pasjonatka-Bogusiu Witaj tutaj
.Fajnie,że założyłas tutaj swój wątek.
chester633Ten liliowiec wydawał mi sie ale do końca nie wiem czy to stella d'oro,ona ma trochę bardziej wygięte kwiatki.Ale może się mylę.Moje rdzawe jeszcze nie kwitną,w pąkach jak i inne też już w pąkach.W tym roku wcześniej jak wszystko zresztą. Mój ogród nie jest z gumy,chociaż chciałaby,Ja upycham na jednej rabacie ile tylko się da
Czasami jak coś nowego wsadzam to satre celubki uszkadzam
I tak na jednej rabacie np.mieści mi się i pierwiosnki,i hiacynty,i maki i pełnik,i narcyzki i trytomy,i jeżówka i lili pełno,i kamasje,i chryzantemka.Jak to się rozrośnie to musowo będzie coś zabierać,coś przesadzać tylko gdzie??
Jak wszędzie pełno napchane
Mój M i znajomi śmieją się ze mnie,że na moje chciejstwa to jeszcze ze 2 ary przydałoby się,ale to nierelane,bo wszystko wokół zajęte od dawna
piku-Wiesiu Bardzo dziękuje za nazwę bodziszka,już sobie zapisałam
Robaczek-KasiuPowojniki mam różne,te z wcześniejszych lat,sa zwykłe.Ale wówczas chciało się jakieś mieć.w tym roku dopiero kupiłam wszystkie ( 3 sztuki)pełne.
Iryski trochę deszc podniszył i czosnki pomału już przekwitają.
images62.fotosik.pl/1033/db236165f0e67556.jpg[/img]
Inkarwilla Delavaya
clematis tangutica- clematis tangucki
clematis vyvyan pennell
Nie wiem co to za roślinka ???.Coś wieloletniego posiałam,ale nazwy nie zapisałam ,a opakowania też już nie mam ,wyrzuciłam chyba
Perukowiec pierwszy raz będzie kwitł ;:173
i opucja szykuje się do kwinienia
A gożdziki zaczynają
Na różance maki i szałwia króluje, róże po mału zaczynają
Szłwie były na samym brzegu w ubiegły roku,ale na jesieni kilka róż dokupiłam i trzeba było porzerzyć rabatkę
Trochę deszczami zniszczone,co można zrobić,aby trochę polepszyć ich stan ???
Aha,jeszcze nowe hostki już w ziemi- podarunek od Romka
I winogron biały od siostry