TEMAT: Jaśkowa Polana - zaprasza

Jaśkowa Polana - zaprasza 16 Maj 2014 11:17 #259875

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Romka, :hug:
te Twoje leśne hostowe i paprotowe miejsca w połączeniu z karpami wyglądają bardzo fajnie.
Nie narzekaj na wymianę okien, my w poniedziałek zaczynamy rujnację (najpierw!) a potem budowanie. Już Bory Tucholskie pachną mi na wjeździe - drewno przyjechało we środę, posegregowane, pod plandekami czeka na zastosowanie. :)
Miotam się z tych nerw w swoim ogródku i przerabiam największą rabatę. Tadziu się na wszystko zgadza (bo jest zaprzątnięty remontem), więc wykorzystam moment słabości. ;)
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Jaśkowa Polana - zaprasza 16 Maj 2014 11:47 #259885

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Romka, u nas też pogoda do bani :cry3: . Leje od rana, a ja planowałam na jutro grilla :placze: . Teraz siedzę w garach i wykonuje plan awaryjny :jeez: .

To już ta wymiana okien? :dazed: Zanim się obejrzysz będzie po robocie, zobaczysz :kiss3: . Efekt wynagrodzi wszystkie niewygody :flower1: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Jaśkowa Polana - zaprasza 16 Maj 2014 13:56 #259960

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Romuś, jestem świeżo po wymianie okien, więc rozumiem Cię doskonale ;)
Ale potem jest fajnie; u mnie efekt jest niesamowity - w końcu ogród 'wchodzi; do domu, ma dom zlewa się z ogrodem B)
Pogoda nadal paskudna :angry: Zimno, wietrznie i leje...
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Jaśkowa Polana - zaprasza 16 Maj 2014 14:42 #259972

• Ma Gorzatka
  • Ma Gorzatka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 497
Romanko - te okna Ci się przełożą na kilka stopni więcej w pomieszczeniach zimą. To ważne :)
Ja mam jeszcze do wymiany okna na piętrze - piętro użytkują co prawda tylko koty, ale ciepło z domu stamtąd nam ucieka, więc kiedyś wreszcie trzeba będzie to zrobić.

Jaśkowa Polana - zaprasza 16 Maj 2014 19:14 #260071

• Roma
  • Roma's Avatar
Ulka-pewnie,że wiem co byś robiła, patataj,patataj :P
Monia-faktycznie,jeśli chodzi o pogodę to mogłaby być lepsza,wiało dzisiaj strasznie :( no ale już jest po kłopocie.Kolejne okna za dwa tygodnie :jeez:
Danielo-nie narzekam :hug: Takiego remontu za jaki Wy się zabraliście to z pewnością nie zazdroszczę :( Dzięki wstawianym oknom,wyplewiłam dwie rabaty i prawie całe maliny.Biedny Tadziu :P
Dalu-u mnie koncepcja ze szklaną ściną upadła.Za słabe fundamenty domu i dlatego nastąpiła wymiana okien w kuchni i w najbliższym czasie wymiana schodów i okna w kominkowym ale w tym samym wymiarze.
Dorcia-na szczęście u nas dzisiaj dzień bez deszczu ale wiało niemiłosiernie.Jak już pisałam wyżej,ścina szklana odpadła :( zmieniła się koncepcja.Już jest prawie po robocie ale w przyszłym tygodniu zacznie się od nowa :jeez: będzie malowanie piętra :(
Małgosiu-na to liczę bo budę trudno dogrzać.Na piętrze już wcześniej wymieniliśmy.
Wiadomości ogrodowe z dnia dzisiejszego a może i kilka fotek,jak tylko trochę posprzątam :jeez:
Ostatnio zmieniany: 16 Maj 2014 19:17 przez Roma.

Jaśkowa Polana - zaprasza 16 Maj 2014 19:39 #260088

• e-genia
  • e-genia's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3524
Roma wrote:
Geniu-szkoda tylko,że ten nasz wnuczek tak daleko mieszka od nas.Widujemy go jedynie raz w miesiącu :(

To nie tak źle ,niektóre babcie oglądają swoje wnusie dużo rzadziej .

Jaśkowa Polana - zaprasza 16 Maj 2014 22:14 #260195

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Romko, :hug:
Tadziu to nie będzie tego remontu robił. Załatwiłam mu fuchę dyrekcyjną. Jak go znam nie będzie tylko ruszał palcem, skręciłoby go! :rotfl1: Musimy dawać radę.

Jaśkowa Polana - zaprasza 16 Maj 2014 23:37 #260264

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Jasne, że bym chciała, ale trochę daleko do ciebie, żeby sobie po nie przyjechać :P Ja też przywiozłam swoje korzenie z lasu - z wycieczek rowerowych, ale sama rozumiesz, że na rower za dużego korzenia nie wrzucisz.

Sprzątanie po wymianie okien to ciężka harówa, ale potem to sama przyjemność.

Jaśkowa Polana - zaprasza 17 Maj 2014 00:49 #260281

• chester633
  • chester633's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1931
Oj tam,oj tam, mały remoncik a tu tyle krzyku :devil1: :wink4: :whistle:

Romcia
, wiesz że żartowałem - sam wymierzę sobie karę :club2: :bye:

Jaśkowa Polana - zaprasza 17 Maj 2014 10:51 #260388

• Roma
  • Roma's Avatar
Geniu-wiem,że tak jest ale ja wolałabym widywać go częściej.Na szczęście dogadałam się z jego tatą i w czerwcu przyjadą na dłużej :)
Danielo-trzymam kciuki aby wszystko poszło jak należy no i nie zapomnij o dyrektorskim wynagrodzeniu :devil1: :devil1:
Iwo-wiem,że to niełatwo targać takie korzenie u nas w lesie też są dorodne a ciągnąć nie ma jak :jeez: teraz kombinuj i jk będziemy zwozić drewno na opał to może uda się coś nowego przytargać.
Pawle-masz rację,że to niewielka praca ale robota dopiero się zaczyna,malowanie całej chałupy,już mnie głowa boli,na samą myśl.Kary sobie nie wymierzaj, szkoda patelni :devil1: :devil1:
Kilka wczorajszych fotek i zmykam w maliny,są tak zarośnięte,że ich nie widać :jeez:
To już ostatnie tulipany :(

1-DSCF0112.JPG

Azalie na wrzosowisku uniknęły spotkania z przymrozkiem ale i tk słabiej kwitną niż w ubiegłym roku.

2-DSCF0122.JPG

3-DSCF0123.JPG

4-DSCF0124.JPG

5-DSCF0126.JPG

6-DSCF0128.JPG

Jaśkowa Polana - zaprasza 17 Maj 2014 11:11 #260396

• dorciaj
  • dorciaj's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 836
Romka może i słabiej niż w zeszłym roku, ale i tak pięknie zakwitły azalie :hearts: . Ja do japonek jakoś nie mam ciągot :tongue2: , ale może to i dobrze :happy3: .

Weź odtańcz jakiś taniec szamana na polanie i niech w końcu przestanie padać :happy-old: .
Dorcia :garden:
Świat Dorci 2016
Archiwum... 2015,2014,2013,2012

Jaśkowa Polana - zaprasza 17 Maj 2014 11:12 #260397

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Zazdroszczę ci tez tej naturalnej ściółki z igieł. Wychodzę na wielka zazdrośnicę :P

Jaśkowa Polana - zaprasza 17 Maj 2014 11:25 #260407

• jadwiga1
  • jadwiga1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • miłośniczka wszystkich kwiatów
  • Otrzymane dziękuję: 774
nie ma co wracać do wspomnień z zeszłego roku
azalie pięknie CI kwitną :flower2:
SERDECZNIE ZAPRASZAMY
ogród Jadwigi i Henryka

Jaśkowa Polana - zaprasza 17 Maj 2014 13:26 #260440

• r-xxta
  • r-xxta's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2600
Romcia, nie wiem co będzie z obiecanych rodków, bo znów stoją pod wodą :placze: :placze: . Właśnie zaczynały się zbierać po zeszłorocznym podtopieniu i znów mam zalaną całą rabatę :placze: . Całe ręce mam w pęcherzach, bo usiłowałam prowizorycznie odwadniać :( , na darmo zresztą, bo tam nie ma gdzie odprowadzić nadmiaru wody, jestem załamana :cry3:

Jaśkowa Polana - zaprasza 17 Maj 2014 14:16 #260462

• inag1
  • inag1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 631
Roma ,pięknie kwitną Twoje azalie. Moja jedyna sierotka dopiero zaczyna zakwitać . Mnie się wydaje, że w tym roku ogólnie krzewy słabiej kwitną , np. moja kalina ma zdecydownie mniej kwiatów i są dużo mniejsze.

Jaśkowa Polana - zaprasza 17 Maj 2014 18:51 #260591

• ewa1953
  • ewa1953's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 497
Roma słabo kwitną ? ciesz sie ,że wogóle. Moje wszystkie zmarzły w fazie rozwijającego sie pąka =ZERO kwiatów :cry2: Liczę na to ,że odżyją i wypuszczą nowe listki /narazie bardzo smutno to wygląda.

Jaśkowa Polana - zaprasza 17 Maj 2014 21:36 #260699

• jagoda5214
  • jagoda5214's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 504
Romciu a Ty jak zwykle jesteś zapracowana ,ale zanim pogoda się ustatkuje robota będzie zrobiona.Azalie biedne ,bo kwitnienie przypadło akuratnie w porze deszczowej to i kwiaty szybko opadły
Gorąco wszystkich pozdrawiam
Jadzia
Moja oaza wśród Familoków
moja-oaza-wsrod-familokow-cz-2

Jaśkowa Polana - zaprasza 17 Maj 2014 22:20 #260728

• Dangar
  • Dangar's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 173
Moja azalia pontyjska tez już przekwita. Mam nadzieję, że , gdy zakwitną piwonie, będzie pogoda.
pozdrawiam
Danka

W kocim raju.

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.576 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum