TEMAT: Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie 11 Lut 2014 13:42 #223629

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Aniu, :hug:
Ale kolorowo się zrobiło - śliczne te prymulki. Ja wszystkie wsadzam do ogrodu.
Dobrze, że się wykurowałaś, wiosna tuż, tuż! :garden: ;)
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Moja działka na Dębowym Lesie 11 Lut 2014 22:35 #223759

• bazyliaa
  • bazyliaa's Avatar
  • Fresh Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3
Widać ogromne doswiadczenie w ogrodnictwie. Piękne rosliny. Pozdrawiam :)
Za tę wiadomość podziękował(a): anabuko1

Moja działka na Dębowym Lesie 12 Lut 2014 14:21 #223867

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Witaj Aniu. Ty się wykurowałaś a ja się dopiero kuruję. Dawno mnie choroba nie skosiła tak jak tym razem. Przeleżałam plackiem weekend, ale niestety w poniedziałek trzeba było wziąć antybiotyk i położyć się grzecznie w łóżeczku. Ale nie ma tego złego.... - mam w końcu czas nadgonić zaległości na forum :)

Prymulki mają przepiękne kolorki, ja wszystko co dostaję - kupuję wsadzam do ogrodu. Mam takie dwubarwne i w ogrodzie zakwitnęły tymi samymi kolorami co rok wcześniej w doniczce, więc liczę, że i twoim się uda :)

Moja działka na Dębowym Lesie 12 Lut 2014 19:26 #223932

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Ładną miałaś wycieczkę zimową...byłam tam kilka lat temu jak jeszcze był tam las.... póżniej byłam po pierwszej wichurze a teraz widzę że nie ma wcale lasu..przykry to widok..na oknach u siebie już masz wesoło każdy kolorek to ładniejszy..wiosną pójdą na działkę ...czy tak..

Moja działka na Dębowym Lesie 14 Lut 2014 11:24 #224330

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Witajcie kochane...w ten piękny dzień walentynkowy,dzień miłości nie tylko zakochanych.
Jak dla mnie święto miłości - najpiękniejszego uczucia w ludzkim życiu.
Także kochajcie się i kochajcie innych...pielęgnujcie to co macie i to co kochane :kiss3:

markita-Martuś Dalie posiałam,zobaczymy co mi z tego wyjdzie,jak porosna to na jesieni sie zobaczy czy coś będzie do przechowywania,czy do wywalania :happy2: chciałabym,aby porosły ładnie.
Kasia1972 Twoje begonki w ziemi,a ja swoich nie moge znaleźć.Nie mam pojęcia gdzoe ja je wsadziłam :crazy: Mam nadzieję,że nie zostawiłam na działce w garażu.Zmarzną :angry:
pamelka-JoluJa też lubie ciepełko.Ale leżenie plackiem na plaży to już nie.Mnie nosi,lubie gdzieś wędrować,zwiedzać,,
Danielu Witaj,Tak dziękuję juz się wykurowałam.Jak dla mnie to wiosna mogłaby być i w przyszłym tygodniu.Ja też zamierzam prymulki potem wsadzić do ogrdu,może coś jeszcze z nich będzie na przyszły rok,zobaczymy ;)
bazyliaa Witaj,kochana :bye: Dziękuję za pochwały :kiss3: Ale ogromnej wiedzy ogrodowej to ja nie posiadam,uczę sie już 8 rok i jeszcze dużo,dużo mi brakuje..ale jakieś już pojęcie mniej czy bardziej zielone mam :happy: Obejrzała Twój bog.Piękne hiacyty,fuksje,No i kochane góry,Cuudne zdjatka :bravo:
iwa27 Avatearek zmieniony,fajniutki,super.Oj tak ja juz po chorobie,mam nadzieję,że i z Toba tez lepiej,nie dawaj się choróbsku.Wiosna idzie :kiss3: Taka mam nadzieję,że Prymulki pociesza teraz na parapetach a potem do ogrodu i dobrze się przyjma i przeżyją.
Alina-277 Witaj,tak po ładnych górach zostały ładne wspomienia.No cóż natura rządzi się swoimi prawami,wichury robia selekcje,czasmi psuja ładne krajobrazy,,ale urosna drogie dzrewa i znów będzie pięknie :) Tak,prymulki teraz na paratetch a potem wiosną pójdą na działkę,może coś z tego będzie na następny rok,pożyjemy ,zobaczymy :P
Dla mnie jest szczególny bo i o to mam kolejną rocznicę ślubu. :hearts:
Jak tak pomysleć to aż dziw ile to lat już człowiek żyje z jednym człowiekiem,mam za co dziękować Bogu
I urodzinki mojego najmłodszego synia. :hearts:
I także rocznica śmierci mojej mamy.Wszystko w tym jednym dniu :hearts:

Dziś storczykowo :hearts:

Moja działka na Dębowym Lesie 14 Lut 2014 11:51 #224343

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Aniu widzę, ze humor szampański w ten świąteczny dzionek u Ciebie :woohoo:
Uroczy storczyk - walentynkowy jak się domyślam :wink4: Dobry wybór.
Piękne życzenia :flower2:
A dlaczego wolisz spacerować, to nie można już na plaży poleżeć :blink: Ja tam spokojnie mogę :happy: Szklaneczka z parasolką i okresowe ochłodzenie w wodzie :happy:

Moja działka na Dębowym Lesie 14 Lut 2014 12:29 #224351

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Jolu Ten dzień dla mnie to nie tylko walentynkowy.To przede wszystkim moja kolejną rocznica ślubu. :hearts:I tylko pomysleć,,,tyle lat z jednym człowiekiem :woohoo: Ale ja się cieszę z tego

No i urodziny mojego najmłodszego synia :hearts:
a dodatek jakiś kwiatowy to już mój M siobie wyrobił przz te wszystkie lata.wie,że ma zawsze zakręconą kwiatomankę :happy2:
A jakoś tak wychodzi,że mnie same nogi gdzieś się włączają i niosą i lubię wędrować,podziwiać wokół wszystko, zwiedzać.Tak już coś mam.
Ja jestem z natury bardzo skokojna,ale jak mma leżeć plackiem spokojnie to jakieś nieznane ADHD mi sie włącza i mnie nosi :rotfl1: i nic na to nie poradzę.
O chyba,że z książką i dobrą to juz mogę leżeć i czytać,,,ale w wodzie to nie bardzo :happy:
Ostatnio zmieniany: 14 Lut 2014 12:37 przez anabuko1.

Moja działka na Dębowym Lesie 14 Lut 2014 13:18 #224368

• Roma
  • Roma's Avatar
Aniu-Życzę Wam jeszcze bardzo wielu rocznic spędzonych wspólnie w zdrowiu i dobrej komitywie.

1-100_6635_2014-02-14.JPG

Nam w tym roku stuknie 44 lat

Moja działka na Dębowym Lesie 14 Lut 2014 13:53 #224379

• Bozi
  • Bozi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2418
Aniu, zdradź jakie nowe hortensje zamierzasz kupić? Ja myślałam o pachnących hortensjach :whistle:

Moja działka na Dębowym Lesie 14 Lut 2014 14:51 #224387

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Jakich masz fajnych żydków na komodzie. U mnie w domu też musi jakiś zamieszkać, toż to wróżba szczęścia o dobrobytu dla domu, czego tez ci życzę z okazji rocznicy :)

Moja działka na Dębowym Lesie 14 Lut 2014 14:59 #224389

• sd-a
  • sd-a's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2386
Piękny storczyk :woohoo: Jeszcze takiego nie widziałam :supr3:

Moja działka na Dębowym Lesie 15 Lut 2014 17:11 #224693

• aneta72
  • aneta72's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 111
ŚLICZNE STORCZYKI :bravo: Wszystkiego najlepszego w rocznicę ślubu samych kwiecistych dni Wam życzę.Co tu dużo mówić Ania -ciasta piecze,dba o męża widać było na zdjęciu z rybą ,kobieta z zainteresowaniami wszystko zadbane samo szczęście :flower1: :flower1:

Moja działka na Dębowym Lesie 16 Lut 2014 00:35 #224885

• bazyliaa
  • bazyliaa's Avatar
  • Fresh Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 3
Storczyki cudowne, jaki jest sekret, że tak ładnie ci kwitną? :woohoo: :woohoo:

Moja działka na Dębowym Lesie 16 Lut 2014 16:46 #225068

• wanda7
  • wanda7's Avatar
  • Gold Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 53
Aniu, storczyki łaciatki zawsze należały do moich ulubionych, ale najtrudniej było na nie trafić w marketach. Potem kupiłam wreszcie jakiegoś ostatniego zabiedzonego Biedronce. Niestety po pewnym czasie padł. Niestety, łaciatki są chyba najdelikatniejsze :(

Moja działka na Dębowym Lesie 17 Lut 2014 09:00 #225316

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Romciu Bardzo dziękuję,ża życzonka i różyczkę.Mam minęło już sama nie wiem kiedy 27 latek :P
Bożenko To moje nowe chciejstwa na ten rok,oprócz powojników;Hortensja CANDLE;STRONG ANNABELLE Incrediball i Magical Fire :hearts:
iwa27-Iwonko Ja bardzo lubię żydki,i juz mam kilka z różnych miejsc.I jeszcze chyba nie koniec,może w tym roku tez jakiś mi wpadnie w oko i niebędę mogła się jemu oprzeć :happy2:
Siberko Witaj :kiss3: storczyków teraz jest mnóstwo,ten też mi sie podobał,takiego po prostu jeszcze nie miałam,ale każdy cieszy :hearts:
Anetko72Ze storczykami miałam kiedyś przygode,coś mi nie wychodziło,i mi padały,Ale teraz jest juz ok.Dziękuję za życzonka :kiss3: ciasta lubię piec i to bardzo.Zainteresowania tez trzeba mieć ,życie jest ciekawsze wówczas,prawda? :)
bazyliaa Storczyki juz tak w sobie same mają ,że tak długo kwitną ot poprostu.Aby ich nie przelewać za mocno,ja kiedyś za często je podlewałam i padały mi. :angry:
ale teraz już jest ok.A dla ciebie jeszcze takie;

Wandziu7 Witaj w moich progach :kiss3: coraz jakieś nam nowości proponuja i kuszą czymś.Ja jeszcze storczyka w kropeczki nie miałam i teraz już mam :dance:
Nie wiem jeszcze czy te łaciatki są najdelikatniejsze czy nie,pożyjemy zobaczymy :wink2:
Jeszcze żółty przydałby mi się,bo nie mam,ale 8 marca tuż,tuż,,aby tylko były takie w sklepie,to mężowi zasugeruję jaki teraz kolorek jest chciany :happy4:
Ostatnio zmieniany: 17 Lut 2014 09:05 przez anabuko1.

Moja działka na Dębowym Lesie 17 Lut 2014 10:27 #225341

• pamelka
  • pamelka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2383
Piękna rocznica Aniu :bravo:
Tak trzymajcie :hug:
Z książką w wodzie to niekonieczne :rotfl1:

Moja działka na Dębowym Lesie 17 Lut 2014 15:52 #225423

• Steasi
  • Steasi's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 50
Jakie piękne storczyki :)
Moja mama potraktowała chemią na jakieś robaszki i niestety bardzo to odczuły. One chyba nie przepadają za nienaturalnymi środkami ochrony :unsure:

Moja działka na Dębowym Lesie 17 Lut 2014 16:09 #225430

• Kasia1972
  • Kasia1972's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 79
Piękne storczyki - szczególnie ten pierwszy o wyjątkowych plamkach :bravo:

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.706 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum