Uff,, przerobiłam w tym ttygodniu 4 wiaderka śliwek, to niby wczesna węgierka,dostałam od koleżanki.Wiec były zjadane,robione dżemy, nalweka, pierogi ze śliwkami, Ciasto ze śliwkami,jutro jeszcze owocówka...
Pracy pełno, ziele przede mną o krok.Syn starszy nogę skęcił....
Acha kupiłam 2 powojniki Clematis Markhams Pink i Clematis Maidwell Hall .
Zapomniałam zrobić zdjęcie...Jeszcze takich powojników niew miałam.
Aguniada-Aguś Widzisz powitałaś mnie środowo,a ja dopiero niedzielnie Ci odpisuję.Po minionych deszczach ani śladu, susza.Upały chyba wszędzie.Weekend na działce.Sucho,podlewanie warzywek i roślinek niestety konieczne.Lilie i liliowce wciąz kwitną i dzięki nim dużo jest kolorow w ogrodzie.
tilia66-Iwonko Bo ja kocham i lilie i liliowce i wciąz mi ich mało.Ale już się ograniczam,Nie da się wszystko mieć. Jeżówki pięknieją.Bardzo ładne kupiłaś odmianki.Na Alohę też miałam chęc,ale jej nie kupiłam. Cranberry Cupcake mam.
Sweety-Aniu Widocznie mamy podobny gust,skoro podobają mam się takie same roślinki
Hortensje czarują na cąłego.usz to tylko w hostach.Ale za kilka lat,Może będzie go więcej w różnych miejscach.
Firletka-Magdalenko Ślimaków jak na razie nia miałam.I niech tak zostanie.Ja zawsze myślę z żalem ,nostaligią ,jak kwitną rudbekie,że lato za szybko ucieka,.I jesień się zbliża.
Hoty o które pytrasz to piersza z prawej to War Paint- jest piękna.potem jej liście zielenieją ale dalej jest ładna,liście ma bardzo duże na brzegu jakby z falbanką.A ta druga to Oriana.
Zaraz sprawdzę tą Comte de Chambort.Tak ta różowa pachnie,ale nie tak mocno.
Zdjątka z bliska bardzo lubię bo moim zdaniem pokazuja więcej.Często zabieganym okiem nie widzimy takich szczegółów,jak przejrzymy się im z nosem przy kwiatuszku.
Etoile Violette mam już dwa.Jeden omyłkowy.Ale nawet się cieszę bo on pięknie i długo kwitnie.Wczoraj kupiłam 2 nowe dzwoneczkowe.Na drugi rok .Może zobaczę jak kwitną,bo takich jewszcze nie miałam.I musze coś o nich poczytać, bo nic nie wiem.
Jak tam Twój Kaiser wypuszca coś ?
dagmarazap-Daguś Hostki już maja kilka lat.Rosną bezproblemowo.trochę ich teraz słonko podpala, bo cienia to u mnie nie ma.Lilie i liliowce mają jeszcze swój piękny czas.
Anno96-AneczkoCo ja zrobię ,że ciągle jakiś powojnik mi sie podoba i ciągle je dokupuję.Włąsnie kupiłam 2 nowe dzwoneczkowe.Nie kwitną.Ale może na drugi rok zobaczę, bo jak przeczytałam to wcześnie kwitnące clemnki.
markussch01Guza Ci nie nabiję.Nie jestem rozrabiaką
Od dłużego czasu zjątka wstawim z formatem 1024 na większej długości, druga na mniejszą.Także nie wiem czemu długo się ładują
A lili mam dużo teraz kwitną drzewiaste i cudnie pachnie w ogrodzie
Liliowców mam jeszcze więcej.Ale jeszcze młode nie wszystkie pokazały kwiatki
Jakiś dzoneczek,nie wiem skąd się wziął ,ale ładny jest
kwiaty opuncji
liliowiec Purplelicious
Ed Murray - lubię ciemne
U mnie nie tylko na działce ale i przed jest;
Hortensja Adria
Hortensja bukietowa LIMELIGHT