moja hortensja urosła tak szybko,że nawet nie zauważyłam kiedy a co roku ją ujarzmiam bo przeszkadza co niektórym przy biesiadowaniu :P
Kolejny upalny dzień :) Na Jaśkową dotarła dzisiaj niespodzianka z roślinami :dance:
Romku :kiss3: :kiss3: :hug:

01-DSCF0002.JPG

Amber Tiara
02-DSCF0011-001.JPG

Cranberry Wine
03-DSCF0008-001.JPG

Show Beat
04-DSCF0015-001.JPG

Tattle Tail
05-DSCF0005.JPG

Frist Frost
06-DSCF0006-001.JPG

Summer Music

2-DSCF0007-001.JPG

Squire Rich

1-DSCF0010-001_2014-05-24.JPG

Hokkaido
11-DSCF0009-001.JPG

Gypsy Rose
10-DSCF0003.JPG

Jest jeszcze klon palmowy oraz ciemierniki ale fotki jutro :)
Mała odskocznia od host,czy kwitną u Was jeszcze magnolie?

09-DSCF0017-001.JPG
Ostatnio zmieniany: 24 Maj 2014 00:21 przez Roma.

Jaśkowa Polana - zaprasza 23 Maj 2014 23:47 #263325

• rm27
  • rm27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2903
Roma, ta bez oznacznika to 'Gypsy Rose'. Popraw nazwę na "Summer Music', i 'Squire Rich'.
Kłujący to ciemiernik korsykański.
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma

Jaśkowa Polana - zaprasza 24 Maj 2014 00:25 #263334

• Roma
  • Roma's Avatar
Romku-dziękuję za podpowiedź.Postanowiłam,że jeśli otrzymam pomoc od fachowców to postaram się zinwentaryzować i opisać moje pozostałe hosty.Może wreszcie będę wiedziała ile mam odmian.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.433 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum