dagmarazap-Dagmarko Gożdziki kwitną u mnie na całego.i koloro dzięki nim bardzo.i parzydło leśne też.chociaż było przeasadzane już z kwiatem,ale pora deszcowa dobrze na to pzresadzanie wpłynęła.
Dala Tak,ja bardzo lubię patrzeć na wszelakie owady ,na te buszujące w kwiatach szczególnie.Teraz obserwuję z tarasu tzrmiele ( bąki )grube jak wchodzą do kielichów napartnicy od rana do wieczora tam buszują,ruch tam jak na ruchliwym skrzyżowaniu
Szałwie posadzone w ubiegłym roku już teraz są ładne kępki.A te z tego roku to pojedyńcze,czy podwójne witki
Nic,poczekamy i one się rozrosną,
tilia66-Iwonko; Sweety-Aniu No tak hosty są ,których miało nie być już więcej.Ale w ogrodzie jest już więcej takich roślin,których miało nie być.Są róże,s a liliowce,żurawki,hjortensje ,,małe bylinki rózne,są nowe ze 3 rabaty,których miało nie być.
Tak to już jest z nami ogrodomaniakami
Jonatanka-Asiu witaj :kiss3:Na jeżówki jeszcze ciut poczekamy,ja z utęsknieniem czekąc będę na rozkwit 2 nowych
czemu nie założysz swojego atku opgrpdowego tutaj ??
Anowi-Iwonko Wszędzie jest pięknie i kolorowo,U Ciebie też.To dobrze,że Ostrogowiec dobrze zimuje .Może i u mnie przetrwa
Nowinka-Ewo Piękny czas,piękne lato,moc kolorów i kwiatów.
Bratki już się sieja same i nawet różne kolorki wychodzą.chyba owady tak pozapytały.Ja tylko je porządkuję.Ach to lato dla mnie mogłoby by trwać pół roku
jadwiga1Witaj,Oj tak to jest,każdy kwiaty podziwia,ale jak chodzi już o własne poletko działkowe to ażdy chce według sibeie.Ja tam batrzdo cieszyłabym się jak miałabym juz za darmo dużo kwiatów., na nie.Ja nic nie miałam,łąkę.I wszystko trzeba było kupić.A jak ktoś nie wie ile to kosztuje,to nie docenia kwiatów.i to ,że może je mieć.Szkoda,że spzrdajesz działeczkę
I szkoda,że nie jestem Twoją sąsiadką może i mi coś by się uszczknęło z Twojego zbioru kwiatowego
Bozi-Bożenko moja szałwie omszona jest,aje pąków kwiatowych nie widać.Czyżby nie zamierzała kwitnąż ?? Ona w tym samym roku kwitnie ??
Jakby zakwitła,miała nasionka,to chętnie Ci je wysłałabym.A może już się znalazła ??
Dangar Tak,tak jasnotę ograniczam tylko mam w 2 miejscach.siewki wywalam.Bo za dużo by tego było.Ślimaków nie mam.i niech tak zostanie.
Monik-MoniczkoTo na ostanich zdjątkach to powojnik tangucki
Ostrogowiec
Kaiser przekwita też ładnie
clematis vyvyan pennell
clematis piilu
Czy to powojnik gipsy queen ??