olibabka-Marysiu a ja robie rajskie jabłuszka w syropie i je lubię do dekoracji
Bozimalinojeżyna rośnie pędowo, musi byc prowadzona na podpórkach,u mnie rośnie przy kratce,drewutni,i przywiazuje pedy.Jak będę na działce to spróbuje zrobić zdjatko w całości,A owoce ma duże podłużne ok 4-5 cm,
patkaza-Aguśna,pewno jeżówki od pąków juz wygladaja bardzo malowniczo,zwłaszcza w zbliżeniu
2 linku ,nie mogę otworzyc,więc nie wiem o jaka roślinke Ci chodzi
.--
patkaza wrote:
imageshack.us/a/img819/5963/3sdo.jpg...ja mam żółty-musimy się kiedyś wymienić twój ma wspaniały kolorek
hciałam dopytać też o te roślinki-czy to byliny? są bardzo interesujące i pasowały by do mojego wiejskiego ogródka
:
Napisz co takiego zobaczyłaś,co masz żółtego???Nastepne to jest TOJEŚĆ ORZĘSIONA FIRECRACKER o bordowych liściach i następne o białych kwiatach to złocień właściwy,mam ich sporo,także wykopie Ci je
Przetacznik ,niebieski,malutki ,bo kupiony na wiosnę,A nastepne to Jasnota plamista -z rózowymi kwiatkami,także jest wiecej ,to nie ma sprawy,a jeszcze cos napewno sie znajdzie
katja-Kasiu;Margolka-Małgosiu malinojeżynę warto miec,tylko przy siatce,lub podporach,bo to pędy ma długie,a jest smakowita ;)ale odmiany nie znam,nie zapisałam kiedyś,ale chyba "Tayberry",tak cos kojarzę
.nie wim ile mozna zerbać z takiej roslinki u mnie sa młode jeszcze maja po kilkanaście sztuk takich owoców,a owoce maja ok,4-5 cm,
floksy i jeżówki sie rozkręciły i pięknie kwitną
liliowce tez mnie oczarowały,od ubiegłego roku od lata
kwitnie mi kilka a te na wiosną(7 szt) dokupione,raczej nie będa, bo nie ma na nich pąków
kurjan dziekuje,a tak,to Tuwałka Arendsa
Jeszcze mam inny kolrek,ale tamta w wiekszych pakach
A to takie tam;
ostani orlik;
ostanie gożdziki;
słoneczniczek szorstki
Tojeść orszelinowata - Lysimachia clethroides
lawenda;