TEMAT: Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie 08 Wrz 2013 21:05 #191268

• iwa27
  • iwa27's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 488
Smakowicie wyglądają te winogronka, ile się czeka na takie kiście? Jaki mają smak? Będzie winko?
Temat został zablokowany.

Zielone okna z estimeble.pl

Moja działka na Dębowym Lesie 09 Wrz 2013 08:28 #191335

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2203
Bożenko Niestety nie wiem co to za odmaniana tych winogron jaśniejszych :(
markussch01 ;iwa27-Iwonko Dziękuję bardzo zapochwały ;) Ja w tym roku po 5 latach od posadzenia ,dopiero cieszę się winogronkami.W ubiegłym roku miały tylko po 1 -kiści.A tym jest już co pojeść :)No cóż ja określiłabym smak---bardzo dobry :P
Margolka-Małgosiu Moje trytomy jedne,co były posadzone na wiosnę kwitły miesiąc temu,A ta to już zimowała i namyśliła się dopiero teraz zakwitnąć :)A ja jeszcez nie wiem co zrobię z winogroinkami,Winka robić nie umiem.Ale może nalewkę da radę :crazy:
Kasia1972 A fotkę z domkiem od czasu do czasu dla Ciebie Kasiu wstawię,A marzenia często się spełniają.To może i Twoje się spełni :P A winogronka chyba będzie tylko nalewka,bo winka robić nie umiem.a nalewki rózne robię :P

To ta Trytoma,kóra ta już zimowała i namyśliła się dopiero teraz zakwitnąć :happy:

kosmosy;
[/url]
jężyczka

budleja

Cynie;

nachyłek ruby frost

Różyczki jeszcze;
NN
[/url]

róża mainzer fastnacht

Ingrid Bergman,

Bordure rose .

goldilocks
Ostatnio zmieniany: 10 Wrz 2013 20:29 przez anabuko1.

Moja działka na Dębowym Lesie 09 Wrz 2013 11:36 #191360

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Aniu - uwielbiam nachylki a Twój Ruby frost jest niesamowity :woohoo: czy on jeszcze teraz kwitnie?

Moja działka na Dębowym Lesie 09 Wrz 2013 13:30 #191397

• dala
  • dala's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Strefa 7a
  • Otrzymane dziękuję: 4066
Aniu, mnóstwo kwiatów jeszcze u Ciebie kwitnie!
A fotki takie kolorowe, takie piękne, takie słoneczne jakby to był środek lata :eek3:
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród Dali '2019

Moja działka na Dębowym Lesie 09 Wrz 2013 20:23 #191469

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Margolka-Małgosiu Ten nachyłek jest niesamowity naprawdę kwitnie od czerca cały czas :P
Dalu Wszak jeszcze mamy lato B) i już mi go szkoda ,że pomału się kończy :sad2: Jeszcze trochę kwinień jest :dance:

Moja działka na Dębowym Lesie 10 Wrz 2013 08:10 #191562

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Witajcie Wczoraj pięknie, gorąco ,dzisiaj pochmurnie i zimno :dry:
U mnie zakwitł pierwiosnek :silly:

i daturki kwitną

Moja działka na Dębowym Lesie 11 Wrz 2013 09:00 #191772

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
powojniki po ostanim kwiatku jeszcze mają;
allanah

generał sikorski

JAn PAweł II

NN

mieczyki
[/URL]

nagieki

Moja działka na Dębowym Lesie 11 Wrz 2013 09:36 #191779

• Margolka
  • Margolka's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 235
Mój Jan Paweł II miał dokładnie 2 kwiatki w tym sezonie .A i tak się cieszę, że odbił od korzeni bo spisałam go już na straty.

Moja działka na Dębowym Lesie 11 Wrz 2013 09:56 #191785

• Daniela
  • Daniela's Avatar
Aniu,
pourlopowo zajrzałam do Twojego ogrodu i widzę, że kwitnie Ci jeszcze tyle kwiatów, jakby jesieni jeszcze nie było widać. Fajnie tak nacieszyć oczy po długiej nieobecności, jest co oglądać. :bravo: :hug:

Moja działka na Dębowym Lesie 11 Wrz 2013 10:54 #191795

• Cebulla
  • Cebulla's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 206
Kolorowy zawrót głowy! Zapoluje na nachhyłka Ruby Frost. Cudny. Moje mieczyki wyrzuciłam... Nie zdążyłam posadzić wiosną, do przyszłej wiosny wyschną na wiór. Nie mam też juz siły bawić się z nimi, choć bardzo je lubię :whistle:

Moja działka na Dębowym Lesie 11 Wrz 2013 11:54 #191821

• Roma
  • Roma's Avatar
Aniu-śliczne są Twoje mieczyki u mnie chyba nie za bardzo chcą rosnąć :( Dostałam bardzo ciekawe odmiany od Stasia(sasiad) ale oczu nimi nie nacieszyłam zbytnio.Pewnie coś zrobiłam nie tak :jeez: Jeszcze raz w przyszłym roku spróbuję,jeśli nie będą chciały pokazać się w całej krasie to odpuszczę.

Moja działka na Dębowym Lesie 11 Wrz 2013 20:53 #191904

• Alina-277
  • Alina-277's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 1253
Hosty u mnie już przekwitły ale słabo kwitły może są za duże kępy ?? winogrona są smakowite ...ja jak przyjdę na działkę to teraz pierwsze kroki do winogron pojem i biorę się do pracy. :rotfl1: :rotfl1: u nas wczoraj trochę pokropiło ale jak kot napłakał i dzisiaj po południu taka mżawka była a nie deszcz...a jest okropnie sucho nie da rady coś ukopać..Piękne kwitnienia są u Ciebie..

Moja działka na Dębowym Lesie 11 Wrz 2013 21:45 #191925

• artam
  • artam's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Otrzymane dziękuję: 2684
Aniu, ile u Ciebie kwiatów jeszcze kwitnie! U mnie już tak słabo z kwitnieniami... Powojniki w zasadzie wcale nie powtarzają, chyba zaniedbałam ich podlewanie...
Szczególne pozdrowienia ;) dla trytomy, chwała jej, że się zebrała wreszcie...

Moja działka na Dębowym Lesie 11 Wrz 2013 22:01 #191931

• Tosia2
  • Tosia2's Avatar
:flower1:
Aniu, ale u Ciebie kwiecia. Miałam taką trytomę, ale mi zmarzła w tą ciężką zimę. Nie związałam jej liści i pewnie woda ją załatwiła. U mnie powtarza Cecilka kilkoma kwiatkami. Masz piękne kwiaty :bravo:

Moja działka na Dębowym Lesie 11 Wrz 2013 22:08 #191934

• sierika
  • sierika's Avatar
  • Platinum Boarder
  • Natury nie oszukasz,czyli moje dojrzewanie do eko
  • Otrzymane dziękuję: 4954
Aniu,na jakim stanowisku masz Allanaha?mój sie rozrósł ale nie kwitł chyba za ciemno ma,pewnie pójdzie wiosna w inne miejsce.

Moja działka na Dębowym Lesie 12 Wrz 2013 09:15 #191979

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Margolka-Małgosiu Mój Jan Paweł II cieszy kwiatkiem bo to tegoroczny nabytek :wink2:
Daniela Witaj, urolp oczywiście udanay był???Ale wszystko co dobre szybko się kończy ;)Jeszcze sporo kwitnień jest w ogrodzie i oby jak najdłużej cieszyły one nas :)
Cebulla nachhyłka Ruby Frost jest 2 rodzaje,Jak zamawiałam,to nawet nie wiedziałam,szczerze mówiąć myślałam,że to będzie ten drugi taki bardziej czerwony. Cudny jest długo kwitnie,,,ale rózne opinie czytałam z jego zimowaniem,także nie wiem jak z nim będzie :unsure: Ja mieczyki bardzo lubię,i jeszcze na wiosnę kilka planuję dokupić ;) :hammer:
Romciu Ja nic szczególnego z mieczykami nie robię.Posadziłam je w 2 turach jedne wsześniej ,drugie deko póżniej,I rosną same,,,nawet ich nie nawoziłam,tylko podlewałam :garden1:
Alina-277 A u mnie jeszcze 3 czy 4 chyba hosty kwitnie :hearts: Moje też mają trochę ciasno,chociać niektóre w tym roku odkopywałam po sadzonce i popszły w świat :wink2:Ja winogronka też podskubuję a robią się coraz słodsze :P A u mnie deszyk tylko pokrokuje z lekka :angry: mółby w końcu porządnie popadać :evil:
artam-Marto ;Tosia2 Fakt jeszcze sporo kwinień jest ,co mnie bardzo cieszy,bo nie lubię pustego ogrodu :sad2: Powojniki po kwiatuszku czy 2 ale kwitną,A trytoma faktycznie sóniona ale dobrze,że zakwitła tak późno,jest jeszcze na co popatrzeć :wink2:
sierika-Ewo Mój Allanah rśnie od wschodnio południowej strony.Myślę,że to dobry pomysł aby z cienia Twój zabrać.Wszystkie powojniki rosną mi taj stronie zresztą :hearts:

jeszcze kwitnąca fragrant bouquet też bardzo ładnie pachnące kwiaty :hearts:

Przycięta gipsówka wciąż kwitnie :tan

Calluna vulgaris'Stefanie' -wrzos pospolity odm. 'Stefanie'

[/url]

Dostałam dereń,będzie nalewka :dance:
[/URL]

Moja działka na Dębowym Lesie 12 Wrz 2013 21:49 #192109

• Poll
  • Poll's Avatar
U Ciebie jeszcze kolorowo...tyle kwiatów.U mnie na hostowisku juz widać jesień a tam, gdzie sporo kwiatów, mam wrazenie,ze jeszcze lato.
Aniu, z fotkami kwitnącej Fragrant Boquet zapraszam do watku bazowego, każda uwaga i fotka wzbogaca nam ją. :kiss3:

Moja działka na Dębowym Lesie 13 Wrz 2013 08:58 #192177

• anabuko1
  • anabuko1's Avatar
  • Platinum Boarder
Pollu jakoś jeszcze sporo mam kwitnień,,,niektóre już mnmiej kwiatuszków,,,ale jeszcze jest ładnie :) I chciałoby się jak najdłużej aby tak było :wink2:
Zaraz fotki Fragrant Boquet wstawię do bazy :)

Zielone okna z estimeble.pl

Moderatorzy: Dorota15, Betula
Wygenerowano w 0.629 sekundy
Zasilane przez: Kunena Forum